Aegon « Terug naar discussie overzicht

Morgen weer de 5 op de borden.. short squeeze op verkoop activiteiten Centraal Oost-Europa..

6 Posts
Mr.J.bonds
1
Ik ben benieuwd naar Aegon aangaande dividend hervatten/verhogen. Die hebben net voor een klein miljardje een onderdeel verkocht, beter als verwacht volgens de analisten.. Zal morgen wel knallen worden op een mooie short squeeze, want de shorters zullen nu ook wel uit dit aandeel gejaagd worden.. Misschien zelfs weer een 5 op de borden als eerste cijfer koers Aegon..

Hoe denken jullie hierover? winnaar krijgt een Apple taart zonder snoer..

POLL

1- Mr Bonds: € 5.11

Aegon verkoopt activiteiten in Centraal- en Oost-Europa
Gepubliceerd op 29 november 2020 13:05 | Views: 5.486 | Onderwerpen: , Europa

Artikel
Reacties (9)
Gerelateerde instrumenten
Aegon 27 nov
3,06 -0,05 (-1,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft zijn Centraal- en Oost-Europese tak verkocht aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group (VIG). Het gaat om het verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. Daarvoor betaalt VIG 830 miljoen euro.

"We scherpen onze strategische focus aan en richten ons daarbij op die landen en activiteiten waarmee Aegon de meeste waarde kan creëren", zegt topman Lard Friese van Aegon. Volgens de verzekeraar vertegenwoordigt de verkoop van 830 miljoen euro 2,6 keer de boekwaarde van de onderdelen per 30 juni 2020!!.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De verkoop wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond. De opbrengst wordt onder meer gebruik om de schulden te verlagen.


BRON: www.iex.nl/Nieuws/ANP-291120-052/Aego...
aextracker
0
Mwah een Euro 5,- op de borden lijkt mij wat over enthousiast, doch het is evenwel goed te zien, dat de nieuwe CEO Friese, orde op zaken stelt en toewerkt naar een minder hoog risicoprofiel en een betere EV\VV c.q. schuldverhouding.
Op de Euro 3.04 lag \ ligt een weerstand, die eerst met zekerheid moet worden uitgenomen, welke koers dan kan dienen als nieuwe steun.
Ik zeg; AEGON staat aan de vooravond van meer positieve, dan negatieve berichten. ABP krijgt haar dekkingsgraad niet meer boven de 104- 111, dus de meeste werknemers van Nederland (die in overheidsdienst), moeten op zoek naar aanvullende pensioenvoorzieningen, lees extra verzekeren. Daar kan AEGON prima in voorzien :).
lekker dichtbij lekker overzichtelijk. De goudgerande pensioen regelingen zal de grootste werkgever van Nederland toch zeker moeten verschralen. dat kan ook wel nadat dezelfde werknemers beloond werden met bonus voor het werk wat ze moeten doen, maar deze keer 1 jaar onder grotere druk dan men te doen gebruikelijk was. Komt bij dat de collectieve verhogingen ook al in de tas zitten voor de komende 2 jaar, ergo,. op pensioenverzekeringsgebied, kunnen de miljoenen ambtenaren zichzelf wel wat beter beschermen tegen de hogere premies en lagere dekkingsgraad verbonden aan de risico's van het ABP pensioenplan...... net als de niet voor de Nederlandse overheid werkende Nederlander al decennia kan doen\ doet als men verstandig is en van een goede \ royale oude dag genieten wil.
Ik zeg, huishoudboekje verder op orde brengen bij AEGON, doorzetten van focus en wegwezen uit risicovolle landen als Turkije, Hongarije & Polen , vervolgens bezien of de euro 3.04 uitgnomen blijft en hoe de euro 850 Mln wordt aangewend door Lard Friese.

Deel je mening Mr. J.bonds (AB voor je leuke alias) dat AEGON "back on track komt, doch euro 5,- lijkt mij voor het komend jaar wat enthousiast. Heb er uiteraard geen bezwaar tegen, wanneer dat het geval is, maar kijk m.n. met interesse uit naar het dividendbeleid over 2020-2021.

AEGON classificeer ik meer als een LT porto dividend fonds, waar je op leuke dividend rendementen mee kan behalen, naast dat ze mij over enige tijd een prettige bijdrage gaan leveren als aanvullend pensioen :).
Mr.J.bonds
1
quote:

Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 30 november 2020 11:59:

3,155

2x de 5 zelfs
Ja, het valt mij ook iets tegen met slechts 4% voor die paar honderd miljoen extra onverwacht. Nieuwe CEO lard Friese is nogal van de onverwacht goed uitpakkende verrassingen voor haar aandeelhouders Hehehe. Was ook al zijn handelsmerk bij NN.. Schrik van de shorters.. LOL!

Vandaag is sowieso een slechte dag voor de financials, anders had Aegon 8 tot 10% kunnen doen op dit nieuws.. Nouja, blijft heel even in het vat zitten, zullen we maar denken.. Thumbs Up
aextracker
0
AEGON, gaat voorlopig eerst op zoek naar de oude steunniveua's die als nieuwe weerstanden fungeren.
Ik denk daarbij eerder aan Euro 4.15, dan aan euro 5,-.

De vraag is welke termijn je wilt hanteren voor de poll Mr. J.bonds !

T.b.v. de poll;
- Op 4 December 2021, noteert het aandeel Euro 4,15
aextracker
1
De Euro 4.+ uitnemen lijkt qua momentum in de maak.
Beetje dividend rendement erbij en het aandeel AEGON kan zich net als POST.NL op aandacht van de massa gaan verheugen.
Kwestie van tijd, dat AEGOn de weerstanden in de bandbreedte van 4.02 -4.10 uitneemt.

Financiele buffers en reserves worden aangesterkt\verstevigd, de kosten verlaging programma;s liggen op schema en de rendementen op de portefeuilles van AEGON profiteren mee van het beursklimaat.

Vanaf dan ligt de weg open naar betere tijden.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 5,522
Verschil -0,064 (-1,15%)
Hoog 5,540
Laag 5,390
Volume 8.098.027
Volume gemiddeld 6.746.359
Volume gisteren 7.585.195

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront