Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2020

496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
[verwijderd]
3
Zit niet echt een trigger in de cijfers inderdaad.

Natuurlijk is het wel mooi dat de balans zoveel verder opgeschoond is dat de solvabiliteit zelfs 30.4% is ondanks IFRS 15 en 16. Dit laatste is belangrijk omdat de afspraak met de banken is dat oversolvabiliteit alleen maar mag worden uitgekeerd als het solvabiliteitspercentage na correctie voor ifrs 15 16 en alle toekomstige ifrs standaarden boven de 35%.

Dit was in het verleden al net aan zo en ik verwacht dat met de huidige omstandigheden dit zeker ook zo is.

Echter, per 31 mei 2021 vallen de garanties weg aan ALD ivm de verkoop van Lease.
Dan gaat ook de minimum eis van de solvabiliteit van de banken omlaag naar 30% en dit percentage dus gecorrigeerd voor de balans impact van ifrs 15 en 16.

Aangezien er geen balans bekend gemaakt is is er moeilijk achter te komen wat nu de solvabiliteit zou zijn ex ifrs 15 en 16 maar misschien wel mooi als Stern dit voortaan ook bekend zou maken aangezien dit nogal interessant is natuurlijk.
Overigens moet ook de solvabiliteit verwijderd worden van de balans voor die berekening maar dat is sinds de afschrijving van 20 miljoen bijna niets meer.

Dus het kan een behoorlijk hoge solvabiliteit worden gecorrigeerd voor ifrs 15 en 16.

Bij gebrek aan een balans even een stel dat voorbeeld.

131.7 mio vermogen, haal je goodwill vanaf.
vervolgens verkocht je de balans tot je een solvabiliteit van 35% bereikt, alsof dit precies de impact is van ifrs 15 en 16.
Vervolgens kijk je dan met hoeveel minder eigen vermogen je op 30% zou komen, dat zou dan bijna 18.5 miljoen zijn ruim oftewel ruim 3 euro.

Andersom vind ik altijd een aantrekkelijke optie, maar dat zal wel niet mogen :), je breid je vreemd vermogen uit tot je weer op 30% solvabiliteit zit.
Dan zou er namelijk 61.5 miljoen beschikbaar zijn, bijna 11 euro per aandeel :)

Waarom ik dit namelijk benoem, want na lezen van bovenstaande zullen vooral bij dat laatste velen mij voor gek verklaren, maar gezien de balans van Stern vs de balans van Hedin zou je dus nog steeds een veel sterkere balans hebben dan Hedin, zelfs als je die 11 euro dan dus ook uitbetaald aan 1 malig dividend.

Beetje private equity leegzuigen voordat je fuseert, alleen je rente kosten nemen natuurlijk per jaar wel toe over 61.5 miljoen.

Andere mogelijkheden zijn natuurlijk het ten gelde maken van het belang in de verzekeringsbedrijf Bovemij als daar een koper voor te vinden is, deels aflossen om de solvabiliteit op orde te houden en de rest uitkeren.

En dan natuurlijk het opknippen van de dealervestigingen en verkopen aan de hoogste bieder.

Als Hedin geen goede deal wil maken en vd Kwast wil cashen dan kun je op die manier van die ruim 23 euro intrinsiek die er is zeker met gemak 20 euro cash maken en uitkeren.

consolidatie interesse genoeg want consolideren lijkt een beetje noodzaak in het zeer versnipperde dealerlandschap.

========================

Even een vraag voor de mogelijk aanwezige boekhoudkundigen.

Het verlagen van het solvabiliteitspercentage door meer geld te lenen en dit uit te keren..., hoe not done is dat?? en om welke reden?

========

Dus voorlopig geen verder nieuws maar verder aan kwakkelen met de gevolgen van corona.

Overduidelijk overschot aan waarde in Stern alleen met moet er wel een keer uit gehaald gaan worden, dat wil de CEO oprichter en grootaandeelhouder vd Kwast zelf ook, dat heeft hij zelf gezegd.

potentie komt van ; (even los van de markt normaliseert na corona en Stern gaat weer winst maken)

- Goede deal met Hedin
- 31 mei aflopen garanties aan ALD + verlaging oversolvabiliteitsgrens van 35% naar 30% (gecorrigeerd voor ifrs 15 en 16 en gecorrigeerd voor goodwill), wat zeker een bepaalde hoeveelheid geld gaat geven om mogelijk uit te keren of aandelen in te kopen, gezien de koers en de intrinsieke waarde ook interessant
- verkoop belang Bovemij en uitkeren
- verdere balansverkorting om zoveel mogelijk geld vrij te maken om uit te keren.

Maar dit alles is in principe allemaal al bekend als mogelijkheid, 31 mei komt elke dag een dag dichterbij dus waarschijnlijk zal Hedin wel een deal willen maken voor die tijd met als voorbehoud van korting op de deal alle schade die evt nog uit de garanties met ALD komt, dan voorkomen ze namelijk dat er nog extra geld uitgekeerd gaat worden.

Ik ben benieuwd, fantasie genoeg, PE zou er toch ook iets mee moeten kunnen zou je zeggen of van Mossel zelf, die hadden wel interesse in de hele toko inclusief lease toen en na verkoop van lease gaf van Mossel aan in een interview dat ze wel interesse zouden hebben in de bedrijfswagens tak van Stern maar niet alles.
Nou dan koop je alles en verkoop je de rest, als je kijkt wat de koers doet en wat de intrinsieke waarde is dan koop je alles met korting waar je normaal voor een overname van een 100% bedrijfswagens prooi een premie zou betalen.
Probeer het voor 20 euro zou ik zeggen :), eens zien hoe Hedin dan reageert.

Disclaimer; long Stern, daarom is het ook makkelijk praten :)

Gaasp
0
Voortgang Hedin valt me tegen. Als ze er bijna uit waren geweest zou de tekst wel anders zijn. Vreemd, want met Zoom en zo kan er toch een hoop, zonder gereis.
Wat mij betreft worden de onderhandelingen afgebroken. Alternatieven genoeg.
Gaasp
2
quote:

R0ME0 schreef op 11 november 2020 19:23:

Zit niet echt een trigger in de cijfers inderdaad.

Even een vraag voor de mogelijk aanwezige boekhoudkundigen.

Het verlagen van het solvabiliteitspercentage door meer geld te lenen en dit uit te keren..., hoe not done is dat?? en om welke reden?

Lenen en direct weer uitkeren; daar worden de banken niet blij van, is slecht voor toekomstige rentepercentages van de leningen, want zelfs 30% solvabiliteit is niet bepaald hoog, is nu zelfs een minimum voor Stern.

Wat wél zou kunnen is het inkopen van aandelen, zolang je onder de boekwaarde blijft. Hier wordt iedereen blij van, hoef ik verder niet uit te leggen. Vorige AVA is daar overigens (opnieuw) toestemming voor verleend.
Ronald Engels
0
Stern aandelen vasthouden en eventueel bijkopen en geduld tot na Corona, zwaar ondergewaardeerd op dit moment!

M.v.g.
bambricks
0
Toestemming is verleend om tot een maximum van 10% van de uitstaande aandelen, aandelen in te kopen. Waarbij de aankoop koers minder dan 75% of 80% (percentage weet ik niet meer precies) van de boekwaarde is.

Zoom of Teams en onderhandelen, nou dan ontgaat je veel aan de tafel. Houding, interactie met andere etc.
Technische vergaderingen en afstemmen van randvoorwaarden dat gaat prima. Maar echt onderhandelen dat gaat zeker niet als je in een eind stadium komt . Dat is toch fijn slijpen.
Ik schat in dat Van der kwast en de Hedin beide ervaren onderhandelaars zijn en dan wil men de temperatuur voelen alvorens ergens ja op te zeggen.

Berichtgeving vind ik te summier. Alleen wat mag men in dit stadium vertellen zonder je eigen positie bloot te geven en of er later op te worden afgerekend.
Gaasp
0
Vandaag het bericht dat er een overname van KPN aan zit te komen, door het Zweedse EQT.
Die laten zich blijkbaar niet erg remmen door corona.

Er is vast meer aan de hand met de fusieplannen van Stern en Hedin.
Kojo
0
Gisteren heb ik voor de allereerste keer naar Stern gekeken. Nog eens dieper ingaan op hun balans eind 2019 en de mogelijke evoluties sindsdien. Lijkt me een belangrijk gegeven in het kader van overnamegesprekken.

Logisch dat Corona erop inhakt. Al verbaast het me dat het niet erger is. Daarenboven vraag ik me af of het blijvend thuiswerken geen impact zal hebben op de leasemarkt.

Kortom nog wat vraagtekens en analyse voor de boeg na de opvallende daling van de koers na de resultaten Q3.
Gaasp
0
Vandaag het bericht dat er een overname van "onze" Hoogovens aan zit te komen, door het Zweedse SSAB. Die willen het bedrijf in IJmuiden zo snel mogelijk afsplitsen van de rest van Tata. Ook hier geen remmende werking door corona.

Laat Stern maar snel stoppen met de gesprekken met Hedin. Alternatieven genoeg.
Kojo
0
Nu al 3 dagen na elkaar dat de koers onder de € 11,50 gaat. Risico dat we terug naar de niveaus van eind september zakken?
_Aurum_
0
Ik vind de daling nog meevallen. Nu er op korte termijn geen nieuws lijkt te komen over fusie/overname was ik bang voor 11-.
voda
0
Daling Nederlandse autoverkopen houdt aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Stern Groep
11,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie zijn in oktober met bijna 8 procent gedaald, terwijl in Nederland de registraties met ruim 5 procent afnamen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

In Nederland daalde het aantal registraties in oktober met 5,3 procent op jaarbasis tot 31.988 auto's.

De registraties van nieuwe personenauto's in de hele EU namen vorige maand af met 7,8 procent naar 953.615 stuks.

Frankrijk liet een min zien van 9,5 procent, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een daling rapporteerde van 3,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

HenkdeV
0
_Aurum_
2
quote:

HenkdeV schreef op 18 november 2020 15:47:

Als corona bedwongen is (half volgend jaar?) zal er zeker een inhaalslag komen.
Edwin de Jong is het met je eens: www.edisongroup.com/wp-content/upload...
voda
1
Beursblik: Stern oogt nog steeds goedkoop

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Stern Groep
11,70 0,10 0,86 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Stern is nog steeds ondergewaardeerd, ondanks een lagere winstverwachting na de recente kwartaalcijfers. Dat stelde analist Edwin de Jong van Edison woensdag.

De Jong verlaagde zijn verwachting voor het onderliggende EBIT-resultaat van 7,5 miljoen naar 5,1 miljoen euro, omdat de marges onder druk stonden doordat er tijdens de coronacrisis minder met de auto wordt gereden en er dus minder schades en onderhoudsbeurten nodig zijn. De raming voor de nettowinst werd door de analist verlaagd van 7,4 miljoen naar 5,7 miljoen euro.

Stern maakte geen gebruik van de tweede ronde van Nederlandse overheidssteun, maar deed dat wel in een voorgaande kwartaal en zal dat mogelijk opnieuw doen in de derde steunronde.

Mede op basis van verwacht omzetherstel in het vierde kwartaal houdt De Jong zijn verwachting voor de jaaromzet intact.

Het aandeel Stern noteerde woensdag 0,4 procent lager op 11,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
2
quote:

_Aurum_ schreef op 18 november 2020 16:43:

[...]
Edwin de Jong is het met je eens: www.edisongroup.com/wp-content/upload...
Ja dat rapport verteld wat meer dan dat media bericht want daar staat helemaal niets in wat nu eigenlijk de waarde is van Stern.

Hier gaat het mij om;

Stern is currently trading at a 27% discount to the European peer group on FY21e P/E and a 3%
discount on FY21e EV/EBITDA (excluding its stake in Bovemij). However, noting the difference in
capital structures and quality of the balance sheets of the peer group companies, we see P/E PB as a
more relevant valuation metric for the sector. Nordic peers trade at an average FY19 P/B of more
than 3x versus Stern’s 0.5x. All in all, we believe Stern is conservatively valued given its transparent
and significantly impaired balance sheet.


===
Die PE corrigeer ik zelf even want dat moet PB zijn, foutje in rapport naar mijn mening.
_Aurum_
1
Die opleving was van korte duur... Geduld is een schone zaak. Autoverkopen in oktober maar 5% lager dan vorig jaar, vind ik erg meevallen. Bovemij zal ook wel meer winst maken aangezien er minder schade is.
bambricks
0
Bij de verkoop van Stern Lease op 01-03-2019 is er afgesproken dat er een garantie zou worden afgegeven van 10 Miljoen euro. Die loopt toch af per 01--03-2021. Of zit ik mis?
Weet iemand dit nog?
[verwijderd]
0
quote:

bambricks schreef op 26 november 2020 19:20:

Bij de verkoop van Stern Lease op 01-03-2019 is er afgesproken dat er een garantie zou worden afgegeven van 10 Miljoen euro. Die loopt toch af per 01--03-2021. Of zit ik mis?
Weet iemand dit nog?

Garanties lopen af per 31 mei 2021.

Vanaf 1 juni geld dan ook het lagere oversolvabiliteits percentage als ondergrens voor de banken van 30% ipv 35% en dit is dan gecorrigeerd voor ifrs 15 en later en gecorrigeerd voor aanwezige goodwill.

Interessant omdat dit weer dividend potentie geeft.

Maar eerst maar eens Hedin afwachten, dat duurt ook al erg lang.
bambricks
0
Romeo bedankt voor je antwoord.

Ook dit soort garanties moet worden afgetikt in de onderhandelingen.
Zeker als er claims op komen. Met Corona komen er zaken naar voren die je vooraf niet had kunnen bedenken.

Ik ben wel benieuwd welke bestemming een vrijval van deze garantie zou kunnen krijgen.

Het aanvragen van NOW3 beperkt overigens de mogelijkheden.
HenkdeV
0
Ik vind de gesprekken tussen Stern en Hedin wel erg lang duren, temeer omdat die gesprekken een voortgang zijn van eerder afgebroken gesprekken. Wat kan er zo moeilijk zijn??
496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:31
Koers 3,000
Verschil +0,080 (+2,74%)
Hoog 3,000
Laag 2,880
Volume 50.398
Volume gemiddeld 7.251
Volume gisteren 30.150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront