Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

voda
0
Hypotheekaanvragen in december 2020 'ongekend hoog'

Gepubliceerd op 4 januari 2021 07:30 | Views: 1.625

UTRECHT (ANP) - In december 2020 kwam het aantal hypotheekaanvragen uit op 40.458. Dat is 35 procent meer dan het gemiddelde aantal van 30.015 dat de afgelopen vier jaar in deze maand werd aangevraagd. Dat is "ongekend hoog", zegt het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Normaal gesproken worden er vanwege de feestdagen in december minder hypotheken aangevraagd, aldus HDN, een initiatief van diverse hypotheek-, krediet-, en verzekeringsmaatschappijen. Er werd al verwacht dat het aantal aanvragen hoger uit zou vallen omdat kerst deels in het weekend viel.

Op 7 januari publiceert HDN de jaarcijfers.
voorkenniskoning
0
quote:

voorkenniskoning schreef op 21 december 2020 09:46:

Als het zo doorgaat staan er eind januari minder dan 30000 woningen (bestaande- en nieuwbouw) als beschikbaar op Funda. We staan nu nog 34400 maar het gaat erg hard..
ehhhmm ging een beetje sneller en dus zojuist al onder de 30k beschikbaar
voda
0
Nog nooit zoveel hypotheekaanvragen als in 2020

Gepubliceerd op 7 januari 2021 07:34 | Views: 117

UTRECHT (ANP) - Er zijn nog nooit zoveel hypotheekaanvragen gedaan als in 2020. In totaal werden er vorig jaar meer dan 500.000 aanvragen voor het afsluiten of oversluiten van een hypotheek gedaan, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dat is haast een kwart meer dan in 2019.

Van de in totaal 535.375 hypotheekaanvragen die HDN registreerde, waren er 303.789 nieuwe hypotheken. Dat was een toename van meer dan 10 procent. Het aantal oversluitingen en tweede hypotheken kwam uit op 231.586, wat bijna de helft meer was dan een jaar eerder. Het totaalbedrag dat aan hypotheken werd aangevraagd bedroeg ruim 136 miljard euro. Daarvan was 3,1 miljard euro bedoeld voor verbouwingen, meer dan het dubbele dan in 2019.

HDN-bestuurder Merlyn van den Berg noemt 2020 "een bizar jaar". Door de coronacrisis dachten veel deskundigen dat de hypotheekmarkt zou inzakken, roept ze in herinnering. Maar dat gebeurde niet en zelfs op het hoogtepunt in maart en april "stroomden de hypotheekaanvragen binnen". Toch is er volgens Van den Berg ook een schaduwzijde: de gemiddelde woningwaarde steeg hard waardoor het voor starters en doorstromers met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moeilijker is om een woning te kopen.
Freemoneyforever
0
DNB: koophuis net zo belasten als spaargeld en aandelen
Daarmee wordt het verschil in kosten tussen het huren en kopen van een huis kleiner en dat is goed voor de woningmarkt.
www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-...
voda
0
‘Huizenkopers wijken vaker uit naar provincie’

Gepubliceerd op 12 januari 2021 06:17 | Views: 104

AMSTERDAM (ANP) - Randstedelingen verhuizen steeds vaker naar de provincie en dan met name naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe. De redenen daarvoor zijn de verzadigde woningmarkt in de grote steden en de sterk stijgende huizenprijzen in de omringende gemeenten, zo constateert hypotheekadviseur De Hypotheker. Ook zijn steeds meer kopers op zoek naar meer leefruimte door de coronacrisis, vult huizenverkoopwebsite Funda aan.

Het aantal hypotheekaanvragen steeg vorig jaar in Overijssel en Groningen met respectievelijk 37 en 35 procent, aldus De Hypotheker. In Flevoland en Drenthe steeg het aantal aanvragen ook met ruim 30 procent. Volgens de hypotheekadviseur is de kans, mede door de verhuisdrift van randstedelingen, groot dat ook in Overijssel, Flevoland, Drenthe en Groningen de huizenprijzen sneller zullen stijgen.

De groeiende populariteit van deze provincies wordt waarschijnlijk versneld door de coronacrisis, constateren zowel De Hypotheker als Funda. "Ook is het woon-werkverkeer een minder grote belemmering om een huis in de regio te kopen, nu thuiswerken naar verwachting ook ná de crisis gemakkelijker zal worden." Funda-topman Quintin Schevernels verwacht dat deze trend dit jaar verder doorzet.

Flexibel

Ondanks de krapte op de woningmarkt, verwachten kopers en verkopers dat de huizenmarkt in 2021 iets zal ontspannen, zo komt naar voren in de maandelijkse index van huizenverkoopwebsite Funda, zonder dat direct duidelijk wordt waar die verwachting op gebaseerd is. De geënquêteerden denken dat "de markt over een half jaar wat gunstiger is voor het kopen van een huis en wat ongunstiger voor het verkopen van een huis, dankzij meer aanbod en lagere huizenprijzen".

Funda verwacht dat starters in 2021 het flexibelst zijn in hun zoektocht naar een woning. Zij zijn het meest bereid om af te wijken van hun plan om hun kansen te vergroten, volgt uit de Funda-enquête. Starters zullen bijvoorbeeld sneller een aankoopmakelaar inschakelen of zoeken in een andere regio. Ook zullen ze eerder bereid zijn om hun budget te verhogen of hun woonwensen aan te passen. Dit komt overeen met de trend die Funda schetste in november dat kopers in de huidige markt steeds vaker concessies doen.
voda
0
ABN AMRO: huizenprijzen stijgen dit jaar met 5 procent

Gepubliceerd op 12 januari 2021 07:55 | Views: 0

AMSTERDAM (ANP) - De huizenprijzen blijven dit jaar ondanks de zwakke economie opnieuw stijgen, verwacht het Economisch Bureau van ABN AMRO. De gemiddelde woning zal in 2021 volgens de economen van de bank 5 procent duurder worden, mede omdat er betrekkelijk weinig woningen op de markt komen.

De prijstoename komt deels omdat de forse prijsstijging van de laatste maanden nog doorwerkt op de huizenmarkt, het zogeheten overloopeffect. Het toegenomen vertrouwen was ook reden voor ABN AMRO om een hogere prijsstijging te ramen dan eerder. Onder meer door de start van het vaccineren tegen het coronavirus is er wat "meer zekerheid voor de toekomst", geeft econoom Philip Bokeloh aan.

In de tweede jaarhelft rekenen de economen van ABN AMRO op een stijging van de werkloosheid. Dat zal betekenen dat het gemiddelde loon daalt en daarmee de beschikbare hypotheekruimte voor sommige kopers. Als gevolg daarvan koelt de woningmarkt ook wat af en worden de prijzen gedrukt.

Dat economische zwaar weer gaat niet aan de huizenmarkt voorbij, stelt ABN AMRO. De economen van de bank verwachten dan ook dat het aantal verkochte woningen komende jaar een tiende lager ligt dan in 2020. Voor volgend jaar rekent ABN AMRO nog maar op een gemiddelde prijsstijging van 1 procent. Het aantal verkochte woningen zal dan opnieuw 5 procent lager uitkomen.
voda
0
Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte

(ABM FN-Dow Jones) De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro, een stijging op jaarbasis van maar liefst 11,6 procent. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs

Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal ligt de prijsontwikkeling in een jaar boven de 11 procent.

Er werden afgelopen jaar 3,7 procent meer koopwoningen bestaande bouw verkocht dan in 2019. Daarmee was 2020 qua verkoop beter dan de twee voorgaande jaren. Het afnemende aanbod van huizen blijft de grootste bron van zorg, aldus de NVM.

In het vierde kwartaal van 2020 kende Nederland de krapste bestaande woningmarkt deze eeuw met een krapte-indicator van 1,9, dat betekent dat de consument uit minder dan

twee huizen kon kiezen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Henk Hobbybelegger
0
quote:

[verwijderd schreef:

id=5464039 date=201103051743]
Dalen, dat zeker. Hypotheekrenteaftrek kan toch niet in stand gehouden worden. Daarnaast zullen de babyboomers hun riante villatjes en middenklaswoningen massaal te koop zetten om hun intrek te nemen in een appartementje / bejaardentehuis. Plus dat een bubble altijd klapt en mensen gewoon niet zo veel meer kunnen lenen bij de banken. De huizenprijzen zijn in eerste instantie zo gestegen doordat de bank steeds meer gevaarlijke leningen verstrekte.

Ik denk dat als je toch een plekje wilt dat je beter af bent met een appartementje met veel voorzieningen dichtbij voor ouderen. Zoiets zal toch gewild blijven.

Maar goed, het feest is voorbij hoe je het ook wendt of keert.
Met de huidige rentes is de hypotheekrente aftrek nagenoeg onbelangrijk. Het tempo waarin je af moet lossen bepaalt de hypotheeklast. Het feest is niet over, maar verplaatst zich naar het oosten.
voda
0
Huiseigenaren kraken plan om gat tussen huur en koop te dichten

Gepubliceerd op 14 januari 2021 11:03 | Views: 0

DEN HAAG (ANP) - Om het verschil tussen koop- en huurwoningen te dichten moeten niet de huiseigenaren extra worden belast. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH), die bezwaar maakt tegen het plan van De Nederlandsche Bank (DNB) om de lasten voor huiseigenaren te verhogen. Volgens de huiseigenaren zou juist gekeken moeten worden naar verlaging en regulering van de huren in de vrije sector.

VEH-directeur Cindy van de Velde noemt het onbegrijpelijk dat DNB met een dergelijk plan is gekomen in een tijd dat starters al zoveel moeite hebben om de woningmarkt op te komen. Belastingingrepen nemen volgens haar de oorzaak van het probleem niet weg, maken de kloof tussen huur en koop niet kleiner en bieden geen structurele oplossing.

DNB stelde eerder dat huizenbezitters net zo veel belasting over hun eigen huis dienen te betalen als ze betalen over hun spaargeld. Daarmee zouden er in de toekomst geen belastingverschillen meer bestaan tussen het huren en kopen van een huis. DNB pleit al langer voor het afbouwen van die voordelen omdat ze het aangaan van hoge hypotheekschulden in de hand werken.

Huren duurder dan kopen

Dat huren momenteel duurder is dan kopen, heeft verschillende oorzaken. Het beperkte huizenaanbod en de lage hypotheekrente spelen een rol, maar ook de belastingvoordelen die het kopen van een huis stimuleren. Huurders zijn ook meer geld kwijt, omdat de maandlasten van kopers deels uit aflossing bestaan. En als huurders maandelijks hetzelfde bedrag zouden sparen als het bedrag dat kopers aflossen, ervaren zij als extra nadeel dat zij hierover nu nog meer belasting moeten betalen.

Volgens Van de Velde gaat DNB gaat in zijn vergelijking voorbij aan de lasten en financiële risico’s die een huiseigenaar loopt. Naast de kosten van onderhoud en verduurzaming loopt een huiseigenaar ook aanzienlijke risico’s zoals die van funderingsherstel door bodemdaling. Bovendien zijn huiseigenaren door wijzigingen in het fiscale stelsel of door stijging van de hypotheekrente helemaal niet zeker van blijvend lage woonlasten. "Juist de rente is de laatste jaren kunstmatig laag door het beleid van de centrale banken", aldus de VEH-directeur.

Een oplossing voor het probleem is volgens VEH om meer "passende" woningen voor huur en koop te bouwen. Pas als vraag en -aanbod in evenwicht komen, kan de oververhitte woningmarkt tot rust komen en kunnen de prijzen normaliseren, zo klinkt het.
midjj
0
Prima dat de VEH op dit onzalige plan van D66 (die zitten er achter en gebruiken marionet Knot) gereageerd heeft. Hopelijk laten wij als kiezers ook van ons horen over enkele maanden: Let goed op wat politieke partijen in hun programma hebben staan hierover. Naast D66 mijd ik sowieso de linkse partijen. Ook de rechtse partijen die geen duidelijk tegen standpunt innemen zal ik mijden.
izdp
1
HRA en EWF afschaffen.
Ter compensatie de arbeidskorting verhogen en als dan de balans negatief is voor de begroting dan de tarieven VRH wat verhogen en klaar.
Bespaart al enorm veel op de uitvoeringskosten en profiteren ook de huurders die werken.
Dit uiteraard als voorlopige maatregel op de weg naar afschaffing van alle toeslagen.
Uiteraard door een ruim belastingvrij inkomen in te voeren.
voda
0
NVM: demissionair kabinet zou funest voor woningmarkt zijn

Gepubliceerd op 14 januari 2021 13:12 | Views: 1.755

NIEUWEGEIN (ANP) - Een demissionair kabinet is funest voor de woningmarkt. Dat zegt Onno Hoes, voorzitter van makelaarsvereniging NVM. "Als je de woningmarkt een jaar laat liggen dan duurt het te lang voordat er besluiten genomen worden", aldus Hoes. Volgens hem ondervinden niet alleen kopers en verkopers hinder van een demissionair kabinet, maar krijgen andere sectoren, zoals de bouw, ook last.

Een demissionair kabinet heeft veel minder slagkracht. Er zijn momenteel discussies om het kabinet te laten aftreden, vanwege het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire. In een toelichting op de kwartaalcijfers van de woningmarkt benadrukte Hoes dat de nood op de woningmarkt nog steeds hoog is. Hij stelde dat Nederland "meer dan ooit" een speciale minister nodig heeft voor het inlopen van de achterstanden.

Hoes signaleert daarbij dat voor het eerst in lange tijd de ambitie voor de bouw van nieuwe koopwoningen niet is gehaald. Tot 2030 wil de overheid elk jaar 75.000 woningen bouwen, maar volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zou dat op 95.000 moeten liggen. Momenteel ligt het bouwtempo op ongeveer 60.000 woningen per jaar, schat het EIB.

Verantwoordelijkheid nemen

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken), die woningbouw in haar portefeuille heeft, moet nu eindelijk haar verantwoordelijkheid nemen, vindt Hoes. "Er zijn goede voornemens, maar de woningmarkt schreeuwt om concrete acties. Er is een substantiële toename van betaalbare woningen nodig. Nieuwbouw vraagt om een actieve overheid", aldus de voorzitter van de makelaarsvereniging.

Volgens Hoes moet de minister gemeenten en provincies aansporen om woningen te bouwen. Hij vindt dat Nederland eigenlijk weer terug zou moeten naar de tijd van de Vinexwijken, waarin de overheid juist de regie nam.

Als er een speciale minister voor Woningbouw komt, Hoes denkt dat dit wel zal gebeuren, dan moet deze "een dagtaak hebben" aan prestatieovereenkomsten voor gemeenten en provincies. Die zouden ook aandacht moeten hebben voor infrastructuur. Verder moeten lokale overheden behalve de locatie ook het type woning en de prijs in acht nemen.

Voor het huidige net begonnen jaar is de NVM niet optimistisch. Zo heeft de bouwproductie nog veel last van de stikstof- en PFAS-crises. Omdat bouwprojecten langere tijd kosten, verwacht de NVM pas later de negatieve effecten van de coronacrisis. Daarnaast is de snelheid van de ontwikkeling van nieuwe projecten en de besluitvorming afgenomen. De NVM verwacht dan ook dat er minder nieuwbouwprojecten op de markt komen.
voda
0
'Merendeel huizenbezitters niet bezorgd over betalen hypotheek'

Gepubliceerd op 15 januari 2021 10:08 | Views: 130

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan negen op de tien mensen met een hypotheek verwacht de komende drie maanden geen betalingsproblemen door de coronacrisis, meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ook maken huizenbezitters zich ten opzichte van april minder zorgen om hun inkomen als gevolg van de coronacrisis.

Onderzoeksbureau Ipsos bevroeg voor de toezichthouder honderden mensen in april en november 2020 naar mogelijke betalingsproblemen en zorgen over hun inkomen. In beide metingen zegt ongeveer 10 procent van de ondervraagden dat het inkomen gedaald is door de coronacrisis.

Hoewel het inkomen misschien gedaald is, zijn mensen minder somber geworden over hun inkomensvooruitzichten. In november verwachtte bijna driekwart van de mensen dat hun toekomstige inkomen niet zal afnemen. In april was dat met 60 procent wat lager. Van de huizenbezitters was in april nog ruim een op de vijf onzeker over hun inkomen, in november was dat afgenomen naar bijna een op de tien.

Van de ondervraagde hypotheekbezitters heeft 4 procent momenteel betalingsproblemen. Volgens de toezichthouder stond in november de teller voor mensen met een betaalpauze voor hun hypotheek op 25.000 mensen, minder dan 1 procent van alle huizenbezitters. De AFM baseert zich hiervoor op cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken en concludeert dat het aantal mensen dat zich zorgen maakt dus groter is dan het aantal mensen dat daadwerkelijk een betaalpauze nodig had.
voda
0
'Veel hypotheekaanbieders verlagen rente opnieuw'

Gepubliceerd op 15 januari 2021 10:05 | Views: 533

AMSTERDAM (ANP) - Veel hypotheekaanbieders hebben hun rentetarieven in het nieuwe jaar al een of meerdere keren verlaagd. Volgens adviesketen De Hypotheekshop wijzigden deze week zeker 28 geldverstrekkers de rente en gemiddeld bevinden de hypotheekrentes zich nu weer op hetzelfde extreem lage niveau als in maart vorig jaar.

De lage rente is een van de redenen van de gespannen situatie op de huizenmarkt. Momenteel willen eigenlijk veel meer mensen verhuizen dan dat er huizen te koop worden aangeboden, en dat drijft de prijzen van woningen flink op.

De trend van een dalende rente werd half maart vorig jaar nog onderbroken door de uitbraak van het coronavirus in Nederland, waarna verscheidene aanbieders overgingen tot lichte verhogingen van de rente. Nadat de markt in de zomermaanden tot rust was gekomen, begon de hypotheekrente vanaf augustus opnieuw te dalen.

Wie een hypotheek afsluit voor vijf jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) komt nu gemiddeld uit op een rente van 1,08 procent, met als in maart vorig jaar. Bij tien jaar vast gaat het zowel nu als toen om 1,13 procent. Bij twintig jaar vast is de rente nu zelfs iets lager dan destijds, met gemiddeld 1,42 procent. De hypotheekrentes zonder NHG-garantie zijn gemiddeld genomen wel wat duurder geworden.
voda
0
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen

Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte.

Stefan ten Teije 14-01-21, 10:00 Laatste update: 12:50

Bestaande huizen werden in de laatste drie maanden van 2020 voor gemiddeld 365.000 euro verkocht. Dat is 11,6 procent hoger dan het jaar ervoor en 9.000 euro meer dan een kwartaal eerder. Een ongewone piek, zeker ten tijden van een gedeeltelijke lockdown. Lokaal stegen de prijzen zelfs met meer dan 20 procent in een jaar tijd. Zo blijkt uit de laatste cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Hoewel afgelopen jaar wat meer huizen werden verkocht, droogt het aanbod op. De krapte op de huizenmarkt kenmerkt zich met het cijfer 1,9, wat wil zeggen dat woningzoekenden gemiddeld uit minder dan twee huizen kunnen kiezen. Dat cijfer is een dieptepunt uit de geschiedenis, de prijs een absoluut record. De vraagprijs van de gemiddelde te koop staande woning komt uit op 486.000 euro. Betaalbare huizen zijn nauwelijks beschikbaar, of zijn in een mum van tijd verkocht.

Je maximale hypotheek berekenen
Wat is je bruto jaarinkomen?

- maak je keuze -
Koop je samen met je partner?
ja
nee

Overdrachtsbelasting
De lage hypotheekrente zorgt ervoor dat huizenkopers meer geld kunnen lenen. Daarnaast speelt de verandering in de overdrachtsbelasting mogelijk een rol: beleggers konden nog tegen een tarief van 2 procent toeslaan (nu 8 procent), kopers tot 35 jaar mochten al profiteren van de afschaffing van de belasting, zolang ze de overdracht maar na 1 januari inplanden.

In de huurmarkt begint corona wel zijn sporen na te laten. Huurplatform Pararius kwam vanochtend ook met cijfers: nieuw aangeboden huizen in de vrije sector waren de laatste drie maanden 3,7 procent goedkoper dan een jaar eerder. Het aanbod groeide van 9000 aangeboden woningen vóór corona naar bijna 12.000 nu. Op de populaire site Funda.nl steeg het aanbod afgelopen jaar met zo'n 20 procent in vergelijking met 2019. Huurders hebben dus wat meer keuze, al blijft het beperkt.

De verklaring wordt deels gezocht in de afname van toeristische verhuur. Verhuurders die hun huis normaal gesproken via Airbnb op de markt zetten, gingen op zoek naar permanente bewoning van hun vastgoed. Ook de lagere instroom uit het buitenland heeft effect. Deze ‘expats’ verdienen vaak goed en zijn aangewezen op de relatief kleine vrije sector. Nog geen 10 procent van de huizen in Nederland wordt verhuurd boven de sociale huurgrens van 752 euro (kaal) per maand. Onder die grens zijn de prijzen door de overheid gereguleerd.

In het laatste kwartaal kan het aanbod huurwoningen overigens ook zijn toegenomen dankzij de toestroom van beleggers die huizen voor het lage tarief van 2 procent opkochten en direct in de verhuur gooiden. Zowel makelaars als notarissen repten over topdrukte dankzij deze belastingwijziging.

Regionale verschillen
Vooral Amsterdam manifesteert zich opvallend in de huizenmarktcijfers van het laatste kwartaal. De huurprijs per vierkante meter daalde met 7 procent. Maar ook de koopprijs vlakt af. De prijsstijging van 3,4 procent is beperkt in vergelijking met de drie andere grote steden (12 tot 15 procent duurder in een jaar). Misschien is de top onderhand bereikt, al kan corona ook meespelen in de internationaal georiënteerde hoofdstad. Hoe anders is het in het oosten van het land. In Hardenberg en Zutphen werden de huizen in één jaar tijd meer dan 20 procent duurder. De NVM vermoedt dat dat deels komt door een grotere belangstelling voor wonen buiten de Randstad, misschien wel aangemoedigd door thuiswerkvoordelen. Het zogenoemde rimpeleffect speelde echter ook al voor corona.

Toch is er ook een andere afvlakking te zien. Bij de verkoop van appartementen wordt minder vaak overboden, constateert de makelaarsvereniging. De hoge huizenprijs komt vooral op het conto van vrijstaande woningen (plus 14 procent) en rijtjeshuizen (12 procent). Appartementen werden gemiddeld een kleine 10 procent duurder.

Bekijk hieronder de populairste video's over wonen.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/wonen/huizenprijs-ongekend-...

izdp
0
Als koper kan je nu op Funda uit minder dan 30.000 beschikbare woningen of appartementen kiezen.
Daar zit nog een stukje vervuiling bij, maar is inclusief de nieuwbouw!
Nu staat niet alles op Funda, maar dit is wel heel bizar.
Maar DNB weet: bijbouwen heeft nauwelijks effect op de huizenprijzen.

objectief
0
Schaarste is enkel een hype van de makelaars, want hoe meer transacties hoe groter voor hun inkomen.
Iedereen woont al ergens, dus er is geen schaarste.
izdp
0
epicurus1
0
quote:

objectief schreef op 15 januari 2021 11:55:

Schaarste is enkel een hype van de makelaars, want hoe meer transacties hoe groter voor hun inkomen.
Iedereen woont al ergens, dus er is geen schaarste.

Vertel dat maar eens tegen al die jongelui die noodgedwongen bij hun ouders blijven zitten.
Met sparen kan je ook nimmer de stijgende prijzen bijbenen.
Verder is de asiel instroom gem 500 personen per week, dat geeft nog eens extra druk, vooral aan de onderkant van de markt.
[verwijderd]
0
zit weinig anders op dan een krot kopen, ik moet zeggen dat de krotten tegenwoordig meestal tegen de vlakte gaan voor super koophuizen lol.
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940 1941 1942 1943 1944 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,28  -11,79  -1,33%  15:43
 Germany40^ 17.743,70 -1,57%
 BEL 20 3.775,37 -2,03%
 Europe50^ 4.910,74 -1,48%
 US30^ 37.928,71 +0,61%
 Nasd100^ 17.693,80 +0,00%
 US500^ 5.050,74 -0,20%
 Japan225^ 38.366,12 -0,86%
 Gold spot 2.375,44 -0,32%
 EUR/USD 1,0637 +0,11%
 WTI 84,71 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +3,08%
FASTNED +1,65%
DSM FIRMENICH AG +1,59%
B&S Group SA +1,33%
Arcadis +1,10%

Dalers

ArcelorMittal -6,43%
Aperam -6,26%
SBM Offshore -4,10%
Pharming -3,59%
ALLFUNDS GROUP -3,11%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront