Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2020

586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
[verwijderd]
0
Gemiddeld koersdoel dus EUR40 www.guruwatch.nl/aandeel/610720/NN-Gr...

Zou mooi zijn als we daar wat meer in de buurt kwamen. Met dit dividendbeleid kan dat ook makkelijk natuurlijk.
Biobert
0
Ik dacht dar NN al wakker was, maar kennelijk niet. Dat in tegenstelling tot ABN-AMRO gisteren
Dividendlek
0
Blijkbaar slapen ze uit vandaag. Hopelijk kunnen ze zich dat veroorloven door de cijfers.
Wiema
0
Komt er überhaupt een trading update? Volgende resultaten staan ingepland voor volgend jaar.
JVDP
0
Laatst gelezen dat NN geen kwartaalcijfers meer publiceert, alleen updates en cijfers per Q2 en Q4.
Dividendlek
0
Op IEX staat het nog wel, vraag me dan af waar ze die datum vandaan hebben gehaald.
Amateur
0
quote:

Dividendlek schreef op 12 november 2020 08:25:

Op IEX staat het nog wel, vraag me dan af waar ze die datum vandaan hebben gehaald.
Was een foutje staat op de liveblog. Komen geen cijfers helaas.
[verwijderd]
0
(Dow Jones) Sustainability index, zitten ze ook gewoon in, sinds enkele jaren.

www.nn-group.com/financial-article/nn...

NN Group is pleased to announce that the company prolongs its inclusion in the Dow Jones Sustainability Indices (Europe and World). Scores are given on 3 different dimensions: economic (80), environmental (96), and social (86). Overall NN scored 84 (out of 100), compared to the average industry score of 39.

Inclusion in the DJSI means that NN Group ranks amongst the top 10% of the insurance sector with regard to its sustainability performance.
voda
2
Waar is Elliott? Na campagne bij NN lijkt de activist vertrokken

Begin dit jaar was het weer zo ver. De beruchte activistische belegger Elliott nam een flinke positie in een Nederlands beursfonds. Na verfmaker AkzoNobel en financieel dienstverlener Intertrust viel nu NNNN€34,54+0,17% de dubieuze eer ten deel. Want wie Elliott als nieuwe aandeelhouder krijgt, weet dat er een rumoerige tijd aan zit te komen.

Bij het voormalige Nationale-Nederlanden probeerde het hedgefonds eerst achter de schermen invloed uit te oefenen het bestuur en mede-aandeelhouders. Toen dat niet genoeg uithaalde besloot Elliott kabaal te maken, in de pers en met een website met de dreigende titel 'The time is now for NN'.

Waarom? Omdat de zojuist aangetreden topman David Knibbe eind juni op een beleggersdag zijn nieuwe strategie zou ontvouwen. En die mocht wel wat ambitieuzer. Als NN meer risico zou nemen bij het beleggen van polisgeld, het Japanse dochterbedrijf zou afstoten en duidelijker zou communiceren over wat het bedrijf doet, zou de koers enorm kunnen stijgen, aldus Elliott. Op de beleggersdag bleek Knibbe niet aan alle eisen tegemoet te komen. Zo blijft het Japanse onderdeel binnenboord.

Derivaat gekocht?
Hoe staat het vijf maanden later met Elliott bij NN? Een blik op het register met grootste aandeelhouders zorgt voor een raadsel. Waar is Elliott ineens gebleven? Het AFM-register met substantiële deelnemingen leert dat Elliott sinds 24 juli geen gewone aandelen meer heeft. Op die dag heeft het hedgefonds een equity swap gedaan.

Wat betekent dat? Elliott wil het zelf niet vertellen. Van de openheid in aanloop naar de beleggersdag is nu niets te bespeuren. Navraag bij analisten en beleggers in de markt leert dat alleen Elliott weet wat de voorwaarden van de derivatentransactie zijn.

Een volgens hen waarschijnlijk scenario is dat de belegger een groot deel van zijn aandelen heeft geruild voor een derivaat om er zo kapitaal mee vrij te spelen. De tegenpartij, een clearinghuis bijvoorbeeld, neemt de positie over. Daalt de koers van NN dan moet Elliott het verschil betalen. Daar staat tegenover dat het fonds maar iets van 10% van zijn positie in de verzekeraar daadwerkelijk heeft vaststaan. Met de overige 90% kan Elliott andere belangen nemen.

Ongunstig moment
Het lijkt erop dat Elliott het nu wel best vindt wat NN doet en op korte termijn geen reuring gaat maken. Mocht dat wel nodig zijn, kan de swap zo worden teruggedraaid. Dat de belegger zijn aandelen niet verkoopt komt waarschijnlijk door het ongunstige moment waarop ze zijn gekocht: in februari op een koers van rond €37. In de zomer was de koers gedaald naar €32, nu koerst NN op zo'n €34,50.

Wat zegt NN zelf? De verzekeraar wil niets kwijt over individuele aandeelhouders. Maar een bron dicht bij het bedrijf zegt dat 'de karavaan is verder getrokken'.

fd.nl/beurs/1364859/waar-is-elliott-n...
Gesina49
0
Party-time gaat aan NN voorbij zo lijkt het. Heeft dit met de rente te maken? Geweldig dividend, goede vooruitzichten maar koers houdt zich rustig.
horscamp
0
[verwijderd]
0
quote:

horscamp schreef op 29 november 2020 18:29:

NN uit de race voor overname Aegon onderdeel ik ben er blij mee u ook?
Heel verstandig van NN om hier niet te gaan overbieden. Aandeel kan naar 40+ op eigen performance. Ook nog steeds hoog dividendrendement op deze koersen.
[verwijderd]
0
quote:

Makita schreef op 29 november 2020 22:36:

7%+ dividend
Herstel 6,5% obv afgelopen jaar.
Rowi62
0
NN en ASR / AGEAS doen het uitstekend dit jaar. Een recent rapport over ASR door credit-analisten laat zien dat de schadelast al laag was maar door corona nog veel lager uitkomt. Zal bij NN ook gelden! Dat gaat bij elk zo om 100 miljoen of meer voor alleen al voor autoschade.

"Overall, the combined ratio in non-life (based on ASR's calculation) even improved to 92.9% in the first half of 2020, from 93.5% in the first half of 2019."
586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 42,390
Verschil -1,040 (-2,39%)
Hoog 43,040
Laag 42,050
Volume 0
Volume gemiddeld 848.251
Volume gisteren 528.221

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront