Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaat, milieu en beleggen (zonder copypasten svp)

476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
!@#$!@!
0
Weerman: witte kerst en Elfstedentocht komen niet meer

Jordi Huirne, de nieuwe weerman van SBS 6, denkt dat Nederland in 2020 de laatste witte kerst heeft gehad. En in 1997 de laatste Elfstedentocht. ,,De kans dat we ooit nog een witte kerst krijgen, is erg klein. We zijn de winter aan het kwijtraken,” zegt hij tegen het AD.

Tussen 1961 en 1990 telde ons land nog gemiddeld 33 dagen waarop er sneeuw viel. Tussen 1991 en 2020 daalde dit aantal tot twintig. In het warmste scenario verwacht Huirne over dertig jaar nog maar vier sneeuwdagen en aan het einde van deze eeuw gemiddeld hooguit nog één per jaar. De sneeuw blijft dan ook meestal niet meer liggen. ,,De kans dat we überhaupt sneeuw krijgen in een jaar is dus al klein, laat staan dat die toevallig met kerst valt. De meeste meteorologen, die net als ik gek zijn van sneeuw, zien het somber in.”

,,De oudere mensen vinden het jammer, maar de jeugd weet simpelweg niet beter. Die raakt gewend aan de warmte en groeit op met zachte winters.”

Wat we ook op onze buik kunnen schrijven, is volgens weerman Huirne de Elfstedentocht. ,,Dat station is Nederland toch echt gepasseerd.”
DFW777
0
Dank voor deze fijne bijdrage, Sprinterke!

Gister heb ik Talga Resources ingeslagen na wat onderzoek te hebben gedaan.
Nu zit ik te kijken naar Neo Lithium en European Metals Holdings.
Werk je nog speciale koersdoelen voor deze aandelen? Of laat je ze gewoon een paar jaar staan?

quote:

Sprinterke schreef op 11 december 2020 14:37:

Ik ga proberen ook een bijdrage te doen. Vanuit het perspectief van grondstoffen, gelet ik eigenlijk enkel hierin uitgebreide kennis heb.
De batterijtechnologie breekt door en beleidsmakers hebben een keuze gemaakt die nu de investeringen die richting uit gaan, een energietransitie in gang heeft gezet. Met de opwarming van de aarde en nood aan CO2-uitstoot reductie als incentive. Volgende zaken link ik hieraan en ik probeer hierbij vooruit te kijken:
- Een batterij bestaat uit volgende grondstoffen: lithium - nickel - grafiet - cobalt - manganesium. Er worden tekorten verwacht waardoor de prijs na 2022 omhoog gestuwd zal worden. Volgende investeringsmogelijkheden zie ik, hou er rekening mee dat ik vooral in toekomstige projecten investeer en het dus om relatief hoog risico beleggingen gaat:
- lithium:
* neo lithium - NLC: brine lake met hoogste concentratie ter wereld en met laagste hoeveelheid onzuiverheden. Er wordt vooropgesteld dat ze aan de laagste prijs (wereldwijd) zullen kunnen produceren. Partner gevonden in CATL (grootste batterij producent ter wereld)
* European Metals Holdings: hard rock in Tsjechië. Grootste lithium reserver van Europa, maar ook een enorm reserve aan tin. partner gevonden in Cinovec.
* Savannah Resources: hard rock in Portugal. Tweede grootste lithium reserve van Europa. Aangetoond dat ze goedkoop kunnen produceren. Nog geen partner gevonden. Dit laatste maakt dat het risico hoger is maar ook dat het als catalyst nog kan komen, het potentieel is dus ook hoger.
* Cypress Development: Enorme reserve in de VS - Kleigronden, wat maakt dat ze relatief goedkoop zullen kunnen produceren (waar ook Tesla naar refereerde). Vroeg stadium. Risico is hoger, potentieel eveneens.
- Nickel:
* Horizonte minerals: Twee enorme projecten, Araguaia en Vermelho. De eerste zal ferro-nickel produceren, de tweede nickel sulfaat. Ze zijn op dit moment op zoek naar financiering voor Araguaia. De projecten zijn gigantisch, eigenlijk iets te groot voor een jong bedrijf. Anderzijds duidt dit ook op de mogelijkheden. Net Present Value van beide projecten samen ligt rond 3,5 miljard. (Net present value houdt in wat er onder de streep over blijft na alle kosten, kort - winst). Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op iets boven de 100 M.
- Grafiet:
* Talga Resources: twee mijnen (niet in productie): Niska en Vitangi. NPV van beide samen is 3,5 Miljard. Ze kiezen er voor verticale integratie. Ze gaan dus hun grafiet zelf verwerken tot anodes. Hebben hiervoor twee partners gevonden (Mitsui en een groot Zweeds staatsbedrijf). Het was een klein mijnbedrijf die een transitie doorloopt. Het ziet er naar uit dat het bedrijf zijn plaats zal gaan claimen tussen de grote batterijproducenten. Potentieel is enorm.
- Cobalt: iets moeilijker. Ze willen het element immers weren uit batterijen. Als dit lukt, zit er minder potentieel is.
* Jervois mining: Idaho Cobalt project / Jong-deposit en verwerkingsinstallatie. Maken momenteel transitie naar productie van nickel en cobalt in de VS. Zal het enige bedrijf in de VS zijn die Cobalt produceert.
- Manganese:
* Manganese X Energy: jong bedrijf die stelt manganesium goedkoop te kunnen produceren. Dit is nog niet bewezen met een studie (PEA of FS). Ze hebben alleszins de grondstoffen in de grond en de samenstelling onderbouwt deze thesis. Er zal een tekort komen aan manganesium. Als je het potentieel wil zien, kijk dan eens naar een project dat iets verder staat (Euro magnese).

Indien we vanadium er bij nemen (energie-opslag / maakt dat een batterij energie kan afgeven en opslaan tegelijkertijd (vanadium-redox). Veel potentieel in volgend bedrijf. Management is echter niet zo super, wat maakt dat er ook wel risico's zijn!
* Ferro Alloy Resources: gefaseerd invoeren van productie is gestart. Zijn op zoek naar bijkomende financiering.

De tweede trend die ik zie, is de link naar waterstof. Waterstof wordt op dit moment nog grotendeels geproduceerd middels productie gerelateerd aan koolstofhoudende verbranding. Dit is aan het veranderen - green hydroxide :-)
Om water de splitsen heb je katalysatoren nodig. Iridium is één van de grondstoffen die hiervoor in grote hoeveelheden nodig is. Je kan tevens inzetten op de PGM (palladium - platinum - rodium), die meestal samen voorkomen. Ik zie één jong bedrijf in transitie:
* Eastern Platinum Limited: FS komt volgend jaar uit. Potentieel zou hoog kunnen zijn.

Zou het fijn vinden als anderen hierover hun ideeën delen of mij corrigeren indien ze het niet eens zijn.

Sprinterke
2
quote:

DFW777 schreef op 24 december 2020 16:26:

Dank voor deze fijne bijdrage, Sprinterke!

Gister heb ik Talga Resources ingeslagen na wat onderzoek te hebben gedaan.
Nu zit ik te kijken naar Neo Lithium en European Metals Holdings.
Werk je nog speciale koersdoelen voor deze aandelen? Of laat je ze gewoon een paar jaar staan?

[...]
De mensheid laat in de komende 10 jaar de verbrandingsmotor voor wat het is en zal overgaan naar de elektromotor voor kleine voortuigen en vermoedelijk naar aandrijving door waterstof voor de grote voertuigen. Het betekent een volledige omschakeling. Dit creëert ook de grootste kansen op de beurs sinds de opkomst van de grote technologie bedrijven. Dit gegeven wordt geaccelereerd door de global warming die maakt dat het een shift is die we moeten maken. Ik verwacht dat de subsidies voor olie en gas de komende jaren zullen stopgezet worden. Tegelijkertijd zie je dat de subsidies voor zon, water en windenergie aan het toenemen zijn. prijspariteit voor een EV in vergelijking tot een vergelijkbaar model met verbrandingsmotor, wordt verwacht voor 2023. Op dat moment is het logischer dat je een EV koopt, omdat hij goedkoper zal zijn. Dan kan het allemaal heel snel gaan!

Ik verwacht van al de voorgestelde bedrijven dat ze in 2021 en 2022 minimaal 100 % zullen stijgen. Enkele zullen veel beter doen. De lithiumprijs is vorige maand voor het eerst gestegen in meer dan drie jaar tijd. De tekorten op vlak van vraag en aanbod zullen pas binnen twee jaar ontstaan. Op dat moment gaan de prijzen echt de hoogte in. We hebben zo een hype reeds gehad van 2015 tot 2017. Je zal die grafiek ongeveer kunnen copy pasten naar de komende drie jaren. Tussen 2023 en 2030 zullen er tekorten zijn van zowel lithium, nickel(sulfaat) en vanadium. Van Manganese en cobalt is het afwachten.

Mijn favorieten zijn:
- Talga Resources voor grafiet
- Cypress development voor lithium (uit klei)
- Neo Lithium voor lithium (uit brine)
- European Metals Holdings voor tin en lithium (uit hard rock)
- horizonte minerals voor nickel
- Ferro-Alloy Resources voor vanadium
- Manganese X Energy voor manganese (mangaan)

Voor bovenstaande aandelen heb ik een koersdoel die 300 % hoger ligt dan huidige koers, binnen tweetal jaren (zonder uitzondering).
Het koersdoel van Horizonte minerals zou 500 % kunnen stijgen op die termijn. Indien ze niet overgenomen worden dan.

Voor goud, heb ik:
- Hummingbird Resources (100.000 oz productie die ze binnen twee jaar verdubbelen. Binnen drie jaar komt het grootste project er bij. Normaal zullen ze dan 450.000 oz per jaar produceren. De uitbreiding zal normaal nagenoeg volledig via de cash flow gefinancierd kunnen worden. Momenteel slechts 100 M pond marktkapitalisatie. Ongelooflijk goedkoop. productie is wel in Afrika, wat enige risico op vlak van jurisdictie met zich meebrengt).
- Maritime Resources - DFS in het eerste kwartaal van 2021. Het ziet er naar uit dat ze voor slechts 55 M in productie kunnen gaan. NPV zal boven de 200 M uitkomen. Huidige marktkapitalisatie is slechts 33 M.

--> beide zullen het goed doen, ook als de goudprijs een beetje zakt. Beide bedrijven maken immers een belangrijke shift in het komende jaar. Als de goudprijs het goed doet, kunnen ze hoge toppen scheren.

Voor zonne-energie heb ik:
- solar Integrated Roofing - snel groeiend bedrijf in de VS.

hirshi
0
De klimaatverandering biedt ook kansen.

Vandaag hoorde ik dat een gerenommeerde Franse wijnbouwer zei dat Nederland het nieuwe champagnegebied kan worden.
Sprinterke
0
quote:

hirshi schreef op 26 december 2020 21:11:

De klimaatverandering biedt ook kansen.

Vandaag hoorde ik dat een gerenommeerde Franse wijnbouwer zei dat Nederland het nieuwe champagnegebied kan worden.

Misschien kan je tegen dan ook proberen Nederland over te zwemmen...
hirshi
0
quote:

Sprinterke schreef op 26 december 2020 21:13:

[...]

Misschien kan je tegen dan ook proberen Nederland over te zwemmen...
Als jij verdrinkt ben ik allang weg.

ffff
0
Sprinterke,

Bedankt alweer voor je uitvoerige posting hierboven. Blijf ons maar regelmatig, al is het maar eens per maand of per kwartaal, informeren:

Je schrijft: en vermoedelijk naar aandrijving door waterstof voor de grote voertuigen. Het betekent een volledige omschakeling.

Als aanvulling hierop, Sprinterke: SUEZ rapporteerde dat ze de komende twee jaar langs de twee langste en grootste transportassen van Frankrijk, waterstof opslagplaatsen gaat plaatsen en uitbaten om het toekomstige vrachtvervoer in Frankrijk van Noord naar Zuid en van Duitsland, Zwitserland naar de Atlantische kust met vrachtwagens aangedreven met waterstof mogelijk te maken. Men werkt dus heel concreet aan dat scenario, hetgeen je dan in persmededelingen van Solvay en Siemens ook weer terug tegenkomt.

Vraag blijft natuurlijk wanneer het echt rendabel gaat worden, maar er wordt in ieder geval heel hard aan gewerkt.

Ik heb nog even geprobeerd het artikel van SUEZ terug te vinden, maar lukte niet. Het stond op www.boursier.com

Peter
New dawn
0
TT:

Vorig jaar was in Europa het warmste
jaar sinds het begin van de metingen,
meldt het aarde-observatiepgrogramma
van de EU Copernicus.2019 was ook een
recordjaar en vorig jaar ging daar met
0,4 graden overheen.Het was in Europa
1,6 graden warmer dan het langjarig
gemiddelde van de periode 1981-2010.

Wereldwijd komt de temperatuur vorig
jaar op gelijke hoogte met 2016,tot nu
toe het warmste jaar ooit.De grootste
afwijking werd nu gemeten in Siberië.

Eigenlijk dachten onderzoekers dat 2020
minder warm zou zijn,door de verkoeling
door La Nina,het natuurverschijnsel
waarbij warm zeewater wordt verdreven.
New dawn
0
Het jaar 2020 was warmer ondanks de vermindere uitstoot van kooldioxide. Dat bewijst dat de uitstoot in het verleden een naijleffect heeft en we niet zoals bij CFK´s het gas nog kunnen verminderen. (met de huidige techniek) Het zou maar zo kunnen dat als we de uitstoot totaal stoppen de opwarming doorgaat agv het naijleffect en het albedo-effect. Verder de mogelijke rol vd ijsbrekers in het noordpoolgbied. Dan is er nog de versneliing in de opwarming.

CO2 breekt niet af in de atmosfeer. Je zou het inert kunnen noemen.

De mens probeert de meeste economische activiteiten mbv fossiele brandstoffen na de coronacrises te herstellen.

!@#$!@!
0
Condities die normaal voor winter en dus ijs en schaatsen zorgen, doen nu helemaal niks. Dat is toch vrij bizar.

www.nu.nl/klimaat/6100533/plotselinge...
Nederland kreeg in de eerste week van januari te maken met uitzonderlijk weer: een noordoostenwind, zónder vorst. Opmerkelijk, vertellen meteorologen aan NU.nl, en mogelijk een gevolg van de recordhitte in de zomer in Rusland. Ondertussen vindt op 30 kilometer hoogte boven de Noordpool een sterke opwarming plaats, die ook later in de winter kans op oostenwinden geeft.

"Ik heb het nog nooit zo extreem gezien, begin januari", zegt KNMI-klimaatonderzoeker Peter Siegmund tegen NU.nl. Hij doelt op een situatie waarbij in Nederland normaal gesproken de schaatsen uit het vet kunnen: een aanhoudende oostelijke wind. Maar hoewel die lucht uit Rusland naar Nederland bracht, zat er geen graadje vorst bij - zelfs 's nachts bleef de temperatuur boven 0.

Dat komt deels omdat de nachten bewolkt waren, en dus minder koud, vult zijn collega Alwin Haklander aan. "Maar klimaatverandering speelt ook een rol. De brongebieden van onze winterkou, zoals de Noordpool en Rusland, warmen veel sneller op dan gemiddeld."

Binnen de Russische poolcirkel werd afgelopen zomer een temperatuurrecord van 38 graden gemeten, en er bevindt zich ook nu nog aanzienlijk minder sneeuw en ijs dan normaal.
josti5
0
Nee, dit zijn helemaal geen condities, die normaal voor sneeuw en ijs zorgen!!!
Die mijnheer Siegmund kent zijn vak niet, óf hij manipuleert!
Werkelijk, om pisnijdig van te worden!
Dit weertype, met een depressie ten zuiden van ons, geeft weliswaar een oostenwind, maar voert geen lucht uit Rusland aan, maar vanuit Zuid-Europa, en kán helemaal geen vorst, ijs en sneeuw geven.
Voor vorst, ijs en sneeuw heb je hoge druk boven Scandinavië nodig, met een stevige noordooster, die bovendien even moet aanhouden, en een wat zuidelijker gelegen depressie, dan nu.
Dán pas krijg je dit weer: www.buienradar.nl/weer/Sint-Petersbur...
objectief
0
Sommige ouderen denken overal verstand van te hebben; net als Trump die dacht ook dat het klimaat er niet toe doet.
Maar daarom compleet weggestemd en ook meerderheid in de Senaat kwijt en de aanstoker van 4 doden uit eigen kring.
hirshi
1
quote:

objectief schreef op 8 januari 2021 17:09:

Sommige ouderen denken overal verstand van te hebben; net als Trump die dacht ook dat het klimaat er niet toe doet.
Maar daarom compleet weggestemd en ook meerderheid in de Senaat kwijt en de aanstoker van 4 doden uit eigen kring.
Gelukkig hebben we jou als vroegoude jongere om ons de weg te wijzen.

Ook bijzonder je dat je denk te weten wat anderen denken.
Dat is meestal voorbehouden aan waarzeggers en kaartleggers.

Jouw analyse van de feiten is ook echt uniek.

Je suggereert dus dat het republikeinen zijn die het doden van demonstranten op hun geweten hebben.

Kom eens met het bewijs dat de schuldigen die het doden op hun geweten hebben republikeinen zijn. Dat zal je niet lukken.

Sprinterke
0
quote:

Sprinterke schreef op 26 december 2020 21:04:

[...]

De mensheid laat in de komende 10 jaar de verbrandingsmotor voor wat het is en zal overgaan naar de elektromotor voor kleine voortuigen en vermoedelijk naar aandrijving door waterstof voor de grote voertuigen. Het betekent een volledige omschakeling. Dit creëert ook de grootste kansen op de beurs sinds de opkomst van de grote technologie bedrijven. Dit gegeven wordt geaccelereerd door de global warming die maakt dat het een shift is die we moeten maken. Ik verwacht dat de subsidies voor olie en gas de komende jaren zullen stopgezet worden. Tegelijkertijd zie je dat de subsidies voor zon, water en windenergie aan het toenemen zijn. prijspariteit voor een EV in vergelijking tot een vergelijkbaar model met verbrandingsmotor, wordt verwacht voor 2023. Op dat moment is het logischer dat je een EV koopt, omdat hij goedkoper zal zijn. Dan kan het allemaal heel snel gaan!

Ik verwacht van al de voorgestelde bedrijven dat ze in 2021 en 2022 minimaal 100 % zullen stijgen. Enkele zullen veel beter doen. De lithiumprijs is vorige maand voor het eerst gestegen in meer dan drie jaar tijd. De tekorten op vlak van vraag en aanbod zullen pas binnen twee jaar ontstaan. Op dat moment gaan de prijzen echt de hoogte in. We hebben zo een hype reeds gehad van 2015 tot 2017. Je zal die grafiek ongeveer kunnen copy pasten naar de komende drie jaren. Tussen 2023 en 2030 zullen er tekorten zijn van zowel lithium, nickel(sulfaat) en vanadium. Van Manganese en cobalt is het afwachten.

Mijn favorieten zijn:
- Talga Resources voor grafiet
- Cypress development voor lithium (uit klei)
- Neo Lithium voor lithium (uit brine)
- European Metals Holdings voor tin en lithium (uit hard rock)
- horizonte minerals voor nickel
- Ferro-Alloy Resources voor vanadium
- Manganese X Energy voor manganese (mangaan)

Voor bovenstaande aandelen heb ik een koersdoel die 300 % hoger ligt dan huidige koers, binnen tweetal jaren (zonder uitzondering).
Het koersdoel van Horizonte minerals zou 500 % kunnen stijgen op die termijn. Indien ze niet overgenomen worden dan.

Voor goud, heb ik:
- Hummingbird Resources (100.000 oz productie die ze binnen twee jaar verdubbelen. Binnen drie jaar komt het grootste project er bij. Normaal zullen ze dan 450.000 oz per jaar produceren. De uitbreiding zal normaal nagenoeg volledig via de cash flow gefinancierd kunnen worden. Momenteel slechts 100 M pond marktkapitalisatie. Ongelooflijk goedkoop. productie is wel in Afrika, wat enige risico op vlak van jurisdictie met zich meebrengt).
- Maritime Resources - DFS in het eerste kwartaal van 2021. Het ziet er naar uit dat ze voor slechts 55 M in productie kunnen gaan. NPV zal boven de 200 M uitkomen. Huidige marktkapitalisatie is slechts 33 M.

--> beide zullen het goed doen, ook als de goudprijs een beetje zakt. Beide bedrijven maken immers een belangrijke shift in het komende jaar. Als de goudprijs het goed doet, kunnen ze hoge toppen scheren.

Voor zonne-energie heb ik:
- solar Integrated Roofing - snel groeiend bedrijf in de VS.

Ik herzie het koersdoel van Cypress Development naar 500 % op twee jaar. De reserves zijn zeer groot. Albemarle, die naast Cypress Development, een lithium operatie heeft, heeft de activiteiten uitgebreid. Cypress is dit jaar reeds verdubbeld (op twee weken). Toch is de opwaartse marge nog enorm.

Voor de speculatieven, naast Cypress zijn er twee kleinere bedrijven die dezelfde lithium concentraties in de grond hebben doch in een vroeger stadium zitten:
- Enertopia corp
- Noram Ventures

Verder hebben volgende lithium mijn bedrijven enorm potentieel:
- Critical Elements
- Frontier lithium

Manganese X Energy hebben vorige week aangetoond dat ze middels een eenvoudig proces mangaansulfaat kunnen produceren aan 99,95 % zuiverheid. Het maakt dat het project aangetoond heeft dat het toekomstgericht relevant zal zijn. De komende weken worden de resultaten van de exploratie eveneens bekend. Ik verwacht PEA studie tegen eind dit jaar.

Tot slot, horizonte minerals en Ferro-Alloy Resources zijn een nieuwe opwaartse trend gestart. Beide bedrijven hebben een aantal belangrijke katalysatoren dit jaar. Voor horizonte Minerals is het wachten op financiering.
luchtschip
0
rationeel
0

Voor BDB:)

MARTINUS VELTMAN

digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...

AMITO HAARHUIS
Directeur Rijksmuseum Boerhave

Op 4 januari jongstleden overleed Nobelprijswinnaar Martinus Veltman op 89-jarige leeftijd. In 1999 ontving hij samen met Gerard ’t Hooft de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor zijn baanbrekende werk met betrekking tot het samenbrengen van twee van de vier fundamentele natuurkrachten. In de theoretische natuurkunde speelt de Theorie van Alles die de vier natuurkrachten, (zwaartekracht, elektromagnetische kracht, zwakke kernkracht en sterke kernkracht) aan elkaar koppelt een grote rol. Als bijzondere tussenstap hebben Veltman en ’t Hooft de wisselwerking tussen de zwakke kernkracht en de elektromagnetische kracht (samen: de elektrozwakke kracht) op een wiskundige manier beschreven.

Om deze natuurkundige problemen te kunnen oplossen, was het nodig om er heel stevig aan te rekenen. Daarom begon Veltman berekeningen met de computer te doen. In Rijksmuseum Boerhaave staat in de eregalerij voor Nederlandse Nobelprijswinnaars een door Veltman zelfgebouwde draagbare computer uit 1988, één van de eerste ooit gemaakt. Met deze computer kon hij behalve met getallen ook rekenen met wiskundige symbolen. Het draaide op een zelf ontwikkeld besturingssysteem: VSOS of Veltman’s Simple Operating System.

Veltman werkte aan het begin van zijn carrière een aantal jaren bij CERN in Genève, nu vooral bekend van de deeltjesversneller. Daar ontwikkelde hij al in 1963 een grensverleggend computerprogramma dat hij met zijn gevoel voor humor de naam SchoonSchip gaf. Het zou de basis vormen voor vele programma’s die onderzoekers nu wereldwijd gebruiken. In de naam zat bewust twee keer de tongbreker ’sch’, een plagerijtje richting zijn Amerikaanse collega’s. Dit computerprogramma voerde hem uiteindelijk naar de Nobelprijs.

De zelfgebouwde computer in de eregalerij typeert Martinus Veltman als theoretisch natuurkundige. Hij was zeker geen studeerkamergeleerde. Hij vond dat de theorie en het experiment onlosmakelijk met elkaar samenhangen. De basis van zijn liefde hiervoor werd al gelegd in zijn jeugd. Hij keek de kunst af bij de plaatselijke loodgieter. Iets wat zijn vader niet beviel. Hij is er wel ver mee gekomen.
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 30 januari 2021 16:37:

Voor BDB:)

MARTINUS VELTMAN

U heeft blijkbaar de titel van het draadje niet begrepen.
476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.384,44 +0,08%
 EUR/USD 1,0614 -0,11%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront