Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dividendbeleggen

2.378 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
hirshi
1
quote:

Cosy schreef op 13 maart 2019 14:06:

Ik zit bij Binck en daar wordt altijd netjes 15% ingehouden voor de USA en Canada.
En voor Frankrijk 12,8%.
Je moet wel af en toe (eens per jaar?) een formulier ondertekenen. Dit wordt door de instanties aldaar vereist.
Dat klopt.

Binck heeft een qualified intermediary status in de VS waardoor 15% inhouding van bronbelasting mogelijk is. Zakelijke klanten moeten een treaty statement ondertekenen.

Voor Canada en Frankrijk moet iedereen een treaty statement ondertekenen.

Naar verluidt maakt Binck het ook mogelijk voor een aantal andere Europese landen dividendbelasting terug te vorderen via Mylette. Maar daar hangt dan wel weer een kostenplaatje aan en dat is per land verschillend.

Dit alles onder voorbehoud van wijziging.
Ron Kerstens
0
quote:

robutrecht schreef op 9 maart 2020 09:38:

phoe. tja durf je het? shell nu 14,50 is 12% dividend. kopen en 3 jaar op de plank leggen.
Zo zie je maar, (dividend)zekerheidjes bestaan niet :-)
hirshi
0
quote:

robutrecht schreef op 9 maart 2020 09:38:

phoe. tja durf je het? shell nu 14,50 is 12% dividend. kopen en 3 jaar op de plank leggen.
Elke crisis komt ten einde.

Bij een economische crisis is dat minder goed te voorspellen als bij een corona crisis.

Wie denkt dat de olieprijs niet verder kan dalen heeft geen ervaring met beleggen.
En wie denkt dat de koersen van Shell dan niet meegaan nog minder.

Als je echt gelooft in de winstgevendheid van het delven en distribueren van fossiele brandstoffen op termijn koop je langlopende calls.

Als rendementsaandeel heeft Shell afgedaan.

Dividend Collector
0
quote:

Seun schreef op 23 mei 2020 15:38:

Interessant draadje.
Voor mij is op de AEX, naast RDS en Unilever, URW toch ook een wat ik heb aangeschaft voor het dividend.
Ondanks dat dividend dit jaar ff een stuk minder is geloof ik zelf ook in de kracht van dividend beleggen.
Persoonlijk heb ik nu qua aandelen voor het dividend (op termijn) ;
URW
RDS
Unilever
ABN
Pfizer
Coca Cola
Nova Scotia Bank

Daarnaast diverse erf's, waarbij sommige het dividend uitbetalen en sommige het herbeleggen.

Laat het geld en opbrengst maar hard werken voor ons. ??

Je hebt ook fallen angels URW, RDS en ABN. Het koersverlies is daar vele malen groter dan het dividend, dat ook nog eens geschrapt / verlaagd is. Wat is voor jou de reden die aan te houden?

Mijn favoriete dividend ETF:

www.vanecketfs.nl/producten/VanEck-Ve...
[verwijderd]
0
quote:

Dividend Collector schreef op 24 mei 2020 08:11:

[...]

Je hebt ook fallen angels URW, RDS en ABN. Het koersverlies is daar vele malen groter dan het dividend, dat ook nog eens geschrapt / verlaagd is. Wat is voor jou de reden die aan te houden?

Mijn favoriete dividend ETF:

www.vanecketfs.nl/producten/VanEck-Ve...
Juist vanwege het grote koersverlies wat zij afgelopen 2 maanden hebben doorgemaakt ben ik pas recent erin gestapt. Mijn GAK zijn dus relatief laag.
URW €50
ABN €7
RDS €15,50
Allen dus wel al in de min, maar verwacht zelf dat er minimaal al een flinke koersstijging op termijn zal plaatsvinden bij alle drie en ik verwacht het dividend ook weer terug op termijn. Als dit uitkomt is het dubbel op profijt.

Hiervoor had ik alleen maar etf en beleggingsfondsen.

Bedankt voor het delen van de etf. Ik heb wel al een andere van VanEck en zal hier even induiken.

Mijn best presterende fonds is Morgan Stanley US Advantage fund (EUR), deze staat zelfs op dit moment op een 38% winst sinds ik het heb aangekocht. Zeg ongeveer 6 geleden en sindsdien elke maand automatisch hier een klein beetje van bijkoop.
Keert geen dividend uit, maar herbelegt. Benchmark is de S&P500.
Dividend Collector
0
Dank voor de tip! Is dat het fonds met ISIN LU1626158825 met kosten /TER 0,81%? Die staat inderdaad al hoger dan voor de crisis. Amazon is de grootste positie.
[verwijderd]
0
LU0225741247
0,89% lopende kosten en
0,7% management fee.
Wel vrij hoge kosten, maar tevens misschien 1 van de weinige die deze kosten waarmaakt.
[verwijderd]
0
Moet wel zeggen dat dit fonds niet een van de best scorende is op ESG en wil op termijn mijn portefeuille wel meer die richting op bewegen.
Wat dat betreft denk ik, zonder onze inbreng te overschatten, dat ook wij als particuliere beleggers hier toch enige invloed kunnen hebben.
Dividend Collector
0
www.iexprofs.nl/Nieuws/505877/aandele...

Voor de lange termijn is Janus Henderson Investors zeker niet negatief over dividendaandelen. Jane Shoemake, directeur beleggingen, Global Equity Income, kijkt optimistisch vooruit.

"De meeste Europese bedrijven keren slechts een keer per jaar in het tweede kwartaal uit, dus een annulering van het dividend heeft een disproportioneel grote impact op het jaartotaal, maar dat betekent ook dat we in 2021 in Europa een herstel zullen zien. De grote vraag is wat er in de VS en Canada gaat gebeuren in het vierde kwartaal, wanneer bedrijven hun jaarlijkse dividend bijstellen. Ondanks de verlagingen verwachten we nog steeds dat de dividenden dit jaar en volgend jaar de 1 biljoen dollar zullen overstijgen, wat het belang van het inkomstengenererende vermogen van aandelen benadrukt. Een tijdelijke onderbreking van de dividenduitkeringen verandert de fundamentele waarde van een bedrijf niet, maar kan wel het kortetermijnsentiment aantasten.”
Dividend Collector
0
www.iexprofs.nl/Column/507078/dividen...

Haha, K vormig herstel, die hadden we nog niet gehoord.

Stukje uit het artikel:

Voor 2021 verwachten we dat het dividend van de portefeuille met ongeveer 10% kan stijgen. Deze verwachting is met de nodige mitsen en maren omkleed. Met die 10% zijn we nog niet terug op het oude niveau. De grote swingfactor vormen de banken. We denken dat deze op termijn weer in staat zijn substantieel dividend uit te keren. Covid-19 blijft nog even bij ons, maar we leren ermee leven, zodat de economie hopelijk doorkabbelt. Nieuwe nationale lockdowns zitten niet in ons scenario, de komst van een effectief vaccin op termijn wel.

Voor dividendaandelen is er nog meer rugwind. Door het zogenoemde K-vormige herstel dat we nu meemaken, is het waarderingsverschil tussen tech en de andere sectoren ongekend groot geworden. Volgens ons moet dat verschil de komende jaren minder worden. Het kan toch niet zo zijn, dat alle stimulansen van overheden en centrale banken maar één sector ten goede komen? Er zal slimmer moeten worden nagedacht hoe delen van de economie, die het nu onevenredig zwaar hebben, ook adequaat worden geholpen.
Dividend Collector
0
www.belegger.nl/Column/507701/Dividen...

Lage rente duwt obligatiebeleggers richting dividendaandelen
"Maar dat gaat over individuele sectoren en bedrijven. Als het om dividendbeleggen an sich gaat, is daar zeker toekomst voor. Dat heeft alles te maken met het lage-renteklimaat. De lange rente is nu negatief. Als we kijken naar de reële rente, die gecorrigeerd is voor de inflatie, geldt dat ook voor de VS."

"Obligatiebeleggers worden zo als het ware richting risicovollere beleggingen geduwd en ze zoeken hun heil in dividendaandelen. Dan zit je natuurlijk met koersrisico. Hoewel ze zeker niet met hun hele vermogen zullen instappen, zal het toch wel substantieel zijn. In die zin is dividendbeleggen zeker niet dood."

Niels Koerts, die zich bij IEX.nl voor de serie 'Dividendtoppers' regelmatig bezighoudt met het selecteren van de beste dividendaandelen, sluit zich bij Wessels aan. Koerts: "De inkomenbeleggers, dus de mensen die geld beleggen om van te leven, kunnen niet meer bij obligaties terecht. Ik zou zeggen: juist nu is het moment om voor dividendbeleggen te kiezen."
Dividend Collector
1
Op naar het herstel van dividend- en waardeaandelen in 2021. De coronacrisis biedt nog steeds unieke kansen om deze aandelen (voor mij vooral ETF’s) tegen bodemprijzen aan te schaffen voor een mooie dividendportefeuille voor de langere termijn.
Dividend Collector
0
www.morningstar.com/articles/1015648/...

1) Price
Fees are the most stable, explicit, and predictable detractor from future performance and will come directly off the top of an investor's income stream. Look for low-cost funds.

2) Yield
Do not consider yield in isolation. Rather consider it in its historical context, how it stacks up relative to peers, and how it ties back to the underlying index methodology. Higher-yielding funds tend to court more risk.

3) Growth
Look for funds that can grow their dividends at an inflation-plus rate over the long haul. Benchmarks that specifically screen for dividend durability and/or prospective growth should have better odds of growing their income streams over time and tend to invest in higher-quality firms that enjoy economic moats.

4) Durability
Investors should place a premium on dividend durability, particularly in bear markets. On average, the ETFs in the sample I studied that specifically screen for growing and/or stable dividends fared better during the global financial crisis, experiencing relatively muted dividend drawdowns versus their peers. Silver-rated VIG fits this mold.
Rik R
0
Dag DC, terugkomend op jouw post in het Prosus draadje. Waarom is VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF jouw favoriet?

En vind je PostNL geen interessante voor je dividend portefeuille. Rendement straks op deze koers van >6% gezien hun pay out ratio.
Dividend Collector
1
Hi ABC,

De ETF van VanEck is mijn favoriet omdat :
- deze mooi gespreid is over 100 bedrijven en sectoren/landen
- deze een dividendrendement geeft van meer dan 4%, zelfs nu tijdens de coronacrisis
- het dividend netto is doordat je de belasting met de aangifte kunt terugvragen, net als met Nederlandse aandelen

Nadeel is wel het lage volume, maar daar heb ik geen hinder van.

PostNL is zeker interessant, maar voor de dividend portefeuille selecteer ik enkel bedrijven die het dividend niet schrappen of terugschroeven. Zie punt 4 (Durability) in mijn post hierboven. PostNL heeft het opgeschort met de intentie het dit jaar te hervatten, maar dan nog zijn de omstandigheden en de resultaten erg onzeker. Om deze redenen bouw ik mijn positie in Shell niet verder meer uit en heb ik afscheid genomen van Eurocommercial Properties .

Tot slot ben ik ook groot fan van Aperam, maar daar heb ik de fout gemaakt de positie te verkopen na een aardige koerswinst. Dit terwijl ik het aandeel eigenlijk puur voor het dividend had. Soms ga ik handelen met fondsen waar ik eigenlijk in beleg voor de lange termijn, dat is nog een manco.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Zwitserleven
1
MIjn Europees dividend komt voornamelijk van ASML, Allianz, Aurelius, DSM en Münchener Rück.
In dollars: Abbvie, Lyondell, BEP en Linde. BEP ga ik verkopen, zoek nog een goede vervanger.
Heb eerder dit jaar Patterson Companies (PDCO) gekocht. Naast dividend het rendement nog wat verhoogd met geschreven opties.
Rik R
0
quote:

Dividend Collector schreef op 2 januari 2021 11:22:

Hi ABC,

De ETF van VanEck is mijn favoriet omdat :
- deze mooi gespreid is over 100 bedrijven en sectoren/landen
- deze een dividendrendement geeft van meer dan 4%, zelfs nu tijdens de coronacrisis
- het dividend netto is doordat je de belasting met de aangifte kunt terugvragen, net als met Nederlandse aandelen

Nadeel is wel het lage volume, maar daar heb ik geen hinder van.

PostNL is zeker interessant, maar voor de dividend portefeuille selecteer ik enkel bedrijven die het dividend niet schrappen of terugschroeven. Zie punt 4 (Durability) in mijn post hierboven. PostNL heeft het opgeschort met de intentie het dit jaar te hervatten, maar dan nog zijn de omstandigheden en de resultaten erg onzeker. Om deze redenen bouw ik mijn positie in Shell niet verder meer uit en heb ik afscheid genomen van Eurocommercial Properties .

Tot slot ben ik ook groot fan van Aperam, maar daar heb ik de fout gemaakt de positie te verkopen na een aardige koerswinst. Dit terwijl ik het aandeel eigenlijk puur voor het dividend had. Soms ga ik handelen met fondsen waar ik eigenlijk in beleg voor de lange termijn, dat is nog een manco.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Helder verhaal, waarvoor dank.
Dividend Collector
0
www.iexgeld.nl/Artikel/510556/Analist...

Minder positief over groeiaandelen
Vooral groeisectoren, die het in 2020 nog uitstekend deden, zullen achterblijven, terwijl waardeaandelen weer in trek zullen zijn. Daarmee is Citi voor het eerst sinds jaren een stuk minder positief over groeiaandelen en dat bepaalt ook de visie van de bank over de Amerikaanse aandelenmarkten.

Citi ziet het Amerikaanse begrotingstekort als een groot probleem, onder meer voor de dollar. De Amerikaanse munt zal volgens de analisten verder verzwakken, hetgeen opkomende markten en grondstofaandelen goed zal doen.
2.378 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,68  -4,68  -0,54%  09:11
 Germany40^ 17.685,80 -0,85%
 BEL 20 3.802,53 -0,63%
 Europe50^ 4.902,68 -0,69%
 US30^ 37.619,14 -1,04%
 Nasd100^ 17.297,31 -1,43%
 US500^ 4.988,46 -1,20%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.390,95 +0,49%
 EUR/USD 1,0649 +0,06%
 WTI 83,03 +1,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,81%
AEX -0,62%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront