BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM december 2020

1.849 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Zwijnash
1
Ben in Terneuzen in hotel tegenover sluis, grote met veel kraan hier.
Jammer dat het zo vroeg donker is, kan er niet zo veel van zien
Kbg
0
quote:

Schuinsmarcheerder schreef op 9 december 2020 18:50:

[...]

Eigen fok slachten is nog wel een goede boterham in te verdienen, meen ik. Mensen kopen steeds liever rechtstreeks bij de bron. Bij mij op het plattenland lopen dergelijke slagerijen als een tierelier. En je verkoopt puur vlees en geen met water ingespoten 'rommel' (ik zet het tussen haakjes uit respect voor de dieren) ..........
Denken we zelf ook regelmatig aan...
Slachterijen rotzooien maar wat aan
HenkdeV
0
quote:

volhouder schreef op 9 december 2020 18:04:

[...]
Ik dacht dat jij in het bankwezen had gezeten.
Zo is het, 42 jaar.
Mooie tijd.
Maar mensen die verkeerde dingen doen/toe laten mogen van mij worden aangepakt.
Dat soort mensen zie je trouwens in iedere sector. Ook in de bouw.
HenkdeV
0
Wall Street lager om vrees voor uitstel steun
Gepubliceerd op 9 december 2020 20:22

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag flink lager. Beleggers op Wall Street zijn weer pessimistischer geworden over een politiek akkoord in Washington over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie. Ook gingen techfondsen in de uitverkoop

De Dow-Jonesindex stond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) XX procent hoger op 30.298 punten. De S&P 500 steeg XX procent tot 3708 punten en techbeurs Nasdaq leverde XX procent in tot 12.568 punten.

Republikeinse en Democratische politici in het Congres blijven steggelen over een groot economisch steunpakket tegen de coronacrisis. Dat zou ruim 900 miljard dollar moeten bedragen, maar Democraten en Republikeinen zijn het nog niet eens over de voorwaarden.

De techsector werd flink lager gezet. Grote techbedrijven als Apple (min 2 procent), Google-moeder Alphabet (min 1,7 procent), Microsoft (min 1,6 procent) en Amazon (min 2,3 procent) gingen in de uitverkoop.
Tradewatcher
0
quote:

HenkdeV schreef op 9 december 2020 20:52:

Wall Street lager om vrees voor uitstel steun
Gepubliceerd op 9 december 2020 20:22

......

Tja, daar in de VS schijnen ze nu pas in de gaten te krijgen dat daar ook het corona virus heerst. Elke dag een nieuw record. Trump heeft dat zo lang weten onder het kleed te houden, dat ze er nu pas echt van schrikken. Ben benieuwd wat er met de koersen gaat gebeuren als ze de ernst pas echt op grote schaal gaan overzien.

Joop
0
Ben ik blij dat ik van BAM af ben helaas met verlies. Succes voor diegene die nog BAM aandelen hebben.
Joop
3
Op naar de pennystock. Niet lullig bedoeld maar is er ooit een klus geweest waar BAM op heeft verdiend?
JVDP
0
quote:

Zorgelijk schreef op 10 december 2020 00:13:

Op naar de pennystock. Niet lullig bedoeld maar is er ooit een klus geweest waar BAM op heeft verdiend?
Sinds de oprichting in 1869 nog nooit, maar beleggen is vooruitzien.
Ronald Engels
0
quote:

Zorgelijk schreef op 10 december 2020 00:13:

Op naar de pennystock. Niet lullig bedoeld maar is er ooit een klus geweest waar BAM op heeft verdiend?
========================

Ja, de Tunnel onder het kanaal Terneuzen / Gent, bij Sluiskil, in Zeeuws-Vlaanderen was één goed winstgevend project voor Bam, met bovendien nog 25 miljoen aan Bonus, wegens vroegere oplevering.

Ik denk ook dat de nieuwe sluis bij Terneuzen goed loopt! Geen nieuws lijkt me goed nieuws!

M.v.g.

€d_Modus Vivendi
0

Zondag moet de brexitkogel door de kerk: EU lijkt bereid pad van no-deal in te slaan
Zondag moet duidelijk zijn of een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk mogelijk is of niet. Deze uiterste deadline stelden de Britse premier Boris Johnson en voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gisterenavond na een drie uur durend diner.

Lieven Desmet 10 december 2020, 05:25
Premier Boris Johnson en Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen onderhandelen al weken over de voorwaarden van de brexit. ©AP

Over de kans op een akkoord lieten de twee zich na afloop van hun gesprek niet uit. Betrokkenen stellen dat die kans steeds kleiner wordt: ook gisteren kwamen de partijen niet dichter tot elkaar. EU-onderhandelaar Barnier en zijn Britse collega Frost hebben nog drie dagen om de kloof te overbruggen.

De schriftelijke verklaring die Von der Leyen na het diner gaf, was kort. “We hebben een duidelijk beeld gekregen van elkaar posities. Die blijven ver uit elkaar liggen. We zijn het eens dat de (onderhandelings)teams zo snel mogelijk weer bij elkaar komen en proberen de wezenlijke problemen op te lossen. Aan het eind van het weekend zullen we een besluit nemen.”
‘Harde brexit onvermijdelijk’

Het laatste avondmaal van Johnson met von der Leyen bleek niks meer dan een schimmenspel voor de achterban. “Beide partijen kunnen zo het verwijt counteren dat ze er niet alles aan hebben gedaan”, zegt professor Hendrik Vos. “Een harde brexit lijkt onvermijdelijk.”

De Europese leiders komen vandaag en morgen samen in Brussel. Op de agenda staat dat von der Leyen een briefing zal geven over het verloop van het diner en de stand van zaken.

Vòòr de tête-à-tête van beide excellenties vlogen de harde woorden wel over en weer. Boris Johnson gaf in het Britse Lagerhuis voor zijn vertrek een speech waaruit vooral moest blijken dat de standpunten tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie onoverbrugbaar lijken. “Geen enkele premier kan de huidige voorwaarden van de EU aanvaarden”, zo verklaarde hij tot goedkeuring van zijn Conservatieve partij. “Een goeie deal” is nog mogelijk als de EU zijn eisen laat vallen, maar hoe dan ook zal het Verenigd Koninkrijk “bloeien, met of zonder deal”, zo maakte Johnson zich sterk.

Tegelijk liet Angela Merkel in de Bondsdag er geen twijfel over bestaan dat Europa geen schrik heeft van een ‘no -deal’. “Indien er aan Britse zijde voorwaarden zijn die we niet kunnen aanvaarden, dan zijn we bereid het pad van een no-deal in te slaan. Eén zaak moet duidelijk zijn: de integriteit van de interne markt moet gegarandeerd worden.” Zo blijft Merkel hameren op een gelijk speelveld. Aan Europese zijde wil men immers niet in een situatie belanden waarin staatssteun of lagere milieunormen of sociale standaarden de concurrentiepositie van Europese bedrijven in de interne markt ondermijnen. “We hebben een gelijk speelveld nodig, niet enkel voor vandaag, maar ook voor morgen en nadien”, aldus de Duitse bondskanselier.
Geen toenadering

“Beide partijen zitten vast in een eigen redenering”, zegt professor Hendrik Vos. “En de uitspraken laten weinig ruimte voor wie nog enig optimisme zou koesteren omtrent een oplossing van de laatste kans.” Zonder nieuw akkoord over handel, economie, visserij en andere thema’s, is een harde scheiding tussen de Britten en de rest van Europa een feit. Hendrik Vos ziet ook niet in hoe er alsnog een vergelijk zou kunnen worden gevonden. “Over de visserij zou je nog een compromis kunnen sluiten over visserijrechten die in de tijd uitdoven bijvoorbeeld. Maar het fundamentele breekpunt is wel het gelijke speelveld voor de interne markt. Daar kan je geen klassiek compromis maken. Je aanvaardt dat, of niet.”

En uit de toon van beide kampen valt op te maken dat er geen toenadering in zit. Op deze manier is het diner tussen Johnson en Von der Leyen niets meer dan een gebaar voor de achterban, oordeelt Vos. “Vooral Boris Johnson weet dat hij het hard te verduren zal krijgen als het verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari op eigen benen staat. Met zijn komst naar Brussel kan hij aantonen dat hij alles heeft geprobeerd, dat men hem niet kan verwijten niet het onderste uit de kan te hebben proberen te halen.”

In de wandelgangen van het Europese Parlement lieten diplomaten uitschijnen dat Boris Johnson en Ursula von der Leyen vooral zouden proberen om nog enkele dagen tijd te kopen. Om de deadline weer even met enkele uren of dagen te verschuiven. Al weken wordt er op die manier onderhandeld. Maar hoe langer een akkoord uitblijft, hoe moeilijker het wordt om de inhoud ervan nog om te zetten in wetgeving voor het einde van het jaar. Als er voor het einde van het weekend alsnog een akkoord uit de bus komt, zou dat in sneltempo nog door de parlementen moeten kunnen geraken.

Hendrik Vos: “Op een bepaald ogenblik moet je durven vaststellen dat het niet lukt. En moet je vooral beginnen plannen maken voor de toekomst. Een harde brexit, waar we nu op afstevenen, betekent immer nieuwe taksen, douaneformaliteiten, enzovoort. Dat alles vergt ook de nodige tijd.”
HenkdeV
0
AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag lager te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met verliezen beginnen. De beurshandel staat vooral in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De centrale bank zal waarschijnlijk de rente ongewijzigd laten, maar zal mogelijk extra steunmaatregelen nemen om de eurozone door de coronacrisis te loodsen.

ECB-President Christine Lagarde gaf bij de laatste beleidsvergadering aan dat ze vrijwel zeker extra stimuleringsmaatregelen zal aankondigen. Het omvangrijke opkoopprogramma tegen de coronacrisis zal daarbij met nog eens twaalf maanden worden verlengd. Economen verwachten daarnaast dat het opkopen van schulden, op dit moment voor een totaalbedrag van 1350 miljard euro, met 500 miljard euro zal worden verruimd.

Aan het brexitfront zullen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk de komende dagen blijven onderhandelen over een mogelijk handelsverdrag. Zondag moet er een "ferm besluit" worden genomen of het zin heeft nog door te gaan met het brexitoverleg. De kloof tussen de partijen lijkt na het werkdiner van de Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen nog even groot.
HenkdeV
0
quote:

popie schreef op 10 december 2020 08:56:

BAM hoger vandaag ,,ik zeg doen !
Maakt geen indruk:-).
innicksname
0
quote:

popie schreef op 10 december 2020 08:56:

BAM hoger vandaag ,,ik zeg doen !
Wat? Kopen of verkopen?
Marinus-86
0
quote:

HenkdeV schreef op 10 december 2020 09:13:

[...]

Maakt geen indruk:-).
He de slager is ook wakker ,,
HenkdeV
0
quote:

popie schreef op 10 december 2020 09:17:

[...]
He de slager is ook wakker ,,
el carnicero.
innicksname
0
www.theweek.co.uk/fact-check/95547/fa...

What might no-deal look like for Britain?
Dec 3, 2020

Jack Taylor/Getty Images
UK and EU negotiating teams are understood to be in the process of finalising a post-Brexit trade deal after multiple officials said an agreement could be reached by the end of the week.

SEE RELATED
Is this the day Boris Johnson committed the UK to a no-deal Brexit?
Johnson must fold on fishing rights to avoid no-deal Brexit, Macron warns
Britain to seek membership of Pacific trade bloc - but what is it?
According to the BBC, talks “went on late into Wednesday evening at the business department in central London” as both sides seek “compromises in key areas before current trading rules expire at the end of December”.

These include fishing rights, competition rules and how an agreement should be enforced.

On Wednesday, Boris Johnson’s press secretary, Allegra Stratton, said the prime minister was hopeful of a deal, but warned that a collapse in talks is still possible.

“He is optimistic but he’s also always said that he is confident and comfortable that we would be OK without a deal,” she said. “If a deal can be struck that’s all to the good, but he’s also confident that we can move towards trading on what he calls Australia terms,” she said.

This, according to The Guardian, is a reference to Johnson’s formulation for trading under World Trade Organization terms.

Should talks end without a deal, what might Britain’s post-Brexit future look like?

UK fishermen hopeful of netting late deal in EU trade talks

Brexit talks go down to the wire with weeks...
04/12/20Brexit talks go down to the wire with weeks to go, but ‘UK not ready to negotiate’
UK fishermen hopeful of netting late deal in EU trade talksvideo playing
Brexit talks back on but 'three critical...
05/12/20Brexit talks back on but 'three critical issues' stand in way of deal, says EC chief von der Leyen
Still no deal: New Year’s Brexit chaos...
04/12/20Still no deal: New Year’s Brexit chaos looms as talks run overtime
Biden win strengthens EU's hand in post...
09/11/20Biden win strengthens EU's hand in post-Brexit trade deal talks, says German MEP Manfred Weber
Brexit talks resume, as Britain's deadline...
09/11/20Brexit talks resume, as Britain's deadline looms large
Tariffs and quotas
If a deal can’t be agreed with the EU, then the UK will default to WTO terms from 1 January 2021. Every WTO member has a list of tariffs and quotas that they apply to other countries.

The UK would have to apply tariffs and quotas to goods coming into the country from the EU, and the EU would apply its “third-country” tariffs and quotas to the UK.

That means the UK would be hit by big taxes when it tried to sell products to the EU market. The bloc’s average WTO tariffs are 11.1% for agricultural goods, 15.7% for animal products and 35.4% for dairy.

British car makers would be hit with a 10% tariff on exports to the bloc, which could amount to €5.7bn per year. That would increase the average price of a British car sold in the EU by €3,000.

Currently, trade between the UK and EU is tariff-free. But the Confederation of British Industry (CBI) predicts that no-deal would mean that 90% of the UK’s goods exports to the EU would be subjected to tariffs.

Without a deal, it would have to trade with every WTO member in the world on the best terms it offered any member, including the EU.

Borders
In the event of no-deal, the EU would begin imposing border checks on UK products from 1 January 2021, even if the UK hadn’t changed any of its rules and regulations.

The UK government has admitted it expects massive border queues and persistent delays for six months or longer in the UK if it leaves without securing a deal.

France has said it plans to immediately implement post-Brexit border controls at its ports in the event of no-deal. The UK government has estimated that 50% to 85% of lorry drivers would not have the necessary documentation to enter the EU via France, says The Washington Post.

HMRC has estimated that British businesses would spend £15bn extra a year on paperwork in the event of a “no deal” Brexit, reports the Financial Times.

Economic impact
A small number of pro-Brexit economists say that most trade around the world is done on WTO terms, and the UK would still have access to the EU market, says Euro News.

But many other economists and academics say that crashing out and trading on WTO terms would be damaging for the British economy.

The head of the WTO has warned Johnson that standard trade terms “would slow Britain’s recovery from coronavirus, saying that sticking closer to present arrangements would be better for jobs”, The Times reports.

Roberto Azevedo, director-general of the WTO, said while WTO terms were “not a catastrophe”, they “will impose a number of adjustments and those can be painful, particularly for some sectors”.

The UK exports nearly half (46%) of its goods to the rest of the European Union, making it by far the largest UK export market. And over half (53%) of all UK imports came from the EU in 2018.

The UK’s economy relies heavily on its service industry, with British service providers making up 79% of the UK economy and accounting for 45% of exports. London’s position as a global financial hub would be threatened.

Non-EU countries
The UK crashing out of the EU with no deal at the end of 2020 isn’t just bad for UK-EU trade, it’s bad for UK trade full-stop, say some critics.

The UK could lose continuity of trade relations with many of the 72 countries that have trade deals in place with the EU, including Canada and Turkey.

Britain is in talks to continue its participation in those agreements, and has so far the government has secured continuity agreements with around a dozen countries.

No-deal would set the UK free from rule-taking
While a no-deal Brexit would mean the UK is no longer subject to EU rules, it would not mean that every rule the UK follows is made in the UK, says Full Fact.

“We would remain members of international organisations like NATO and the WTO, and membership of these things means following collective rules or decision-making,” says the fact-checking site.

And the UK will still be subject to the European Court of Human Rights after Brexit. This court isn’t an EU body, and the UK will still remain a member after the transition period ends.
1.849 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:29
Koers 3,792
Verschil -0,038 (-0,99%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 395.449
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront