Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 9 december 2020 15:55:

Beursblik: rotatie naar waarde nog maar net van start

(ABM FN-Dow Jones) De rotatie naar waarde-aandelen is nog maar net begonnen. Dit stellen analisten van Bank of America woensdag in een rapport.

Nu wereldwijd de winsten herstellen, denkt de Amerikaanse bank dat waarde-aandelen lange tijd populair zullen blijven. De bank kijkt daarbij goed naar de inkoopmanagersindexen, en als die aantrekken is dat goed voor waarde-aandelen, betogen zij.

Bank of America is positief over Europese waarde-aandelen en wijst daarbij op een stijgende Amerikaanse yield in combinatie met een aantrekkende euro. "Dat is de aanjager voor bovengemiddelde prestaties van waarde-aandelen", verwacht de bank.

Hoewel waarde-aandelen dus zullen stijgen, waarschuwt Bank of America dat het wel een kwestie van 'stock picken' is. Er zijn namelijk ook zogeheten 'value traps'.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Hm. Dat is fascinerend.
ffff
0
De ene na de andere publicatie zie je verschijnen met voorspellingen voor 2021. Het is nog maar 17 december en ik denk dat ik er toch zeker een stuk of tien gelezen heb. Opvallend hoe eensgezind ze grosso modo zijn.

En het lijkt , sinds een week wat mij betreft of die beheerders bang zijn de boot te missen en nu al volop aan het inslaan zijn.

Een mooi bewijs daarvoor is de DAX op dit moment:

Bijna 13.700 en er vandaag zelfs al over de 13.700 geweest. Bijna op zijn " Allzeithoch", die op 17 Februari gevestigd werd op een DAX van 13.795,24

" Bijkopen? " wat blijkbaar op dit moment, deze afgelopen week flink gebeurt.... Alweer zo moeilijk om een beslissing te nemen. Uiteindelijk besloten toch maar eens even af te wachten.

" Allzeithochs.." is toch niet iets wat je op 17 december van het jaar 2020 verwacht en toch....Het staat er. Nou ja ......Bijna.

Peter

Lijstje: SAP, Siemens, Siemens Energy, RWE E.On en misschien TUI....
haas
0
even terugblik met Jan Kalf
==========================

Pieter van Os in interviews april 28, 2008 2,788 Words
Jan Kalff
Interview met Jan Kalff, oud-bestuursvoorzitter van ABN/Amro, in Vrij Nederland van 26 april, onder de kop ‘Ik heb al die miljoenen niet nodig’. Vooral over de kredietcrisis en de verontwaardiging van Kalff over het gedrag van Amerikaanse banken.

Intro:

De bedachtzame bankier raakte uit de gratie en korte tijd later brak de kredietcrisis uit. Jan Kalff, oud-bestuursvoorzitter van ABN Amro en de belichaming van de bankier oude stijl, meent dat het één direct gevolg is van het ander. ‘Hebzucht en roekeloosheid liggen aan de basis van deze crisis.’

Tekst:

pietervanos.wordpress.com/2008/04/28/...

PS: banken/verzekeringsmijen zitten niet in mijn port
ffff
0
Unilever op 47,00 opgepikt......

Met dit soort beurstoestanden kruipen de koersen naar mijn aankooplijstje......

Peter
ffff
0
Gisteren ruim 3 procent eraf van de meeste beurzen.
Vandaag weer ongeveer 1 procent erbij.....

Het blijft toch allemaal koffiedik kijken. Als de beurzen zakken....Akkoord, goed te begrijpen met de Covid-toestanden, de lockdowns en de Brexit....Maar hoever dan?

En dan toch maar plukjes bijpakken, goed geseffend dat bijv. een AEX zo weer onder de 570 kan zakken, alleen weet je niet of het gebeurt.

Enfin: Doet deugd: Momenteel : Unilever 47,50...... Als die nou zo wil blijven hebben we de kerst al terugverdiend...

Peter
ffff
0
Malcolm,

Ik snap NIETS van je posting. Wat is de bedoeling? Wat kun je met jouw advies/ posting doen?
Of is het gewoon reclame?

Peter
marique
2
quote:

ffff schreef op 21 december 2020 11:39:

Unilever op 47,00 opgepikt......
Met dit soort beurstoestanden kruipen de koersen naar mijn aankooplijstje......
Peter, soms zit het mee...

quote marique: 14 oktober 2020 13:36
Verkocht Unilever voor € 53,27.

quote marique: 14 oktober 2020 18:43
Als de verhuizing naar Londen doorgaat, zal Unilever uit de Eurostoxx50 worden geschrapt. Ik weet niet wat de impact op het koersverloop zal zijn, maar ik neem a.h.w. een voorschot op mogelijke koersdaling. Verder vind ik Unilever een prima aandeel voor B&H.

ffff
0
Marique,

Nog eventjes voordat we ons in de kerstsfeer dompelen..... Je weet dat ik jouw postings altijd nauwgezet lees en als er dan zo'n posting komt van: " Verkocht" dan werkt dat altijd een beetje op mijn zenuwen, omdat ik weet dat ook jij de markten goed volgt.
Mijn probleem is eigenlijk al jaren dat ik niet in aandelen wil handelen. Natuurlijk besef ik ook regelmatig dat bepaalde aandelen wel erg hoog genoteerd staan, maar om ze dan weg te doen is mij een stap te ver. De praktijk leert dan ook dat je daarmee zowel goed als slecht vaart. ASML en L ' Oréal, DSM zijn al heel lang duur genoteerd, maar blijven toch stijgen. Dat " traden" vraagt toch dat je er dagelijks bovenop zit en dat heb ik er gewoonweg niet meer voor over. Zojuist het artikel: Unilever bakt vleesvrije Whoppers " gelezen en geconstateerd dat de koers alweer naar 47,84 opgeklommen is, dus toch. Dit keer, eens goed getimed. Wel niet zo goed als jouw verkoopbeslissing, maar ja........

Heel fijne kerstdagen, Marique.

Peter
izdp
1
Maar ffff, in de kerstsfeer sprekend, blijf ik me verbazen over je zwartwit houding qua aankoop en verkoop.
Verkoop lijkt voor jou gelijk te staan met handelen in een aandeel.
Zeg maar als schenden van een gegeven vertrouwen.
Het voordeel van de twijfel geven kan ik in die zin meer dan billijken. Ik hou wel van loyaliteit.
Maar als je van de daken schreeuwt van veel te duur en never nooit en bij een jarenlange misinformatie blijf je toch niet in de koplampen staren als een blind konijn?
DSM je noemt het op 131 en het kwam op 151 en je hebt ze nog steeds?
Ik heb ze ook nog, maar als ik jouw idee had dan allang niet meer als rationeel denker.
Dan neem je afscheid en incasseer je en zoek je betere verhoudingen of bedrijven.
Of je neemt daadwerkelijk risico en investeer je echt in een bedrijf waarin je gelooft in plaats van beleggen ;-)

marique
0
OJ-pf

Verkocht Le Grand voor € 73,12
koersrendement ytd +0,7%
koersrendement sinds aankoop (augustus '18) +17,6%

marique
2
quote:

ffff schreef op 24 december 2020 14:13:

(...)
Mijn probleem is eigenlijk al jaren dat ik niet in aandelen wil handelen. Natuurlijk besef ik ook regelmatig dat bepaalde aandelen wel erg hoog genoteerd staan, maar om ze dan weg te doen is mij een stap te ver. De praktijk leert dan ook dat je daarmee zowel goed als slecht vaart.
(...)
Peter, ik ervaar hetzelfde ongemak en zou daarom het liefst voor 100% B&H gaan. En dan af en toe wat bijkopen uit de dividendinkomsten. Maar de praktijk leert mij ook dat het verstandig is om een aandeel te verkopen:
a) als het niet meer voldoet aan mijn selectienormen.
b) als het door koersstijging een te zwaar gewicht in de portefeuille heeft gekregen (gedeeltelijk winst nemen).
c) als de koers om onduidelijke reden sterk daalt en door mijn stop loss zakt.
d) bij een incidentele gebeurtenis, zoals de verhuizing van Unilever.

Ad a) is lastig want vergt analyse van kwartaal- en jaarverslaggeving. En dan nog. Ik kan wel vinden dat de bedrijfscijfers niet passen bij de koers, maar op de beurs gelden ook andere wetten.

Ik heb de voorbije maanden onderzoek gedaan naar Momentum. Dat betekent: koop aandelen met de sterkste koersstijging, verkoop/vermijd de achterblijvers. Zoals met elke strategie geldt ook bij Momentum dat uitblinkend resultaat niet gegarandeerd is.

Het tegenovergestelde van Momentum, kopen op koersdaling of diporders inleggen zoals jij het noemt, doe ik zelden. Te vaak nog verdere koersdaling meegemaakt en daarmee leergeld betaald. Maar toegegeven ... diporders kunnen ook profijtelijk zijn. Zie o.a. SAP dat alweer meer dan 10% is opgeveerd. Voorwaarde is wel dat je altijd kasgeld beschikbaar moet hebben om van zo'n dipmoment te profiteren.
ffff
0
Marique,

Alweer oprechte dank en waardering voor je onderbouwde posting hierboven. Dat soort postings laat ik altijd wat op mij inwerken.....

Maar vanmorgen, Marique, nogal " druk" met onze Duitse buren geweest, want wat daar gebeurt is toch ook spectaculair te noemen.
Een Dax die door de 13.848 punten gaat en op zijn allerhoogste stand OOIT behaald en dat in zo'n beworgen jaar.

En dan heerlijk achteraf conclusies: Bijvoorbeeld dat de DAX met 65 procent ( !!!!!) is gestegen vanaf zijn dieptepunt medio maart van dit jaar. Aan de geweldige durvers van toen, van 9 maand geleden, dus nu een enorme winst.

En dan al die lijstjes die je nu dezer dagen overal krijgt: Voor mij zo interessant omdat stuk voor stuk de meeste aandelen OOK in deze draad ooit behandeld zijn;

TOP 5 DAX dit jaar:

Delivery Hero 75 procent, Infineon 57 %, Deutsche Bank 34 %, Merck KGaA 32 %, en RWE 25%

En dan de Flop 5 : Volkswagen Min 12, SAP MIN 12, MTU min 14, Fresenius min 22 en Bayer min 32 procent.

Zelf zie ik voor mijn ogen weer de kracht van een gespreide portefeuille: Geen mens ter wereld had een jaar geleden zo'n twee lijstjes verwacht en toch is het gebeurd. Zelf heb ik Merck KGaA, RWE, maar ook SAP, Volkswagen en Bayer onder andere in mijn Duitse portefeuille.

Zo grofweg te zien dus quitte gespeeld met deze 5 extreme Duitse uitslagen. Gelukkig bij de resterende Duitse beleggingen toch nog een plusje.

Interessant vind ik dat we het in de KK over diverse aandelen gehad hebben in heel wat postings: Bayer, SAP, Volkswagen, recent RWE. Daar heb ik nog steeds een diporder voor uitstaan, maar ze worden met een plus van 25 procent op een jaar net wat te duur voor mij.

Ik smul van al die overzichtsartikelen, Marique, maar jaar na jaar leer ik steeds opnieuw: GEEN MENS DIE HET WEET !

Heb afgelopen twee maanden veel positiefs over hernieuwbare energie ( bv Siemens Energy )
gelezen èn over Daimler ( !!), maar die zijn net als RWE toch ook al flink gestegen. Siemens Energy meer dan 30 procent ( Geen DAX-aandeel)

Zelf kijk ik ook regelmatig naar Bayer. Ik durf dat wel aan, net zoals een andere KK=bezoeker die hier in de KK 6 weken geleden postte dat hij Bayer weer had opgepikt....

En zo moeten we elkaar maar een beetje op de hoogte houden wat we van die bedrijven en beurzen vinden.

Maar het is wel smullen momenteel......

Peter
marique
0
OJ-pf

Verkocht (winstneming voor 1/3): IMCD voor € 106,13
Koersrendement ytd +36,4%
Koersrendement op aankoop (augustus '19) +71,0%

Gekocht Schneider voor € 120,75
ONN
2
quote:

marique schreef op 28 december 2020 12:36:

Voorwaarde is wel dat je altijd kasgeld beschikbaar moet hebben om van zo'n dipmoment te profiteren.
Ben je nou al eens bij Peter op visite geweest? Heeft ie je vast ook z'n tuin laten zien met die mooie boom in het midden :)
marique
1
quote:

ffff schreef op 29 december 2020 12:16:

(...)
TOP 5 DAX dit jaar:

Delivery Hero 75 procent, Infineon 57 %, Deutsche Bank 34 %, Merck KGaA 32 %, en RWE 25%

En dan de Flop 5 : Volkswagen Min 12, SAP MIN 12, MTU min 14, Fresenius min 22 en Bayer min 32 procent.
(...)

Ik beleef dit jaar geen plezier aan de Duitsers:

Infineon vorig jaar verkocht. Verkeerde inschatting gemaakt. Virtueel 100% winst misgelopen.
SAP dit jaar te duur gekocht, staat nu bij mij op -23%
Fresenius geeft al langer hoofdpijn, ytd op -24%


Stapelaar
1
Ik heb een vraag aan Peter, als dat mag in dit draadje.
In het aanvraagformulier van de Italiaanse fiscus voor terugbetaling 11% Italiaanse dividendbelasting wordt gevraagd naar de Depositary Bank (For Custody Of Securities).
Ik wil Binck Bank invullen maar die mag aandelen niet zelf in bewaring nemen.
Binck zit al twee maanden te broeden op een antwoord.

Peter, vul jij hier jouw bank in of de custodian van je bank? En wat is jouw ervaring met terugvragen div bel in Italië?
ffff
0
Stapelaar,

Je treft het, want precies in deze materie ben ik in 20 jaar een expert geworden! Het grote probleem met het terug vorderen van de teveel ingehouden dividendbelasting is, dat de fiscale instanties waarbij je een terugvordering opvraagt NIET altijd de bankafschriften van je broker, dan wel van je bankier als voldoende betrouwbaar accepteren. daar begint de ellende al, want je hebt enkel en alleen je bankafschriften en meer bewijs heb je eenvoudigweg niet.

De oplossing die ik in het verleden vond was CONTACT opnemen met de fiscale instantie, dus in jouw geval in Italiè om hen te vragen WELKE afschrijften zij als bewijs accepteren. Nu ben ik voor jou bang dat je afschriften van Binck NIET door de Italiaanse fiscus als bewijs geaccepteerd worden. Je zou dat overigens ook aan Binck zelf kunnen vragen en anders nogmaals aan de Italiaanse fiscus.

Bij wie dan wel? De transacties worden uiteindelijk via Binck uitgevoerd bij Euroclear of bij Clearstream en verdomd je bankier kan/ moet aan bijvoorbeeld Clearstream een document opvragen waarin precies staat dat hun klant op een bepaalde datum bedrag x aan dividenduitbetalingen is gedaan en bedrag y ervan is afgehouden. Die afschriften van Clearstream worden wel geaccepteerd.....

Maar nu de grote ellende: Je kunt die bewijzen niet zelf aanvragen. dat moet jouw bankier voor jou doen. En dan de tweede grote ellende: Die medewerkers bij Clearstrea nemen daar ALLE TIJD voor, praktisch wel .... tien maanden. Dus om je kapot te ergeren want je kunt je aanvraag maar niet indienen.....

Concreet: Stapelaar : Vraag Binck bank om medewerking, om uitleg. Al kun je natuurlijk altijd gewoon je Binckbank opgeven en dan maar afwachten wat er gebeurt.....daar in Italië.

Peter
Stapelaar
1
Thanks, ik wist dat het lastig zou worden. Overigens vertelde je nog niet of je de broker of de custodian invult in dat gevraaagde veld. Of heb je misschien vermeden met Italie te maken te hebben?
ffff
1
Stapelaar,

Wie dat moet invullen hangt van het formulier af! Dus je hebt/ had fiscale overheden van landen waarbij ze genoegen nemen met de afschriften van een bank, weer andere met verklaringen van je bank toegevoegd bij je afschriften, dan weer ( Duitse) overheden die alleen genoegen nemen met Clearstream, en weer andere overheden die ook nog een ondertekende en zwaar bestempelde formulier van de Luxemburgse fiscus erbij eisen. ( !!! )
Vooral deze laatste eis maakt het allemaal nog gecompliceerder.

Met Italië heb ik nooit correspondentie gehad, maar wel met Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Finland, België en Duitsland. En in ieder land is het weer net even anders geregeld.....

Overigens Stapelaar begrijp je nu beter mijn opmerking dat Emanuel MACRON echt een standbeeld verdient, want die heeft al die ellende twee jaar geleden volledig afgeschaft.
En ga je ook begrijpen dat portefeuilles op een gegeven moment zodanig gestructureerd worden dat portefeuillebeheerders met minder fiscale Overheden te maken hebt: Vrijwel enkel en alleen vanwege die enorme administratieve toestanden heb ik in de loop der jaren de Finse, Oostenrijkse en Spaanse aandelen verkocht: Oefff, dat scheelt weer een hoop jaarlijks terugkerend werk. En dat heeft het dan altijd over één Europa, daar in Brussel. Ze moesten daar ook eens werk van maken.

Peter
'belegger''
1
Zo op de laatste dag van het jaar moet ik aan Peter denken. Oprecht succes vanavond met het printen van overzichten en daarna het terugvorderen van dividendbelasting. Ik denk ook aan Marique die consequent maandelijkse overzichten blijft delen. Het is toch mooi om jullie toewijding te zien. Zo zijn er nog anderen en iedereen kan terugkijken op een bewogen beleggingsjaar.
4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.770,50 -1,42%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.926,13 -1,17%
 US30^ 37.821,74 +0,33%
 Nasd100^ 17.717,67 +0,14%
 US500^ 5.058,99 -0,04%
 Japan225^ 38.518,62 -0,46%
 Gold spot 2.383,39 +0,01%
 EUR/USD 1,0618 -0,07%
 WTI 84,73 -0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront