Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2020

586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Bache
1
En de dividendpot wordt weer gevuld in aanloop naar de cijfers in februari. Dividendinkoop + inkoop eigen aandelen is yield van bijna10 procent.
[verwijderd]
1
Ik zie een dividendverhoging aankomen met deze lage schadelast. Aandeel is nog steeds goedkoop, kan makkelijk naar 40-45 euro.
Bakkiekoffie
1
Dividendverhoging? Wacht donderdag even het besluit van ECB af. Waarschijnlijk banken (en verzekeringen?) geen uitbetaling dividend, of heb je andere informatie?
[verwijderd]
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 7 december 2020 22:10:

Dividendverhoging? Wacht donderdag even het besluit van ECB af. Waarschijnlijk banken (en verzekeringen?) geen uitbetaling dividend, of heb je andere informatie?
Gaat over banken, niet over verzekeraars. NN groep heeft gewoon dividend 2019 en interim 2020 betaald. Verbod voor verzekeraars is er sinds de zomer vanaf. Met de lage schuldenlast tijdens corona zie ik geen enkele reden om dat terug te draaien.
Bache
0
Berenberg voorziet overname-hausse.

'Berenberg startte dinsdag met het volgen van ASR Nederland met een koopadvies en een koersdoel van 41,70 euro. De analisten van de zakenbank verwachten een toenemend aantal overnames in de verzekeringssector. "De M&A-trein is pas net vertrokken", aldus de analisten.'
[verwijderd]
0
Interim dividend gaat 40% zijn van het voorgaande jaar, 40% * 2,26 euro = 0,90 euro. Ik verwacht zelf zo'n 2,40 euro dividend te ontvangen in 2021.

Daarnaast verwacht ik dat er nog een kans in zit dat ze het terugkerende aandeleninkoopprogramma van EUR 250 miljoen komend jaar mogelijk verhogen. De boodschap die mij bij blijft van de Investor day is dat excess capital wordt uitgekeerd aan aandeelhouders, tenzij er goede manieren zijn om die te besteden (vb. uitbreiding in bestaande markten). En ze hebben een keer genoemd dat eind van het jaar een natuurlijk moment is om te toetsen of ze additioneel kapitaal willen uitkeren (ook al was dat nadrukkelijk geen harde toezegging).

Qua M&A activiteit is de Oost-Europa tak van Aegon aan hen voorbij gegaan en de vraag is dan of er andere onderdelen zijn die NN zou willen kopen. Ik lees dat Aviva enkele onderdelen wilt verkopen, waaronder haar activiteiten in Polen. Misschien is dat iets voor NN.
voda
0
Sectorbericht:

Verzekeraar Vivat gaat verder als Athora Netherlands

Gepubliceerd op 10 december 2020 08:31 | Views: 143

NN Group 09 dec
34,34 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Vivat gaat verder onder de naam Athora Netherlands. Met de naamsverandering is volgens het bedrijf de eerdere overname van Vivat uit de boedel van de Chinese investeerder Anbang afgerond. Vivat is onder meer het moederbedrijf van Reaal, Zwitserleven en Actiam.

"Met onze nieuwe naam en in combinatie met onze 120 jaar aan ervaring als pensioen- en levensverzekeraar gaan we ons volledig focussen op inkomen voor later", zegt topman Tom Kliphuis van Athora Netherlands. Het bedrijf is naar eigen zeggen de op een na grootste levensverzekeraar van Nederland.

Vivat werd op 1 april dit jaar overgenomen door Athora. Anbang zag zich genoodzaakt een groot aantal activiteiten van de hand te doen, omdat de schuldenlast na een reeks aankopen te groot was geworden. Bij de overname maakte Athora bekend 400 miljoen euro te investeren in de levensverzekeringstak van Vivat.
Goudmijn64
0
Naar mijn idee zijn er 2 hele mooie dividend toppers in de AEX.
T.w. ASR en NN.
2020 deed/doet NN het een stuk beter (qua koers) dan ASR (-0,9% om -9,1%)
ook de laatste maand en week doet NN het beter dan ASR.

Zal NN ASR in 2021 ook weer overtreffen???
Ik heb vrijdag toch maar ook een gelijke positie in ASR genomen. Ben benieuwd.
Rowi62
0
Beiden gaan het goed doen maar ASR heeft nog 9% in te halen. Ze gaan het goed doen door aanhoudende lage schade en herstelde beurzen. De evt stroppen komen vooral bij de banken.
Gesina49
0
Helaas, koers als een plumpudding in elkaar.
Morgen expdag. Nog 1 kans op een beetje stijging.
Lucassen
0
40 euro is nog ver weg, elke opleving wordt weer in de kiem gesmoord door winstnemingen, er zal echt nieuws moeten komen om dit aandeel te bewegen.
voda
0
Beursblik: uitkomst Solvency 2 review voor NN positief

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
35,11 0,50 1,44 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De uitkomst van de langverwachte Solvency II review door de Europese toezichthouder Eiopa is een meevaller voor NN. Dit stelden analisten van KBC Securities vrijdag.

NN zelf stelde dat de uitkomst betekent dat Solvency II ratio met 5 procentpunt daalt, maar dat dit wordt gecompenseerd door een stijging van de operationele kapitaalgeneratie van ongeveer 50 miljoen euro per jaar. De verzekeraar meent dat de uitkomsten geen gevolgen hebben voor het dividendbeleid van de verzekeraar.

Al met al een meevaller, aldus KBC, wijzend op de negatieve verwachtingen vooraf.

KBC handhaafde het koopadvies op NN met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel steeg vrijdag 0,7 procent naar 34,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Rowi62
0
NL verzekeraars omhoog ten koste van andere landen. (AXA down Generali down Muenc Ruck down) ; misschien zijn de solv 2 buffers die vandaag bekend geworden beter bij de NL verzekeraars ??
Kijk ASR ook eens omhoog gaan een uur geleden
RJ 80
0
Cijfers van NN en ASR hebben vorige kwartalen aangetoond relatief weinig en per saldo nagenoeg geen nadelige impact te ervaren van de lockdowns. Met name door minder gemelde schades als ik het me goed herinner. Er is wel weer een stuk meer gereden, dus dat positieve effect is mss deels wat minder nu.

De hele markt koerst lager, denk dat veel mensen gewoon ook Damrak trackers hebben verkocht en dan gaan ook de verzekeraars gewoon mee. Ik acht beide bedrijven redelijk tot goed coronaproof. Als er nog zo'n dag is deze week, dan breid ik posities wat uit.
Goudmijn64
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 21 december 2020 16:21:

NN wordt eveneens omlaag meegetrokken. Toch niet voldoende coronaproof?
Ik denk niet dat er twijfel is of NN niet coronaproof is.

Vrijdag lekker omhoog gegaan en nu ontkomen we niet aan het algehele negatieve sentiment.

Bij herstel sentiment morgen dan gaat NN en ASR gewoon up. En andersom ook.

Voor mij een aandeel om rustig in te blijven zitten.
Vooruitzichten zijn goed, verdere consolidatie van de verzekeringsmarkt,
sterke solvabiliteit en een mooi dividend.
voda
0
AFM legt NN boete op voor overtreding provisieregels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
35,43 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft een boete opgelegd van 400.000 euro aan Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij voor overtreding van de provisieregels. Dit maakte de toezichthouder donderdagochtend bekend.

In augustus 2016 heeft Delta Lloyd Schadeverzekering voor tussenpersonen een reis naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro georganiseerd. De AFM merkt een reis als deze aan als een niet toegestane vorm van beloning.

De onderneming heeft hiermee het provisieverbod overtreden en gehandeld in strijd met de regels voor een passende volmachtbeloning, zo oordeelde de AFM.

De boete wordt opgelegd aan NN Schade, nadat DL Schade door een juridische fusie per 1 januari 2019 is opgegaan in NN Schade.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lucassen
0
investtech

NN Group NV (NN) sloot 2.13% hoger op 35.43 euro. Het aandeel is nooit eerder hoger gesloten. Het aandeel is hiermee zes van de laatste zeven dagen gestegen. Het ziet er ook technisch gezien goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn, heeft steun rond 33.30 euro en een verdere stijging is waarschijnlijk.
Porscheknakker
0
Dat is een mooi koersdoel en vergeet niet, dat er een mooi dividend op dit aandeel zit.
586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:24
Koers 42,810
Verschil +0,120 (+0,28%)
Hoog 42,870
Laag 42,080
Volume 598.198
Volume gemiddeld 851.038
Volume gisteren 863.226

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront