Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2020

1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
NickJacoVII
0
Hoog volume kan je niet faken, altijd de voorbode van iets. Paar dagen geleden bij Mithra hetzelfde geval...
Brokie Even
1
Bilderberg007
0
@ bv Bernard, dit soort onderzoeken komen voortdurend langs, zijn een paar partijen die dit voor allerlei onderwerpen bijna geautomatiseerd opstellen. Stellen niet ze heel veel voor maar bij google zoekopdrachten lukt het ze telkens om te doen voorkomen alsof het nieuwe onderzoeken zijn waardoor ze relatief hoog eindigen.
Tilburg013
1
Het blijft allemaal giswerk maar met nog een goeie maand te gaan wordt het wel steeds aannemelijker dat ze snel met nieuws komen:

- sinds gisteravond buitelen de Franse traders over elkaar heen aangezien Avantium technisch uitgebroken is.
- 1 Dec zou wederom een logische deadline kunnen zijn voor Worley/feed-fase
- 1 Dec is European Bioplastics conference waar Avantium aanwezig is, weliswaar over de Ray technologie/ PlantMEG maar uiteraard ook een mooi moment om de financiering te kunnen delen met alle relevante stakeholders.
- 1 Dec is COFOF - Co-financing our future waar Invest NL en APG aanwezig zijn, zou natuurlijk ook een mooi podium geven.

Het blijft helaas allemaal speculatie maar vind het wel spannender worden richting het einde van het jaar :)
Pepele
0
Er is zoveel geld wat sustainable en duurzaam ESG belegt moet worden. Er zit een ommekeer aan te komen voor bedrijven als Avantium mark my words !!!

A)
DSM gaat de productie van zijn grondstoffen voor plastic producten verduurzamen. Daarvoor heeft het bedrijf de samenwerking gezocht met het van oorsprong Finse bedrijf Neste.

Dat is een wereldspeler op het gebied van hergebruik van afval tot hernieuwbare brandstoffen. Neste heeft ook verschillende locaties in Nederland.

Polymeren
Het gaat bij DSM om de productie van polymeren, dat is een grondstof voor plastic. Het bedrijf wil op korte termijn enkele duizenden tonnen fossiele grondstoffen vervangen door grondstoffen die gemaakt zijn uit gerecycled plasticafval en honderd procent biomaterialen voor de productie van polymeren. Die polymeren vormen vervolgens de grondstof voor plastic producten in onder meer de auto-, elektronica- en verpakkingsindustrie.
B)
The first Dutch bio-LNG installation: Construction has started
19 November 2020

Renewi, Nordsol and Shell have started the construction of the first bio-LNG installation in Amsterdam Westpoort. The new bio-LNG installation is an extension for the current processing of, among other things, outdated products from the supermarkets.
Noscope
0
Lijkt me evident, ongebruikelijke volumes en een bioplastic conference in het verschiet. Ik zou zeggen riemen vast.
[verwijderd]
0
Voor de shorters hoop ik ook dat ze hun riemen vast hebben, anders kunnen ze zich lelijk gaan bezeren.
Pepele
0
quote:

Erg chebbi schreef op 27 november 2020 16:00:

Bijkopen dus Pepele?
Ik heb helaas geen in-side info maar gezien het volume en de ESG eisen zit er misschien iets aan te komen. Maar het blijft een LT investment.
Armando
0
Recent artikel over hoe duurzaamheid big business werd voor consumentenmerken. Grote kansen voor merken ondanks dat groen de prijs opdrijft. Dit trekken ze recht in de gehele productieketen.

www.ft.com/content/ce523ca1-c8c2-43e7...
Pitmans
0
quote:

Ascanius schreef op 27 november 2020 16:19:

Voor de shorters hoop ik ook dat ze hun riemen vast hebben, anders kunnen ze zich lelijk gaan bezeren.
En voor deze weldoordachte quote heb je een heel nieuw ID aangemaakt ?
Short Avantium ? ROFL

Toch bijzonder, al die nieuwe forumleden, die plotseling opduiken in combinatie met een niet onderbouwde stijging van de koers.
Goed nieuws voor de zittenblijvers, dat wel.
Nadalsr13
0
Wie zit hier zo raar te spelen met de koers? Maakt rare sprongen binnen no time 20 a 30 cent lager en dan weer omhoog. Gisteren nog op 6,90.
Wat is dit voor een spelletje?
Pitmans
0
Zie mijn vorige post.
Het opduiken van allerlei roeptoeterende nieuwkomers is vaak een teken dat er een shuffle-partijtje aan de gang is.
Alex69
0
Technisch staat de koers op uitbreken. Zolang de dagen van stijging met grotere volumes gaan als de dalingen (zoals afgelopen vrijdag het geval was) verwacht ik een verdere versnelling van de stijging. Aan de onderkant moet de koers dan niet onder de 6,30 zakken. Afgelopen vrijdag werd er stevig gekocht en dat was zeker geen shuffle zoals sommigen hier beweren. Volgens mij spreekt Avantium vandaag op een conferentie dus mogelijk vanmiddag nog vuurwerk?
[verwijderd]
0
Heb er ook een aantal van gekocht, gemiddeld sta ik op 6,1
benieuwd wat dit aandeel mee gaat (hopelijk) opleveren.
Armando
0
Het nieuws is weer niet voor vandaag, helaas. Mocht het echt enkel het wachten op de FEED zijn verwacht ik dat het binnen nu en 3 weken moet komen. Gezien dat rond kerst en oud en nieuw de werkzaamheden vaak op een laag pitje staan. Een kans op uitstel is ook mogelijk, maar dat lijkt mij onlogisch, omdat Avantium meerdere malen het vertrouwen heeft geuit dat het voor het einde van het jaar met een investeringsbeslissing komt.

Is er iemand van hier bij de European Bioplastics conference geweest die een samenvatting kan geven?
Erg chebbi
0
Het is natuurlijk wel de eerste stap in een keten. Het proces om flessen te maken en te vullen etc. moet opnieuw. Dat is geen overnight beslissing voor de afnemers..en zonder afnemers geen fabriek..
Anoniem1234
0
Toch een zeer bijzonder koersverloop de afgelopen 3 dagen.
Iedere maand komen er (positieve) berichten binnen. Zo was het bijvoorbeeld nieuw voor mij dat indien men flessen uit biomassa zou verbranden er geen extra c02 in de atmosfeer terecht komt. Tevens staat er steevast een paper bottle
van Calsberg op de achtergrond. Het blijft natuurlijk zeer speculatief en wishful thinking. Maar ik zie de mogelijkheid dat deze week een tip van de sluier wordt onthult betreft de financiering van de fabriek. Het valt mij tevens ook op dat Avantium als bedrijf zich meer en meer profileert, en bijval krijgt door decision makers.
www.youtube.com/watch?v=4_lmhiABe-0
1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:29
Koers 2,400
Verschil -0,025 (-1,03%)
Hoog 2,445
Laag 2,380
Volume 467.681
Volume gemiddeld 633.822
Volume gisteren 578.072

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront