Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rene l
5
quote:

ffff schreef op 27 november 2020 12:44:

Voor de rest gaat het hier financieel gesproken geweldig, René, maar wat een klote tijd: Ik krijg niets eens een chocolade letter P cadeau van die sinterklaaspolitici...

Peter
Nou Peter,

Ik kan dit jaar nog wel de nodige ruggen extra gebruiken om weer groene cijfers te kunnen schrijven.
Eigenlijk mag ik helemaal niet klagen, elk dubbeltje omdraaien, maar ik heb thuis ook geleerd, als je je spullen koopt in de uitverkoop dan hou je geld over om daar weer andere dingen van te kopen of om het gewoon op de bank te zetten voor later.
Zelf hecht ik ook geen waarde aan luxe, belangrijk is dat ik in de luxe zit dat ik een huis heb waarin ik mij prettig voel.

Bij ons in het te grote dorp wordt de tweespalt tussen arm en rijk ook steeds groter.
Zelf woon ik in een wijk die door de jaren heen verworden is tot een achterstandswijk, en aan de andere kant van het dorp wonen de mensen in de villawijk en bulken van de vele miljoenen.

Het is ook een rare situatie, tijdens de vorige crisis had ons dorp nog een schuld van dik 200 miljoen, veroorzaakt door onkundige ambtenaren die met landbouwgrond gingen speculeren.
De daders hebben hun hielen gelicht en zijn gepromoveerd binnen de overheid.
Blijkbaar is dit bedrag als sneeuw voor de zon verdwenen, en ze hebben een paar jaar terug het dorpshok voor een slordige 25 miljoen gerenoveerd.
Al het nagenoeg nieuwe meubilair is naar de stort afgevoerd, en zoals altijd, ambtenaren willen graag in extreme luxe hun werk doen, en financieel lopen dit soort projecten altijd uit de klauwen.
En als burger, hoe vaak kom je er, hooguit één keer in een paar jaar tijd, het is allemaal weggegooid geld, de meeste ambtenaren werken nu op halve kracht vanuit huis.

Nu is het geld wederom op, maar toch, het dorpsplein is nu aan de beurt, deze gaat voor 5 miljoen op de schop, en recent hebben ze vlak bij mij in de buurt ook nog een oerlelijk "kunstobject" geplaatst, kosten een slordige ton.
Alles schijnt overigens te komen uit een subsidiepotje van de provincie, bekostigd door Brussel.
En voor de ambtenaren, ze schijnen nu te lenen bij de overheid om de salarissen te kunnen betalen.

De zwakkeren worden echter gemangeld, op de jeugdzorg wordt fors bezuinigd, net als op de ggz, een grote zorggroep is door het geld heen, ze waren topzwaar geworden, en waar bezuinigen ze nu op.
Helemaal juist, op de mensen die het echte werk doen, ze worden er bij bosjes uitgeflikkerd.
Er wordt wel gezegd dat er een tekort is aan medewerkers in de zorg, geloof er maar niets van, er is gewoonweg geen geld meer om nieuwe mensen in dienst te nemen.
De sociale werkplaats hebben ze grotendeels opgeheven, vele mensen met een beperking hebben ze in het bedrijfsleven geplaatst en je ziet het nu al, deze komen als eerste weer op het zijspoor te staan.
En deze week ook, vele buslijnen worden geschrapt, het geld is op, en juist de ouderen die slecht ter been zijn worden er de dupe van en raken aan huis gekluisterd.

En zoals jezelf ook zegt, vele klaplopers hebben er een dagtaak aan om het UWV zodanig te bedonderen dat ze nooit meer aan het werk te hoeven.
Wel maak ik mij grote zorgen over begin volgend jaar, ik verwacht massa ontslagen en velen zullen niet meer in staat zijn om alleen al hun vaste lasten nog te kunnen betalen.
Wel blijven ze trekken aan de gelukszoekers, deze krijgen werkelijk voorrang van alle kanten, zelfs een compleet leger aan hulpverleners staat dag en nacht paraat voor deze groep.

Ik kijk dan ook met verbazing naar de huizenprijzen, deze stijgen tot buiten alle proporties, gesubsidieerd met nagenoeg gratis geld geleend van de bank.
Wat deze mensen vergeten, zelf zullen ze nooit eigenaar worden van het huis waarin ze wonen.

Een paar jaar terug net voor de gemeenteraadsverkiezingen raakte ik tijdens de campagne in gesprek met een man van Groen Links op het raadhuisplein.
Ik vertelde hem dat het bij ons een zooitje aan het worden is en dat het 's avonds buiten geen pretje meer is.
Hij verbaasde zich er over en ik zei tegen hem, kom maar eens een keer op een avond bij me langs dan gaan we samen een stukje met de hond lopen.
Hij noteerde mijn gegevens en zou mij bellen.
En tot mijn verbazing belde hij me een paar dagen later om een afspraak te maken.

Vrijdagavond om precies half 10 stond hij bij mij voor de deur, op zijn fiets, een pak aan, een stropdas voor, en ik had al tegen mijn vrouw gezegd, de hond zal er wel slecht vanaf komen, het gaat waarschijnlijk een kort rondje worden.
Ik deed de hond aan de riem en tot mijn verbazing kon deze man het goed met de hond vinden en omgekeerd ook.

Onderweg raakten we in gesprek, al snel zei hij, zullen maar je en jou tegen elkaar zeggen, we hadden het over het milieu, en hij zei ook, ik ben eigenlijk helemaal geen voorstander van windmolens en kan mij de reacties van mensen best wel voorstellen die zo'n ding in hun achtertuin krijgen.
Hij had een redelijk groot gedateerd huis, isoleren kost mij al veel geld, en van het gas af, ik moet er niet aan denken.

Ik kreeg de opmerkingen van hem, er rijden bij jullie wel heel veel fietsers zonder licht, en je mag hier toch maar 30 rijden, tjonge, moet je die auto's eens zien scheuren.
Ik zei dan lachend tegen hem, zie je ook wie er in zitten.
We liepen ook nog even over het winkelcentrum, en hij verbaasde zich over de aangeschoten Polen die veel herrie maakten.
Bij ons zie je zulke dingen niet zei hij, ik begrijp nu je punt van zorgen.
We liepen verder en hij had helemaal geen haast, we hadden het over van alles en nog wat en thuisgekomen vroeg ik of hij nog wat wilde drinken.
Nou, hij had wel zin in een biertje.

En dan hoor je ook eens wat details hoe het er in de gemeenteraad aan toe gaat.
Ze hebben vaak ruzie, vergadering lopen regelmatig flink uit, het is continu compromissen sluiten, bedrijven die ze de duimschroeven aandraaien omdat andere ambtenaren al toezeggingen gedaan hebben.
En het meest frappante, tijdens de verkiezingen is er veel stress, hoeveel zetels krijgen de partijen, behouden de wethouders en raadslieden hun positie of moeten ze op zoek naar een nieuwe baan.
En nieuwe aan te stellen wethouders moeten hun vaste baan opgeven, best lastig voor een periode van misschien slechts 4 jaar of korter.
Hij vertelde dan ook, het is een stilzwijgende regel, mensen die buiten de boot vallen worden via via toch weer ergens bij de overheid of semi-overheid aan een nieuwe baan geholpen.

Na het derde biertje is hij pas naar huis gegaan, hij heeft mij bedankt voor een geweldige avond en kon zich nu ook beter voorstellen waarom ik op Wilders stem.
Ja, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om toch op een normale manier met elkaar om te gaan en nog lol te hebben ook.

Het gaat straks een heet voorjaar worden, verkiezingen op een economisch dieptepunt, geen prettige combinatie.
Wie gaat het allemaal betalen.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 28 november 2020 11:07:

[...]

Het gaat straks een heet voorjaar worden, verkiezingen op een economisch dieptepunt, geen prettige combinatie.
Wie gaat het allemaal betalen.

Denk het niet, verkiezingen worden weer een ABtje voor Rutte c.s. en ze hebben het dik verdiend.
Met een eigen woning waarover je bijna geen rente betaald is voor de meeste huishoudens het
geldzakje overvol; vandaar de miljarden op de bank en voor de grote beleggers zijn de Porsches niet aan te slepen. Dak u wel: Nederlandse regering.
Beperktedijkbewaking
3
quote:

izdp schreef op 27 november 2020 23:09:

[...]
Niks flauws aan. Jij fulmineerde over die persoonlijke verzorging.
Of moet ik zeggen dat je uit een autistisch automatisme je grijsgedraaide plaat opzette en vergat eerst na te denken?
Kuis je taal toch eens mens.
Je bent een tijdje weg geweest (iets medisch?), kwam eerst rustig terug maar nu wordt de bekende kijftoon weer zichtbaar.

Zoals je verdomde goed weet zijn we het over sommige dingen best eens, maar je hatelijke en zelden inhoudelijke manier van discussiëren werkt nogal destructief.

asti
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 28 november 2020 11:39:

[...]Kuis je taal toch eens mens.
Je bent een tijdje weg geweest (iets medisch?), kwam eerst rustig terug maar nu wordt de bekende kijftoon weer zichtbaar.

Zoals je verdomde goed weet zijn we het over sommige dingen best eens, maar je hatelijke en zelden inhoudelijke manier van discussiëren werkt nogal destructief.

Soms moet je eerst afbreken voordat je kunt opbouwen.

Weet iemand trouwens hoe het met Jonas gaat?
Beperktedijkbewaking
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Opus135 schreef op 27 november 2020 20:46:

Bij het gratis maandverband zie ik dan graag nog een doosje gratis condooms (ik kijk wel eens en die schijnen normaal nogal duur te zijn). Natuurlijk niet per se voor gelijktijdig gebruik.
Verschoon ons svp van je nogal fysieke voorbeelden.
Op een zekere leeftijd maakt het allemaal niet meer uit. Zowel een opluchting als een zorg?

Helemaal off-topic: groeit jullie erotische voorkeur ook mee met de leeftijd?
Ik bedoel dat jongere meiden (van de leeftijd van mijn dochter) je helemaal niks meer doen? Ik zie met mijn mannenogen - sterker nog, mijn mannenbroederogen - best dat meisjes mooi, sexy en klaar zijn voor seks en moederschap, maar dat is voor mijn leeftijd een ver-van-mijn bed-show. Het doet me niks meer.
Het is zowel een gemis als een opluchting.

Reacties welkom. Dan zal ik ook mijn 50Plus vrouwelijke favorieten noemen. Ik zeg er nu al bij dat charme, meer dan 'figuur', een grote rol speelt. Charme is m.i. leeftijdsloos.

rationeel
0
quote:

JP Samosa schreef op 28 november 2020 10:06:

[...]

Kan ik t mee eens zijn.
Maar maak er dan liever een doos van met daarin:
behalve tampons maandverband en condooms ook allerlei creme’s , zeepjes, wc papier etc.....EN
Natuurlijk een kadobon voor n high tea, en n dinerbon
In ieder geval gratis toegang voor musea. Want daar snakken al die arme mensen naar.
CULTUUR, met een zeer grote C. Daar laten ze zelfs de condooms voor staan, en eten droog brood, want waar we echt naar snakken, dat is KENNIS en CULTUUR.

En natuurlijk ook zorgen voor die lieve oude mensen, zoals RUTTE dat zo mooi kon verwoorden.

Die begrijpt ons tenminste.
[verwijderd]
0
quote:

JP Samosa schreef op 28 november 2020 10:06:

[...]

Kan ik t mee eens zijn.
Maar maak er dan liever een doos van met daarin:
behalve tampons maandverband en condooms ook allerlei creme’s , zeepjes, wc papier etc.....EN
Natuurlijk een kadobon voor n high tea, en n dinerbon
Special X-mas-edition!
josti5
0
quote:

JP Samosa schreef op 28 november 2020 10:18:

Een uitzondering op de publieksgrootte tijdens de Oudejaarsconference van Youp van ’t Hek zit er volgens premier Mark Rutte niet in. „Dat gaat niet. Ik zou het dolgraag doen, Youp, maar dat kan ik niet doen.”
...........
Duidelijke taal van Mark. Nadere uitleg overbodig
Rutte is de baas.
(Een termijn van 8 jaar zou het maximum moeten zijn......)
Nou, waarschijnlijk gaat dit verzetje op oudejaarsavond niet door...
Waar ben je mee bezig, Rutte?
Is het nu écht niet mogelijk, een paar honderd man vooraf te testen?
[verwijderd]
0
@Bdb: volgens mij met het klimmen der jaren in het algemeen (veel) minder belangrijk op grond van natuurlijke processen (zoals hormonen). De gedachte dat stellen van zeg 60+ wilde seks hebben zoals in hun twenties, lijkt me nogal fantasie, die helemaal nergens voor nodig is, anders dan grootspraak naar de buitenwereld toe. Misschien ouderwets van mij? Maar verder niks mis met "oog hebben voor".
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Opus135 schreef op 28 november 2020 13:56:

@Bdb: volgens mij met het klimmen der jaren in het algemeen (veel) minder belangrijk op grond van natuurlijke processen (zoals hormonen). De gedachte dat stellen van zeg 60+ wilde seks hebben zoals in hun twenties, lijkt me nogal fantasie, die helemaal nergens voor nodig is, anders dan grootspraak naar de buitenwereld toe. Misschien ouderwets van mij? Maar verder niks mis met "oog hebben voor".
Dat bedoel ik dus.

Tja, wat verder te zeggen? Eerlijk gezegd zou ik die Arib van de Tweede Kamer wel eens een beurt willen geven.

Maar er zijn wetten en praktische bezwaren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 28 november 2020 14:44:

[...]Dat bedoel ik dus.
Tja, wat verder te zeggen? Eerlijk gezegd zou ik die Arib van de Tweede Kamer wel eens een beurt willen geven.
Maar er zijn wetten en praktische bezwaren.
Je kunt haar altijd een brief schrijven en haar uitnodigen voor een gezellig etentje.........

Wie weet............
het zwaard
0
Beperktedijkbewaking: Tja, wat verder te zeggen? Eerlijk gezegd zou ik die Arib van de Tweede Kamer wel eens een beurt willen geven.

Ben je daar niet wat te oud voor?
ffff
2
Rene,

Alweer een prachtig verslag, zo maar uit het dagelijkse leven. En er zijn eigenlijk wel tien punten die je aansnijdt waar je een heel gesprek/ discussie over zou kunnen opzetten. Maar dat doe ik nu maar eventjes niet, want de door mij ergerlijk gevonden gratis maandverbanden hebben al genoeg stof doen opwaaien de afgelopen dagen.

Al is het wel weer grappig dat er onmiddellijk postings komen wat " men" allemaal ook gratis van de Overheid wil hebben, zelfs met veel fantasie en verdomd, het valt toch op: Niemand die onderschrijft dat persoonlijke verzorging de taak van ouders is en niet van overheden. Je ziet toch dat het publiek, de burgers veranderd zijn in twee generaties: Ze zijn maar druk wat de Overheid , dus de sinterklaaspolitici allemaal voor hen moet regelen.

Maar waarom ik toch eventjes reageer Rene is omdat ik eergisteren echt stombeduusd, echt eventjes helemaal uit mijn doen ben geweest omdat ik Nederland iemand ontmoette waarvoor ik een mateloze bewondering heb voor de inzet in de gezondheidszorg ( Academisch
Ziekenhuis) en al die ellende die op hen afkomt door de Covid, maar.... en - passant mij ook eventjes vertelde op Geert Wilders de hoop gevestigd te hebben...... Omdat ik perplex stond en dat ook uitte kreeg ik een verhaal te horen, een leefsituatie, een kijk op de wereld in het huidige Nederland, die verbazingwekkend dicht aansloot bij jouw lange postings. Met die persoon maak ik nooit ruzie, daarvoor is het wederzijds respect en waardering te groot, maar op de lange terugreis van Nederland naar Luxemburg......Verdomd Rene, ik heb een paar keer aan jou gedacht.

Zelf houd ik nog steeds vast aan mijn standpunten, maar begrip groeit er wel en verbazing, verwondering....Zo dicht in mijn allerbeste kennissenkring en zo keihard werkend in de gezondheidswereld en die toevlucht zoeken naar een Wilders....

Hier laat ik het bij, Rene, ik ga morgen je posting nog eens lezen, want een heel mooi relaas.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 28 november 2020 14:44:

[...]Dat bedoel ik dus.

Tja, wat verder te zeggen? Eerlijk gezegd zou ik die Arib van de Tweede Kamer wel eens een beurt willen geven.

Maar er zijn wetten en praktische bezwaren.

Kan het nog primitiever?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

het zwaard schreef op 28 november 2020 16:30:

Beperktedijkbewaking: Tja, wat verder te zeggen? Eerlijk gezegd zou ik die Arib van de Tweede Kamer wel eens een beurt willen geven.

Ben je daar niet wat te oud voor?
Hmm, ik loop menig leeftijdsgenoot eruit...
Hoe oud precies is zij?
Vergeleken met Hiddema ben ik een jonge hond.

En vergeleken met het naïeve denken van in een Leiden onder fossiel Cliteur opgeleide 'filosoof' als Baudet ben ik de wijsheid zelve. Wat nou, 'cultuurfilosofie'? Was-dah?

Ik kende Nobelprijswinnaars van nabij, heb als theoretisch fysicus meer verstand van algemene wetenschapsvragen dan een anbetabeet als Baudet. Zodra hij met grafiekjes gaat zwaaien krommen mijn tenen.

[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 28 november 2020 18:08:

Gaat het wel goed met je, BDB?
Duidelijk niet. De man komt dan altijd weer over zijn intelligentie opscheppen, maar nu is zijn kwaliteit in bed aan beurt.
Waarschijnlijk deed ie het al met BB.
josti5
0
quote:

gokker schreef op 28 november 2020 18:18:

[...]
Duidelijk niet. De man komt dan altijd weer over zijn intelligentie opscheppen, maar nu zijn zijn kwaliteit in bed aan beurt.
Waarschijnlijk deed ie het al met BB.

Had ik jou een vraag gesteld, of iemand anders?
hirshi
0
quote:

gokker schreef op 28 november 2020 18:18:

[...]
Duidelijk niet. De man komt dan altijd weer over zijn intelligentie opscheppen, maar nu is zijn kwaliteit in bed aan beurt.
Waarschijnlijk deed ie het al met BB.

De man bemint vooral zichzelf.
En hij heeft angst voor gebrek aan erkenning.
Maar onsympathiek is hij niet.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1706 1707 1708 1709 1710 1711 1712 1713 1714 1715 1716 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.698,30 -0,78%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.907,83 -0,58%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.394,65 +0,64%
 EUR/USD 1,0649 +0,05%
 WTI 82,32 +0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront