Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Economisch herstel Duitsland en Frankrijk eerder begonnen'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 19 januari 2021 16:48
    Als er geld in de economie moet gepompt worden is duidelijk. Velen zitten op hun tandvlees.
    Dat dit ook met geleend geld gebeurd lijkt mij dan ook duidelijk. Van waar anders zou dit geld dan moeten komen. Iemand die zijn geld uitleent wil daar ook iets voor terug. Dus ook de Centrale banken. Als je echter niets doet blijf je in de kou staan of in de natte sneeuw. Tot de dag dat je ziek wordt of doodvriest . Het is dan ook naief om dit niet in te zien.
  2. IkWilVanIEXAf 19 januari 2021 17:23
    Euu, de EURO is geen geld maar een valuta en het is geen lening maar een valutacreatie van de overheid. Deze EURO's worden door de overheid gecreëerd en de waarde wordt ontleent aan de waarde van de bestaande bestaande valutahoeveelheid. Er is echter geen grotere hoeveelheid goederen/diensten terwijl de valutahoeveelheid wel toeneemt. Dus voor de goederen/diensten zal dan extra voor betaald moeten worden (inflatie). . Goud voldoet meer aan de definitie van geld omdat dit waardevast is.

    Er is met wat googelen best wel een goede uitleg over het verschil tussen geld en valuta.
  3. [verwijderd] 19 januari 2021 17:54
    Dat is de grap ervan, centrale banken willen er helemaal niks voor terug, want die maken nieuw geld als ze iets kopen. Het is heel sympathiek natuurlijk om al die mensen en bedrijven te helpen op die manier, maar ooit moeten ze verder zonder die hulp. Het Grote Experiment dat plaats vindt is kijken of dat ook echt gebeurt, gaat het allemaal verder op eigen kracht of niet? Zo niet dan zijn we gewoon een miljard of 500 armer straks, zonder dat er iets voor terugkomt. Ik hoop dat het gaat lukken, maar ik denk van niet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links