HAL « Terug naar discussie overzicht

HAL TRUST Unit - 2020

625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Kees1
0
quote:

R0ME0 schreef op 25 november 2020 17:08:

[...]

Maar die exposure zit toch al verwerkt in de koers van het fonds zelf.

Daar hoeft HAL toch niet nog een keer extra voor gekort te worden en als je de korting toeschrijft aan die sector bedrijven, vopak boskalis en sbm dan is die korting gigantisch.

Dan reken ik dus de slotkoersen van alle andere belangen, en cash + niet genoteerd tegen wat ze gemeld hebben + 55 mio boekwinst sinds bekendmaking en wijt ik de korting in het aandeel HAL volledig aan de waardering van die 3 aandelen ....

Dan krijg je als je HAL koopt in die 3 aandelen 54.3% korting.

Dus Vopak tegen 20.66
Boskalis tegen 9.00
en SBM tegen 7.48

Ja, eens, maar dit is de enige verklaring die ik kan bedenken. Er zit nog wel een klein beetje exposure naar die sector in de niet-beursgenoteerde deelnemingen. Maar dat is op het geheel te verwaarlozen.
Apae
0
Marktsentiment stapelt wel vaker, dat is niet altijd logisch. Daarom heet het ook sentiment.
Ik vermoed, dat de onderwaardering vooral te maken heeft met de grote kaspositie en de verwachting dat die nog flink groeit met de verkoop van GV. Zolang het niet duidelijk is waarvoor dat geld ingezet gaat worden, is het feitelijk dood geld. En van HAL hoeven we niet te verwchten dat ze daarin duidelijkheid geven voordat ze feitelijk aankopen hebben gedaan...
tmaster
0
Ik zit nu vol in HAL. Die inhaalslag komt vroeg of laat wel. Er is altijd sprake geweest van een discount maar zo groot als nu heb ik nog niet eerder gemaakt. Een koers van rond de 130 a 135 lijkt mij zeer reeel te noemen.
shaai
0
Nico Inberg (IEX) over TABS Holland

Als er de komende decennia geen geld verdiend gaat worden hier dan weet ik het ook niet meer. Investeringsmaatschappij HAL is ook al volop aan het investeren in de bouw. Het kocht eerst twee winkelcentra (Veldhoven en Alphen a/d Rijn) waar woningen gebouwd kunnen worden, onlangs bouwbedrijf van Wijnen en met TABS Holland (Pontmeyer en Jongeneel), op NPEX te verhandelen, hebben ze een grote speler in bouwmaterialen in handen.

&

Met Tabs Holland (verhandelbaar aan de NPEX) heeft HAL al een mooie vinger in de pap bij de bouwmaterialen en gezien de enorme vraag naar woningen de komende tien jaar lijkt met Van Wijnen (fabrieksmatige huizenbouw) ook een mooie aankoop gedaan te zijn.

www.iex.nl/Premium/Adviezen/508865/IE...
ramp 2017
1
Onder de 120 blijven , houd wel het dividend betaalbaar .... ( beetje onzinnig maar kwam zo in me op is zo stil hier , maar geen nieuws is goed nieuws ,.... toch.. )
Apae
0
Er valt ook gewoon iets te weinig te beleven. Amper koerswijzigingen, geen nieuws over GV...
Voor het andere uiterste heb ik Fugro: minstens 10 forumpagina's per dag, de meeste posts zonder veel inhoud of een herhaling van zetten. Maar de afgelopen dagen wel een prettig renderende belegging...
Krentenmenten
0
quote:

ramp 2017 schreef op 4 december 2020 18:12:

Onder de 120 blijven , houd wel het dividend betaalbaar .... ( beetje onzinnig maar kwam zo in me op is zo stil hier , maar geen nieuws is goed nieuws ,.... toch.. )
Hoe stiller hoe beter (uitzondering bevestigt de regel .)
[verwijderd]
0
quote:

Krentenmenten schreef op 7 december 2020 21:47:

[...]
Hoe stiller hoe beter (uitzondering bevestigt de regel .)

Ga je hier in met de opbrengst van OCI? ;)

Zit ik ook al in en durf het anderen aan te raden.

De reden spreekt voor zich, puur nav vs koers en zelfs bij een negatieve uitkomst van de overname van gv en een flinke duikeling van de koers van gv zal deze ninder groot zijn dan de korting dus de opportunity krijg je gewoon..

Ik sbap het niet dus heb eerder al uitgebreid en nu is het rustig blijven zitten en dat is inderdaad heel makkelijk met een aandeel als HAL.
ramp 2017
0
Heb ongeveer de helft van mijn te verwachten dividend hal, net overgemaakt aan cool bleu , wasmachine en koelkast waren overleden , nu kijken of service etc gaat voldoen aan de hoge verwachtingen ...
jwv23
0
klebel
0
Ik begrijp niet dat het zo omlaag gaat, vooruitzicht is goed. Ja wat minder handel in en weinig nieuws de laatste tijd, misschien willen mensen er vanaf om ergens anders in te beleggen? Bied voor mij en anderen weer perspectief.
klebel
0
quote:

jwv23 schreef op 8 december 2020 15:17:

Hal lager vandaag denk door uitspraak rechter sunweb corendon
Is toch niet vergelijkbaar: resultaten Grandvision zijn goed en het zijn géén vakantiereizen
[verwijderd]
0
quote:

klebel schreef op 8 december 2020 15:25:

[...]

Is toch niet vergelijkbaar: resultaten Grandvision zijn goed en het zijn géén vakantiereizen
Eens, maar ik vond het wel goed gevonden.

Ik kon al niks vinden en zie de korting alleen maar toenemen aangezien je gewoon kan zien dat de genoteerde aandelen bij lange na niet zoveel dalen als de koers van HAL, het zal naar weging samen net lager staan terwijl HAL bijna 2% lager staat maar zo een rechter uitspraak als precedent voor de GV overname vind ik wel goed gevonden.

Natuurlijk is het uiteindelijk doorgaan van de overname van Tiffany door LVMH een ander voorbeeld.

Het zal case by case bekeken worden en dan is GV inderdaad een gevalletje Tiffany met verlies aan omzet maar daarna ook weer ingehaald inmiddels en nu draait alles nog redelijk gezien omstandigheden en veel te weinig als deal breaker tov de overname in een reisorganisatie sector die bijna compleet plat ligt en nog steeds redelijk plat ligt en voorlopig dit nog wel zal blijven helaas.
ramp 2017
2
Net nog even met advocaat gemaild, maar ontslag vergoeding laat nog even wachten dus die extra stukken hal moeten ook nog even wachten ..
joostUSA
0
quote:

ramp 2017 schreef op 8 december 2020 16:05:

Net nog even met advocaat gemaild, maar ontslag vergoeding laat nog even wachten dus die extra stukken hal moeten ook nog even wachten ..
Zou een mooie aankoopkoers zijn, verwacht echter dat we nog wel even blijven kwakkelen rond deze niveaus. Betekend een dividend van rond de 4.64, ach prima
ff_relativeren
0
quote:

Jackio schreef op 9 december 2020 18:52:

Hmm de Italianen willen er van af...
Daar lijkt het wel op ja. Bron : www.iex.nl/Nieuws/ANP-091220-275/Essi... .

Als dit bericht klopt, blijft GrandVision gewoon bij HAL ; dat worden spannende dagen of weken op de beurs. Benieuwd hoe de speculanten met dit nieuws om gaan ..
Ron Kerstens
0
HAL bezit 200mln aandelen Grandvision, elke euro eraf “kost” dus 200mln euro. Als de overname fantasie bij GV helemaal verdwijnt dan zal de koers stevig naar beneden gaan. Vraag me af wat de kopers van de GV stukken die gokten op een overname en dachten te “arbitreren” met hun aandelen GV gaan doen.
625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 125,600
Verschil +0,400 (+0,32%)
Hoog 125,800
Laag 124,600
Volume 8.180
Volume gemiddeld 13.750
Volume gisteren 14.273

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront