Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De echte crash komt nog!

50 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Kaiser
0
The euro and Italian bonds decline after EU finance ministers fail to agree on joint measures to cushion the region’s economy against the impact of the coronavirus crisis www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
Willempie3
0
De FED gaat zeker ook aandelen opkopen, net zoals de Japanse en Zwitserse centrale bank al lang doen. Ik zie eerder de Dollar en de Euro veel koopkracht verliezen en de beurzen toch redelijk hoog blijven dan dat de AEX onder de 200 gaat en de Dow Jones onder de 10.000 punten.
[verwijderd]
1
Meer weten over technische analyse? staat er onderaan het verhaal van ING-Techno.

NEE, natuurlijk niet.

Het is een broodwinning, wat lopen loeren naar het verleden, dat in lijntjes zichtbaar maken en daar dan de toekomst op voorspellen.

Succes
Kaiser
0
"The reality is that companies will shut down — at a higher rate than what is inherent to this risky industry — and there will be waves of lay-offs." www.ft.com/content/0a4a651e-8057-44f8...

"The U.S. will continue to weaponize economic and financial tools against China," trib.al/PGkxzQR

Hotel profit plunges amid COVID-19 rise in Europe www.property-magazine.eu/hotel-profit...

Kaiser
0
Productie Nederlandse industrie gekelderd door coronacrisis
Gepubliceerd op 4 mei 2020

ZOETERMEER (AFN) - De productie in de Nederlandse industrie is in april in een recordtempo gedaald door de coronacrisis. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). Nevi spreekt van een grote verslechtering van de toestand van de productiesector als gevolg van het coronavirus.

De inkoopmanagersindex die Nevi maandelijks samenstelt, zakte vorige maand naar een stand van 41,3 van 50,5 in maart. Dat is het laagste cijfer sinds mei 2009. Een stand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp. De productieomvang ging daarbij in het sterkste tempo omlaag sinds het begin van het onderzoek in 2000.

"De Nederlandse industrie wordt hard geraakt door de coronacrisis", zegt Albert Jan Swart, sectoreconoom industrie bij ABN AMRO. "Hoewel de industriële productie in april in recordtempo afnam, zijn er duidelijke aanwijzingen dat dit pas het begin zou kunnen zijn. Ondanks maatregelen van het kabinet om banen te behouden, nam de werkgelegenheid af in het snelste tempo sinds juli 2009. Naar verwachting herstelt de vraag naar industriële goederen voorlopig niet. Om die reden hebben veel ondernemers tijdelijke medewerkers weggestuurd, terwijl ze enkele maanden geleden nog zoveel moeite deden om personeel te vinden. Het lijkt erop dat de Nederlandse industrie zich schrap zet voor een nog grotere dreun. Alles wijst er helaas op dat het ergste nog moet komen."
Kaiser
0
A historic rebound for the U.S. economy in 2021? Don’t bet on it, warns legendary short seller Jim Chanos - MarketWatch www.marketwatch.com/story/a-historic-...
Kaiser
0
Watch economist and money manager Peter Schiff
LIVE to learn why he thinks the real crash is here and how you can protect your portfolio! Secure a free spot here: hubs.ly/H0q9pL70
Kaiser
0
Bond investors read clear message from ECB ruling: "Watch out." Italy risk spread over Germany keeps widening w/‘monetary financing’ a worry. www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
VERWIJDERD
0
Morgan Stanley: inflatie kan tot beurscrash leiden

7 januari 2021 11:40 | Views: 898871

Een ongekend omvangrijk steunpakket aan maatregelen van zowel het Amerikaanse Congres als de Fed stuwde de aandelenmarkten in de VS vorig jaar tot recordhoogtes. Maar dezelfde steun zou volgens Morgan Stanley in 2021 wel eens tot een beurscrash kunnen leiden. Reden: hogere inflatie.

"Nu het wereldwijde bbp alweer op het niveau van voor de pandemie is en de Amerikaanse economie nog niet eens bijna volledig is heropend, denken we dat het risico dat dingen plotseling duurder worden groter is dan wordt gedacht,” schreven analisten van Morgan Stanley onder leiding van Michael J. Wilson volgens Forbes onlangs in een rappport.
Veilige havens

Volgens Morgan Stanley wijst de recente prijsexplosie van bitcoin en andere cryptomunten erop dat de markten verwachten dat valuta als de Amerikaanse dollar kunnen instorten.

De ongekend hoge uitgaven van de Amerikaanse centrale bank om de economie uit het slop te trekken hebben "een nieuw uitgavenpatroon geschapen" dat geleid heeft tot het snelste economische herstel ooit, aldus de analisten.
Markt overspoeld met cash

Door zijn kasreserves te gebruiken om zo'n 1.000 miljard dollar aan effecten terug te kopen, heeft de Fed een markt gecreëerd die overspoeld is met cash, wat doorgaans leidt tot meer inflatie. Morgan Stanley waarschuwt dat deze geldinstroom de prijzen kan opdrijven zodra de pandemie voorbij is en sommige ondernemingen de consumentenvraag niet meer aankunnen.

Het inflatierisico is het grootst voor bedrijven die zwaar te lijden hebben gehad onder de pandemie en "slecht voorbereid zijn op een grote stijging van de vraag later dit jaar", aldus Morgan Stanley, dat verwees naar restaurants, bedrijven in de reissector en producenten van consumentengoederen.
Grondstoffen kopen

Het risico op inflatie kan volgens Morgan Stanley het beste worden afgedekt door aandelen en grondstoffen te kopen. Inflatie zou de rente op obligaties een flinke duw in de rug kunnen geven, en dat heeft direct een negatieve impact op alle aandelenkoersen, zo waarschuwde de bank.

Als het rendement op Amerikaanse 10-jaarsobligaties zich herstelt tot een niveau vergelijkbaar met andere vermogensklasses in de huidige markt, dan kunnen de waarderingen van bedrijven genoteerd aan de S&P 500-index met gemiddeld 18% dalen.

Volgens de Amerikaanse zakenbank is een dergelijk scenario weliswaar onwaarschijnlijk, maar zou het niet volledig uitgesloten moeten worden.
'Inflatie wordt het verhaal van 2021'

Volgens Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge Media, hebben de verruiming van de Fed en de overheidssteun tot nu toe geleid tot 16% hogere waarderingen in de S&P, die overigens met 14% steeg vorig jaar.

Net als Morgan Stanley denkt ook Crisafulli dat inflatie 'het grote macro-economische verhaal van 2021' zal worden, omdat het einde van de pandemie kan leiden tot opwaartse prijsdruk.
Ongelijkheid bestrijden met basisinkomen

Joe Biden, die op 20 januari geïnaugueerd zal worden als de nieuwe Amerikaanse president, heeft voormalig voorzitter van de Fed Janet Yellen genomineerd als minister van financiën.

Dat wijst er volgens Forbes op dat de federale overheid nauwer met de Fed gaat samenwerken om de economische ongelijkheid in de VS te bestrijden met behulp van programma's zoals een universeel basisinkomen.

Volgens Morgan Stanley is de nominatie van Yellen precies het soort verandering "dat kan leiden tot onverwachte resultaten op de financiële markten."
50 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.894,00 -1,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.940,09 -1,00%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.321,11 -1,16%
 US500^ 5.024,70 -0,94%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.327,52 +0,49%
 EUR/USD 1,0724 +0,24%
 WTI 82,56 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront