Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Winst BioNTech stelt teleur
  2. 05 feb Aandeel Pfizer kan wel een booster gebruiken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. H.A.B.S. 2 december 2020 10:39
    quote:

    erjee-ff schreef op 2 december 2020 10:18:

    [...]
    Ik benoem alleen twee uitstekend gedocumenteerde feiten.
    Jouw interpretatie is voor jouw rekening.
    Benoemt u altijd enkel feiten zonder een bedoeling en/of een mening daarover te hebben? Nou, interessante gesprekken zult u dan wel hebben...
  2. LLinssen 2 december 2020 10:40
    Wie niet wil vaccineren hoeft dat niet te doen, en wie het wel wil moet de mogelijkheid krijgen. Het conservatieve VK doet tenminste wat, en misschien is dit om hun tong uit te steken naar de EU.

    Het corona virus is geen ebola, aids, of griep. Het is een virus dat al sinds de uitbraken van SARS en MERS wordt bestudeerd. Het RNA is snel geisoleerd, het wordt aan een griep virus toegevoegd en je bent klaar. Wat je dan nog wilt weten is of het antistoffen aanmaakt het antwoord is er en het antwoord is ja.

    Overigens valt dat bewaren bij -70 ook wel mee, dat is alleen voor de lange termijn voor het vaccinatie programma kan het gewoon in de koelkast.
  3. geobeo 2 december 2020 11:11
    quote:

    Branco P schreef op 2 december 2020 08:35:

    [...]

    Alle procedures zijn doorlopen en het is een vaccin, dat is geen rocket science. Niks mis mee dus en zeker verantwoord
    Iemand die weer 0 verstand van zaken heeft. Een vaccin geen rocket science?!

    Waarom denk je dat medical trials bestaan? Juist: omdat wetenschappers niet genoeg van biologie snappen om met zekerheid te kunnen zeggen of een vaccin in mensen wel of niet gaat werken en wel of niet gevaarlijk is.

    Dit vaccin heeft verkorte trials doorlopen en is slechts 6 maanden getest. Een normale phase 3 trial duurt jaren om lange termijn effecten uit te sluiten.

    Wat weten we nu van de lange termijn bijwerkingen na 6 maanden? Exact helemaal niets. Wat weten we nu over de zeldzame bijwerkingen? Weinig, want het vaccin is slechts op zo'n 60.000 mensen getest. Dat is weinig, want we staan op het punt miljarden mensen te injecteren.

    Is het al eens eerder mis gegaan met vaccins? Jazeker: zoek op denvaxia scandal of www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/gu...

    De perfecte manier om anti-vaxxers in de kaart te spelen is nu iedereen zo snel mogelijk vaccineren en dan over 2 jaar ontdekken dat er gevaarlijke bijwerkingen waren. Al is het maar in 1 op de 100.000 mensen, vaccins krijgen dan onnodig en permanent een slechte naam.

    Om op een positieve noot te eindigen: mooi dat ze het in de VK alvast voor ons gaan testen op meer dan 60k mensen (medical trials).
  4. geobeo 2 december 2020 11:36
    quote:

    Schumpedro schreef op 2 december 2020 11:31:

    Aids is ook een veel complexer virus omdat het veel sneller muteert. Na maanden van ontwikkeling en testen is je vaccine dan niet meer ineffectief.
    De reden dat een HIV vaccin complexer is voornamelijk, omdat HIV je genoom aanpast (dus je eigen genetische code aanpast). Dat is wel even een ander niveautje van destructie dan Corona of influenza.

    Om HIV te kunnen verwijderen moet je letterlijk het DNA van je cellen kunnen bewerken. Als we dat kunnen, dan kunnen we waarschijnlijk het grootste gedeelte van alle ziektes oplossen en niet alleen HIV.

    Je verhaal over dat (de buitenkant van) het corona virus minder snel muteert dan dat van influenza klopt wel.
  5. geobeo 2 december 2020 11:39
    Wat de Britten nu doen is niets anders dan een hele grote wereldwijde gok met de reputatie van vaccins op het spel.

    Als het goed gaat hebben de Britten achteraf flink economisch en politiek voordeel. Als het mis gaat staan vaccins voor de rest van ons leven in een kwaad daglicht en kunnen er nooit meer zo snel als nu vaccins ontwikkeld en getest worden. Met zeer veel doden tot gevolg op de lange termijn.

    Is het die gok waard om een paar maanden aan tijd te winnen? Ik schat in van niet. Maar dit gaat niet over rationeel denken, dit gaat over emoties en politiek... dus ja.
  6. [verwijderd] 2 december 2020 11:49
    Je moet natuurlijk breder kijken dan enkel de mortality rate. De IC en ziekenhuizen liggen namelijk niet vol met 80+'ers. Die 80+ers gaan gewoon snel dood zonder dat er veel zorg aan de te pas komt.
    De ziekenhuizen liggen juist vol met de iets jongere/sterkere groep. De zorg voor corona patienten is logistiek erg uitdagend door beademing en andere zorgtaken. Dat wil niet zeggen dat je er dan aan overlijdt als pak en beet 60 jarige die het goed te pakken heeft, maar de druk op de zorg en latere revalidatie is gigantisch.

    Dit wordt allemaal meegewogen bij een vaccine. De bijwerkingen van vaccines zijn zoals we weten door de jaren heen erg beperkt, maar dat moet ook bij preventieve middelen die je op grotere groepen plaatst. We maken er toch ook allemaal niet zo'n circus van als iemand een Hep A shot krijgt als hij naar Azie reist...

    De effectiviteit lijkt ook erg goed te zijn, dat maakt wellicht dat het minder noodzakelijk is om de hele populatie te vaccineren (zie bijvoorbeeld baarmoederhalskanker).

  7. geobeo 2 december 2020 11:55
    quote:

    schreef:

    We maken er toch ook allemaal niet zo'n circus van als iemand een Hep A shot krijgt als hij naar Azie reist...
    Dat is omdat Hep A jaren lang getest is in medical trials en decennia lang in de bevolking. Van Hep A vaccine weten we dat die veilig is op grote groepen mensen over de zeer lange termijn.

    Het corona vaccin heeft (in tegenstelling tot het Hep A vaccin) niet eens een normale clinical trial doorlopen. Deze was zeer verkort ten opzichte van een normale trial die ook lange termijn bijwerkingen onderzoekt.

    Over het Corona vaccin weten we veel minder. Totaal niet te vergelijken met elkaar dus.
  8. erjee-ff 2 december 2020 12:29
    quote:

    H.A.B.S. schreef op 2 december 2020 10:39:

    [...]

    Benoemt u altijd enkel feiten zonder een bedoeling en/of een mening daarover te hebben? Nou, interessante gesprekken zult u dan wel hebben...
    Speelt u altijd op de man in plaats van een inhoudelijke discussie te voeren? Veel vrienden zult u dan niet hebben ;-)
  9. M_3500 2 december 2020 12:44
    quote:

    aandeeltje! schreef op 2 december 2020 09:26:

    [...]

    Dat laatste is nu juist NIET waar een de goedkeuringsinstantie zich mee bezig houdt!

    Totaal onjuist. Voor elk product wordt een Risk-Benefit analyse gemaakt door de beoordelende autoriteit en op basis daaran wordt het product toegelaten. Kijk maar in de EPAR;s op de EMA website.
  10. [verwijderd] 2 december 2020 12:45
    Je hebt hier zeker een goed punt, maar tijd speelt wel degelijk een rol. Maanden wachten betekent ook maanden extra druk op de zorg en bijkomende patienten. Even los van de economische en maatschappelijk impact die de huidige situatie teweeg brengt. Dat is trouwens wel een lastige overweging die inderdaad soms moeilijk kan uitpakken.

    Er is niet 1 vaccine los van dit specifieke bericht van Pfizer/Biontech, maar de meeste vaccines die gebruikt worden zijn als techniek al lang en breed getest in langdurige early stage trials (inclusief dierproeven en het hele circus dat daar bij hoort). Zie voorbeelden van J&J en bijvoorbeeld Biontech. Het is dus niet zo dat deze partijen compleet uit het niets begonnen met de ontwikkeling van een vaccine en niks weten over lange termijn effecten van hun toepassing/techniek. Daarnaast is het testen van effectiviteit is sowieso een stuk makkelijker bij een grote uitbraak en er zijn versnelde procedures in de beoordeling. Met als gevolg natuurlijk dat de beoordeling van andere medicijnen vertraging op loopt. Los daarvan hebben voor de effectiviteit testen Uni Oxford/Astra er wel een beetje een zooitje van gemaakt (inclusief britse regulator).



35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pfizer Inc

25,757 21:48
-0,153 -0,59%
Premium

Aandeel Pfizer kan wel een booster gebruiken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links