Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: ASML gaat als een speer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ONN 19 januari 2021 12:28
    quote:

    Ni! schreef op 19 januari 2021 08:45:

    'mogge...dips zijn er om evt shorts te lozen...en long te gaan...en het ziet ernaar uit dat dat nog even zo blijft...

    zo..dat was mijn riedeltje weer...;))

    succes
    Zeker omdat er nauwelijks nog gepost wordt hier? :P

    Jij ook succes (met je riedeltjes) :)
  2. Sem_7 19 januari 2021 13:26
    quote:

    Doptieman schreef op 19 januari 2021 13:10:

    De AEX keutelt wat dus het Tijdwaarde verlies wint en zet de Optiepremies flink naar beneden.

    Het zal vast de bedoeling zijn!!

    Met de put a20 650 ( of andere) zou je een gokje kunne wagen...
    Mochten de cijfers van ASML tegenvallen, dan....

    Er zit al heeeel veel goed nieuws in de koers!
  3. forum rang 6 b.west.invest 19 januari 2021 13:29
    quote:

    sims schreef op 19 januari 2021 12:46:

    Ben benieuwd of ze vanmiddag in de VS weer zo fanatiek ASML gaan kopen als gewoonlijk, dan schiet de AEX de lucht in
    Morgenochtend weten we of het verstandig was ASML in te kopen , kan me niet voorstellen dat zij gijn last hebben van de grondstoffen en half fabricaat malaise .

  4. forum rang 6 ttroo 19 januari 2021 13:46
    ASML vind ik een giga sell. Ze draaien prima, tot zeer prima. Dat klopt. Geen twijfel mogelijk. Maar ik zie niet de juiste verbanden in hun ratio's. En dat vind ik altijd eng. Het zal me niets verbazen als de markten een keer gaan draaien, ASML mee zakt met percentages a la 20 of 30%. Dat is nu nog niet voor te stellen en nog niet aan de orde. Maar hun ratio's zijn minder mooi, een belangrijke ratio zelfs schrikbarend lelijk, met de huidige aandelenkoers vergeleken dan. Ze kopen flink eigen aandelen in. Vanaf Q4. De impact op de koers is groot, maar de adding value voor ASML is zeer minimaal. Dat effect wordt versterkt als ik de eigen inkoop aandelen corrigeert voor personeels opties. Ik vind zelfs hun P&L eng. Maar dat terzijde. Overal ter wereld inkoop van eigen aandelen en ook nog eens extra free credits van Centrale Banken en negatieve rentes door Centrale banken. Kortom drie ingredienten die oververhitting van de beurzen gaan maken. Zolang ASML nog markt leader is ligt niemand wakker van hun waarderingen, maar zodra ASML wat meer concurrentie gaat krijgen is de huidige koers onhoudbaar.
  5. forum rang 6 ttroo 19 januari 2021 14:03
    Ik vind de P&L an ASML nog enger dan die van ING. En dat zegt heel wat, want ik ben geen fan ING cijfers. Maar markten zijn markten. Zolang multiples, gratis geld negatieve rentes heersen, is elk gerapporteerd cijfer een meevaller. Morgen idd de cijfers. Ik vermoed een daling of een stijging van 3 tot 5%. We gaan het zien of dat gaat uitkomen.
  6. forum rang 6 ttroo 19 januari 2021 14:07
    50 euro per aandeel is feitelijk een prima waardering voor ASML. Maar met een daling naar 250 a 200 euro per aandeel zijn beleggers al een stuk realistischer. Maar waarderingen blijven onrealistisch. En markten hebben altijd gelijk. Zolang de omstandigheden dit toe laten, zal dat ook zo blijven. Los van hoe goed de cijfers die ASML morgen bekend maakt. Maar we zullen een flinke reactie zien. Omhoog of Omlaag. Het is afwachten.
  7. forum rang 6 ttroo 19 januari 2021 14:33
    Iemand de beurs gezien van Vietnam? -5%. Dat soort percentages verwacht ik ook van Taiwan, Zuid Korea, India en de Westerse Schulden Wereld. Vietnam ging lang door en door. En in 1 klap vannacht er vijf procent af. Pijnlijk moment. Zuid Korea deed al een bevinkje, maar ze zijn er bovenop gekomen. Dus de echte beving op de beurzen gaat daar ook nog een keer komen. En dan mag de Centrale Banken weer helpen. Die mogen weer extra Free Credits gaan storten. Aan dat proces komt geen einde aan. Rorampo. Ja waar ga je heen, stieren kunnen de daling aardig afremmen en zorgen zelfs voor een groene plus. Er kan nog wat van af en dan een grote koerssprong omhoog? Galapagos. Kijk, gisteren op zich een positief slot, maar het was niet voldoende om de korte termijn downtrend te breken, maar deze sprong is duidelijk wel een breker. Keurig. Maar waar ga je heen? ING ze doen echt maar wat. Gisteren nog met macht en kracht boven de acht en nu lichtjes beven op de zeven. Ze liggen op steun. Breken steun. En er kan zo maar drie dubbeltjes vanaf. Adyen. Je hebt nog een week om door te herstellen. Daarna wordt het gevaarlijk. Beren liggen op de loer voor een grote beren move down. Akzo. Hoe meer ze bieden hoe beter voor de koers. Gisteren een down tikkie, maar gratis geld herstelt graag. Arcelor. Ook hier hebben de beren nog deze week de kans om ze verder weg te drukken naar die lage 19. Daarna kunnen ze de all-time high van de afgelopen tijd - 21 euro weer gaan aanvallen. Randstad. Je ligt een beetje moeilijk. Er is ruimte om hoger te gaan, maar niet al te veel. En dat zie je ook aan de koers. Ze weten het niet. Elk rood is niet goed. Ahold. Weer rood vandaag. Ze moeten echt naar de (geld)dokter of delisted worden door de AEX. Kortom zoveel rood brengt onrust onder de andere AEX fondsen en onder de AEX zelf. Wolters Kluw. Ik zie een hoge 68 een een hoge 70. De rest durven ze voorlopig niet te laten zien. ABN Amro. Staatsbank. Wereldbank. Die stonden nog vorig jaar (of korter of langer) op de 27 of 28 euro. Long Term beleggen noemt u dat. En maar door betalen aan de directeuren, raad van commissarissen en de top 50 of top 100 werknemers. Doet u goed. U bent voor ABN een gratis geld verstrekker. Shell. Daar is ruimte voor hoger, misschien niet op de korte termijn. Maar gaan ze dat ook doen? Philips. Zolang ze boven de 45 liggen zie ik het als positief, zie ik een dubbele 4, dan word ik minder happy in Philips.
  8. forum rang 6 ttroo 19 januari 2021 15:05
    Voorbeelden genoeg, maar kijkt u eens naar de tussen stand in Arcelor Mittal. Hoogste koers 20.41. Laagste koers 19.55. Wat heeft die robot gedacht op 20.40? Koopje? AI Robot geweest? Zit nog net geen euro tussen dus ik maar er 4.5% van. Goede AI robot die daar gekocht heeft.

    Over een half uurtje gaat Amerika openen. Wat een zooitje is het daar geworden met die overgang. Het is zelfs zeer kinderlijk geworden. Vluchten ban opheffen. Vluchten ban weer invoeren. Het straalt geen sterkte uit. Ik begrijp dat Biden 11 miljoen Amerikanen permanent wilt maken, zeg dat er 70% democraat is, wordt en blijft, dan heeft die 7.7 miljoen stemmen erbij. En de Republikeinen hebben er dan slechts 3.3 miljoen stemmen erbij. Oftewel een verschil van 4.4 miljoen stemmen. Dat zou helpen bij de volgende verkiezingen. Een verdeling over de staten en hoppa elke presidents verkiezing wordt leuk voor ze. Maar het tricky zit wel in, dat het lont verder wordt ontstoken. Trump aanhangers zijn behoorlijk explosief en met dit soort acties zullen ze het vuur graag willen ontbranden. Republikeinen doen dat ook direct, dus uit dat oogpunt geen verschil, maar je verwacht een iets betere timing van democraten gezien de huidige situatie. Maar beter nu, dan later, als je het moment mee hebt, kan je sneller vooruit. Dus het is allemaal begrijpelijk, maar of het verstandig is. Gooi die Amerikaanse beurzen maar open. Let u op de financials. Ze doen nu rood, maar Amerika gaat ook voor rode financials. Daar zit nog wel een aardige correctie in van 2 a 4%.
124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links