Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

wve01
0
Zojuist zijn de non-tradeables omgezet in gewone aandelen. Dus nu zijn ze weer verhandelbaar.
ralije
0
Goedemorgen,

Non tradeables van fugro zo juist in de portefeuille bijgeschreven (degiro), fijne dag verder
T.R. 1972
0
quote:

T.R. 1972 schreef op 16 december 2020 09:29:

[...]

Ik heb ze net gemaild of ze al weten wanneer dit uitgevoerd wordt.
Bij reactie zal ik dit posten.
En vanavond nabeurs de mededeling hoe Fugro de reverse stock split gaat uitvoeren.
Bij DEGIRO is Fugro nu bijgeschreven
JMeister
6
Wat een info allemaal 5x dezelfde post.... Om een paar centen te verplaatsen wacht na de claim nou eens een maand of 6 mensen en kijk is waar Fugro dan staat en in de tussentijd laten we onderzoek doen naar mooie opdrachten en informatie die van belang is voor de belegger. i.p.v. deze forum vervuiling.
H. Berkhof
0
quote:

max2 schreef op 16 december 2020 09:33:

Worden mijn resterende fugro rights automatisch verkocht?
Bij DEGIRO wel.
beleggert
0
Wat ik bijzonder vind (of ik heb niet opgelet) dat ik het dubbele aantal fugro aandelen heb gekregen.

ik had er bv 1000 in de claim staan om omgewisseld te worden, kreeg ik er vandaag 2000! wel stond mijn vrijeruimte op -2120. Is er een Fugro engel op mijn schouder geland of is dit normaal?
JM14
0
Ik heb de verhandelbare aandelen in mijn portefeuille staan maar de claims staan ook nog steeds vermeld.
MrFoxx
0
quote:

Jemoetwat schreef op 16 december 2020 09:34:

[...]
Nee, die zijn vorige week verlopen en nu dus waardeloos.
Bij de Binckbank worden ze automatisch verkocht.
Jalen
0
Pandaa
0
quote:

Gotta schreef op 16 december 2020 10:49:

Gaan we de 4 nog zien vandaag? Is wel de dag ervoor......
Als het gebeurd, dan wel einde dag pas, daarnaast verwacht ik nog redelijk saaie momentum voorlopig.
[verwijderd]
0
Pl@tje1
0
quote:

money maker_BX schreef op 16 december 2020 11:44:

Wat gaat er nabeurs nou precies aangekondigd worden vanuit Fugro hoek?
Een aandelensplitsing is het verlagen van de nominale waarde van een aandeel met een bepaalde factor, waartegenover dan meer aandelen worden uitgegeven verhoogd met diezelfde factor. Kortweg gezegd als de nominale waarde met een factor 2 wordt verlaagd, dan wordt het aantal aandelen met diezelfde factor 2 verhoogd. Bij een reverse split wordt de nominale waarde met een factor verhoogd en het aantal uitstaande aandelen met diezelfde factor verlaagd. Voor deze operatie is altijd een statutenwijziging verplicht.

Via de effectenhandel is het een beursoperatie waarbij de uitstaande aandelen van een onderneming worden vervangen door meer, maar kleinere aandelen. In de statuten van een onderneming is het maatschappelijk kapitaal opgenomen met daarbij de verdeling in aandelen. De verdeling wordt veranderd echter de totale waarde van het aandelenbezit blijft gelijk: er vindt geen verhoging van het kapitaal plaats. Ook vindt er geen uitgifte van extra, nieuwe aandelen plaats. Een aandelensplitsing kan gewenst zijn als de beurswaarde van een enkel aandeel te groot is en daardoor de verhandelbaarheid onvoldoende is. Als de waarde van een aandeel te laag is kan een reverse split (samenvoeging of omgekeerde splitsing) van aandelen plaatsvinden.
Andere redenen, om een "pseudo-"splitsing door te voeren, kan zijn om het maatschappelijk kapitaal te verkleinen en het meerdere vanuit de reserves uit te keren aan de aandeelhouders; of om een opgelopen verliessaldo weg te werken; de uit te keren reserves worden aangewend met als tegenboeking, in plaats van de aandeelhouders, het verliessaldo.
Pl@tje1
0
quote:

money maker_BX schreef op 16 december 2020 11:44:

Wat gaat er nabeurs nou precies aangekondigd worden vanuit Fugro hoek?
Fugro N.V. ("Fugro" of de "Vennootschap") maakt het verwachte tijdschema voor de aandelenconsolidatie bekend (zoals hieronder gedefinieerd).

14 dec 2020 08:55 CET
Leidschendam, Nederland
De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Vennootschap die plaatsvond op 30 november 2020 (de "EGM") heeft een resolutie aangenomen op grond waarvan de statuten van de Vennootschap zullen worden gewijzigd om de gewone aandelen (de "gewone aandelen") in het kapitaal van de Vennootschap (de "Aandelenconsolidatie") te consolideren. Het doel van de aandelenconsolidatie is het verhogen van de marktwaarde per gewoon aandeel en certificaat (zoals hieronder gedefinieerd).

Als gevolg van de aandelenconsolidatie worden (certificaten die vertegenwoordigen) gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,05 per stuk (ISIN NL0000352565) geconsolideerd in (certificaten die) gewone aandelen vertegenwoordigen met een verhoogde nominale waarde (ISIN NL00150004A7) (de "Geconsolideerde Effecten"). Het ticker-symbool van de certificaten die gewone aandelen vertegenwoordigen ("Certificaten") zal niet veranderen en blijft FUR. De consolidatieratio (de "Consolidatieratio") wordt op woensdag 16 december 2020 na 17:40 uur CET bekendgemaakt.

Het verwachte tijdschema voor de aandelenconsolidatie is als volgt:

Woensdag 16 december 2020 na 17:40 CET: aankondiging van de Consolidatieratio
Vrijdag 18 december 2020: laatste dag van de handel in de Certificaten
Maandag 21 december 2020: ex-date – de handel in de Consolidated Securities begint
Dinsdag 22 december 2020: recorddatum – 17:40 uur CET
Woensdag 23 december 2020: Share Consolidation effectief
Indien een houder van certificaten in het bezit is van een aantal certificaten die niet precies deelbaar zijn in overeenstemming met de consolidatieratio, zal zijn of haar bank of makelaar het aantal certificaten van die houder van certificaten op of neer afronden, in overeenstemming met de bijzondere contractuele overeenkomst tussen die bank of makelaar en de houder van certificaten. Afwikkeling en afronding zal worden gedaan op de gebruikelijke manier door de banken of makelaars. Indien een houder van gewone aandelen in het aandelenregister van de Vennootschap een aantal gewone aandelen bezit die niet bepaald deelbaar zijn in overeenstemming met de consolidatieratio, zal hij of zij fractionele gewone aandelen bezitten. Er wordt verwezen naar de agenda van de EGM voor een meer gedetailleerde uitleg over de gevolgen van de aandelenconsolidatie voor individuele aandeelhouders.

Bovendien heeft de EGM een resolutie aangenomen op grond waarvan de statuten van de Vennootschap zullen worden gewijzigd om de nominale waarde van de gewone aandelen na de consolidatie van aandelen terug te brengen tot EUR 0,05 (de "kapitaalvermindering"). De kapitaalvermindering kan pas van kracht worden nadat een oppositieperiode van twee maanden is geconstateerd, die na de EGM is begonnen.

Waarschuwingsverklaring
Noch deze aankondiging, noch enig deel ervan is een aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod om effecten uitgegeven door Fugro N.V. (de "Vennootschap") in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Japan, Australië of enige andere jurisdictie te kopen.

Alle effecten die hierin worden genoemd, zijn en zullen niet worden geregistreerd op grond van de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act"), en mogen niet worden aangeboden, verkocht, verpand, opgenomen, uitgeoefend, doorverkocht, afgezworen, overgedragen of geleverd, direct of indirect, in of in de Verenigde Staten, behalve op grond van een vrijstelling van of in een transactie die niet onderworpen is aan , de registratievereisten van de Securities Act en in overeenstemming met de toepasselijke effectenwetten van een staat of andere jurisdictie van de Verenigde Staten. Er is geen intentie om effecten te registreren waarnaar hierin in de Verenigde Staten wordt verwezen of om een openbare aanbieding van dergelijke effecten in de Verenigde Staten te doen.

Deze aankondiging bevat toekomstgerichte verklaringen, die de huidige standpunten, verwachtingen, veronderstellingen en informatie van het bedrijf over toekomstige gebeurtenissen en financiële en operationele ontwikkeling weerspiegelen. Zonder beperking zijn uitspraken met woorden als "voornemen", "verwachten", "anticiperen", "target", "kan", "geloven", "plan", "schatting" en andere uitdrukkingen die aanwijzingen of voorspellingen van toekomstige ontwikkeling of trends impliceren en die niet gebaseerd zijn op historische feiten, toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen omvatten inherent zowel bekende als onbekende risico's en onzekerheden, omdat ze afhankelijk zijn van toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden. Toekomstgerichte verklaringen bieden geen garantie voor toekomstige resultaten of ontwikkeling en de werkelijke resultaten, prestaties of gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in toekomstgerichte verklaringen worden beschreven. Noch het bedrijf, de Joint Global Coordinators en de Joint Bookrunners, noch een van hun respectieve filialen neemt alle verplichtingen op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken.
Schuinsmarcheerder
0
quote:

beleggert schreef op 16 december 2020 10:17:

Wat ik bijzonder vind (of ik heb niet opgelet) dat ik het dubbele aantal fugro aandelen heb gekregen.

ik had er bv 1000 in de claim staan om omgewisseld te worden, kreeg ik er vandaag 2000! wel stond mijn vrijeruimte op -2120. Is er een Fugro engel op mijn schouder geland of is dit normaal?
Is een kwestie van ff'en wat cash bijstorten, lijkt me ...... ;-) De rentetikker zal al wel lopen ......
LBnoob
0
quote:

JM14 schreef op 16 december 2020 10:23:

Ik heb de verhandelbare aandelen in mijn portefeuille staan maar de claims staan ook nog steeds vermeld.
Toevallig abn?
reuropean
0
Via de emissie zijn er nieuwe aandelen uitgegeven die allen een 0.05 euro waarde hebben. Via de reverse split wordt het aantal aandelen verkleint en krijgen ze een hogere waarde. Voorbeeld bij een reverse split van 2->1 stijge de waarde van 0.05 naar 0.10 euro per aandeel. Tot zover denk ik het te snappen. Maar de kapitaal vermindering na twee maanden zodat het aandeel weer 0.05 euro aan waarde zal hebben snap ik niet. Daarmee vergroot je toch weer het aantal uitstaande aandelen? Is er iemand die dat kan uitleggen? Thanks
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:14
Koers 23,320
Verschil +0,020 (+0,09%)
Hoog 23,440
Laag 22,960
Volume 209.317
Volume gemiddeld 374.026
Volume gisteren 318.510

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront