Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.254 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
zeurpietje
1
quote:

Kester schreef op 11 december 2020 16:46:

[...]

Helemaal mee eens. Transitie naar elektrisch is vooral ingegeven qua verkoop aantallen door de gunstige bijtellingstarieven. Nu dit voordeel nagenoeg is verdwenen zal ook de afname van elektrische voertuigen afnemen, tenzij de voertuigen prijstechnisch voordeliger gaan worden. Maar dat zien we nog niet echt gebeuren.
vlgs. mij moeten we wat verder kijken dan 1 a 2 jaar. als je ziet wat voor bedragen de grote autofabrikanten investeren om elektrische auto's te gaan produceren kun je er zeker van zijn dat deze in de toekomst goedkoper gaan worden dat benzine/diesel auto's. de hele aanleg van een infrastructuur om deze auto's te kunnen opladen moet in de komende jaren worden aangelegd. dit gaat ook niet in 1 jaar. bedrijven zoals fastned en alfen zullen hier in de komende jaren zeker van kunnen profiteren. bij deze aandelen moet je dus de tijd hebben. zeker 3 a 5 jaar. of de koers de laatste weken hier wat te voorbarig op heeft gereageerd kan ik niet inschatten. zelf zit ik niet in fastned maar in alfen omdat men hier meer potjes op het vuur heeft dan enkel laadpalen. fastned exploiteert meer, alfen legt meer aan voor derden. alfen zit ook in de aanleg van elektriciteitsnetwerken waar de komende jaren ook heel veel staat te gebeuren.
Riding the Tiger
0
Op 9 december om 8,55 uur, dus voor beursopening heb ik gepost dat Fastned de verkeerde weg opging. Het aandeel was op 7 december op 48 euro afgesloten.

Het ging rapper dan verwacht, effe in de 50, dan naar 40, naar 30. En ik vermoed naar de 20er regionen, waar het aandeel nog behoorlijk duur geprijsd is.

Aan 34 euro is de beurswaarde van Fastned nog steeds een hallucinante 500 Mio euro. Dat voor een omzet van 6 a 10 mio euro en een groot velies...(van 6 a 12 mio euro).

Ik verwacht een koers van 15 a 20 euro na al deze gekte.
Baltimore
0
Op lange termijn zal een reus als Shell of BP dit bedrijfje wegspelen van het veld.
voda
1
Fastned naar rechter om laadpalen Shell - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
33,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fastned probeert via de rechter te voorkomen dat Shell vier laadpalen bij een station in Hazeldonk, bij Breda, exploiteert. Dit schreef De Telegraaf dinsdagochtend.

In 2012 schreef de Rijksoverheid een tender uit voor de rechten om op 201 snelweglocaties snellaadstations te bouwen voor elektrische auto’s. Fastned won die aanbesteding, en meent er de exclusieve rechten aan over te hebben gehouden om snellaadpalen op snelweglocaties aan te bieden, aldus de krant. Inmiddels heeft het bedrijf op ruim honderd locaties stations gebouwd.

Fastned claimt nu het exclusieve recht te hebben op grote laadstations en stapt naar de rechter om te voorkomen dat Shell vier laadpalen plaatst in Hazeldonk.

Volgens De Telegraaf doet de rechtbank Den Haag mogelijk voor kerst een uitspraak in de zaak, maar uiterlijk in januari.

In het verleden voerde Fastned al vergelijkbare rechtszaken.

Begin november kreeg Fastned in een hoger beroep gelijk in een zaak tegen de exclusieve verlening van vergunningen voor laadpalen bij wegrestaurants en benzinestations langs de snelweg als aanvullende voorzieningen.

De zaak betrof toen een wegrestaurant dat toestemming kreeg voor zes laadpalen op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Riding the Tiger
0
Elektrische wagens zullen ooit de fossiele wagens verdringen. Dat is een feit. De vraag is ...wanneer zal dat gebeuren ?

De beurs loopt altijd wat voor op de realiteit. In dit geval is dat 5 a 10 jaar...in in zulk een enorme tijdsspanne kan heel veel gebeuren.

Tesla heeft vandaag een beurswaarde van de 9 grootste automerken samen. Dit is geen grap. Ik noem ze even op: 1. Toyota 2. VW 3. Daimler 4. Ford 5.Honda 6. BMW 7. GM 8. Fiat Chrysler 9. Hyundai.

Waarom verbaast me dit zo ? Tesla maakt minder dan 1% van de auto's wereldwijd... En overstijgt de beurswaarde van de 9 grootste autoproducenten. Tesla stuwt alles wat naar electrische wagens ruikt naar de stratosfeer.

In de jaren 90 kocht ik ooit aandelen Palm. Dat waren handige zak computertjes. Palm was een iconisch bedrijf...maar heeft het niet gered...too fast too soon.

Ik zie hetzelfde patroon bij Tesla. Too fast top soon.ik ben koper van Tesla aandelen aan 70$,en van Fastned aandelen aan 15 euro...
voda
0
voda
0
Amsterdam,16december2020|07:30Europe/Amsterdam

Fastned opent eerste van reeks stations bij REWE supermarkten

REWE Region Mitte en Fastned bundelen hun krachten om duurzame mobiliteit te ondersteunen
Als onderdeel van een in 2018 getekend partnerschap opent Fastned snellaadstations op meerdere REWE locaties

Fastned levert alleen duurzame energie uit wind- en zonne-energiebronnen.
Fastned, het Europese snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen heeft haar eerste snellaadstation geopend bij de Duitse supermarkt REWE Center in Giessen, 60 kilometer ten noorden van Frankfurt. Het nieuwe laadstation is de eerste van meerdere Fastned stations bij REWE winkels die Fastned van plan is om komend jaar te openen. Door snelladen en boodschappen te combineren, willen Fastned en REWE de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Duitsland verbeteren.

Fastned is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadstations op makkelijk bereikbare locaties langs snelwegen en in steden door heel Europa. Op de stations kunnen automobilisten hun elektrische auto snel opladen met energie uit hernieuwbare bronnen om daarna hun weg te kunnen vervolgen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft sinds haar oprichting in 2012 reeds 130 duurzame snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Dankzij de samenwerking met REWE Region Mitte, kunnen elektrische rijders hun auto opladen terwijl ze boodschappen doen. Het komende jaar is Fastned van plan om nog meer laadstations bij REWE winkels te openen. Elk Fastned station is ontworpen en gebouwd om de impact op het milieu te minimaliseren. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde en gecertificeerde materialen.

Elektrische rijders in Duitsland hebben nog steeds te maken met een beperkte dekking van oplaadinfrastructuur en de samenwerking tussen Fastned en REWE Region Mitte heeft als doel om dit te verbeteren. Dit is van belang gezien het groeiende aantal volledig elektrische voertuigen op de Duitse wegen. Het aandeel volledig elektrische voertuigen binnen het totaal aantal nieuw verkochte auto’s in Duitsland neemt snel toe en groeide van 1% in 2018 naar 4% in de eerste helft van 2020 en 10% afgelopen november.

De samenwerking is in lijn met REWE’s plannen voor meer duurzame gebouwen, het verlagen van de energie-intensiteit van distributie, en het aanbieden van duurzame producten, evenals Fastned’s doel om een Europees snellaadnetwerk te bouwen dat 100% duurzame energie levert aan elektrische voertuigen.

“We zijn erg blij om samen te werken met Fastned om een hoogwaardige laaddienst te bieden op onze openbare parkeerplaatsen. Dit is erg handig voor onze klanten en past perfect bij onze duurzaamheidsambities.”
Stefan Haja, development manager REWE Regio Mitte
“Ik ben heel blij dat we nu ons eerste laadstation hebben geopend als onderdeel van onze samenwerking met REWE. Het is een geweldige aanvullende service voor REWE waarbij EV rijders boodschappen en opladen kunnen combineren. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer snellaadstations bij REWE winkels te openen en zo de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen.”
Michiel Langezaal, CEO Fastned
De stations zijn duidelijk zichtbaar vanaf de hoofdweg en op de parkeerplaats zodat klanten niet hoeven te zoeken waar het laadstation is. Elektrische rijders hebben 24/7 toegang tot 50 kW opladen, op acht gereserveerde plekken. Elke lader heeft zowel een CCS- als een CHAdeMO-aansluiting. Met deze laders kunnen auto’s tot 20 keer sneller opladen dan thuis. In de tijd van een gemiddeld winkelbezoek hebben klanten de mogelijkheid om hun batterij op te laden en de reikwijdte toe te voegen voor een gemiddelde week autorijden.

Fastned exploiteert momenteel 18 grote snellaadstations in Duitsland en bouwt haar stations met zo min mogelijk impact op het milieu. De stations leveren allemaal 100% groene stroom, deels opgewekt met de eigen zonnedaken. Net zoals bij de andere stations, zijn de pilaren van het station gemaakt van larikshout uit Europa en zijn ze gecertificeerd volgens de Forest Stewardship Council certificering (FSC); een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Elektrische rijders kunnen op verschillende manieren voor hun laadsessies betalen, waaronder met creditcards, pinpassen en laadpassen, onder andere via de Fastned App.

Download hier een (hoge resolutie) afbeelding van het Fastned station of de locatiekaart van de Fastned stations in Duitsland.

fastnedcharging.com/hq/nl/fastned-ope...
voda
0
Fastned opent oplaadstation bij REWE supermarkten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
34,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft haar eerste snellaadstation geopend bij de Duitse supermarkt REWE Center in Giessen. Dit maakte het Europese snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen woensdag voorbeurs bekend zonder financiële toelichting.

Dit nieuwe laadstation is de eerste van meerdere stations bij REWE-winkels die Fastned van plan is om komend jaar te openen.

"Dankzij de samenwerking met REWE Region Mitte, kunnen elektrische rijders hun auto opladen terwijl ze boodschappen doen", lichtte Fastned de samenwerking toe.

Fastned exploiteert momenteel 18 grote snellaadstations in Duitsland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Riding the Tiger
0
Gisteren zijn twee biotech aandeeltjes op Nasdas ge-explodeerd. Eentje ging x 3, en de andere x 7.

Ook de Bitcoin kent ongeziene hoogtes. Remember de vorige top van deze veelbelovende munt ? Dat was 20.000 $, daarna ging het in 1 jaar naar 3000 $...

Wie is er gek ? Ik vermoed ikzelf, want ik ben volledig uit aandelen gestapt...

Een beetje jammer, want ik geloof in parels zoals PLUG, DDD, NIO, RENESOLA, ... Ik heb er veel geld mee verdiend dit jaar. Maar trop is teveel zoals VD Boeynants zei...

We zijn de grootste bubbel van de beurs geschiedenis aan het opblazen, dat zal een harde knal geven.

Ik heb enkel nog virtueel aandelen...in de Beursrally. Ik sta momenteel op plaats 100 en ga voor goud. Dat kan wel eens stijgen als big en small tech ontploft.

Groetjes van een non believer
Riding the Tiger
0
De beurswaarde van VW gedeeld door het aantal wagens die ze produceren is 1,500 euro.

Bij Tesla is de beurswaarde per wagen 1,5 mio euro. Dat is 1000 x hoger dan VW.

Wat is de beurswaarde van Fasrned per laadpaal ?
voda
0
Fastned opent eerste laadstation in Zwitserland

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
38,05 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft een eerste snellaadstation in Zwitserland geopend vlakbij Zürich, langs de snelweg A1. Dit maakte het Nederlandse snellaadnetwerk voor elektrische auto's dinsdag voorbeurs bekend.

Het station is de eerste van 20 locaties langs Zwitserse snelwegen die Fastned heeft verkregen in een aanbesteding die in 2019 werd georganiseerd door het Zwitserse Bundesamt für Strassen. De volgende opening is gepland in januari waarna gedurende 2021 nog meer laadstations zullen volgen.

Met het toevoegen van een vijfde land aan haar netwerk, zet Fastned opnieuw een stap in de richting van haar doel van een Europees snellaadnetwerk, aldus het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla verdringt Philips uit BinckBank-toptienlijst
Rémy Baurichter 12:59

Aandelen Tesla blijken enorm in trek onder particuliere beleggers. Dit jaar drong de Amerikaanse autobouwer als eerste niet-Nederlandse fonds door tot de toptienlijst van meest verhandelde aandelen bij broker BinckBank.

Gemeten naar geïnvesteerd vermogen, neemt de autobouwer nu de negende positie in onder Nederlandse Binck-beleggers, aldus de broker dinsdag. Een eer die vorig jaar nog verzekeraar Aegon te beurt viel, de huidige nummer tien. Philips verlaat de Binck-toptienlijst, de elektronicagigant moet dit jaar genoegen nemen met een twaalfde plek.

De run op Tesla-aandelen die Binck constateert, is illustratief voor de gretigheid waarmee beleggers wereldwijd in het bedrijf investeren. Het aandeel verzevenvoudigde in waarde dit jaar. Daarmee wist de autobouwer zich deze week te verzekeren van een plekje in de prestigieuze Amerikaanse S&P 500-index.

Opnieuw Shell favoriet
Shell blijft onverminderd populair bij Nederlandse beleggers, ook al verloor het aandeel ruim veertig procent dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De oliereus blijkt net als vorig jaar aanvoerder van het jaarlijks terugkerende onderzoek dat BinckBank uitvoert onder ruim tweehonderdduizend beleggingsportefeuilles.

Shell zag dit jaar de vraag naar zijn olieproducten decimeren door het verminderde vliegverkeer en de thuiswerkplicht. Deze week maakte Shell bekend nog eens $4,5 mrd af te schijven vanwege de negatieve effecten van de coronapandemie, bovenop de bijna $20 mrd die het eerder al hiervoor afschreef.

Dat beleggers mobiliteit desondanks interessant blijven vinden, blijkt niet alleen uit hun honger naar Tesla-aandelen. Concurrent Nio, een Chinese maker van een elektrische auto's met een notering aan Wall Street, voert de lijst met Binck-debutanten aan als het 65e meest verhandelde aandeel onder zijn beleggers. Tesla stond vorig jaar op nummer 64.

Laadpalen
Andere partijen die betrokken zijn bij elektrisch rijden drijven mee op de hausse. Aandelen in laadpalenbouwers Alfen en Fastned behoren tot de grootste stijgers dit jaar, zegt Binck. Dat kan ook gezegd worden van BlackRocks indexfonds 'iShares Global Clean Energy', dat aandelen in onder meer groene energieleveranciers en windmolenbouwers volgt.

De Amsterdamse betalingenverwerker Adyen klom dit jaar 24 plekken. Dat is ingetogen vergeleken met de waardespurt van het aandeel. Verwisselden stukken rond kerst vorig jaar nog voor €728,00 per stuk van eigenaar, nu flirt het aandeel met een waarde van ruim €1900,00.

Weinig verrassende debutanten in Bincks top 200 zijn te vinden in de farmaceutische sector. Zo wisten de Amerikaanse medicijnenmakers Pfizer en Moderna, die gezamenlijk een coronavaccin ontwikkelden, zich dit jaar voor het eerst bij het rijtje favorieten te voegen.

fd.nl/beurs/1368438/tesla-verdringt-p...
windmolen1
0
Fastned is naar mijn mening een kansloos bedrijf. Worden echt weggeconcurreerd en gemangeld tussen de grote jongens. Waarom beleggen in een verliesgevend bedrijf met een gigantische koers en een paar tappuntjes voor electra, die betaald worden uit steeds maar alleen nieuw geleend geld? Desperaat rechtzaken voeren enz. Groot bericht vandaag: we hebben weer een ( 1 !!! ) tappuntje geopend in Zwitserland. Koers gelijk weer 5% hoger. Pas er mee op!!
Voorbeeldje: kijk eens naar Enel, plaatst in 2020 effe bijna 26.000, ja jullie lezen het goed, 26.000 charging point bij, waarvan 3.600 publiek. Zeer winstgevend bedrijf met fraai dividend.
Dus kies maar.
haas
0
quote:

windmolen1 schreef op 22 december 2020 14:23:

Fastned is naar mijn mening een kansloos bedrijf. Worden echt weggeconcurreerd en gemangeld tussen de grote jongens. Waarom beleggen in een verliesgevend bedrijf met een gigantische koers en een paar tappuntjes voor electra, die betaald worden uit steeds maar alleen nieuw geleend geld? Desperaat rechtzaken voeren enz. Groot bericht vandaag: we hebben weer een ( 1 !!! ) tappuntje geopend in Zwitserland. Koers gelijk weer 5% hoger. Pas er mee op!!
Voorbeeldje: kijk eens naar Enel, plaatst in 2020 effe bijna 26.000, ja jullie lezen het goed, 26.000 charging point bij, waarvan 3.600 publiek. Zeer winstgevend bedrijf met fraai dividend.
Dus kies maar.

okee, één tappuntje,maar volgens persbericht komen er 20(dus nog 19)
dat is 0.25% per tappunt:)

collega in USA ,Blink Charging ,doet vandaag 45 (+20%) Yld + 1900 %

PS:
A cross-section of electric vehicle stocks are higher after yesterday's late report that Apple is moving ahead on developing a self-driving car that could use the company's own breakthrough battery technology.
Gainers include GreenPower Motors (GP +6.4%), Niu Technologies (NIU +0.5%), Workhorse Group (WKHS +6.7%), Lordstown Motors (RIDE +7.4%), Ayro (AYRO +3.6%), QunatumScape (QS +25.6%), Foresight Autonomous Holdings (FRSX +14.2%), Hyliion Holdings (HYLN +3.1%) and Blink Charging (BLNK +14.6%).
Tonydwi
0
Blink Charging (NASDAQ: BLNK) bouwt een EV-laadnetwerk. Het is klein, maar het heeft een explosief potentieel. Hoe groter de EV-industrie zelf wordt, hoe beter deze voorraad eruitziet.
Hoewel de komende maanden volatiel kunnen zijn, denken we nog steeds dat er hier veel voordelen zijn, aangezien Blink tot nu toe bijna 16.000 laadstations heeft ingezet (op basis van Q3-rapportage), waarvan ongeveer de helft zich in het Blink Network bevindt. Dus hoewel dit nog in de kinderschoenen staat, dragen de staartwind van de EV het ver en snel, en terwijl de opbouw doorgaat, is een aandeel met meer dan 1.000% winst een acquisitiekracht. Het kan uitbreiden, en het kan concurrenten kopen.GISTEREN BLINK CHARGING 28% OMHOOG NU EEN KOERS VAN 48 USD.VERANDERING IN 1 JAAR 2400% EN HOUD Switchback Energy Acquisition Corp IN HET OOG GISTEREN OOK 15% OMHOOG. LAATPALEN ZIT DE LIFT OOK NOG VOOR 2021.
Tonydwi
0
quote:

windmolen1 schreef op 22 december 2020 14:23:

Fastned is naar mijn mening een kansloos bedrijf. Worden echt weggeconcurreerd en gemangeld tussen de grote jongens. Waarom beleggen in een verliesgevend bedrijf met een gigantische koers en een paar tappuntjes voor electra, die betaald worden uit steeds maar alleen nieuw geleend geld? Desperaat rechtzaken voeren enz. Groot bericht vandaag: we hebben weer een ( 1 !!! ) tappuntje geopend in Zwitserland. Koers gelijk weer 5% hoger. Pas er mee op!!
Voorbeeldje: kijk eens naar Enel, plaatst in 2020 effe bijna 26.000, ja jullie lezen het goed, 26.000 charging point bij, waarvan 3.600 publiek. Zeer winstgevend bedrijf met fraai dividend.
Dus kies maar.

Beste, als het klein is kan het altijd overgenomen worden, door de grote spelers.
windmolen1
0
Beste Tony, Het klopt wat je zegt. Er zou een bod kunnen komen.
De realiteit is dat er in de verste verte dan niet de huidige beurskoers zal worden betaald.
Of ze gaan er gewoon definitief onderdoor, of ze worden door de gong gered met een bescheiden bod. 2 a 3 euro.
Tonydwi
0
De afgelopen week is het aandeel 18,84% gestegen. Het ziet er ook technisch gezien goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn, heeft steun rond 12,00 euro en een verdere stijging is waarschijnlijk.”

Fastned heeft niets uit te staan met beleggen. Het is niets anders dan een gokfonds met een negatieve koers/winst van 49 en een koerswinst sinds begin dit jaar van 201%. Het simpele concept spreekt kennelijk veel beleggers aan: zoveel mogelijk laadpalen installeren.

Het is vooral de omzet in het aandeel (zie de rode lijnen in de grafiek) die bepalend zijn voor de beweging. Als die wegvalt zal de koers mogelijk snel volgen. De resultaten zijn niet sterk genoeg om te stutten. Daarnaast heeft de koersbeweging meer weg van een dronkenmansrit dan een stabiele waarde-ontwikkeling. Oeps, De analisten zijn in aantocht.
2.254 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 21,600
Verschil -0,550 (-2,48%)
Hoog 22,200
Laag 21,600
Volume 11.956
Volume gemiddeld 16.226
Volume gisteren 14.963

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront