Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
mercurius-adept
0
quote:

Chiddix schreef op 26 november 2020 18:53:

....
Nederlandse politici zie je vaak in Palestijnse gebieden. Komen daar de zaak van de Arabieren bepleiten waaronder ministers.
Volgens mij zijn het vooral katholieke & protestantse nederlanders ipv politici: uit christelijke naastenliefde...

hoe vaak de paus bijvoorbeeld al niet heeft gebeden voor een beter lot van gewone Palestijnen, wow! (en gebeden voor gewone Israeliers ook hoor, voor we hele discussies krijgen...vrede op aarde ;)
izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 26 november 2020 18:53:

Baudet zei, dat iedereen toch antisemitisch is en bijna iedereen die ik ken is antisemiet. Dat laatste moet hij nog een keer toelichten.
Bij linkse partijen zitten veel figuren die anti-Israel zijn en pro-Palestijns. Zie ook de vele Palestijnse organisaties in Nederland. De EU is nu ook niet bepaald pro-Israel. Wilders is pro-Israel. Trump ook.
Nederlandse politici zie je vaak in Palestijnse gebieden. Komen daar de zaak van de Arabieren bepleiten waaronder ministers.
Ik moet hier hem gelijk geven.
Want zowel de joden als de Palestijen behoren tot de semitische volken.
Maar zo wijs zal die wel niet zijn ;-)

En ja hoor de volgende aflevering forumstreet is uitgebracht.
Ijsbeer
0
quote:

josti5 schreef op 26 november 2020 20:23:

Eerdmans óók al weer weg...
Opdoeken, die hele handel.

'Zo gewonnen, zo geronnen
Zo is het en niet anders opdoeken.

het zwaard
0
D.J. Eppink kan nu zijn boeltje beginnen in te pakken in Brussel, want het opperhoofd is op komst
cune
3
Inmiddels zijn de meeste Nederlanders zo geïndoctrineerd door de NPO , de Nationale Propaganda Organisatie, Geen stijl en o.a.. de dagbladpers waarbij het Amsterdams sufferdje , Het Parool , dit weekeind wel de kroon stak.
Zie op dit moment weer de nieuwe lucratieve baantjesjagers à la de Marcel's van Dam en Winny's de Jong opstaan.
Maar deze zogenaamde objectieve journalistiek begint i.p.v. eenvoudig onderzoek te plegen meteen Thierry Baudet te brandmerken .met termen als antisemitisch en fascistisch.
Lijkt mij zo onwaarschijnlijk dat deze gepromoveerde intellectueel , mr. dr. achter dit abjecte gedachtengoed staat.
Gelukkig kent internet ook goede kanten en las op het world wide web dat zijn opa ( † 1998) een verzetsheld was en zijn oma († 2018 ) de Yad Vashem onderscheiding heeft gekregen. Bij het overlijden van zijn oma was Thierry 34 of 35 jaar oud. Gezien uitlatingen van Thierry denk ik dat hij veel sociaal maatschappelijk inzicht al van jongs af aan mee gekregen heeft.
Getuigt van ontzettende stompzinnigheid om iemand die tekst aanhaalt uit "Der Untergang des Abendlandes voor fascist uit te maken. Weet zeker dat de grootste schelders over weinig intellectuele bagage beschikken en nooit verder dan de Kleuterschool gekomen zijn waar zij het knippen en plakken leerden.
Bij Theo Hiddema is het nog duidelijker waarom hij hij zich direct gedistantieerd heeft van het beticht worden kamerlid te zijn voor een fascistische kliek. ( google op ouders en broer).
Jammer dat de hedendaagse mensdom door de politiek en media zich zo in de luren laat leggen.
www.youtube.com/watch?v=sFrxNqbwgtI
asti
1
'(...)

Ephraïm stuurde vandaag ook een verklaring over de bijeenkomst van kopstukken uit de partij, afgelopen vrijdag. Volgens Nicki Pouw-Verweij, de nummer 3 op de voorlopige kieslijst, deed Baudet daar zeer radicale uitspraken, zoals dat bijna iedereen die hij kent antisemiet is en dat corona door miljardair George Soros in de wereld is gebracht om onze vrijheid af te nemen.

Ephraïm neemt het in zijn verklaring op voor Baudet, maar ontkent niet dat hij de bewuste uitspraken heeft gedaan. Volgens hem ging het echter om provocerende opmerkingen "zoals we hem allen wel kennen". Baudet was volgens Ephraïm moe van de strijd, "Battle fatigue", zoals hij het noemt.'


nos.nl/artikel/2358193-forum-bestuur-...

In de verklaring wordt inderdaad niet ontkend dat de bewuste uitspraken zijn gedaan, maar er wordt ook niet bevestigd dat de bewuste uitspraken wel zijn gedaan. Er staat alleen dat er een paar 'provocerende uitspraken' zijn gedaan.

Stel dat dit de 'bewuste uitspraken' betreft, dan is nog wel aan te nemen dat de uitspraken niet serieus waren, maar door Baudet is volgens mij wel beweerd dat de uitspraken niet zijn gedaan, en dat Ephraïm zou beamen dat de uitspraken niet zijn gedaan.

Eén ding is zeker: iemand is aan het liegen.
izdp
1
quote:

cune schreef op 26 november 2020 20:49:

Lijkt mij zo onwaarschijnlijk dat deze gepromoveerde intellectueel , mr. dr. achter dit abjecte gedachtengoed staat.

Je bedoelt een vrij simpel figuur die zich liet kneden door cliteur , die voor hem als medepromoter een britse rechtsextremist uitzocht.
De waarde van zijn dr. is gelijk aan 1-laags toiletpapier.
Plein777
0
Digitale krant
Eerdmans, Nanninga en andere prominenten zeggen FVD-lidmaatschap op
===============================================================

Crisis FVD Annabel Nanninga, Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek hebben hun lidmaatschap bij de partij opgezegd. Die laatste drie zien ook af van hun plaats op de kandidatenlijst.

Flóri HofmanKees Rottinghuis
26 november 2020 om 19:39 uit NRC
Leestijd 2 minuten


LAATSTE UPDATE
21:30
De prominente FVD-leden Annabel Nanninga, Nicki Pouw-Verweij, Joost Eerdmans en Eva Vlaardingerbroek hebben hun partijlidmaatschap opgezegd.

De laatste drie zien bovendien af van hun plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij stonden op plek drie, vier en vijf.

Dat laten zij donderdagavond weten op Twitter. Even later liet secretaris Astrid de Groot ook weten uit de partij te stappen.

Eerder deze week keerde zij zich samen met bestuursgenoten Rob Rooken en Lennart van der Linden tegen FVD-oprichter Thierry Baudet.

De vier willen geen lid zijn van een partij „die extremistische opvattingen duldt”. „We zijn bijzonder teleurgesteld in het gedrag van onze partijleider die geen schoon schip wilde maken”.

Ze wensen „alle aardige, goede en enthousiaste FVD’ers veel wijsheid bij hun eigen overwegingen”.

Top vijf teruggetreden
Ook vinden zij dat het partijbestuur de handdoek in de ring heeft gegooid in de machtsstrijd met oprichter Thierry Baudet.

Het bestuur maakte donderdagmiddag bekend een Algemene Ledenvergadering te willen houden over het royement van Baudet en de verkiezing van een volledig nieuw partijbestuur.

Nanninga, die niet op de kandidatenlijst stond, zet haar werk als senator en raadslid in Amsterdam voort.

Pouw-Verweij blijft senator.

Ook de FVD-fractie van Amsterdam en vier van de vijf leden uit Overijssel maakten donderdagavond bekend uit de partij te stappen.

Van de FVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen is de gehele top vijf inmiddels teruggetreden. Theo Hiddema, nummer twee, maakte deze week bekend te stoppen als Kamerlid en niet op de lijst te willen.

Baudet kondigde dinsdag aan geen lijsttrekker meer te zijn, waarna hij een dag later besloot dat wel weer te willen worden. Freek Jansen, nummer zeven, en Hans Smolders, nummer tien, hebben ook hun plek op de lijst opgegeven. Vooralsnog was alleen de top tien van de lijst bekendgemaakt.



Antisemitisme
De partij verkeert sinds een aantal dagen in crisis. Aanleiding daarvoor waren antisemitische en racistische opmerkingen door leden van de jongerenafdeling JFVD. Baudet wilde de tak niet gelijk saneren, maar een intern onderzoek afwachten. Het Amsterdamse raadslid Nanninga sprak zich daar fel tegen uit en kreeg steun van meerdere partijprominenten. „Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en dat daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden”, schreef ze zondag op sociale media.

Maandag maakte Baudet bekend terug te treden als lijsttrekker en voorzitter van FVD, maar wel achter de schermen van invloed te blijven. Daarop kwam kritiek uit de partij en barstte een machtsstrijd los. Nanninga eiste dat Baudet op zou stappen uit de partij. Woensdag maakte Baudet bekend opnieuw lijsttrekker te willen worden. Diezelfde avond lekte een brief van Pouw-Verweij aan het partijbestuur uit, waarvan de inhoud een dag later werd bevestigd door Eerdmans en Vlaardingerbroek.

Pouw-Verweij schrijft over een partijdiner dat vorige week vrijdag plaatsvond. Ze stelt dat Baudet „complottheorieën” aanhangt en „geradicaliseerd” is. Hij zou onder meer hebben gezegd „dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen”, een terugkerend element binnen antisemitische theorieën.

Ook zou een discussie op gang zijn gekomen over het antisemitisme binnen de JFVD. Baudet zou gedurende de discussie aan Pouw-Verweij hebben gevraagd: „Waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan?”. Pouw-Verweij schrijft: „Ik gaf aan dat iedereen toch tegen antisemitisme was, en hij zei: ‘bijna iedereen die ik ken is antisemiet’.”
Chiddix
0
Antisemitisme is een breed begrip. Bij de jongerenpartij gaat het dan over mondelinge uitingen door enkele individuen. Je komt het ook wel eens tegen in het voetbal. Wil het nog iets worden met het afgeslankte forum straks, zal de leider dit moeten uitbannen bij zijn jongerenpartij.
Uiteraard ook nazistische en homofobe prietpraat.
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 26 november 2020 20:23:

Eerdmans óók al weer weg...
Opdoeken, die hele handel.

Gaat Joost nu een nieuwe partij oprichten met hetzelfde gedachtegoed als FVD en PVV? We hebben Henk Otten ook nog. Waar die voor staat weet ik niet.
asti
0

Als het verslag van Pouw-Verweij klopt, dan lijkt het erop dat Baudet zich malloterig en provocerend heeft gedragen tijdens een diner met mensen die hij vertrouwde of althans zag als ongevaarlijk.
[verwijderd]
0
quote:

asti schreef op 26 november 2020 22:54:

Als het verslag van Pouw-Verweij klopt, dan lijkt het erop dat Baudet zich malloterig en provocerend heeft gedragen tijdens een diner met mensen die hij vertrouwde of althans zag als ongevaarlijk.
Je zou eigenlijk verwacht kunnen hebben dat dit diner vóór het publiceren van een kandidatenlijst had plaats gevonden.
Het was geen geheim hoe de LEIDER denkt dus de rebellen zijn bijzonder naïef.
agapim
0
Of zaten er mollen onder de rebellen ?
Dubbel profijt voor de regeringspartijen nu de aandacht zo van de parlementaire ondervragingen rond de Kinderopvangtoeslag wordt afgeleid.

.
leek2018
0
Prominente leden stappen op. De meeste kiezers die op de FvD gestemd hebben zullen nog van deze figuren gehoord hebben.
Chiddix
0
Van Haga is met stip doorgeschoven naar plaats 2 op de verkiezingslijst. FVD heeft te maken met wat uitvallers.
het zwaard
0
Het diner was dus het laatste avondmaal voor Baudet. De vraag is dan wie was Judas dan ?
haas
0
Forum voor Dictatuur is fini:)
=====================================
mijn prognose voor de komende weken:

IK zie nog wel wederopstarting in het verschiet met de nu afgetreden leden:
mss weer opstarten : leefbaar NL? wie heeft het patent/octrooi hier op ?
Of leefbaarNU ?
Vraag : hoeveel tijd hebben ze nog i.v.m. de verkiezingen van 17 Maart 2021 ?

Verder:
de groepen ex FVD in 1e kamer zullen dat mss nog even aanzien alvorens evt aan te sluiten
Idem de groepen in PS: de Ploeg in Overijssel (6 leden PS) hebben afstand genomen van Baudet

Én EU leden: Roos en Eppink: zijn net 1 jaar in EU parlement: zullen het nog wel even kunnen uitzingen daar tot 2024: Eppink is natuurlijk geen onbekende in EU :loopt daar al 30 jaren in diverse functies rond: Én kent de wandelgangen daar in Brussel(Én de scanapparatuur voor dagelijkse innen van presentiegelden etc.:)

PS: ik zal tussendoor wel de afloop vs opstart zien :)
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,59 +0,06%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront