Bever « Terug naar discussie overzicht

Bever Holding - 2020

101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
voda
0
Reggeborgh eist miljoenen van Bever - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bever Holding
4,66 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Reggeborgh heeft de veiling gelast van bezit van vastgoedonderneming Bever Holding. Dit schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

De krant baseert zich op informatie van Bever en veilingsite BOG Auctions.

Verder liet Reggeborgh aan het FD weten dat Bever ruim een jaar niet heeft gereageerd op herhaalde verzoeken van de investeerder om een miljoenenlening af te lossen.

Daarentegen is Bever juist van mening dat het zich de afgelopen heeft ingespannen om tot nieuwe afspraken te komen met VolkerWessels, ook onderdeel van Reggeborgh. Dit staat te lezen in een persbericht van afgelopen vrijdag.

"Ondanks de positieve gesprekken met Koninklijke VolkerWessels B.V. inzake de posities in Noordwijk waarbij ook de bovengenoemde financiering onderdeel was van nieuwe afspraken heeft Archand S.a.r.l. verzocht tot terugbetaling van de verstrekte financiering. Om de wens tot terugbetaling van de financiering kracht bij te zetten heeft Archand S.a.r.l. opdracht gegeven tot executoriale verkoop over te gaan van slechts een deel van de verstrekte zekerheden", meldt Bever in dit persbericht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Beursgoeroe
0
die louche vastgoed boer heeft met iedereen ruzie ................ volk van niks .............
DeZwarteRidder
0
FD
Vastgoed
17:06
Ollongren ziet 'geen aanleiding' voor schrappen beursnotering Bever Holding

VVD wil dat vastgoedbedrijf dat panden opzettelijk zou laten verkrotten van de beurs verdwijnen. Volgens de minister is de stap alleen gerechtvaardigd in 'uitzonderlijke omstandigheden'.
voda
0
Ollongren ziet 'geen aanleiding' voor schrappen beursnotering Bever Holding

Vastgoedbedrijf Bever Holding hoeft niet te vrezen voor het kwijtraken van zijn beursnotering. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren is 'terughoudendheid gepast' als het gaat om een gedwongen schrapping, gelet ook op financiële belangen van beleggers. De maatregel is alleen gerechtvaardigd in 'uitzonderlijke omstandigheden'.

Dat schrijft Ollongren in antwoord op Kamervragen van de VVD, gesteld naar aanleiding van een reportage van het FD. Daarin werd forse kritiek geuit op Bever, waarbij het bedrijfsmodel werd omschreven als 'pandgijzeling'.

In verschillende gemeentes bezit Bever vastgoed dat niet of nauwelijks wordt ontwikkeld. Bekend voorbeeld is Huize Ivicke, een gekraakt monumentaal landhuis in Wassenaar. De VVD wil Bever de toegang tot de kapitaalmarkten ontzeggen, omdat het bedrijf zich zou bedienen van 'chantage'. Door expres vastgoed te laten verkrotten, worden gemeentes gedwongen panden te redden door de knip te trekken.

'Voldoende opties'
Ollongren, die ook namens Financiën-minister Wopke Hoekstra spreekt, wijst erop dat Euronext de discretionaire bevoegdheid heeft om in te grijpen, maar tempert verwachtingen. 'Ook al is het een vermoeden' is het niet makkelijk te bewijzen dat een bedrijf een monument 'uitsluitend verwerft om een grondpositie te verkrijgen', en het dan laat verkrotten.

Ook stelt de minister dat gemeenten op basis van de huidige wetgeving 'voldoende opties' hebben om verkrotting tegen te gaan. Strengere maatregelen worden als 'zeer ingrijpend' gecategoriseerd, omdat dit leidt tot aantasting van zowel het eigendomsrecht als het vrije economische verkeer. 'Onze indruk is dat over het algemeen een beperkte inzet van bestuurlijke dwangmaatregelen richting een eigenaar passender en in veel gevallen voldoende is om noodzakelijk onderhoud te laten plegen.'

Niet alledaags
De casus rond Bever is niet alledaags. Zo voert het vastgoedbedrijf geregeld kostbare rechtszaken om onder onderhoudsplichten uit te komen. Door de gemeente Wassenaar en twee erfgoedstichtingen is strafrechtelijke aangifte gedaan tegen het bedrijf, wegens opzettelijke verwaarlozing. Het Openbaar Ministerie moet nog een vervolgbeslissing nemen. Ook zijn recent betalingsproblemen ontstaan: bezit van Bever in Noordwijk wordt binnenkort geveild, op last van een leninggever.

Hoewel Ollongren het bewust laten verkrotten van panden 'vanzelfsprekend zeer onwenselijk' acht, wordt de situatie van Bever 'casuïstische uitzondering' beschouwd. Daarmee is er 'geen aanleiding' om verdergaande dwangmaatregelen te nemen, waarvan de effectiviteit en uitvoerbaarheid wordt betwist. Ook wordt gevreesd voor de 'weerslag op het maatschappelijk en juridisch draagvlak', en specifiek de mogelijkheid van nieuwe gerechtelijke procedures.

fd.nl/beurs/1364665/minister-ollongre...
shaai
0
fd.nl/beurs/1364216/noordwijk-vergroo...

13 nov Sonny Motké
VASTGOED
Noordwijk vergroot kans om bezit beursfonds Bever te bemachtigen

In het kort
Gemeente Noordwijk vestigt voorkeursrecht op zes percelen van Bever Holding.Het vastgoedbezit wordt in december geveild, op last van investeringsmaatschappij Reggeborgh.Contact tussen Noordwijk en Bever over ontwikkeling van gronden verloopt moeizaam.
De strijd om bezit van het in problemen verkerende vastgoedbedrijf Bever Holding neemt toe. De gemeente Noordwijk heeft een voorkeursrecht gevestigd op zes percelen die in december worden geveild. Daarmee verzekert het college zich van een extra koopkans op de niet-ontwikkelde gronden.

De ontwikkelingen in Noordwijk volgen elkaar snel op nadat eerder deze week duidelijk is geworden dat Bever geen herfinanciering krijgt van investeringsmaatschappij Reggeborgh. Volgens Reggeborgh heeft Bever, dat aan het Damrak staat genoteerd, ruim een jaar niet gereageerd op verzoeken tot terugbetaling van een lening van circa €30 mln. Daarop is een executieveiling gelast.

Het betreft onder meer het zogeheten 'Gat van Palace'. Op deze kustplek stond tot eind jaren zeventig een hotel, maar tegenwoordig doet de locatie dienst als plein. Ernaast ligt een bouwput, die eveneens wordt geveild. Volgens het bestemmingsplan moeten er appartementen en winkels komen, maar de ontwikkeling verloopt moeizaam.

'Algemeen belang'
Het is die uitzonderlijke situatie die Noordwijk noopt tot het nemen van een unieke en forse ingreep, bevestigt wethouder ruimtelijke ordening Theo Alkemade. 'We zien geen verandering optreden in de houding van Bever, en willen voor het algemeen belang interesse tonen in de percelen.' Hoeveel budget er is wil de gemeente niet kwijt. Wel stelt Alkemade dat een bod niet zal interen op een eerder gereserveerd miljoenenbedrag voor de koop van panden aan het Vuurtorenplein. Ook dat is bezit van Bever, dat deels leeg staat of verwaarloosd is.

De relatie tussen Bever en de gemeente is al jaren problematisch. Het laatste overleg dateert van 2018. Ook VolkerWessels heeft een rol in de ontwikkeling. Onduidelijk is of het bouwbedrijf van plan is betrokken te blijven bij de projecten, nu zijn moederbedrijf Reggeborgh de gronden laat veilen.

Een woordvoerder van VolkerWessels liet eerder weten dat het bedrijf niet ingaat op vragen over individuele projecten en partners.

Ingrijpend
Het vestigen van voorkeursrecht wordt door juristen beschouwd als een ingrijpende stap op het eigendomsrecht. Het mag dan ook niet zomaar worden gebruikt. De gemeente acht het in de huidige situatie toegestaan omdat het niet-agrarische gronden betreft waarvan de in het bestemmingsplan aangeduide invulling ontbreekt.

Een impressie van hoe het gebied naast het 'Gat van Palace' er straks uit moet komen te zien wordt op de plek zelf getoond.
Een impressie van hoe het gebied naast het 'Gat van Palace' er straks uit moet komen te zien wordt op de plek zelf getoond.Foto: Ramon van Flymen voor het FD
Met de zet heeft de gemeente een extra optie om de gronden te kopen. Naast meebieden tijdens de veiling, kan het college ook in de aanloop daarnaartoe toeslaan. Tot zondag 22 november kunnen geïnteresseerden een onderhands bod uitbrengen. Mocht een dergelijke bieding worden geaccepteerd, moet dit nu ook aan de gemeente worden voorgelegd. Zij heeft dan een laatste kans om de koop te bewerkstelligen.

Anticiperen
Met de actie lijkt de gemeente te anticiperen op de mogelijkheid dat een aan Bever gelieerde partij de gronden bemachtigt, en er wezenlijk niets verandert aan de huidige situatie. Een dergelijk scenario is niet uitgesloten. Zo verkocht Bever dit voorjaar in Wassenaar tot tweemaal toe een monumentaal landhuis door aan nieuw opgerichte vennootschappen. Grootaandeelhouder van de bv's is zakenman Ronnie van de Putte, die ook ruim 65% van Bever bezit.

De gemeente Wassenaar omschreef de verkoopacties als een 'trukendoos' waarmee verhaalmogelijkheden worden geschaad, en liet beslag leggen op het pand.

'Onze actie is niet ingegeven als reactie op mogelijk handelen van Bever', zegt Noordwijker wethouder Theo Alkemade desgevraagd. Hij acht de kans ook 'serieus' dat Bever alsnog tot overeenstemming komt met Reggeborgh om de veiling te voorkomen. Daarnaast hebben de betrokken partijen de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen het gelegde voorkeursrecht. Of dat gebeurt is onduidelijk.

Reggeborgh en Bever gaan niet in op vragen van het FD over de kwestie.

Sonny Motké

www.bog-auctions.com/nl/auction/lot/5...
www.bog-auctions.com/nl/search?search...
6 resultaten voor: 'noordwijk'

www.noordwijk.nl/Inwoners_ondernemers...
voda
0
quote:

Gaasp schreef op 20 november 2020 08:51:

Da's wel een andere Bever he

Oeps, verwijderd. Sorry.
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 20 november 2020 08:55:

[...]
Oeps, verwijderd. Sorry.
Niet iedereen heeft verstand van bevers.................
Gaasp
0
Had niet gehoeven hoor. Ergens wel goed dat mensen weten dat die outdoor-winkels niets met moedwillige verkrotting te maken hebben.
shaai
0
www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20201120...

paar dagen terug

Noordwijkse raadsleden steunen gemeentelijke jacht op Gat van Palace en zes andere percelen Van de Putte

Het Gat van Palace in Noordwijk.
© Foto Hielco Kuipers
Hielke Biemond
20/11/2020 om 16:48
NOORDWIJK
Een grote meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad heeft vrijdagmiddag in een spoeddebat ingestemd met het vestigen van gemeentelijk voorkeursrecht op het Gat van Palace en zes andere percelen van vastgoedondernemer Ronnie van de Putte.

Dat geeft het gemeentebestuur de gelegenheid om snel zaken te doen met het bedrijf Archand Sarl. De financierder heeft voor 7 december een veiling aangekondigd van de zeven Noordwijkse percelen van Bever Holding van grootaandeelhouder Van de Putte, dat financieel in gebreke blijft.

De gemeente slaagt er al jarenlang niet om zaken te doen met de eigenaar van de zeven percelen aan de boulevard en wil die dan ook dolgraag kopen. Door gebruik te maken van het voorkeursrecht, zit Noordwijk eerste rang bij een eventuele veiling en mag het daarvoor al onderhands zaken doen met Archand Sarl.

De politieke besluitvorming daarover voltrok zich dan ook in sneltreinvaart. De raadsleden, die donderdagavond al in beslotenheid over de mogelijke grondaankopen hadden vergaderd, werden vrijdagmiddag in allerijl digitaal opgetrommeld om erover te stemmen. Alleen Lijst Salman en de PvdA waren tegen, samen goed voor vier van de 24 uitgebrachte stemmen. Bedragen kwamen tijdens de openbare spoedvergadering niet ter sprake.
shaai
0
www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20201125...

net vandaag:

Veiling van percelen Bever Holding gaat niet door, gemeente Noordwijk wacht de ontwikkelingen af

Het Gat van Palace in Noordwijk.
© Foto Hielco Kuipers
Peter van der Hulst
Vandaag om 15:00
NOORDWIJK
De aangekondigde veiling van zes Noordwijkse percelen van Bever Holding, waaronder het Gat van Palace, gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders in Noordwijk heeft dat in een brief meegedeeld aan de gemeenteraad.

De reden van de afgelasting vermeldt het gemeentebestuur niet. „We moeten nog vaststellen wat daar de reden van is. Dat zal de komende dagen wel bekend worden”, zegt wethouder Roberto ter Hark in een eerste reactie.

DeZwarteRidder
0
Laten we hopen dat Ronnie eindelijk z'n verstand gaat gebruiken.

Het beste zou zijn als hij alles verkoopt.
shaai
0
misschien veiling van de baan omdat ze afspraken hebben gemaakt met Reggeborgh/Wessels dat ze nu eindelijk wel gaan ontwikkelen?

www.omroepwest.nl/nieuws/4176527/Veil...

WOENSDAG 25 NOVEMBER 2020, 17:05
DEEL DIT ARTIKEL:
Veiling percelen 'krottenkoning' van de baan
NOORDWIJK - De veiling van drie Noordwijkse percelen van 'krottenkoning' Ronnie van de Putte gaat niet door. Dat meldt het college van Noordwijk in een brief aan de gemeenteraad.
Op 7 december zou een veiling zijn, omdat financier Archand S.a.r.l. zijn geld terug wil. Van de Putte had plannen om op de percelen woningen of een hotel te ontwikkelen en leende daarvoor geld bij Archand S.a.r.l. Die zou meedelen in de winst die de plannen op zouden leveren, maar van de plannen kwam niks terecht. Dat was reden voor de financier om zijn geld terug te eisen via een veiling.

Drie percelen van vastgoedbedrijf Bever Holding - het bedrijf van Van de Putte - stonden op de nominatie om geveild te worden. Het gaat daarbij om het Gat van Palace, het stuk ernaast - Parallel Boulevard 7 - en het stuk grond aan de Zeereep 2. Niet lang na de aankondiging van de veiling liet de gemeente Noordwijk een voorkeursrecht vestigen op de percelen die onder hamer zouden gaan. Dat betekent dat de eigenaar verplicht is om de grond bij verkoop als eerste aan de gemeente aan te bieden.

Onbekend waarom veiling is afgeblazen
Het is niet bekend waarom de veiling niet doorgaat. Bever Holding wil niet reageren. 'Wij doen helemaal geen uitspraken', meldt het bedrijf. Ook is het onbekend wat er nu met de percelen gaat gebeuren.

'De notaris heeft ons te kennen gegeven dat de executoriale veiling van de percelen is geannuleerd. Daarom zijn ook de onderhandse biedingen van de gemeente afgewezen', meldt een woordvoerder van de gemeente.

DeZwarteRidder
0
quote:

shaai schreef op 25 november 2020 18:36:

misschien veiling van de baan omdat ze afspraken hebben gemaakt met Reggeborgh/Wessels dat ze nu eindelijk wel gaan ontwikkelen?
Dat zit er dik in.

En dat kan alleen als Ronnie een soort machtiging geeft aan Reggeborgh en/of de panden gedeeltelijk overdraagt aan Reggeborgh.
twinkletown
0
PersberichtN.V. BeverHolding (verschenen 25/11, nabeurs)
www.beverholding.nl/site/index.cfm?ac...

–recente ontwikkelingenIn ons persbericht van 6 november2020jongstleden is mededeling gedaan van de door ArchandS.à.r.l. (een aan Reggeborch/Koninklijke VolkerWessels B.V. gelieerde onderneming) gegeven opdrachttot executorialeverkoopvaneendeel, vanin het kader van een samenwerking, door N.V. Bever Holding aan haar verstrekte zekerheden. Deze aankondiging is voor de gemeente Noordwijk aanleiding geweestop diverse percelen van N.V. Bever Holding in Noordwijkspoedshalve eenvoorlopigvoorkeursrecht ingevolge de Wet Voorkeursrecht Gemeenten te vestigen. Dit voorkeursrecht beperkt de verkoopmogelijkheden aan derden.In ons eerderepersberichtis ook aangegeven dat alternatievescenario’s,zoalsherfinanciering,door N.V. Bever Holding worden onderzocht. N.V. Bever Holding is erin geslaagd een alternatieve oplossing te vinden in de vorm van herfinanciering van een deel van de portefeuille. Van een executoriale verkoop is thansgeen sprake meer.Bij de aflossing van de leningen heeft Archand S.à.r.l. (naar onze mening volstrekt ten onrechte) aanspraakgemaakt op wettelijke handelsrente, in plaats van de overeengekomen (lagere) rente. Ditheeft een negatief effect op het resultaat van 2020. N.V. Bever holding beraadt zich op de ontstane situatie; verdere (juridische) stappen worden niet uitgesloten.Metdit persbericht brengtN.V. BeverHoldingbelanghebbendeop dehoogtevandeontstane situatie.Wassenaar, 25november2020N.V. BeverHolding
DeZwarteRidder
0
PersberichtN.V. BeverHolding –recente ontwikkelingen
In ons persbericht van 6 november2020 jongstleden is mededeling gedaan van de door ArchandS.à.r.l. (een aan Reggeborch/Koninklijke VolkerWessels B.V. gelieerde onderneming) gegeven opdracht tot executoriale verkoop van eendeel, vanin het kader van een samenwerking, door N.V. Bever Holding aan haar verstrekte zekerheden. Deze aankondiging is voor de gemeente Noordwijk aanleiding geweest op diverse percelen van N.V. Bever Holding in Noordwijk spoedshalve een voorlopig voorkeursrecht ingevolge de Wet Voorkeursrecht Gemeenten te vestigen. Dit voorkeursrecht beperkt de verkoopmogelijkheden aan derden. In ons eerdere persbericht is ook aangegeven dat alternatieve scenario’s, zoals herfinanciering, door N.V. Bever Holding worden onderzocht.

N.V. Bever Holding is erin geslaagd een alternatieve oplossing te vinden in de vorm van herfinanciering van een deel van de portefeuille. Van een executoriale verkoop is thans geen sprake meer.
Bij de aflossing van de leningen heeft Archand S.à.r.l. (naar onze mening volstrekt ten onrechte) aanspraak gemaakt op wettelijke handelsrente, in plaats van de overeengekomen (lagere) rente. Dit heeft een negatief effect op het resultaat van 2020. N.V. Bever holding beraadt zich op de ontstane situatie; verdere (juridische) stappen worden niet uitgesloten.
Met dit persbericht brengt N.V. Bever Holding belanghebbenden op de hoogte van de ontstane situatie.
Wassenaar, 25 november 2020
N.V. Bever Holding
DeZwarteRidder
0
FD
Vastgoed
00:30
Ruzie om toekomst verkrotte villa Wassenaar: ‘Dit is onmenselijk’

In de rechtbank vechten krakers van het rijksmonument uitzetting aan. Pandeigenaar Bever en de gemeente Wassenaar zitten voor de verandering op één lijn.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 november 2020 18:40:

[...]Dat zit er dik in.
En dat kan alleen als Ronnie een soort machtiging geeft aan Reggeborgh en/of de panden gedeeltelijk overdraagt aan Reggeborgh.
Helaas heeft Ronnie elders geld gevonden (zeer waarschijnlijk tegen een hoge prijs) en komt er geen druk van Reggeborgh.
shaai
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 december 2020 09:05:

FD
Vastgoed
00:30
Ruzie om toekomst verkrotte villa Wassenaar: ‘Dit is onmenselijk’

In de rechtbank vechten krakers van het rijksmonument uitzetting aan. Pandeigenaar Bever en de gemeente Wassenaar zitten voor de verandering op één lijn.

uitspraak toen over twee weken.
manager Mike Vandenberghe was aanwezig

fd.nl/beurs/1366498/ruzie-om-toekomst...

Sonny Motké 4 dec
In het kort
Krakers van Huize Ivicke vechten bij rechter uitzetting door gemeente Wassenaar aan. Volgens krakers voorkomen zij verder verval van het pand, eigendom van Bever Holding. Beursgenoteerd bedrijf Bever en Wassenaar ruziën al jaren over de ontwikkeling van Ivicke.
shaai
0
www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20201218...

NZLokaal wil opheldering van college in Noordwijk over krakers

De krakers Anna en Ruud.
© Archieffoto
Peter van der Hulst
18/12/2020 om 18:00
NOORDWIJK
De op handen zijnde ontruiming van een kraakpand aan het Vuurtorenplein in Noordwijk is voor de fractie van NZLokaal aanleiding om het college van burgemeester en wethouders om opheldering te vragen.

De partij klom in de pen naar aanleiding van een artikel in deze krant waarin de 32-jarige kraker Ruud en zijn 33-jarige Poolse vriendin Anna hun relaas deden. Ze moeten de voormalige winkel uiterlijk op 23 december op last van projectontwikkelaar Ronnie van de Putte verlaten.

NZLokaal neemt het voor de krakers op. ,,Woonruimte is in deze coronacrisis extra belangrijk. Daarom heeft het kabinet afspraken met verhuurders gemaakt om huisuitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Om die reden en omdat het wintertijd is, is het extra wrang dat deze mensen toch uitgezet gaan worden. Temeer omdat de krakers van andere panden aan het Vuurtorenplein wel mogen blijven zitten’’, stelt de partij.

NZLokaal wil van het college onder meer weten of zij mogelijkheden ziet de krakers de helpende hand te bieden en zo te voorkomen dat ze dakloos worden.
101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:30
Koers 2,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 803
Volume gisteren 598

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront