Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Tesla verdringt Philips uit BinckBank-toptienlijst
Rémy Baurichter 12:59

Aandelen Tesla blijken enorm in trek onder particuliere beleggers. Dit jaar drong de Amerikaanse autobouwer als eerste niet-Nederlandse fonds door tot de toptienlijst van meest verhandelde aandelen bij broker BinckBank.

Gemeten naar geïnvesteerd vermogen, neemt de autobouwer nu de negende positie in onder Nederlandse Binck-beleggers, aldus de broker dinsdag. Een eer die vorig jaar nog verzekeraar Aegon te beurt viel, de huidige nummer tien. Philips verlaat de Binck-toptienlijst, de elektronicagigant moet dit jaar genoegen nemen met een twaalfde plek.

De run op Tesla-aandelen die Binck constateert, is illustratief voor de gretigheid waarmee beleggers wereldwijd in het bedrijf investeren. Het aandeel verzevenvoudigde in waarde dit jaar. Daarmee wist de autobouwer zich deze week te verzekeren van een plekje in de prestigieuze Amerikaanse S&P 500-index.

Opnieuw Shell favoriet
Shell blijft onverminderd populair bij Nederlandse beleggers, ook al verloor het aandeel ruim veertig procent dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De oliereus blijkt net als vorig jaar aanvoerder van het jaarlijks terugkerende onderzoek dat BinckBank uitvoert onder ruim tweehonderdduizend beleggingsportefeuilles.

Shell zag dit jaar de vraag naar zijn olieproducten decimeren door het verminderde vliegverkeer en de thuiswerkplicht. Deze week maakte Shell bekend nog eens $4,5 mrd af te schijven vanwege de negatieve effecten van de coronapandemie, bovenop de bijna $20 mrd die het eerder al hiervoor afschreef.

Dat beleggers mobiliteit desondanks interessant blijven vinden, blijkt niet alleen uit hun honger naar Tesla-aandelen. Concurrent Nio, een Chinese maker van een elektrische auto's met een notering aan Wall Street, voert de lijst met Binck-debutanten aan als het 65e meest verhandelde aandeel onder zijn beleggers. Tesla stond vorig jaar op nummer 64.

Laadpalen
Andere partijen die betrokken zijn bij elektrisch rijden drijven mee op de hausse. Aandelen in laadpalenbouwers Alfen en Fastned behoren tot de grootste stijgers dit jaar, zegt Binck. Dat kan ook gezegd worden van BlackRocks indexfonds 'iShares Global Clean Energy', dat aandelen in onder meer groene energieleveranciers en windmolenbouwers volgt.

De Amsterdamse betalingenverwerker Adyen klom dit jaar 24 plekken. Dat is ingetogen vergeleken met de waardespurt van het aandeel. Verwisselden stukken rond kerst vorig jaar nog voor €728,00 per stuk van eigenaar, nu flirt het aandeel met een waarde van ruim €1900,00.

Weinig verrassende debutanten in Bincks top 200 zijn te vinden in de farmaceutische sector. Zo wisten de Amerikaanse medicijnenmakers Pfizer en Moderna, die gezamenlijk een coronavaccin ontwikkelden, zich dit jaar voor het eerst bij het rijtje favorieten te voegen.

fd.nl/beurs/1368438/tesla-verdringt-p...
Take a sisi
0
quote:

Hautfourno schreef op 25 november 2020 10:12:

Goedemorgen Ronald,

Siemens Energy heb ik nu een klein aandeeltje van.

Hoe goed de ethanol productie loopt kan ik niet zomaar vertellen, productie is volgens mij nog niet opgestart, maar dit is wel een van de projecten die ondanks de crisis is blijven doorgaan.
Zal er binnenkort eens gaan zien, wij noemen het Steelanol, als je dit even in de zoekmachine zet komt er wel iets boven, info over de lanzatech technologie is daar ook te vinden.

Fuelcell: Gisteren is mijn parachute open gegaan en zijn mijn aandelen van eigenaar gewisseld. Het was een leuk ritje, 5 Amerikaanse dollars per aandeel.
Nu even kijken en dan proberen lager tussen 5 en 6 dollar weer in te stappen, maar ga zeker weer instappen. zie onder.

The first project will involve Xcel Energy working with Idaho National Laboratory (INL) to demonstrate a system that uses a nuclear plant’s steam and electricity to split water. The second project involves FuelCell Energy Inc. partnering with INL to demonstrate and validate a solid oxide electrolysis cell hydrogen production system for integration into nuclear power plants.

Met de link www.pillsburylaw.com/en/news-and-insi...

Groeten,
Ps indien forumvervuiling een item wordt, het is niet echt Shell, moeten we mss een ander straatje inslaan. We horen het wel.

Fcel laat me niet lachen die hebben in het verleden 3 x een reverse split 12 staat tot 1 gedaan , dat zijn bandieten ( wegblijven niet intrappen )
voda
0
SBM Offshore verlengt contract met Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
14,506 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 13,12 0,00 0,00 % London Stock Exchange
SBM Offshore
15,085 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft een aanvullend vijfjarig contract getekend met Shell voor de FPSO Espirito Santo in Brazilië. Dit maakte de Schiedamse oliedienstverlener woensdag voorbeurs bekend.

De overeenkomst tussen SBM en Shell zou eigenlijk in december 2023 aflopen, maar is nu verlengd naar 2028.

De Espirito Santo is voor 51 procent eigendom van SBM en voor 49 procent van MISC Berhad.

Tegelijk meldde SBM Offshore ook in gesprek te zijn met ExxonMobil over een mogelijke verlenging voor de FPSO’s in Guyana.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'VS werken aan nieuwe sancties tegen Nord Stream 2'

Gepubliceerd op 23 december 2020 22:51 | Views: 2.755

Royal Dutch Shell A 23 dec
14,93 0,00 (0,00%)

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten werken aan nieuwe sancties tegen bedrijven en investeerders die zijn betrokken bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters. Volgens hen zouden de maatregelen een "fatale klap" aan het project kunnen uitdelen.

Bij Nord Stream 2 zijn veel bedrijven betrokken, onder meer olie- en gasconcern Shell. Wat de nieuwe sanctie precies inhouden en welke bedrijven worden geraakt, is nog niet duidelijk. Maar ze zouden al ergens in de komende weken aangekondigd kunnen worden.

Onlangs is de bouw van de omstreden gaspijplijn juist hervat. In december vorig jaar werden de werkzaamheden op het Deense eiland Bornholm nog stilgelegd nadat de Zwitserse eigenaar van twee bouwschepen het werk had neergelegd onder de Amerikaanse druk. Ook voerden de VS toen een wet in waardoor ze strenge economische sancties kunnen opleggen aan ondernemingen die zijn betrokken bij de aanleg.

Washington is tegen de pijpleiding, omdat Moskou daarmee meer invloed in West-Europa zou krijgen. Volgens de bronnen van Reuters worden de Amerikaanse zorgen gedeeld door zowel de Republikeinen als de Democraten. Het aanstaande vertrek van president Donald Trump uit het Witte Huis hoeft daarom niet het einde te betekenen van de Amerikaanse weerstand tegen de pijp. Ook Europese landen als Polen en Oekraïne zijn fel tegen Nord Stream 2. De Duitse regering stelt juist dat de gaspijplijn zorgt voor een directe en zekere energietoevoer.
voda
0
Shell-locatie in beslag genomen door Nigeriaanse overheid

Gepubliceerd op 24 december 2020 14:01 | Views: 2.106

Royal Dutch Shell A 14:04
14,88 -0,05 (-0,36%)

ABUJA (AFN/BLOOMBERG) - Nigeriaanse autoriteiten hebben een vestiging van Shell in het Afrikaanse land in beslag genomen. Dat is gedaan door een van de deelstaatregeringen in verband met een geschil over een olieramp die decennia geleden plaatsvond.

Het gaat om de Shell-vestiging op Kidney Island en een naastgelegen locatie, genaamd Oil Mining Lease 11, waarin Shell een belang heeft. Volgens de plaatselijke overheid zijn de terreinen "op wettige wijze gekocht via een openbare veiling die door de rechtbank was bevolen".

Shell spreekt dat laatste tegen. De aankondiging van de deelstaatregering van de staat Rivers zou "voorbarig en nadelig" zijn. De overdracht van de olielicentie vereist volgens Shell namelijk de goedkeuring van de federale overheid, en die is niet verleend.

Het Brits-Nederlandse concern is al lang verwikkeld in een juridische strijd met een lokale gemeenschap in Rivers. Die heeft Shell met succes aangeklaagd voor miljoenen dollars aan schadevergoeding wegens olievervuiling decennia terug.

De onderneming vindt dat ze niet verantwoordelijk is voor de betreffende lekkages. Die zijn volgens het bedrijf de schuld van "derden" tijdens een burgeroorlog die duurde van 1967 tot 1970. Bovendien zouden de getroffen locaties zijn opgeruimd. Hoewel Shell de beslissing van de Nigeriaanse rechter herhaaldelijk heeft aangevochten, zijn alle beroepen telkens afgewezen. Maar volgens het bedrijf vindt er volgend jaar nog een belangrijke hoorzitting plaats, waarop moet worden gewacht.
voda
0
AMG en Shell zien markt voor gerecyclede metalen aantrekken
Orla McDonald 29 dec

In een poging duurzamer te worden zoeken olielanden zoals China en Saoedi-Arabië sinds kort hun heil bij een recyclebedrijf van metaalconcern AMG en Shell. De twee multinationals richten zich op het terugwinnen van metalen uit olieraffinaderijen. Vanadium onder meer, belangrijk voor de productie van staal en batterijen. Dat doen ze al langer, maar door strengere milieuregels en de energietransitie hebben ze de wind nu in de zeilen.

Experts zien een veelbelovende ontwikkeling, die zal bijdragen aan het vergroenen van de fossiele industrie. Dat denkt ook Steve Hanke (78), president-commissaris bij AMG. 'Recycling is een grote, en groene, groeimarkt', zegt hij in een gesprek met het FD.

Wat Shell en AMG doen fascineert Hanke, en zijn internationale netwerk legt hun joint venture geen windeieren. In de afgelopen drie maanden tekende het recyclebedrijf intentieverklaringen met China en de Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco om recyclingfabrieken te bouwen bij grote raffinaderijen in China. Daar komen de afgedankte katalysatoren vandaan waar vanadium en andere herbruikbare metalen in zitten.

Hankes netwerk reikt ver. Hij is naast president-commissaris hoogleraar toegepaste economie aan de Johns Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten. Hij adviseerde de afgelopen vijftig jaar regeringen van landen in financiële crises, zoals Venezuela, Indonesië en Libanon. Rond 1970 introduceerde hij een betaalsysteem in Amerika voor het betalen per kubieke meter water, om verspilling tegen te gaan. Hanke is zich daarna blijven bezighouden met de economie van natuurlijke hulpbronnen.

Sterker staal
Het gebruik van vanadium, waar weer ferrovanadium van gemaakt wordt, levert duurzamere staalproductie op. Het maakt de legering van staal sterker, waardoor er minder van nodig is. En daar is veel vraag naar. Ook de energietransitie stuwt de vraag op omdat vanadium een belangrijke grondstof is voor batterijen. Die zijn nodig om energie van zon- en windmolens op te slaan. Vanadium wordt nauwelijks gedolven bij mijnbouw, omdat er niet veel van te vinden is. Des te meer is het aanwezig in fossiele brandstoffen zoals olie.

Shell en andere oliebedrijven zijn daarop ingesprongen. Bij het raffineren van ruwe olie om benzine te maken zijn katalysatoren nodig, kleine korreltjes die ervoor zorgen dat de vieze delen van olie sneller schoon worden, vertelt Krijn de Jong, scheikundige en gespecialiseerd in katalyse aan de Universiteit Utrecht. 'Maar katalysatoren raken naar verloop van tijd uitgewerkt. Ze zijn dan gedeactiveerd en je kunt ze niet meer gebruiken. Het vanadium dat in ruwe olie zit blijft plakken aan de katalysatoren, dat kun je terugwinnen.'

Voorheen werden deze katalysatoren weggegooid, waardoor de schadelijke metalen in de natuur terechtkwamen. De Jong noemt de stap van AMG en Shell absoluut belangrijk. 'Je kunt behoorlijk wat vanadium winnen met deze techniek'.

Schone olie voor schepen
De techniek waarmee dit gebeurt is niet nieuw, zegt Hanke. Al rond 2000 heeft AMG een fabriek in Ohio gebouwd die op dit moment 's werelds grootste vanadiumrecycler is. Het bedrijf bouwt aan een tweede fabriek in dezelfde Amerikaanse staat, omdat de vraag naar recycling is toegenomen. Nieuwe internationale regels voor milieuvriendelijke scheepvaart dwingen schepen sinds dit jaar op schonere olie te varen. Daarom zijn bij de raffinage meer katalysatoren nodig en zijn er dus ook meer gedeactiveerde katalysatoren.

Maar is deze opkomende markt voor recycling straks niet afhankelijk van de fossiele industrie en houdt het die zo niet in stand? De intentieovereenkomst die Shell en AMG tekenden met China is onderdeel van Chinese plannen om in de provincie Shandong de grootste olieraffinaderij ter wereld te bouwen, met een capaciteit om 400.000 olievaten per dag te produceren. Dat er een recyclingfabriek op het terrein komt, lijkt wat betreft duurzaamheid slechts klein bier.

Hanke zoekt even naar woorden bij de vraag. 'Dat gaat lang duren. Wat politici ook zeggen, we gaan voorlopig niet stoppen met het raffineren van olie en het gebruiken van geraffineerde olieproducten. Maar we maken het wel telkens schoner en daarvoor zijn katalysatoren nodig. Dus ja het is afhankelijk van elkaar, maar op een bepaalde manier is dat irrelevant.'

Energietransitie
Hanke vindt zichzelf een groene econoom. 'Ik ben een free market environmentalist. En wat dat betekent? Ik geloof dat we bezig zijn met een energietransitie en het schoner maken van producten. De private sector gaat daarvoor zorgen, zoals AMG dat doet met het recyclen van katalysatoren. Dat moeten we op een kostenefficiënte manier doen.'

Het gesprek gaat vervolgens richting zijn lange staat van dienst en ervaring. Hoe bekijkt Hanke de plannen van politici als Frans Timmermans (Eurocommissaris Klimaat), die wil dat de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal is? Zijn het loze beloften die hij in zijn leven te vaak heeft gehoord? Het blijft even stil. 'Ik denk dat politici die dat zeggen eigenlijk niet goed begrijpen wat er echt aan de hand is. Ze hebben geen besef van de tijd die nodig is om door een transitie te gaan en van hoe verschrikkelijk veel het kost. Maar in zijn algemeenheid zou ik zeggen: dingen worden beter.'

fd.nl/economie-politiek/1367892/amg-e...
voda
1
Beursblik: Shell favoriet bij Bernstein

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
14,614 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 12,98 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is één van de favorieten voor 2021 van Bernstein. Dit meldde analist Oswald Clint maandag in een rapport over de energiesector.

Daarin noemt hij Shell een 'outperformer' en hanteert hij een koersdoel van 26,00 euro voor de zwaargewicht van de AEX. Andere energie-aandelen die het volgens de analist goed zullen doen zijn BP en Repsol.

Total is volgens Clint geen koopkandidaat en ENI staat zelfs op de verkooplijst van de analist.

2020 is een jaar om snel te vergeten, schreef Clint. Door de coronacrisis liep de vraag naar olie met bijna 10 procent terug, terwijl er ook nog eens een prijzenoorlog woedde, aldus Bernstein.

Maar 2021 begint met grootscheepse vaccinatieprogramma's, economisch herstel en een "rationele" OPEC. "De set up voor een sterk 2021 is aantrekkelijker dan ooit", aldus Clint. Hij rekent op een olieprijs dit jaar van 51 dollar per vat.

Het aandeel Shell sloot 2020 af op 14,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Shell Sells Interest in QCLNG Infrastructure to GIP

QGC Common Facilities Company Pty Ltd, a wholly owned subsidiary of Shell, announced it has agreed to the sale of a 26.25% interest in the Queensland Curtis LNG Common Facilities to Global Infrastructure Partners Australia for USD 2.5 billion. The Common Facilities are currently 100% owned by Shell and include LNG storage tanks, jetties and operations infrastructure that service QCLNG’s LNG trains. Upon completion of the transaction, Shell will remain majority owner and operator of the Common Facilities.

This decision is consistent with Shell’s strategy of selling non-core assets in order to further high-grade and simplify Shell’s portfolio. The sale will contribute to Shell’s expected divestment proceeds, without impact on people or the operations of the QCLNG venture, and aligns Shell’s interest in the Common Facilities with its 73.75% interest in the overall QCLNG venture.

Due to the advantages it offers as a complement to renewable energy and as the cleanest burning hydrocarbon, natural gas is a core component of Shell’s strategy to provide more and cleaner energy solutions. Global LNG demand is expected to outpace total demand for energy and the QCLNG venture is crucial in helping Shell meet the world’s growing energy needs.

The transaction is subject to regulatory approval in Australia and customary conditions. It is expected to complete in the first half of 2021.

Source - Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
VS scherpen sancties aan voor gaspijpleiding Nord Stream 2

Gepubliceerd op 4 januari 2021 13:08 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 12:53
14,94 +0,33 (+2,23%)

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben hun sancties aangescherpt tegen bedrijven en investeerders die zijn betrokken bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2, die van Rusland naar Duitsland loopt. Washington is tegen de pijpleiding omdat Moskou daarmee meer invloed in West-Europa zou krijgen. Daarnaast willen de VS dat Europa Amerikaans aardgas gaat afnemen.

De sancties van de VS houden in dat ze boetes geven aan bedrijven die technische certificaten en verzekeringen verschaffen voor de gaspijplijn. "Dit is een duidelijke daad van protectionisme", zegt de Russische vicepremier Alexander Novak in een interview met de Russische televisie. "Maar de VS kunnen het project niet stoppen", aldus Novak.

Bronnen hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat de Amerikaanse zorgen worden gedeeld door zowel de Republikeinen als de Democraten. Het aanstaande vertrek van president Donald Trump uit het Witte Huis hoeft daarom niet het einde te betekenen van de Amerikaanse weerstand tegen de pijpleiding. Ook Europese landen als Polen en Oekraïne zijn fel tegen Nord Stream 2. De Duitse regering stelt juist dat de gaspijplijn zorgt voor een directe en zekere energietoevoer.
HenkdeV
1
WENEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië gaat zijn eigen olieproductie op vrijwillige basis in februari en maart met 1 miljoen vaten per dag verlagen om zo de oliemarkt te stutten tegen de coronacrisis. Daar staat tegenover dat bondgenoten Rusland en Kazachstan de productie mogen verhogen. Door het nieuws over de productiebeperking zaten de olieprijzen stevig in de lift.
voda
1
Norges Bank meldt belang in Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
16,708 0,24 1,46 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,735 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een belang in Royal Dutch Shell gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 januari 2021.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,22 procent met een stemrecht van eveneens 3,22 procent. Het belang is een combinatie van aandelen A en B en zogeheten American Depository Receipts.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang. heeft een eerste belang in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 januari 2021.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A- -ADR-
$ 40,34 0,05 0,12 % NYSE
Royal Dutch Shell - B-
15,76 0,01 0,06 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 14,21 -0,035 -0,25 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
16,476 0,02 0,12 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,725 -0,02 -0,14 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -B- ADR
$ 38,59 -0,15 -0,39 % NYSE
Naar 17,15 pond.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 15,50 naar 17,15 Britse pond per aandeel met een onveranderd Outperform advies.

Analist Thomas Adolff verlengde zijn model naar 2021.

Volgens de analist heeft Shell in 2020 aangetoond onder zeer moeilijke omstandigheden toch te kunnen blijven presteren. "Het geïntegreerde bedrijfsmodel van Shell biedt meer veerkracht, vooral in vergelijking tot niet-Europese oliereuzen", aldus de bank.

Adolff kijkt uit naar de kwartaalcijfers van Shell op 4 februari en de beleggersdag op 11 februari.

De analist meent dat de huidige gasprijzen en marges bij de tak chemicals opwaarts potentieel bieden. "Als de huidige chemiemarges duurzaam blijken, dan kan de winst van deze tak in 2021 verdubbelen", aldus Adolff.

Het aandeel Shell daalde vrijdag in Amsterdam 0,5 procent naar 16,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Europese olie-aandelen klaar voor herstel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BP PLC
3,3155 0,0655 2,02 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
BP PLC
£ 2,987 0,037 1,25 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
16,41 -0,046 -0,28 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,685 -0,06 -0,41 % London Stock Exchange
Total SA nominatif adm
37,485 0,025 0,07 % Euronext Paris
Total SA nominatif pur
37,485 0,025 0,07 % Euronext Paris
Total SE
37,485 0,025 0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Europese oliereuzen hebben een slecht 2020 achter de rug, maar de populariteit van duurzaam beleggen kan voor een enorm koersherstel zorgen. Dit blijkt uit een rapport van Bank of America.

ESG-beleggingen, dat wil zeggen beleggingen met oog voor Environmental, Social en Governance, hebben juist een geweldig jaar achter de rug en Bank of America verwacht dat 2021 opnieuw een mooi jaar wordt voor deze beleggingen. "Millennials en Gen Z, de grootste demografische groep die goed is voor 54 procent van de wereldbevolking, geeft enorm om ESG als zij een beleggingskeuze maken", schreef de Amerikaanse zakenbank.

Deze groep beleggers staat ook op het punt om hun vermogens sterk te zien stijgen door erfenissen en schenkingen van voorgaande generaties, de Baby Boomers en de Stille Generatie. Volgens Bank of America vindt er een vermogensoverdracht van circa 78 biljoen dollar plaats in de komende jaren. En dit zal volgens de analisten voor een recordvraag naar ESG-beleggingen zorgen.

Europese oliebedrijven hebben volgens Bank of America, deels in anticipatie op deze trends, veel werk gemaakt van verduurzaming van hun bedrijfsmodellen. Zij staan er ook in dit licht veel beter voor dan sectorgenoten elders in de wereld.

"Naar onze mening krijgen ze daar nog nauwelijks de credits voor van beleggers", aldus de zakenbank.

Bank of America heeft koopadvies op Royal Dutch Shell en Total, maar een verkoopadvies op BP.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
LNG Power Plant Construction Progressing in Ghana

Ghana is set to open sub-Saharan Africa’s first liquefied natural gas-to-power project as it moves to position itself as a hub for the cleaner and cheaper fuel in the region. Tema LNG Terminal C received the floating regasification unit from Jiangnan, China, paving the way for the supply of 1.7 million tons of natural gas per year for power generation sometime this quarter.

The company, backed by Helios Investment Partners and Africa Infrastructure Investment Managers, began building the USD 350 million project about two years ago.

Tema LNG Terminal is getting its gas under a long-term contract with Royal Dutch Shell Plc. State-owned Ghana National Petroleum Corp. is currently the mandatory off-taker who will receive regasified LNG to fuel plants in the Tema power and industrial enclav.

Source - Strategic Research Institute
Edwin1976
0
Shell says LNG cargoes resume from Australian Prelude facility

By Jessica Jaganathan

SINGAPORE, Jan 11 (Reuters) - Royal Dutch Shell RDSa.L said on Monday that liquefied natural gas (LNG) cargoes have resumed from its Prelude floating LNG project off Australia, after being offline for nearly a year.

Prelude had suspended full production since early last February following an electrical trip, with Shell facing a number of issues last year in trying to restart production. nL4N2H60KA

"LNG cargoes have resumed from Shell's Prelude FLNG facility," a company spokeswoman told Reuters, adding that the facility's focus remains on delivering sustained performance over the long-term.

She did not elaborate on whether the shipments will be regular or if issues had been fixed.

The cargo was loaded on LNG tanker Symphonic Breeze on Jan. 8 and is bound for Japan, shiptracking data from Refinitiv Eikon showed.

The shipment comes as spot prices for LNG in Asia are at a record high following a surge in demand after a colder than expected winter depleted gas inventories. LNG/

The $17 billion Prelude project, centred around the world's biggest floating liquefaction vessel, had been plagued with problems, shipping its first cargo only in 2019, more than two years behind schedule.

The project is jointly owned by Shell, Japan's Inpex Corp 1605.T, Korea Gas Corp 036460.KS and a unit of Taiwan's CPC Corp CHIP.UL.
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley zet koopadvies op oliesector

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
OMV AG
36,70 -0,10 -0,27 % Wiener Börse
Royal Dutch Shell -A-
16,292 -0,118 -0,72 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,595 -0,09 -0,61 % London Stock Exchange
Total SA nominatif adm
36,83 -0,655 -1,75 % Euronext Paris
Total SA nominatif pur
36,83 -0,655 -1,75 % Euronext Paris
Total SE
36,83 -0,655 -1,75 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Oplopende olieprijzen maken aandelen in de olie- en gassector steeds aantrekkelijker. Dit schreven analisten van Morgan Stanley maandag, die een Overwogen advies op de sector zetten.

Voor Brent rekent Morgan Stanley in het eerste kwartaal van 2021 op een prijs van 52,50 dollar per vat, een opwaartse bijstelling met 5 dollar. In het vierde kwartaal zal de prijs volgens de bank zijn opgelopen naar 60 dollar, 5 dollar meer dan in de oude raming. Ook voor een vat Amerikaanse WTI olie stelde Morgan Stanley de prijsramingen met 5 dollar naar boven bij.

"Ondanks het recente herstel, ogen energie-aandelen nog altijd erg goedkoop", aldus Morgan Stanley. De relatieve waardering zit nog altijd op niveaus die het laatst werden gezien in de jaren 80 van de vorige eeuw, "terwijl de relatieve vrije kasstroom van de sector op bijna een recordniveau staat".

De oliesector is ook een sector die volgens de zakenbank zal profiteren van de rotatie naar waarde-aandelen. De winst van de Democraten in de senaatsverkiezingen in Georgia en het besluit van oliekartel OPEC om een productieverhoging uit te stellen, jagen dit nog eens extra aan, denken de analisten.

OMV, Total en Royal Dutch Shell gelden als de favorieten van de Amerikaanse zakenbank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Reorganisatie Shell kost honderden banen in Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op 12 januari 2021 18:08 | Views: 91

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell schrapt waarschijnlijk tot zo'n 700 banen bij zijn Britse tak als onderdeel van de eerder aangekondigde grote reorganisatie bij het olie- en gasconcern. Hoeveel arbeidsplaatsen er in Nederland verloren gaan, is nog altijd niet bekend.

Shell kondigde in september al aan dat er een streep gezet wordt door 7000 tot 9000 banen, om kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Het banenverlies moet leiden tot kostenbesparingen van 2 miljard tot 2,5 miljard dollar per jaar.

Nu is duidelijk geworden dat Shell zijn Britse personeelsbestand komende twee jaar naar verwachting met 10 procent tot 14 procent terugbrengt. Een precies aantal kan het concern evenwel nog niet geven.

Shell heeft ook aangegeven dat het van plan is om 330 banen te schrappen bij de zogeheten Noordzee-activiteiten. Dit raakt waarschijnlijk vooral kantoormedewerkers in het Schotse Aberdeen.

Bij het Brits-Nederlandse concern werken wereldwijd ongeveer 83.000 werknemers, van wie 9000 in Nederland en zo'n 5000 in het Verenigd Koninkrijk.
voda
0
Reorganisatie Shell kost circa 900 banen in Nederland

Gepubliceerd op 12 januari 2021 18:48 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 17:38
16,84 +0,47 (+2,85%)

DEN HAAG (ANP) - Shell schrapt circa 900 banen in Nederland als onderdeel van de eerder aangekondigde grote reorganisatie bij het olie- en gasconcern. Dat komt neer op ongeveer een tiende van het totale Nederlandse personeelsbestand.

Shell kondigde in september al aan dat er wereldwijd een streep gezet wordt door 7000 tot 9000 banen, om kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Maar hoe het banenverlies precies verdeeld zou worden binnen het concern was destijds nog niet duidelijk.
voda
0
Beursblik: oplopende olieprijs speelt Shell in de kaart

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
17,058 0,214 1,27 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,91 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Een oplopende olie- en gasprijs is goed nieuws voor Royal Dutch Shell en hier houdt de consensus nog onvoldoende rekening mee. Dit schreef analist Oswald Clint van Bernstein woensdag.

"De prijzen zullen in 2021 hoger liggen dan in 2020, en mogelijk zelfs hoger dan waarop wij aan begin van het jaar rekenden", schreef Clint. Hij mikt vooralsnog op een prijs voor een vat Brent van 51 dollar. "Hogere prijzen hebben significante implicaties voor Shell", aldus Clint.

Voor 2021 mikt Clint op een winst per aandeel Shell van 1,48 dollar. Daarmee zit de analist naar eigen zeggen 6 procent boven de consensus van 1,39 dollar. Maar als de olieprijs 55 dollar is, dan zou de winstraming van Bernstein stijgen naar 1,89 dollar per aandeel. "En dat is 36 procent boven de consensus." Ook stijgt de verwachte vrije kasstroom dan van 19 miljard naar 22,4 miljard dollar. De consensus mikt op 17,0 miljard dollar.

Tot 2025 denkt Clint dat de operationele vrije kasstroom van Shell jaarlijks met gemiddeld 12 procent zal stijgen.

Bernstein heeft een koopadvies op Shell met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 16,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:49
Koers 33,425
Verschil -0,105 (-0,31%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 3.593.934
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront