Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Takeaway.com 2020

1.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 » | Laatste
Momento Mori
1
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 24 december 2020 11:44:

@MM Gefeliciteerd. Niets gaat boven geld, zelfs het meisje of kindje niet? ;-) (ik lees het gelukkig anders) Chapeau en i.d.d. mooi getypt.

Ik stelde me ook onafhankelijk op. Begon met de vraag WAT weten die shorters? En ja, je vraagt om 80K maar daar zet je dit fonds echt niet veel hoger of lager mee. Die dump die je vaker ziet aan het einde v.d. dag was wel heel wat groter (54.125 stuks erin op 88.60) (4.8 mio) Het valt me alleen op, dat velen negatief nieuws bijna niet aanhalen (er gebeurd bv. wel iets in Asd enz.) maar positief nieuws steeds maar blijven aanvoeren om hun eigen LONG positie te ondersteunen? Jij hebt iets heel anders thuisbezorgd gekregen van de ooievaar ;-) We houden het netjes en i.d.d. eigen bloed en genen gaat voor eigen positie en meer hihi. Nogmaals van harte en wie weet heeft koerscontrole nu wel met hefboom producten te maken? Ook ik heb dat NIET onderzocht nog wat daar zoal openstaat enz. Maar ik probeer te analyseren en bedenken WAAROM men zo short zit. Op naar meer bezorgingen als het aan jou ligt? Van RET tot de ooievaar? hihi
Hartelijk dank allen. Haha. Dat zou een mooie deal zijn met moeder natuur: de baby's worden ook bezorgd door TB!

Betreft 020; Wat is er precies aan de hand daar? Dat ondernemers er een eigen site naast hangen gebeurd al vele jaren. Hoewel ik heus wel wil geloven dat sommige ondernemers er een succes van weten te maken, geloof ik niet dat dat voor meer dan 10% van alle zaken geldt. Houdt ook rekening mee dat men op een eigen platform zal moeten adverteren om klandizie te werven. Als men dan maandelijks 15% van de omzet opzij moet zetten voor promotionele doeleinden is de winst alsnog zoek.

Natuurlijk moeten we voorkomen dat dit forum een echokamer wordt met enkel neuzen dezelfde richting op, een open discussie steun ik dan ook ten zeerste. Waarom men short zit zou ik ook niet weten, het enige wat ik me kan bedenken is dat sommige posities al behoorlijk opgeleverd hebben: van 109 naar 83 is toch ook niet niets? Dat er geen nieuwe shortposities bijkomen is voor mij al een goed teken; ik hoop zelfs dat ze eerdaags afgebouwd worden.

Nuchtere Kijk Op
0
Jij zult ze ook vast wel horen de verhalen dat men de marges hoog vindt enz. Maar zoals al gezegd mogelijk zijn de shorters al maanden bang dat er juist in de branche partijen omvallen. Ik heb het nu niet over RET maar over een % van hun klanten. Er zijn nog nooit zo weinig faillissementen geweest las ik weer. Dat heeft alles te maken met overheidssteun. Maar ik denk dat shorters dus daarom positie hebben opgebouwd en voorlopig niet echt verdwijnen. Die gokken dan op een toekomstige faillissementsgolf verwacht ik. Anders kan ik het niet beter uitleggen, en vandaar mijn vraag WAT weten die Shorters. Iemand een ander idee? Nogmaals hoor het graag omdat ik zelfs met een Nuchtere Kijk Op (NKO) het niet anders weet te verklaren? Maar gisteren de grootste daler in de AEX nu bijna de grootste stijger ;-)

En met nu ruim 9 maanden corona vermoed ik iets anders wat BOOMING gaat worden. Safe @ Home wordt er meer en meer aan gewerkt/gehobbyd. Niet contactloos of onbevlekt daar geloof ik niet echt in. Maar Momento Mori weet vast goed wat deze booming periode hem en mogelijk anderen nog meer gaat brengen ;-) >

www.youtube.com/watch?v=o0RjTJkzIGo
Jalen
0
Mooi score op het bord vandaag. Als ik shorter was zou ik inmiddels toch met een stevige pas naar de uitgang lopen:)

Fijne feestdagen allen!
Momento Mori
0
Zo kunnen we mooi aan de kerst beginnen! Fijne feestdagen allemaal en tot na de kerst!
High1
0
Morgen gaan we weer! Hoop dat de kerstdagen geslaagd waren voor iedereen!

Waar zullen we eindigen de komende week op 31 december? Roept u maar.....

objectief
0
quote:

High1 schreef op 27 december 2020 09:55:

Morgen gaan we weer! Hoop dat de kerstdagen geslaagd waren voor iedereen!

Waar zullen we eindigen de komende week op 31 december? Roept u maar.....

Er is een kans dat de koers gelijk blijft, maar ook hoger of lager. Mijn 1e keuze is natuurlijk hoger.
Momento Mori
0
quote:

High1 schreef op 27 december 2020 09:55:

Morgen gaan we weer! Hoop dat de kerstdagen geslaagd waren voor iedereen!

Waar zullen we eindigen de komende week op 31 december? Roept u maar.....

31 december €95,- , tradingupdate €100,-+
voda
0
Video: analist Nico Inberg tipt voor 2021

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heijmans
9,22 0,09 0,99 % Euronext Amsterdam
PostNL
2,846 0,026 0,92 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Analist Nico Inberg van Deaadeelhouder.nl heeft drie beleggingstips voor 2021.

"PostNL heeft definitief de draai gemaakt", vindt Inberg. De pakketbezorging draait op volle toeren, deels dankzij de coronacrisis, maar Inberg denkt dat een deel ook structurele groei is met de huidige digitalisering. "Mensen blijven online bestellen." En dat betekent ook dat er weer dividend zal worden betaald, aldus de analist. "Misschien wel 18 of 19 cent per aandeel." En dat dividend zal ook de grote beleggers weer terughalen.

Verder heeft Inberg vertrouwen in Heijmans, "dat op stoom begint te komen, maar nog altijd een heel goedkoop aandeel is". 2017 was een rampjaar, aldus Inberg, maar de draai lijkt ook hier definitief gemaakt met een focus puur op de Nederlandse markt.

De derde keuze van Inberg voor 2021 is Just Eat Takeaway.com. "Die koers doet het niet goed de laatste tijd." De huidige koers is volgens de analist "een mooi instappuntje". Inberg wijt die koersdruk aan de overname van het Amerikaanse Grubhub en arbitrage door professionele partijen die daarop volgde.

www.youtube.com/watch?v=7SojUOot-AE

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Momento Mori
0
(ABM FN-Dow Jones) De beleggingsadviezen van zakenbank Kempen & Co waren in 2020 het meest waardevol. Dit concludeerden de broers Dirk en Willem Gerritsen, respectievelijk docent Beleggen en Financiële Markten aan de Universiteit van Utrecht en zelfstandig data-analist.

"Het loonde in 2020 om analistenadviezen op te volgen. De aandelen waar analisten het meest positief over waren, deden het 18 procent beter dan het beursgemiddelde. Ook de minst favoriete fondsen bleven achter, namelijk met 17 procent", concludeerden de broers Gerritsen.

De best presterende zakenbank in 2020 was Kempen & Co. Een zogeheten long/short strategie voor de aandelen uit de AEX All Share index leverde bij Kempen een rendement op van 56 procent. Morgan Stanley volgde met 39 procent en UBS met 34 procent.

De slechtste prestatie van de 20 onderzochte zakenbanken kwam voor rekening van Exane BNP Paribas en Deutsche Bank. Beide banken leverden een negatief rendement op van 10 procent.

De aandelenanalisten hadden het volgens het onderzoek vooral goed gezien voor de techaandelen. ASML en ASMI, maar ook Just Eat Takeaway en Prosus presteerden heel goed. Daarnaast hadden de analisten het ook goed gezien met de financials, die conform verwachting slecht presteerden. Ook de verkoopadviezen op Air France-KLM en BAM Groep betaalden zich uit.
pipsi
1
www.zonebourse.com/cours/action/DELIV...
/
Vertaald google translate

De Zuid-Koreaanse concurrentieregulator zei maandag dat Delivery Hero zijn dochteronderneming Yogiyo moet verkopen om goedkeuring te krijgen om Woowa Brothers te kopen voor $ 4 miljard, wat het een virtueel monopolie op de bezorgmarkt zou hebben gegeven. van voedsel in het land.

Het besluit van de Korean Fair Trade Commission (KFTC) is een tegenslag voor het consolideren van 's werelds op twee na grootste online markt voor voedselbezorging, maar er is nog geen woord dat de markt waarschijnlijk zal ontsporen. akkoord.

Het in Berlijn gevestigde bedrijf kwam vorig jaar overeen om Woowa, Korea's grootste eigenaar van een app voor het bezorgen van eten, over te nemen, die zich uitbreidt naar de groeiende Aziatische markt met knelpunten. Maar de KFTC zei dat het de overname alleen zou goedkeuren als Delivery Hero zijn volledige belang in Yogiyo, de nummer twee app voor het bezorgen van eten van het land, verkoopt.

Het gecombineerde marktaandeel van de entiteit als gevolg van de overname zou inderdaad ongeveer 97% bedragen, aangezien Woowa in november ongeveer 15,8 miljoen maandelijkse actieve gebruikers had, of 82% van alle maandelijkse actieve gebruikers van levering van eten aan Zuid-Korea, volgens het mobiele dataplatform IGAWorks.

Delivery Hero moest op het moment van schrijven nog reageren.
Momento Mori
0
@Nuchtere Kijk Op

''De derde keuze van Inberg voor 2021 is Just Eat Takeaway.com. "Die koers doet het niet goed de laatste tijd." De huidige koers is volgens de analist "een mooi instappuntje". Inberg wijt die koersdruk aan de overname van het Amerikaanse Grubhub en arbitrage door professionele partijen die daarop volgde.''

Daar is uw antwoord op de grote partij short.
Kojo
0
JET is aan een mooie remonte bezig. Sinds de terugval tot bijna € 82 is JET op nog geen 2 weken al met 10% gestegen. Technisch gezien kan het ritje nog ruim 15% verder omhoog.
Jalen
1
De trend is onmiskenbaar opwaarts de laatste 2 weken. Ook zijn er sinds 11 december (!) geen mutaties zichtbaar in het shortregister van AFM. Terwijl daarvoor om de haverklap posities werden uitgebreid. De volgende stap is dat zij hun posities gaan verkleinen, wat de koers nog verder omhoog zal drijven. Althans, dat is mijn verwachting op korte termijn.
Bendelid
0
JET: KOERS: €91 KOERSDOEL: €110 UPSIDE: 20%
De overname van Grubhub door Just Eat Takeaway (JET) blijkt een koopje. Marktleider DoorDash, die onlangs naar de beurs is gegaan, is vele malen hoger gewaardeerd. De koerszwakte van JET biedt kansen voor beleggers. De Amerikaanse aanwinst kan waarschijnlijk al medio 2021 bijdragen aan de groei van JET, terwijl de markt voor maaltijdbezorging al in de lift zit. Alle reden om ons advies te verhogen van Hold naar Buy.

JET neemt Grubhub over voor een relatief goede prijs.
De markt voor maaltijdbezorging groeit fors, mede door pandemie.
De huidige koerszwakte van JET biedt een goed instapmoment.
Jalen
0
Net mijn positie JET wat uitgebreid. Nog steeds een koopje idd, ben benieuwd waar we over 2 weken op staan..
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

Momento Mori schreef op 28 december 2020 08:37:

Het orderboek oogt veelbelovend.
Tja, ik heb TE lang gewacht maar TKWY heeft er weer een nieuwe aandeelhouder bij ;-) Ik hoop dat ik NIET de hoofdprijs heb betaald hihi (ruwweg 92,-) had ze i.d.d. lager kunnen kopen, maar ik zie het aanbod ook opdrogen en die shorters moeten ook ooit terugkopen. Wie weet kan JET z'n slag slaan met Yogiyo die verkocht moet worden?

We gaan het zien, en prettige jaarwisseling alvast. NKO

1.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 13,360
Verschil -0,720 (-5,11%)
Hoog 14,000
Laag 13,360
Volume 2.123.091
Volume gemiddeld 2.418.757
Volume gisteren 3.436.901

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront