Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos december 2020

5.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 ... 293 294 295 296 297 » | Laatste
Gala-diner
0
quote:

Bosebox schreef op 17 december 2020 13:23:

Vanuit aandeelhouder perspectief: Waar is dit management in godsnaam mee bezig? Filgotinib pas vanaf 2024 break-even in EU...nog steeds onzekerheid mbt Manta studies...en dan ga je met een partner die z’n handen van het product trekt, tegen zeer hoge kosten een commercieel leger in de EU optuigen....op eigen kracht.

Succes Michele Manto.

De ‘silver lining’ hiervan is in die zin logisch dat er over een paar jaar een EU sales tak geïnstalleerd is voor de toekomstige medicijnen. Zoals GLPG1690. Nou, eigenlijk alleen voor 1690, want daarna komt een gat van x aantal jaar in de pijplijn.

Zoals gezegd, 1690 wordt een maak het of kraak het. Faalt het, dan is het over en uit GLPG. Kunnen ze weer geld uit de markt gaan trekken, met een flinke korting. Als ze dat sowieso al niet gaan doen straks met een cahsburn van € 500-700 mil per jaar...

Hiermee trek je absoluut geen investeerders aan, denk eerder dat ze weglopen. We zijn het wachten beu mijnheer vd Stolpe. Verkoop je toko Onno voor het te laat is en ga lekker aan de boerderij werken vent. Slag op slag is nu verloren, capituleer nu zodat de oorlog niet verloren wordt. Het risicoprofiel van het bedrijf is nu dermate hoog, dat ik het weinig kans van slagen geef.

Gegroet.

Geld uit d e Markt halen???
Met de door jou aangegeven cashburn kunnen ze met de meer dan 5 miljard in kas nog velen jaren vooruit, zelfs na 2024...
Galapagos is een koopje op dit moment, leuk voor een kort ritje en leuk voor de LT...
[verwijderd]
1
quote:

Profitmaker schreef op 17 december 2020 13:14:

Beurs weer prachtig in mooie klim omhoog maar zelfs op deze afbraakprijzen zien we bleekneuzen bij Galapagos verkopen. Om te gillen zeg!
Liever een Bleekneus, dan een Wijsneus !
Seizethemoney
0
quote:

ToTheTop schreef op 17 december 2020 13:29:

Hoe ver zakt dit nog....
Jammergenoeg de 65€ zal gehaald worden , met of zonder kracht van de shorters.
[verwijderd]
0
quote:

ToTheTop schreef op 17 december 2020 13:29:

Hoe ver zakt dit nog....
ToTheBottom
[verwijderd]
0
quote:

Gala-diner schreef op 17 december 2020 13:29:

[...]
Geld uit d e Markt halen???
Met de door jou aangegeven cashburn kunnen ze met de meer dan 5 miljard in kas nog velen jaren vooruit, zelfs na 2024...
Galapagos is een koopje op dit moment, leuk voor een kort ritje en leuk voor de LT...

Geld uit de markt halen ja.
Zeker, ze kunnen nog een aantal jaar vooruit. 3 a 4 jaar. .
Denk jij ook niet dat als zo’n beetje de 2 miljard cash in zicht raakt het bij Bart niet ontzettend begint te jeuken? Dat is ook damage control, de cash positie op peil houden. Moet ook wel. Dus zeg dat als de €2 miljard kasgeld in zicht komt er zeker plannen op tafel liggen voor een aandelenuitgifte. Ik reken dus met €3 miljard die ze kunnen verbranden, max. 4 jaar in huidige nieuwe deal structuur.
ArnoNieme
1
quote:

Profitmaker schreef op 17 december 2020 12:58:

Prachtig zeg. De bleekneuzen blijven maar komen om hun verlies te pakken :-) Onvoorstelbaar om je aandelen te verkopen onder de cashpositie per aandeel met alles wat er in de pijplijn zit. Daar ben je er toch echt weinig van:-)
PM wacht nog even en koopt op 75 euro een pluk :-)
Voor wat het waard is, maar soms vraag ik mij af of de persoon hierachter niet een stuk of 1000 accounts heeft die overal op IEX vooral posten over hoe de koers van een bepaald aandeel zal gaan zijn. Dit buiten de vermoedens van een gespleten persoonlijkheid.
ArnoNieme
0
quote:

Seizethemoney schreef op 17 december 2020 13:31:

[...]

Jammergenoeg de 65€ zal gehaald worden , met of zonder kracht van de shorters.
Deze bijvoorbeeld
The Saint
2
Wanneer je je huiswerk heb gedaan en verklaring FDA heb gelezen blijkt uit voorlopige Manta onderzoek 50% van de zaadcellen af te sterven na inname Jylesca. Daarom is 200mg dosering toelaten in VS kansloos. We zijn gewoon op verkeerde been gezet door directie en CEO dat deze ernstige bijwerking niet zou meewegen in approval. Dat is pertinent onwaar FDA heeft nadrukkelijk al in 2019 aangegeven dat goede Manta onderzoeksresultaten meewegen. Steeds is door directie ten onrechte gesteld dat Filgotinib veilig zou zijn. Nu blijkt dat infectie- en stollingswaarden te hoog zijn. Ontwikkeling van andere Filgotinib medicatie is gestaakt! De pijplijn is fors in waarde gedaald. Er loopt een onderzoek naar vermeende misleiden van beleggers in VS waar ze gigantische schadeclaims wachten wanneer dit bewezen wordt. Kortom het aandeel gaat vast nog meer gedumpt worden.
Tellen
0
Is kopen interessant ? ja, maar dan nog even wachten tot het aandeel uitbodemt, een keer 5-10% stijgt, terug zakt en dan kopen. Diegenen die gisteren gegokt hebben op een stijging vandaag zijn er aan voor de moeite. Mss vrijdag een groene dag, wie zal het zeggen...
Seizethemoney
0
quote:

ArnoNieme schreef op 17 december 2020 13:42:

[...]

Deze bijvoorbeeld
Zeker niet , zwaar verlies geleden met glpg.
Gelukkig verlies ( koers 115€)goed gemaakt door verlies te nemen.

Wacht rustig af voor kort ritje te maken aan 65€
Ron Kerstens
0
quote:

The Saint schreef op 17 december 2020 13:42:

Wanneer je je huiswerk heb gedaan en verklaring FDA heb gelezen blijkt uit voorlopige Manta onderzoek 50% van de zaadcellen af te sterven na inname Jylesca.

Is dat werkelijk zo ? Ik leefde nog in de (onterechte?) veronderstelling/hoop dat Manta zou bewijzen dat er niks aan de hand is.
HOBBYMAN
0
Gisteravond heb ik nog eens mijn gedachte laten gaan over Galapagos.
Het kan er bij mij moeilijk in dat G&G na jarenlang onderzoek en erg hoge kosten nu, op het moment dat ze bijna bij de eindstreep zijn, de aanvraag in VS voorbij laten gaan. Met name voor deze markt was het product bedoeld. Gilead noemt o.a. als reden dat ze teveel achterstand oplopen ten opzichte van andere concurrerende medicijnen (O.a. van ABVIE). Dit lijkt me vreemd als je een product hebt dat eerder als best in class genoemd werd. Een andere mogelijkheid is dat de huidige aanvullende onderzoeken toch slechter zijn dan verwacht.
Toen passeerde bij mij de gedachte dat Abvie hier wel eens achter zou kunnen zitten. In verband met huidige problematiek zou het ook een mogelijkheid kunnen zijn dat ABVIE zich gemeld heeft als overnemende partij nu G&G in de problemen zijn gekomen met hun product.
Voor ABVIE zou dit een perfect moment kunnen zijn om de zaak over te nemen. Zij kunnen het bedrijf met de huidige pijplijn redelijk goedkoop verkrijgen. Daarnaast zijn zij verlost van een concurrerend middel. In verband hiermee is het voor mij te verklaren dat G&G de stekker in VS eruit getrokken hebben.
Elke andere overnamekandidaat zou echter vol voor goedkeuring in VS zijn gegaan.
Ik verwacht geen reacties hierop van anderen omdat dit zomaar een gedachtenspinsel is voor mij.
Met dit in het achterhoofd ga ik toch maar weer een positie opbouwen in Galapagos.
BLOO7
0
quote:

FrikandelSpeciaal schreef op 17 december 2020 13:34:

[...]

ToTheBottom

Galapagos heeft maar één ijzer in het vuur, filgotinib. Dat levert peanuts op. (kosten/baten)
Gilead heeft dit volgens mij al volledig afgeschreven.
Rest Gilead nog, hoe kunnen zij een groot stuk van die 5 miljard recupereren.
We aint seen nothing yet.
MyNameIsNobody
1
quote:

Sorong schreef op 17 december 2020 13:04:

[...]

Dit is gewoon een onjuiste voorstelling van zaken.
Er is tot nu toe geen enkel bewijs dat de FDA plots van opvatting veranderd is.

Ga eens goed na welke 'belofte' door de FDA destijds 'expliciet' aan de Gilead/Galapagos gedaan is.
Mijn beeld is dat dit wel degelijk zo is. Op ditzelfde draadje kwam ik vanochtend nog (opnieuw) het krantenbericht van 2 juli 2019 tegen, waarin dit werd aangegeven. Tot die datum was het beeld G&G aanvullende informatie nodig hadden om een goedkeuringsaanvraag bij de FDA in te dienen. Na overleg met de FDA halverwege 2019 was de conclusie, dat de FDA (net als uiteindelijk ook de autoriteiten in de EU en Japan) die aanvullende info niet nodig had. Zonder deze uitkomst hadden G&G de FDA-aanvraag eind 2019 helemaal niet ingediend.
Vervolgens heeft de FDA begin 2020 eerst beoordeeld, of het dossier compleet genoeg was om überhaupt in aanmerking te komen voor een inhoudelijke beoordeling. Ook dit licht werd op groen gezet. Vervolgens komen in juni de eerste geluiden, dat de FDA - voordat het tot conclusies over al dan niet goedkeuring kan komen - toch eerst aanvullende informatie (uit de al lopende Manta-studies) wil hebben, geluiden die vervolgens in de CLR worden geformaliseerd. Bij de laatste FDA-meeting worden de wensen van de FDA vervolgens nog iets uitgebreid, door ook 52-weeks resultaten te verlangen.
Of deze eisen/wensen van de FDA inhoudelijk gezien terecht zijn of niet kan ik niet beoordelen (daarvoor weten we ook te weinig over de exacte problemen die de FDA ziet), maar dat het FDA-standpunt is veranderd is mij wel duidelijk.
GraiusBonusMaximus
0
Ik snap ook niet dat de FDA het middel Rinvoq van Abbvie wel toe laat met een black box warning voor bijwerkingen als Embolie en Trombose. Terwijl Filgotinib van Galapagos selectiever is en bij hoge doses ook volgens de voormalige partner Abbvie (!!) als bijwerking verminderde fertiliteit bij mannen zou hebben. Beetje rare afweging van risico's en een raar spelletje van Abbvie.
ArnoNieme
0
quote:

The Saint schreef op 17 december 2020 13:42:

Wanneer je je huiswerk heb gedaan en verklaring FDA heb gelezen blijkt uit voorlopige Manta onderzoek 50% van de zaadcellen af te sterven na inname Jylesca.
Heb je daar toevallig een bron bij?
jadijako
0
heb ze ooit eens voor € 10 gekocht, 3 jaar geleden weggedaan voor € 76, had daar wel spijt van, en zie staat nu weer € 76 alles is maar betrekkelijk
Erwin S
1
quote:

The Saint schreef op 17 december 2020 13:42:

Wanneer je je huiswerk heb gedaan en verklaring FDA heb gelezen blijkt uit voorlopige Manta onderzoek 50% van de zaadcellen af te sterven na inname Jylesca. Daarom is 200mg dosering toelaten in VS kansloos. We zijn gewoon op verkeerde been gezet door directie en CEO dat deze ernstige bijwerking niet zou meewegen in approval. Dat is pertinent onwaar FDA heeft nadrukkelijk al in 2019 aangegeven dat goede Manta onderzoeksresultaten meewegen. Steeds is door directie ten onrechte gesteld dat Filgotinib veilig zou zijn. Nu blijkt dat infectie- en stollingswaarden te hoog zijn. Ontwikkeling van andere Filgotinib medicatie is gestaakt! De pijplijn is fors in waarde gedaald. Er loopt een onderzoek naar vermeende misleiden van beleggers in VS waar ze gigantische schadeclaims wachten wanneer dit bewezen wordt. Kortom het aandeel gaat vast nog meer gedumpt worden.

als de 'misleiding' kan worden aangetoond (er zal vast wel een aantal ex collega's van Galapagos die iets meer weten) dan zie ik het heel somber in.
[verwijderd]
0
5.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 ... 293 294 295 296 297 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:37
Koers 28,140
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 28,640
Laag 28,100
Volume 89.376
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront