Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2020 H2

74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
pmepme
0
Het is maar te hopen dat beleggers op 19 oktober positief worden verrast door de 3e kwartaalcijfers.
Beleggers hebben weinig plezier aan de koers van het aandeel. Het ligt als een blok beton op de beurs. Solide, zeker, maar ook zonder enige dynamiek inde koers. Erg jammer en teleurstellend voor een bedrijf dat zich zo sterk innovatief presenteert.
the observer
0
Een oude veel minder technisch geavanceerde dochter (Signify) gaat als een speer. Philips vertoont daarentegen weinig beweging. Bijna 7 maanden na het koersherstel van maart nog steeds rond de 40. Beleggers hebben duidelijk aarzelingen aangaande Philips.
Ketelbinkie02
0
Vandaag na lange tijd een redelijk stevige positie genomen onder de € 40,-, gezien het oplaaien van Corona wereldwijd, denk ik dat de gecancelde order van de beademingsapparatuur door de US, inmiddels over de hele wereld weer zijn verkocht, bestellen als het te laat is zal men zeker niet meer doen, verwacht hele sterke cijfers bij Philips en laat ook maar meteen nieuws komen over de consumententak dan gaat de koers ook weer heel snel richting de €50,- en dat is ook meteen mijn koersdoel voor het komend halfjaar.
SDV70
0
quote:

the observer schreef op 8 oktober 2020 22:59:

Een oude veel minder technisch geavanceerde dochter (Signify) gaat als een speer. Philips vertoont daarentegen weinig beweging. Bijna 7 maanden na het koersherstel van maart nog steeds rond de 40. Beleggers hebben duidelijk aarzelingen aangaande Philips.
wat dacht je van die andere oudere dochter t.w. ASML :-)
Daardrinkenweop
0
Daardrinkenweop
0
Ketelbinkie02
1
quote:

Daardrinkenweop schreef op 19 oktober 2020 19:42:

Algorithmewerk om stoplossen te knallen. Morgen bij opening flink omhoog
Storing bij Euronext, orders na 17.30 uur komen te vervallen, koers zal denkelijk boven de € 42.- liggen.
the observer
0
Het effect van positieve kwartaalcijfers ebt weer snel weg. Het is ook altijd hetzelfde liedje bij Philips.
Korte opleving en daar gaan we weer! Ondanks het rooskleurig beeld van dhr. v. Houten schetst is er (altijd) aarzeling in de markt als het om Philips gaat. Echt vertrouwen doet men het kennelijk niet.Waar anderen enorm opveren na zulke vooruitzichten blijft Philips weer eens hangen.
JVDP
0
quote:

the observer schreef op 21 oktober 2020 10:30:

Het effect van positieve kwartaalcijfers ebt weer snel weg. Het is ook altijd hetzelfde liedje bij Philips.
Korte opleving en daar gaan we weer! Ondanks het rooskleurig beeld van dhr. v. Houten schetst is er (altijd) aarzeling in de markt als het om Philips gaat. Echt vertrouwen doet men het kennelijk niet.Waar anderen enorm opveren na zulke vooruitzichten blijft Philips weer eens hangen.
Ondanks het feit dat er vanochtend nog twee koopadviezen zijn gegeven:
UBS Kopen 50,-
Deutsche Bank Kopen 52,-
Happy
1
Blijft een parel. Echt bijtijds aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen. Klaar voor een mooie toekomst.
pmepme
0
Je kunt wel een parel zijn en je cijfers zijn eigenlijk dik in orde, maar helaas zien veel beleggers om een of andere (voor mij onduidelijke) reden dat anders. Weer bijna 2% eraf.
the observer
0
Philips valt weer in het traditionele patroon. 1-2 dagen behoorlijk stijgen om vervolgens weer lange tijd rustig te dalen Alle winst winst is weer verdampt. Het is altijd hetzelfde liedje. De goede vooruitzichten lijken nauwelijks van invloed. Het blijft vreemd zo'n koersontwiikkeling vergeleken met veel andere vergelijkbare fondsen.
pmepme
0
Ronduit teleurstellend. Philips hangt al een half jaar rond deze koers alle optimistische geluiden ten spijt.
Battigolia
0
Quote uit interview Rutte: "Kijk, ons medisch systeem is voorbereid op een enorme piekbelasting. Een tsunami, een aanslag kan het aan. Maar wat het niet aankan, is een hele hoge piekbelasting die heel lang duurt. Dat gaat niet. Dat is de discussie die we nu hebben: we hebben meer reserve nodig."

Deze discussies zal wereldwijd bij overheden spelen >> lijkt me op lange termijn goed nieuws voor Philips.

www.limburger.nl/cnt/dmf20201223_9586...
pmepme
0
Zoals gebruikelijk verlies Philips vandaag weer een groot deel van de winst van gisteren. Let maar eens op Signify.
Als de opmars van de laatste weken zo daarvan passeert Signify (met een veel betere KW dan Philips) het moederbedrijf nog voor de zomer. Philips concentreert zich al jaren op de medische tak, koopt veel bedrijven (duur...) op, en stijgt (heel) langzaam. Diverse adviezen rond 53-55 euro en..... Philips gaat omverdroten verder met de springprocessie: grote stap vooruit en dan weer bijna helemaal terug. Een koers ontwikkeling met de dynamiek van een slak.
Battigolia
0
Komende maandag Q2 cijfers .. (zware) weerstand rond EUR 46 is recent doorbroken, positieve trend van laatste maanden laat duidelijke stijging zien richting lange termijn weerstand rond EUR 52 - deze weerstandslijn loopt al sinds 2015, dus mogelijk zware weerstand .. koers zit aan bovenkant van positieve trend in afgelopen maanden, dus ik heb een neutrale positie ingenomen = gedekte calls geschreven (C 21 MAY 2021 50,00) .. opmerking: blauwe icons zijn eerdere Q cijfers
Bijlage:
voda
0
07:02
*Philips nettowinst KW1 EUR39 mln
07:01
*Philips omzet eerste kwartaal 3,8 miljoen euro, verwacht was 3,7 miljard euro
07:01
*Philips omzetgroei eerste kwartaal vergelijkbare basis 9 procent, verwacht was 6,3 procent
07:01
*Philips aangepaste EBITA eerste kwartaal 362 miljoen euro, verwacht was 326 miljoen euro
07:01
*Philips omzet KW1 EUR3,83 mrd

bron Saxo
voda
0
Philips overtreft verwachtingen
Groeiverwachting voor 2021 opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet en winst sterker zien oplopen dan verwacht en verhoogde de groeiverwachting voor het hele jaar, maar maakte ook melding van een prosivie van een kwart miljard euro. Dit bleek maandag uit cijfers van het concern.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van ruim 3,8 miljard euro, tegen een omzet van krap 4,2 miljard euro een jaar eerder. Dat was inclusief de omzet bij de tak huishoudelijke apparaten. Zonder deze activiteiten, die inmiddels verkocht zijn, bedroeg de omzet vorig jaar 3,7 miljard euro.

Voor afgelopen kwartaal hadden de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gerekend op een omzet van ruim 3,7 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,85 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care bijna 1,2 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 734 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips met 9 procent, waar de analisten vooraf mikten op 6,3 procent. De groei was bij Personal Health met 17 procent het sterkst. Analisten hadden voor deze tak op 14,5 procent gerekend.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Connected Care groeiden op vergelijkbare basis met 9 en 7 procent. Volgens de consensus zou dit in beide gevallen circa 4,5 procent zijn.

Het aangepaste EBITA-resultaat steeg van 208 naar 362 miljoen euro, hetgeen flink meer was dan de 326 miljoen waarop analisten rekenden.

De bijbehorende marge werd ingeschat op 8,8 procent, tegenover 5,6 procent in de eerste drie maanden van 2020. Philips kwam in de eerste drie maanden van 2021 evenwel uit op een marge van 9,5 procent.

Vorig jaar boekte Philips in het eerste kwartaal onder de streep een nettowinst van 39 miljoen euro. Dat werd in het afgelopen kwartaal een miljoen euro meer.

Desinvestering

Philips bereikte in maart een overeenkomst over de verkoop van de divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. De verkoop betekent volgens CEO Frans van Houten de laatste grote desinvestering van het bedrijf.

Ook meldde Philips maandag een kwaliteitsprobleem met bepaalde slaap- en ademhalingsproducten. Hiervoor is een provisie van 250 miljoen euro getroffen.

Outlook

De consensus voorziet voor heel 2021 een vergelijkbare omzetgroei van 2,3 procent met een aangepaste EBITA-marge van 14,0 procent.

Philips rekent inmiddels op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent, waar het voorheen slechts rekende op een lage enkelcijferige groei. Deze verhoging is te danken aan de sterke vraag die Philips ziet bij de divisies Diagnosis & Treatment and Personal Health.

Daarnaast mikt Philips nog altijd op een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 tot 80 basispunten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:45
Koers 18,845
Verschil -0,095 (-0,50%)
Hoog 18,930
Laag 18,600
Volume 734.558
Volume gemiddeld 1.987.665
Volume gisteren 2.146.971

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront