PostNL « Terug naar discussie overzicht

Postnl- december 2020

4.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 243 244 245 246 247 » | Laatste
aandeelofoptie
0
quote:

perry1 schreef op 22 december 2020 14:33:

Begin vh jaar was de koers 2 euro zonder dividend uitzicht dus dan is 2,82 gewoon te laag. Die ,93:was ook te belachelijk voor woorden.
Alle seinen stonden op rood destijds en dit MT was niet bij machte het tij te keren. Postnl balanceerde op de rand van de afgrond ( en euro 0,93 was een reële koers ) maar werd gered door COVID-19
Ketelbinkie02
0
quote:

Beertje1957 schreef op 22 december 2020 13:32:

hoe frustrerend het ook is voor ons allen: wij kunnen het verschil niet maken, anders was het aandeel allang door de 3 euro gegaan...
het is wachten op de grote jongens..
Het is alleen frustrerend voor degene die korte handel drijven, want de normale beleggers zijn allemaal rond de € 1,- ingestapt, wanneer we hier niet met te veel armzalige centengraaiers zaten die altijd fors fout gokken kon de koers rustig en gestaagd oplopen.
Je hoeft geen beursgoeroe te zijn om te weten dat we sterkste cijfers ooit tegemoet gaan, maar dat duurt hier de meeste te lang ze willen allemaal een update, want het geduld raakt al in minder dan dagen op.
Het moet nu instappen zijn en dezelfde dag casseren, want door het op en neer gokken hebben ze vaker ernaast gezeten dan dat ze goed zaten en hebben nu over de gehele beurs gezien dat ze zo ongeveer overal alles hebben laten liggen, iedereen die nu nog klaagt sinds begin november kan beter krasloten kopen of naar Holland Casino, want die gaan het nooit begrijpen.
Ketelbinkie02
0
quote:

boeroptrekker schreef op 22 december 2020 14:38:

we gaan al snel naar de 6+ geduld.
Men gaat PostNL, volgens mij gewoon op niet al te lange termijn overnemen, iedereen die nog een rol van betekenis wil spelen wil het ruim beste netwerk van PostNL inlijven, helaas is briefpost meer een last dan een lust.
mercurius-adept
0
quote:

No-nonsense schreef op 22 december 2020 14:08:

[...]
Jij snapt het. Hunnie van het MT zijn ervoor om van deze tent iets te maken. Dat is hunnie nog niet best gelukt. Bij een normaal bedrijf hadden hunnie allang hun congé gehad. Maar hier mogen hunnie rustig doorhobbyen. Wullie zijn daar niet blij mee.
lol...dus echt nog een wereld aan marktvertrouwen te winnen

ps: misschien moet PostNL ook eens gaan denken aan een reverse stock-split, net zoals Fugro...teveel aandelen uitstaand imho
No-nonsense
0
quote:

mercurius-adept schreef op 22 december 2020 14:50:

[...]

lol...dus echt nog een wereld aan marktvertrouwen te winnen

ps: misschien moet PostNL ook eens gaan denken aan een reverse stock-split, net zoals Fugro...teveel aandelen uitstaand imho
Niet eens zo'n slechte suggestie wat mij betreft. En klaarstomen voor overname. PostNL is te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken. Als de (cyber-) grenzen nog meer geslecht worden, dan gaan de internetshoppers steeds meer over de grens inkopen. Dan is PostNL gezien. Ikzelf heb onlangs een desktop-PC bij elkaar gekocht in onderdelen. De helft van de onderdelen kocht ik bij Amazon.de. Die komen dan sowieso met DHL.
[verwijderd]
0
Coronadrukte bij PostNL: dagelijks 14 miljoen brieven en kaarten
Jaar na jaar daalde het aantal kaartjes en brieven. Maar door corona zit PostNL onverwacht weer tot over de oren in de post. ‘Wij gaan naar buiten zodat de rest van Nederland binnen kan blijven.’

Herman Stil22 december 2020, 11:00

Directeur Mail Resi Becker van PostNL: ‘Dat kaartje doet echt wat.’BEELD HILDE HARSHAGEN
Ze brengt deze maandag zelf post rond, in Rotterdam. “Ik doe dat een paar keer per jaar,” zegt Resi Becker, directeur Mail bij PostNL. “Dat is beter dan praten in vergaderzalen.” Woensdag draait de directeur van de postgigant een extra dienst in het sorteercentrum in Zwolle.

Bijspringen is pure noodzaak. Naast de twintigduizend reguliere postbezorgers helpen deze weken zeshonderd kantoormedewerkers om de stortvloed aan kaarten en brieven nog voor kerst in de bus te krijgen. “Op een normale dag bezorgen we 6,8 miljoen kaarten en brieven. We gingen voor deze kerstperiode uit van bijna het dubbele: 11,7 miljoen.”

Maar die inschatting blijkt tijdens de kerstlockdown veel te conservatief. Dinsdag maakt PostNL bekend dat momenteel dagelijks 14 miljoen brieven en kaarten op de mat vallen, 20 procent meer dan de verwachte piek. Het einde van de spankracht van het postbedrijf komt daarmee in zicht. “We zijn niet van elastiek. Helaas kan het nu gebeuren dat sommige post er langer over doet.” Vanwege de enorme drukte zijn deze week twee extra bezorgdagen ingelast.

Uitzonderlijk jaar
Het klinkt een beetje alsof ze zich verspreekt, maar 2020 is een uitzonderlijk jaar voor haar bedrijf, zegt de 47-jarige Becker in het Haagse hoofdkantoor van PostNL. Na jaren van ongeremde afname – het postbedrijf calculeert steevast een daling van 8 tot 10 procent per jaar in – is het aantal brieven en kaarten dit jaar hard toegenomen. “Vooral kaartjes. Om elkaar een hart onder de riem te steken.”

Waar corona in de meeste bedrijven tot krimp en crisis leidt, moet de postgigant juist tandjes bijschakelen. “Vooral in maart en april was het lastig om de sorteercentra en postbezorging coronaproof te regelen. Sinds vorige week zitten we weer in een lockdown en organiseren we het allemaal opnieuw. Wij gaan naar buiten, zodat de rest van Nederland binnen kan blijven.”

Becker erkent dat de coronaposthausse eenmalig kan zijn als het virus volgend jaar verdwijnt. “Ik hoop dat we verslingerd raken aan dat kaartje en die brief. Maar ik verwacht dat we ook de komende jaren te maken zullen hebben met minder post.”

www.parool.nl/nederland/coronadrukte-...
prinszicht
0
quote:

Kompas schreef op 22 december 2020 13:38:

[...]

En toch is het lastig om voor te stellen dat dit aandeel mogelijk onder € 3,- dit (beurs)jaar afsluit.

Ik ga dan ook uit van een eindsprint en dat er partijen zullen zijn welke positie zullen gaan innemen of uitbreiden uitgaande van verdere positieve ontwikkelingen en/of aanhoudende groei in 2021.
De posities zijn al bepaald dit kwartaal met het op en neer gejojo. 3 maanden lang en dagen met significant volume. De vraag is of ze de koers laten vieren voor de cijfers want hef kost weinig moeite om onder de 2,93 te blijven. Weken vliegen voorbij en volgende week slappe handel. Als het meer wordt dan 175 miljoen, significant, dan kan alleen het mt voor een ommezwaai zorgen. Ook vandaag is de handel dood en kunnen we richting sluiten gewoon rond de slotkoers van gisteren sluiten.
[verwijderd]
0

Zowel bij pakketten als post dus een gekkenhuis. Geweldig. PM moet denken aan he 1e kwartaal wat toen ook een gekkenhuis was en een enorme winst opleverde. Koers bij POSTNL blijft nog even achter maar dat is slechts kwestie van tijd volgens PM.
Toekomstbeeld
0
Nou, nog nooit meegemaakt. Vandaag 2 keer briefpost van Postnl.

Vanmorgen met de normale reguliere postbode. Zojuist iemand met bakfiets vol met post, geen postnl kleding, en kerstkaarten + brief met Postnl postzegels/frankering.

Echt een gekkenhuis.
Jestbread
0
Toekomstbeeld
0
Net ook antwoord van Nico Ingberg gehad.

Hij schreef dat de 25% groei Parcels inderdaad nog conservatief was opgeschreven.

Hij dacht ook dat er een hele grote verkoper zijn stukken in de bandbreedte van > 2,80 al weken lang langzaam verkoopt.

Maar daar geen bewijs voor.

Risico is dat we ons rijk rekenen en de e tra kosten onderschatten.
Beertje
0
rlhk61
0
Wat mij is opgevallen dat in een relatief kort tijdsbestek bij BNP een aantal keren de turbo met stoploss € 2,66 is geploft. Is het mogelijk dat dit spel wordt herhaald en dat hiermee koers wordt beïnvloed?
Beertje
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 22 december 2020 15:52:

Net ook antwoord van Nico Ingberg gehad.

Hij schreef dat de 25% groei Parcels inderdaad nog conservatief was opgeschreven.

Hij dacht ook dat er een hele grote verkoper zijn stukken in de bandbreedte van > 2,80 al weken lang langzaam verkoopt.

Maar daar geen bewijs voor.

Risico is dat we ons rijk rekenen en de e tra kosten onderschatten.
ik hoor dat ook: extra kosten voor opslag van pakketten welke niet direct kunnen worden uitgeleverd. Gelukkig is er veel leegstand in de opslag dus dat druk de kosten weer.
trader4trader
0
Het blijft helaas een aandeel wat met relatief weinig geld behoorlijke koersschommelingen kan realiseren
4.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 ... 243 244 245 246 247 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 1,241
Verschil +0,016 (+1,31%)
Hoog 1,248
Laag 1,226
Volume 949.579
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront