Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

closer
0
quote:

luchtschip schreef op 25 november 2020 14:50:

9 Democraten tegen 25 Republikeinen in quarantaine.
Een Democratische meerderheid dus! Maar Mitch kennende, zullen er wel weinig stemmingen zijn momenteel. ;-)
luchtschip
1
quote:

closer schreef op 25 november 2020 14:57:

[...]
Een Democratische meerderheid dus! Maar Mitch kennende, zullen er wel weinig stemmingen zijn momenteel. ;-)
Het is wel het totaal van Senaat en Huis van Afgevaardigden.

In de senaat ;
geen Democraten in quarantaine
3 republikeinen in quarantaine :
Kelly Loeffler
Chuck Grassley
Rick Scott.

zie dit overzicht

www.govtrack.us/covid-19

Nee, Moscow Mitch brengt niet veel in stemming.
Het enige wat hij nog in stemming wil brengen zijn nieuwe rechters, die gelieerd zijn aan de republikeinse partij.

Vorige week liep er nog een stemming mis omdat 1 van de 3 bovengenoemden vlak voor de stemming zich ziek meldde.
En tegen de verwachting in Kamala Harris besloot een belangrijke meeting met Biden en veiligheidsdienst af te zeggen om te gaan stemmen in de Senaat.

gnocchi.
0
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/ugly-en...

Het lelijke eindspel van Donald Trump begint nu hij weet dat hij verdwaald is
Bill Palmer | 09:09 uur EST 25 november 2020

Het kostte wat mensen een tijdje om daar te komen, maar we lijken nu allemaal aan boord te zijn van de realiteit dat Donald Trump de verkiezingen nooit op magische wijze zou vernietigen, en dat hij die farce alleen maar gebruikte om te proberen ons af te leiden van welk corrupte eindspel dan ook hij achtervolgt achter de schermen. Gelukkig, nu we allemaal goed opletten, komen de rustige eindspelbewegingen van Trump in de schijnwerpers.

Gisteravond hebben we bijvoorbeeld allemaal vernomen dat de minister van Financiën van Trump, Steve Mnuchin, heeft geprobeerd in het geheim bijna een half miljard dollar aan pandemisch hulpgeld over te maken naar een fonds waar hij vermoedelijk een manier kan vinden waarop hij en zijn vrienden het kunnen innen. Nu hij is betrapt, zal hij het moeilijker hebben om eraan te komen. Net zoals Trump is betrapt bij het vernietigen van de vliegtuigen die in het Open Skies-verdrag worden gebruikt, zal het hem moeilijker worden om dat voor elkaar te krijgen.

Een ding dat Trump in de openbaarheid moet doen, en gewoon hopen dat niemand zich ertegen verzet, is zijn gratie-eindspel. Trump heeft gisteravond gelekt dat hij op het punt staat Michael Flynn gratie te verlenen. Geen verrassing, aangezien Trump de bescherming van Flynn altijd als een topprioriteit heeft beschouwd.

Er komen meer van dergelijke pardons. Maar zoals we hebben uitgelegd, zal gratie slechts gedeeltelijk effectief zijn voor Trump, en het zijn geen toverstokjes. Het is gewoon het enige dat Trump nog moet proberen. Hoe luider we terugkomen tegen de corrupte aard van deze gratie, hoe meer dekking het de DOJ zal geven om door te gaan en deze gratie voor de rechtbank aan te vechten zodra Trump uit zijn ambt is vertrokken.
luchtschip
0
quote:

gnocchi. schreef op 25 november 2020 08:46:

OH MY GOD

BREAKING PER CNN: Trump zal naar verwachting morgen bij Giuliani in Gettysburg, PA komen, waar de staatswetgevers van de GOP een nep "hoorzitting" houden in het WYNDHAM HOTEL IN GETTYSBURG over beschuldigingen van fraude bij de verkiezingen van 2020.

twitter.com/SpiroAgnewGhost/status/13...


Nota bene in Gettysburg, Pennsylvania.

pbs.twimg.com/media/EnponmvXYAMx9dT?f...

Bij de slag van Gettysburg wonnen de Federale Staten van de Confederates op 4 juli 1863. Deze datum wordt daarom Onafhankelijkheids dag gevierd (Independence Day)

De Slag bij Gettysburg (1, 2 en 3 juli 1863) was de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog en een van de grootste van het westelijk halfrond. De slag vond plaats in en om het Amerikaanse stadje Gettysburg in de staat Pennsylvania tussen de twee grootste legers van de gehele oorlog en wordt gezien als het grote keerpunt van die oorlog.

Tegen het begin van het tweede kwartaal van 1863 was de oorlog in een feitelijke impasse geraakt.

Aan het westelijke front waren de Geconfedereerde Staten al twee en een half jaar aan de verliezende hand. Vrijwel de gehele Mississippi was in handen gevallen van de federale troepen van de Verenigde Staten, met uitzondering van de stad Vicksburg – die al maanden onder beleg lag van de Army of the Tennessee van Ulysses S. Grant.

Op 4 juli, de dag waarop Vicksburg zich overgaf aan Grant (de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag), begon hij aan zijn terugtocht naar Virginia. Persoonlijk bood Lee zijn ontslag aan Jefferson Davis aan – dit werd geweigerd, maar het was wel de laatste keer dat Lee een invasie van het Noorden kon opzetten. En daarmee vervloog ook eigenlijk de laatste hoop van het Zuiden op een overwinning.

nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Gettys...
gnocchi.
0
Nog een Trump-vriend die wordt beschuldigd van het stelen van belastinggeld
DOOR Timothy Evans 25 november 2020

De onlangs gepensioneerde Republikeinse sheriff in Chester County, Pennsylvania, een vroege aanhanger van Donald Trump en een frequente gast van hem in het Witte Huis, is samen met haar oude inwonende vriend beschuldigd van het stelen van belastinggeld.

Lees verder.
Link Engels.

hillreporter.com/another-trump-buddy-...
gnocchi.
1
Link Engels.

hillreporter.com/trumps-twitter-days-...

De Twitter-dagen van Trump kunnen net zo geteld zijn als zijn presidentschap
DOOR Steph Bazzle 25 november 2020

Het presidentschap van Donald Trump eindigt op 20 januari 2021. Zijn Twitter-account kan dezelfde dag eindigen.
Trump wordt geconfronteerd met Twitter-verbod
[Foto door Chip Somodevilla / Getty Images]

Trump is betrapt op talloze overtredingen van Twitter-regels. Hoewel sommige van deze acties de meeste gebruikers zouden verbannen, werd Trump uiteindelijk, in het laatste jaar van zijn presidentschap, onderworpen aan de absolute minimumsanctie om een ??disclaimer toe te voegen aan sommige tweets, om de wereld te laten weten dat hij nepnieuws en anders de regels van Twitter overtreden, maar de tweets nog steeds in het openbaar register laten blijven en de president toestaan ??dit communicatiemiddel met het publiek te houden.

Newsweek meldt echter dat Trump na de inauguratie van Joe Biden in januari niet langer deze speciale behandeling zal krijgen. In plaats daarvan zou hij zijn account bijna onmiddellijk kunnen laten opschorten voor de volgende regelovertreding. Het is ook mogelijk dat Twitter het persoonlijke account van Trump kan archiveren, zoals ze deden met het officiële @POTUS-account (nu '@ POTUS44') van president Barack Obama, aangezien hij het heeft gebruikt voor officiële communicatie.

Trump, die soms tientallen keren tweets in een paar ochtenduren, kan merken dat hij, net als andere Twitter-regelovertreders, wordt verbannen naar andere sites, zoals Parler. Het zou zijn pogingen om aanhangers vast te houden verwoestend kunnen zijn, vooral als hij tegelijkertijd met juridische consequenties wordt geconfronteerd voor een lange lijst van criminele aantijgingen.

Trump heeft zijn sociale media-accounts effectief gebruikt om een ??kerngroep van volgers te overtuigen dat de nieuwsmedia niet te vertrouwen is en dat hij de beste bron is voor eerlijke informatie. Als zijn rechtstreekse communicatielijn wordt verbroken, kan die basis moeilijk te behouden zijn.
gnocchi.
0
Obama vertelt Colbert dat Trump's ambtsmisbruik zijn verwachtingen "overtrof"
DOOR Todd Neikirk 25 november 2020.

Lees verder.

Link Engels.

hillreporter.com/watch-obama-tells-co...
gnocchi.
0
Primeur: Israëlisch leger bereidt zich voor op de mogelijkheid dat Trump Iran zal aanvallen
Barak Ravid
Barak Ravid, auteur van uit Tel Aviv
Uitgelichte afbeelding

Minister van Defensie Benny Gantz woont een kabinetsvergadering bij. Foto: Abir Sultan / POOL / AFP via Getty

De Israel Defense Forces hebben de afgelopen weken de instructie gekregen om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat de VS een militaire aanval tegen Iran zullen uitvoeren voordat president Trump zijn ambt verlaat, vertellen hoge Israëlische functionarissen me.

Lees verder.

Link Engels.

www.axios.com/israeli-military-prepar...
luchtschip
0


Jenna Ellis, advocaat in Trump's lawyers task force, dat bewijzen moet leveren van fraude tijdens de verkiezing :

Headed to Gettysburg, PA with Rudy Giuliani.

twitter.com/SpiroAgnewGhost/status/13...

Kees1
0
quote:

gnocchi. schreef op 25 november 2020 16:21:

Primeur: Israëlisch leger bereidt zich voor op de mogelijkheid dat Trump Iran zal aanvallen
Barak Ravid
Barak Ravid, auteur van uit Tel Aviv
Uitgelichte afbeelding

Minister van Defensie Benny Gantz woont een kabinetsvergadering bij. Foto: Abir Sultan / POOL / AFP via Getty

De Israel Defense Forces hebben de afgelopen weken de instructie gekregen om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat de VS een militaire aanval tegen Iran zullen uitvoeren voordat president Trump zijn ambt verlaat, vertellen hoge Israëlische functionarissen me.

Lees verder.

Link Engels.

www.axios.com/israeli-military-prepar...
Zou je dat toejuichen? Het zou dan wel een zo harde klap moeten zijn dat Iran de nucleaire plannen de komende jaren vergeet. De komende jaren met Biden wordt het met Iran een beetje dooronderhandelen in oorden als Geneve en Wenen en niks doen en dat alles met het risico dat Iran ineens een atoombom heeft.
Israel en Saoedi-Arabie hebben ook met elkaar gesproken. Het zou dus best kunnen.
luchtschip
0


Trump sends bombers to gulf in final show of strength with Iran

The US sent a long-range bomber force to the Middle East at short notice over the weekend as leading American, Israeli and Saudi officials held an unprecedented diplomatic meeting at Saudi Arabia’s Red Sea coast.

The show of American air power was headed by B-52H strategic bombers which flew 7000 miles to the Middle East from their Minot air force base in North Dakota on Saturday.

B-52Hs, the largest of the US Air Force’s bombers, and the longest in service, appear to have been deployed both to deter Iran – the arch regional rival of both the Saudis and Israel – and to provide a show of force in the region as the leaders of Israel and Saudi Arabia and Mike Pompeo, America’s secretary of state, gathered for the unprecedented diplomatic exchanges at Neom.

US officials would not confirm how many of the bombers were deployed but a statement from US Central Command said B-52H Stratofortress “aircrews” assigned to the 5th Bomb Wing at Minot air force base had “conducted a short-notice, long-range mission into the Middle East on November 21”, the day before the arrival of Mr Pompeo and, reportedly, Binyamin Netanyahu, Israel’s prime minister, in Saudi Arabia.

Central Command said the B-52Hs had been sent “to deter aggression and reassure US partners and allies”.

The long-range bombers, which can carry nuclear as well as conventional bombs and missiles, were joined in the show of force by F-15E Strike Eagles and F-16 Fighting Falcons.

“The ability to quickly move forces into, out of and around the theatre to seize, retain and exploit the initiative is key to deterring potential aggression,” Lieutenant-General Greg Guillot, commander of US 9th Air Force, said.

According to Israeli sources the meeting in Neom also involved Crown Prince Mohammed bin Salman of Saudi Arabia and Yossi Cohen, the head of Israel’s Mossad intelligence service. It is the first time the Israeli leader has officially met the crown prince.

lees verder :
www.theaustralian.com.au/world/the-ti...
ff_relativeren
0
quote:

luchtschip schreef op 25 november 2020 12:01:

[...]

Even een correctie mijnerzijds.
Ik ging ervan uit dat het geld van de ACA (Affordable Care Act) was.

Het is echter geld van de Cares Act.
De Cares Act is er om de financiele gevolgen van het Corona virus op te vangen en mensen en bedrijven financieel te hulp te schieten.

sorry voor mijn foute interpretatie.

(..)

The move will leave Yellen — selected by president-elect Joe Biden as his nominee for Treasury secretary — with just under $80 billion available in the Treasury’s Exchange Stabilization Fund, a pot of money that can be used with some discretion by the Treasury chief.

Ik ben het niet eens met de conclusie. Janet Yellen is , net zoals Mnuchin nu, baas over het Algemene Fonds. En heeft net zoals Mnuchin , te maken met het recht van het Congres , om geld aan deelfondsen toe te wijzen. Het zgn Budget-recht.
Als de $ 455 miljard niet door het Congres was toegewezen, is het terecht dat het geld terug gaat naar het algemene fonds. Echter, als het Congres het geld WEL heeft toegewezen aan het Coronahulpfonds, dan hoort het geld daar te blijven. Yellen kan het geld m.i. dan nog steeds aanwenden, omdat zij niet tegen de budget-beslissing van het Congres in gaat. Het is dan Mnuchin die fout zit.

Correct me if I'm wrong.
closer
0
Georgia secretary of state: My family voted for Trump. He threw us under the bus anyway.
I have fought to uphold the integrity of elections in Georgia. It doesn't matter if the attacks come from the guy I voted for or not.

Opiniestuk door Brad Raffensperger

eu.usatoday.com/story/opinion/voices/...
luchtschip
0
quote:

ff_relativeren schreef op 25 november 2020 16:53:

[...]
Ik ben het niet eens met de conclusie. Janet Yellen is , net zoals Mnuchin nu, baas over het Algemene Fonds. En heeft net zoals Mnuchin , te maken met het recht van het Congres , om geld aan deelfondsen toe te wijzen. Het zgn Budget-recht.
1-Als de $ 455 miljard niet door het Congres was toegewezen, is het terecht dat het geld terug gaat naar het algemene fonds.
2-Echter, als het Congres het geld WEL heeft toegewezen aan het Coronahulpfonds, dan hoort het geld daar te blijven. Yellen kan het geld m.i. dan nog steeds aanwenden, omdat zij niet tegen de budget-beslissing van het Congres in gaat. Het is dan Mnuchin die fout zit.

Correct me if I'm wrong.
Het betreft geld in het kader van de Cares Act, die regelt dat bedrijven en mensen die in financiele nood zijn gekomen vanwege de corona uitbraak, financiele steun krijgen en is in het voorjaar bekrachtigd.

Dit geld staat geparkeerd bij de FED in afwachting van uitbetaling aan gedupeerden.

De Cares Act is door het Huis en ook de Senaat ondertekend.

Dus optie 2 van jouw betoog is van toepassing.

Maar wanneer Mnunich het terughaalt en in het algemeen fonds stopt, onder het voorwendsel dat er geen behoefte meer is aan het steunfonds omdat het naar zijn mening financieel goed gaat met de bedrijven en de mensen.

Wil Janet Yellen alsnog geld voor de Cares Act dan zal zij hoogstwaarschijnlijk toch toestemming van het Congress moeten krijgen.
Yellen wil dan geld aanwenden, dat volgens de budget beslissing van het Congress was bestemd voor het corona hulp fonds.
Maar ook het geld is, dat volgens Mnuchin te veel was en het hulp fonds het geld niet meer nodig heeft, en het daarom weer aan de algemene middelen heeft toegevoegd.

Overigens is het nog niet ten uitvoer gebracht.

luchtschip
0

Kaitlan Collins, CNN White House Correspondent :

Trump’s planned trip to Gettysburg, Pennsylvania is off after a member of the campaign tested positive.

twitter.com/kaitlancollins/status/133...

luchtschip
0


Freighter Full of Sheep Accidentally Sinks Russian Spy Ship

Incident near Turkey's heavily trafficked and narrow Bosphorus strait highlights Russia's need for more reliable and accessible southern ports.

twitter.com/jlewis237/status/13313765...

A Russian spy ship has sunk after a collision with a freighter carrying sheep near Turkey’s Bosphorus strait. The accident underscores the busy nature of the strategic entry point into the Black Sea and why Russia is actively seeking military bases along the Mediterranean.

On the morning of April 27, 2017, the Russian Navy vessel Liman, officially a "research ship" assigned to the country’s Black Sea Fleet, hit another vessel off the Turkish coast and suffered a catostrophic hull breach. Dense fog in the area at the time was likely a factor. The Turkish Coast Guard rescued all 78 members of the crew.

www.thedrive.com/the-war-zone/9753/fr...
luchtschip
1


House Intel chair Adam Schiff (democrat) slams Trump on CNN this morning over reports he may pardon former NatSec advisor Flynn before he loses office:

“we have a president who’s acting like an organized crime figure.”

twitter.com/hugolowell/status/1331636...

josti5
0
Er gaan er hier een stel van een ijskoude globalistische Bidenkermis thuis komen, hier.
Dramatisch, dat zij met hun steun aan het globalisme zo vele onschuldige medemensen in hun val meesleuren.
closer
4
quote:

josti5 schreef op 25 november 2020 17:48:

Er gaan er hier een stel van een ijskoude globalistische Bidenkermis thuis komen, hier.
Dramatisch, dat zij met hun steun aan het globalisme zo vele onschuldige medemensen in hun val meesleuren.
Zware dag? Daarom hier even afreageren?
[verwijderd]
4
quote:

josti5 schreef op 25 november 2020 17:48:

Er gaan er hier een stel van een ijskoude globalistische Bidenkermis thuis komen, hier.
Dramatisch, dat zij met hun steun aan het globalisme zo vele onschuldige medemensen in hun val meesleuren.
Daar is de Jostiband weer! Daar komen altijd van die zachte, lieflijke vooruitstrevende en vrolijke klanken uit. Prachtig om naar te luisteren. Modern, met een goed gevoel voor timing en overduidelijk een liefde voor ander culturen. Ga zo door Jostiband, dan zul je nog een lang en gelukkig leven hebben!
70.554 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2450 2451 2452 2453 2454 2455 2456 2457 2458 2459 2460 ... 3524 3525 3526 3527 3528 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.380,05 +0,81%
 EUR/USD 1,0644 -0,26%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront