Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recordgroei voor internetbank Bunq

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 8 december 2020 11:41
    quote:

    flaum schreef op 8 december 2020 11:31:

    Toch bijzonder, voor een bank die zoveel slechte recensies krijgt.
    Het is veruit de beste (digitale) bank voor consumenten die bestaat. Waarschijnlijk ter wereld. Ik weet niet waar jij die slechte recensies vandaan haalt?

    Tegelijk verbaasd het me wel dat hun omzet gegroeid is, aangezien ze in Nederland tegelijk 1 van de duurdere banken zijn. Al zijn de dinosauriërs nog duurder en vele malen slechter (ING, ABN, Rabo, etc) .
  2. ronstark 8 december 2020 12:09
    Ik denk dat Revolut, of een N26 vele malen beter zijn en deze zijn gratis. Qua pricing zit zelfs ING nog onder Bunq tarieven. Vind persoonlijk ING prima bank, ja ze verdienen geld, en ja het zijn een beetje dinosauriers, maar jij wordt ook oud op een dag en dan gaat het allemaal een beetje trager.

    En over die groei van Bunq, lijkt me typisch een geval van lekker schreeuwen en zogenaamd laten zien dat we de beste zijn, en dan gaat iedereen het wel geloven.
  3. geobeo 8 december 2020 12:27
    quote:

    flaum schreef op 8 december 2020 12:09:

    Ik denk dat Revolut, of een N26 vele malen beter zijn en deze zijn gratis. [/quote]

    Neuh. Met die banken die jij noemt kun je heel wat minder. Zeker in Nederland. Om te beginnen ondersteunen ze geen IDeal in tegenstelling tot Bunq. Dus dat is in Nederland als hoofdrekening al gelijk geen optie voor de meesten.

    Revolut is verder van een zeer twijfelachtige Rus en heeft nog steeds geen deposito garantie. Dus niemand met een halve hersen en veel geld gaat daar gebruik van maken.

    quote:

    Qua pricing zit zelfs ING nog onder Bunq tarieven.
    Nee hoor, niet echt in de praktijk voor mensen die ook wel eens buiten Europa komen. Als je de totale kosten van die 2 met elkaar vergelijkt inclusief minstens 1 Mastercard credit of debit card dan wint Bunq ongetwijfeld. Que gebruikersgemak en nieuwe features (zoals contactloos betalen met de telefoon) wint Bunq het ook makkelijk.

    En qua "uptime" (dus storingen) wint Bunq het al helemaal dik.

    Als je af en toe ook wel eens buiten Europa komt hoef je ING niet eens te overwegen. Die hanteren ongetwijfeld de standaard dino-tarieven van 2,50 EUR per pin actie + > 2% koersopslag. Waarbij je Maestro kaart die zogenaamd in de hele wereld werkt in de praktijk nergens blijkt te werken.

    Dan kan Bunq al heel snel uit.

    Voor mensen met meer dan 5 ton op de rekening kun je ING ook wel vergeten, die heffen daar nu 0,5% rente op (negatieve spaarrente dus).

    [quote]Vind persoonlijk ING prima bank, ja ze verdienen geld, en ja het zijn een beetje dinosauriers, maar jij wordt ook oud op een dag en dan gaat het allemaal een beetje trager.
    En over die groei van Bunq, lijkt me typisch een geval van lekker schreeuwen en zogenaamd laten zien dat we de beste zijn, en dan gaat iedereen het wel geloven.
    Sja, ze publiceren geen cijfers dus dat kan wel eens kloppen.

    Mocht het waar zijn dan heeft het mogelijk ook te maken met de rijkeren die naar Bunq migreren (zomaar een hypothese). Bij Bunq kun je namelijk heel makkelijk meerdere rekeningen aanmaken. De deposito garantie geldt per rekening tot 100k EUR uit m'n hoofd. Dus 5 rekeningen = 500k garantie. Verder wordt er rente gevraagd als er meer dan 500k op de rekening staat voor zover ik weet.

    Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de rijkeren massaal het advies krijgen van bank te wisselen richting Bunq.

    PS: wat een ontzettend prut site is IEX ook. Nog steeds bugs die er 10 jaar geleden ook al in zaten. Multi-quote werkt niet. Prutsers. Huur een fatsoenlijke IT'er in, die fixt dat binnen hooguit een paar weken.
  4. forum rang 5 Bart Meerdink 8 december 2020 12:31
    quote:

    geobeo schreef op 8 december 2020 11:41:

    [...]

    Het is veruit de beste (digitale) bank voor consumenten die bestaat. Waarschijnlijk ter wereld. Ik weet niet waar jij die slechte recensies vandaan haalt?

    Tegelijk verbaasd het me wel dat hun omzet gegroeid is, aangezien ze in Nederland tegelijk 1 van de duurdere banken zijn. Al zijn de dinosauriërs nog duurder en vele malen slechter (ING, ABN, Rabo, etc) .
    Nou sorry hoor, maar ING is veel goedkoper ook al schroeven ze het tarief volgens salami-tactiek elke keer omhoog (momenteel €1,70 p/m tegen Bunq vanaf €7,99 p/m als ik het goed begrijp). ING heeft ook gewoon Apple Pay. Ik zit liever niet bij een bank die structureel verlies maakt, slecht voor de continuïteit.
  5. ronstark 8 december 2020 13:10
    quote: De deposito garantie geldt per rekening tot 100k EUR uit m'n hoofd. Dus 5 rekeningen = 500k garantie. end quote > Ik denk het niet.

    quote: Als je af en toe ook wel eens buiten Europa komt hoef je ING niet eens te overwegen. Die hanteren ongetwijfeld de standaard dino-tarieven van 2,50 EUR per pin actie + > 2% koersopslag. Waarbij je Maestro kaart die zogenaamd in de hele wereld werkt in de praktijk nergens blijkt te werken. end quote > Ik gebruik mijn Revolut voornamelijk in het buitenland, stort vanaf mijn ING creditcard en vermijd idd die hoge tarieven van ING.

    ter info: Zou mooi zijn als Currensea ook naar NL komt, dan kan je dit account direct linken aan je bank en heb je ook niet meer met die hoge buitenland tarieven te maken.
  6. [verwijderd] 8 december 2020 13:12
    Bunq doet op zich digitaal zeer interessante dingen, maar inderdaad de vraag of ze N26 en Revolut kunnen bijhouden in dit domein. Retail en SME banking is gewoon erg digitaal en wordt steeds meer uniform dus het is logisch dat je gigantsiche aanloop investeringen hebt. De stap naar hypotheken is dan ook interessant natuurlijk. Blijft natuurlijk een trade off tussen digital platformen en anderzijds de vraag of er nou zo veel pijnpunten zijn dagdagelijks bij traditionele bankieren.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links