Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming december 2020: van verborgen ruwe diamant naar schitterend juweel....an american dream!

19.892 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 ... 991 992 993 994 995 » | Laatste
ZJ.7
4
Niettemin, als Ruconest effectief is, kan het pas ergens in de komende maanden een goedgekeurde COVID-19 behandeling worden. Met vaccins zogenaamd klaar om te worden gedistribueerd, leek het aannemelijk dat deze goedkeuring te laat zou zijn voor wijdverbreid gebruik in ziekenhuizen. Gelukkig voor Pharming en helaas aan de wereld, in mijn vorige artikel merkte ik op:

'Wetenschappers blijven zich zorgen maken over COVID-19 mutaties. Het is mogelijk dat er een nieuwe mutatie ontstaat die ervoor zorgt dat vaccins niet effectief zijn. Aangezien Ruconest de symptomen van een COVID-19-infectie behandelt, acht ik het aannemelijk dat Ruconest nog steeds effectief is als er een mutatie ontstaat, als deze momenteel duidelijk effectief is. Pharming Group biedt een unieke kans om dat vaccinrisico af te dekken in de eigen portefeuille. '

Nu er in het Verenigd Koninkrijk nieuwe mutaties van COVID-19 ontstaan die zogenaamd hogere infectiepercentages hebben en zelfs enigszins immuun kunnen zijn voor antilichamen, denk ik dat de behandeling van Pharming Group van vitaal belang kan zijn voor het heropenen van onze economieën. De markt is het daarmee eens, terwijl de aandelenindexen dalen, stijgt het aandeel pharming group. Wetenschappers lijken het erover eens dat COVID-19 onze wereld niet zal verlaten; het zal de komende jaren miljoenen mensen blijven infecteren, en dus moet de mensheid leren leven met het virus.

We kunnen niet jarenlang binnen blijven, een behandeling als Ruconest van Pharming Group is de sleutel tot het veilig heropenen van onze wereld. Zoals ik uitgewerkt in mijn eerste artikel, er is een heleboel redenen om te geloven dat Ruconest kan het tarief van patiënten die ICU bedden te verlagen, de wetenschappelijke redenering is er:

'Ruconest heeft een grote kans om cytokine stormen te dempen of zelfs te stoppen. Dit zou niet elke COVID-19 patiënt redden, maar zou het opnamepercentage van de IC drastisch kunnen verlagen. De COVID-19-crisis draait om ic-capaciteit, elke behandeling die de druk op de IC vermindert, heeft een enorme waarde.'

Naast COVID-19 is Pharming van plan om het gebruik van conestat alfa uit te breiden naar andere ziekten zoals HAE Profylaxe, (late-stage) pre-eclampsie en acute nierletsel. Aangezien Ruconest de kallikrein-route onderdrukt, die meerdere effecten heeft, zoals het reguleren van bradykinine, is de hypothese dat het een breder scala aan use-cases heeft.
(Bron: Pharming Group IR)
Zoals eerder uitgewerkt, produceren genetisch gemodificeerde dieren eiwitten zoals Ruconest, en Pharming is van plan om koeien te gebruiken in plaats van konijnen om de productie van Ruconest uit te breiden en de kosten per eenheid te verlagen.

Pijpleiding
Pharming Group heeft meerdere eiwitten in de pijplijn. Ten eerste a-Glucosidase is vergelijkbaar met Ruconest een molecuul geproduceerd met behulp van transgene dieren. Pharming is van plan om dit enzym op de markt te brengen voor twee verschillende ziekten: Pompe en Fabry. Pharming hoopt dat de betrouwbaarheid van hun platform het een kans geeft om marktaandeel te pakken.
(Bron: Jaarverslag Pharming Group 2019)
Pharming heeft ook licentierechten gekocht van Novartis (NYSE:NVS) in 2019 voor het molecuul Leniolisib dat Activated Phosphoinositide 3-kinase Delta Syndroom, APDS behandelt. Dit is een zeldzame ziekte die pas onlangs werd ontdekt, waarvoor ook geen goedgekeurde behandelingen zijn. APDS-patiënten zijn niet in staat om normale witte bloedcellen te produceren, die van vitaal belang zijn voor het immuunsysteem, en Leniolisib stelt deze patiënten in staat om normale witte bloedcellen te produceren. Dit is een belangrijk preventief medicijn - omdat deze ziekte wanneer onbehandeld de risico's voor bepaalde vormen van kanker verhoogt en uiteindelijk ademhalingsproblemen kan veroorzaken als gevolg van beschadigde longleidingen. Analisten schatten dat dit medicijn $100 miljoen tot $200 miljoen aan omzet per jaar kan genereren. Hoewel dit molecuul niet wordt geproduceerd door gebruik te maken van genetisch gemodificeerde dieren, krijgt Pharming synergie-effecten omdat APDS wordt behandeld door immunologen, net als HAE.

Waardering
Pharming Group wordt redelijk gewaardeerd. Het bedrijf heeft een kaspositie van €156,1 miljoen en genereert sinds 2017 een positieve cashflow en is sinds 2018 winstgevend. Ik verwacht dat de ROIC van Pharming Group zal blijven groeien als gevolg van lagere productiekosten - transgene koeien zouden de prijs per eenheid moeten verlagen - en omzetgroei. Deze omzetgroei zal vooral worden gedreven door aanvullende use-cases voor Ruconest zoals COVID-19, en de commercialisering van moleculen zoals Leniolisib. Het bedrijf verkoopt tegen een bescheiden EV/EBITDA ratio van 11,67 en een prijs naar cashflow van 13. Pharming heeft onlangs converteerbare obligaties uitgegeven van €125 miljoen die kunnen worden omgezet in aandelen tegen een koers van €2.0028. Dit kan het aantal uitstaande aandelen met ongeveer 10% laten groeien.

ZJ.7
4
Ontwikkelaars van BioNtech/Pfizer-vaccin: “Het coronavirus blijft de komende tien jaar onder ons”
Het Duitse vaccin dat de hele wereld tegen corona wil beschermen, zal deze winter ‘nog geen daling van de torenhoge besmettingen bewerkstelligen’. Dat zegt de ontwikkelaar van het inentingsmiddel, Ugur Sahin, dinsdag op het hoofdkantoor van zijn firma BioNTech in Mainz. “Het eerste effect zal pas over dik drie maanden zichtbaar zijn.”
ROB SAVELBERG
Vandaag om 19:46
“Pas als zestig tot tachtig procent van de bevolking gevaccineerd is, aan het eind van de zomer, begin herfst, is de terugkeer naar een min of meer normaal leven mogelijk”, voorspelt Sahin (55). “Het virus blijft de komende tien jaar onder ons. We zullen steeds opnieuw met kleinere uitbraken te maken hebben, maar zonder lockdowns.”

Ugur Sahin — © AP

Maandag was de euforie nog groot, nadat het Europese EMA-agentschap het door BioNTech ontwikkelde en door de Amerikaanse partner Pfizer geproduceerde inentingsmiddel goedkeurde. “De komende vijf dagen wordt het vaccin gelijktijdig aan alle EU-landen geleverd. Meteen na kerst komt het aan, op 27 december kan het inenten beginnen”, zegt Sahin. Landen als Duitsland zijn goed voorbereid en beginnen onmiddellijk met vaccineren. Nederland start pas op 8 januari volgend jaar.

Goedkeuring

“De Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Israël zijn al begonnen”, aldus Sean Marret, zakelijk directeur van BioNTech. “Zeker 45 landen hebben goedkeuring verleend. Eind 2020 staan er vijftig miljoen serums ter beschikking, waarvan 12,5 miljoen voor de 27 landen van de Europese Unie. Eind volgend jaar zullen we 1,3 miljard serums geproduceerd hebben.”

De recente mutatie van het virus in Engeland zorgt voor nieuwe problemen: “Wij hebben de mutatie zelf nog niet vastgesteld, maar kunnen al binnen zes weken een nieuw vaccin presenteren. Maar dat moet wel eerst door de EMA worden goedgekeurd”, zegt Ugur Sahin. Over twee weken kan hij meer over de mutatie zeggen.

Koelboxen van -70 graden

Trots vertelde BioNTech, opgericht door het migrantenechtpaar Özlem en Ugur Sahin, dat de naam van hun nieuwe vaccin ‘Comirnaty’ zal zijn, dat tegen het coronavirus Sars CoV-2 in actie komt. De fabriek staat in het Puurs-Sint-Amands, in de provincie Antwerpen. “We zullen steeds 5.000 serums in koelboxen bij min 70 graden versturen, per gps kunnen we de temperatuur controleren. Het kan maar vijf dagen in een normale koelkast bewaard worden.”

Buurland Duitsland is intussen al maanden bezig met de voorbereiding: “Daar zijn 25 landelijke distributiecentra, van daar gaat het naar de ruim tweehonderd districten, waar 450 centrale vaccinatiecentra zijn ingericht”, aldus directeur Marret. Vele duizenden burgers kunnen daar elke dag worden ingeënt: “Ook zijn er honderd mobiele vaccinatie-teams onderweg om de ouderen en kwetsbaren het eerst in te enten.”

Werking van 95 procent

Ontwikkelaarster Özlem Sahin (53) garandeert: “Er is een werking van 95 procent.” Bijna een jaar geleden begon ze met haar man Ugur aan de ontwikkeling. Inmiddels is het echtpaar miljardair, maar tijd om te genieten hebben ze niet: “We zijn twintig jaar geleden in de wetenschap gestart met de motivatie om mensen te helpen.”

Hoe lang het BioNtech-vaccin precies bescherming biedt, kan ontwikkelaarster Özlem Sahin nog niet zeggen: “We weten het niet. Misschien hebben we nog versterkers nodig.” Begin volgend jaar worden er ook andere vaccins van concurrenten goedgekeurd.
BassieNL
0
quote:

ZJ.7 schreef op 22 december 2020 23:15:

Niettemin, als Ruconest effectief is, kan het pas ergens in de komende maanden een goedgekeurde COVID-19 behandeling worden.
...
Mogelijke goedkeuring na een fase 2 studie binnen enkele maanden vanaf nu?

Daar gaat weer zo'n analist die een veel te rooskleurig plaatje schetst.

[verwijderd]
0
quote:

La Reina schreef op 22 december 2020 22:07:

[...]

Dat is zeker jammer, maar een forum kan hierin geen rol spelen. Niemand kon weten of de IPO ook echt door zou gaan op de beoogde datum van vandaag en Pharming hield (en houdt nog steeds) de kaken stijf op elkaar. Het was wel zo netjes geweest als PH de aandeelhouders beter had geïnformeerd, dat had velen een boel geld gescheeld.

Maar er waren er velen zeer stellig over dat het wel door zou gaan, waaronder ook jij. Toch ging het niet door, dan zou het nabeurs wel doorgaan, maar ook dat bleek een fabel.
Ik waarschuwde iedereen al, er was deze morgen geen persbericht te bespeuren, dus was er veel kans dag het niet door ging. Een enkeling verzon nog even dat een PB nabeurs ook nog als zou kunnen, maar ook dat bleek een fabeltje.
[verwijderd]
1
Momenteel kunnen wij geen verdere informatie over dit onderwerp verstrekken. Na de formele goedkeuring van de SEC en de Nasdaq van de notering zal meer informatie verstrekt worden in een persbericht.

Morgen geen persbericht is dus hoogst waarschijnlijk weer geen notering.
[verwijderd]
0
quote:

Maisha marefu schreef op 22 december 2020 22:56:

Ik houd ze heel stevig vast...Geen haar op mijn hoofd die denkt te verkopen...! Het moment om de konijntjes stevig te knuffelen is aangebroken. Later kunnen we de koeien gaan knuffelen...

Voor ieder van jullie een welgemeende prachtige nacht gewenst!

Maisha Marefu
Met dat kweekvlees tegewoordig hebben die ook een beter leven :)
Jopie1988
0
quote:

De Monitor - Pharming Expert schreef op 22 december 2020 23:31:

Momenteel kunnen wij geen verdere informatie over dit onderwerp verstrekken. Na de formele goedkeuring van de SEC en de Nasdaq van de notering zal meer informatie verstrekt worden in een persbericht.

Morgen geen persbericht is dus hoogst waarschijnlijk weer geen notering.
De goedkeuring van de NASDAQ is binnen, zie voorgaande berichten.
BW2017
6
www.pharming.com/nl/nieuws

Press releaseDecember 22
test

Pharming Group N.V. announces the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), an advisory committee of the European Medicine Agency (EMA), has adopted a positive opinion recommending an extension to the terms of the marketing authorisation for RUCONEST® to the European Commission.

Home-administration recommended to be included in label for use of RUCONEST®, with a new custom-designed administration kit
Final decision from European Commission anticipated in January 2017
Administration kits expected to be available in EU markets soon thereafter
EU approval of self-administration is further to US approval received in 2014
DOWNLOAD FULL PRESS RELEASE EN
''This EU label change proposal is yet another testament to RUCONEST®’s well-established and favorable safety profile.''
- BRUNO GIANNETTI - COO

( Test staat er nog bij, het staat wel onder nieuwsberichten en staat er net pas op .. ze zijn dus ergens mee bezig!)
[verwijderd]
0
quote:

Janteam schreef op 22 december 2020 22:16:

[...]

Ik geef aan dat het me gisteren al opviel dat het certificaat, dat vanavond verstrekt is door de NASDAQ , bij Pharming schijnbaar toen nog ontbrak.
Ben benieuwd hoe je hier achter kwam? Ben je specialist op dit gebied?

Goed gevonden!
[verwijderd]
0
quote:

Janteam schreef op 22 december 2020 21:58:

[...]

Ik heb al 2x eerder hierover bericht ( bijv. gisteren om 21.50 uur ) dat het wachten is op dit certificaat maar geen reactie gekregen.
Maar tussen alle reacties verdwijnt zo'n bericht gemakkelijk.
U lijkt vertrouwd met dit document. Geeft het dan ook de zekerheid die iedereen hier graag ziet, gaat Pharming morgen zeker naar de Nasdaq?
[verwijderd]
0
quote:

BassieNL schreef op 22 december 2020 23:22:

[...]
Mogelijke goedkeuring na een fase 2 studie binnen enkele maanden vanaf nu?

Daar gaat weer zo'n analist die een veel te rooskleurig plaatje schetst.

Inderdaad. De studie gaat nog lange tijd in beslag nemen. Vervolgens zullen er nog studies volgen alvorens er nog maar gedacht kan worden aan een markttoetreding.

Verder lees ik ‘de druk drastisch verminderen op de IC’. De productiecapaciteit is erg laag, Pharming kan slechts een beperkt aantal patiënten helpen.
Jopie1988
0
quote:

BW2017 schreef op 22 december 2020 23:35:

www.pharming.com/nl/nieuws

Press releaseDecember 22
test

Pharming Group N.V. announces the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), an advisory committee of the European Medicine Agency (EMA), has adopted a positive opinion recommending an extension to the terms of the marketing authorisation for RUCONEST® to the European Commission.

Home-administration recommended to be included in label for use of RUCONEST®, with a new custom-designed administration kit
Final decision from European Commission anticipated in January 2017
Administration kits expected to be available in EU markets soon thereafter
EU approval of self-administration is further to US approval received in 2014
DOWNLOAD FULL PRESS RELEASE EN
''This EU label change proposal is yet another testament to RUCONEST®’s well-established and favorable safety profile.''
- BRUNO GIANNETTI - COO

( Test staat er nog bij, het staat wel onder nieuwsberichten en staat er net pas op .. ze zijn dus ergens mee bezig!)
Lijkt me een foutje met test erbij. Denk dat dit nog niet openbaar mocht zijn.
Bilderberg007
0
[verwijderd]
0
quote:

BW2017 schreef op 22 december 2020 23:35:

Zojuist op de website van Pharming

www.pharming.com/news/test

Press releaseDecember 22
test

Pharming Group N.V. announces the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), an advisory committee of the European Medicine Agency (EMA), has adopted a positive opinion recommending an extension to the terms of the marketing authorisation for RUCONEST® to the European Commission.

Home-administration recommended to be included in label for use of RUCONEST®, with a new custom-designed administration kit
Final decision from European Commission anticipated in January 2017
Administration kits expected to be available in EU markets soon thereafter
EU approval of self-administration is further to US approval received in 2014
DOWNLOAD FULL PRESS RELEASE EN
''This EU label change proposal is yet another testament to RUCONEST®’s well-established and favorable safety profile.''
- BRUNO GIANNETTI - COO
Ook gelezen op de Pharmingsite. Heeft niets te zien met de nasdaq introductie. Afleiding manoeuvre omdat nasdaq notering toekomende dagen niet doorgaat ???????
Ze zouden beter een doorzichtig bericht moeten uitbrengen met een uitleg waarom nasdaq op 22,23/12 niet doorgaat ??? Gaat dit bericht een positief impact op de quotatie hebben ???
Ben niet overtuigd ..... iemand trekt mijn aandacht naar het woordje test bij het begin van het bericht; zou kunnen dat ze eender wat geplaatst hebben en dat er heel binnenkort een echt nieuws naar buiten komt. Raar.
Catsby
0
Ah je was me voor. Ik was nog als een malle een account aan het aanmaken toen ik het zag ??
Mistletoe
0
NickieToTheT
0
Hij verwijst idd naar node 84. Test voor PB morgen vroeg met oude tekst? Beter dan het foutje bij Fugro haha
19.892 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 ... 991 992 993 994 995 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 0,962
Verschil -0,026 (-2,63%)
Hoog 0,979
Laag 0,952
Volume 6.325.596
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront