Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Aandeelhouders LSE akkoord met verkoop Borsa Italiana

Gepubliceerd op 3 november 2020 13:05 | Views: 299

Euronext 13:35
91,35 +1,90 (+2,12%)

LONDEN (AFN) - Aandeelhouders van London Stock Exchange (LSE) hebben de beursexploitant groen licht gegeven om Borsa Italiana te verkopen aan Euronext. Die overname is naar verwachting in de eerste helft van 2021 rond.

Euronext, dat onder meer de beurs van Amsterdam exploiteert, sloot begin oktober een overeenkomst met LSE over de overname van het beursbedrijf uit Milaan. LSE ontvangt 4,3 miljard euro voor Borsa Italiana.

Aandeelhouders van LSE moesten nog instemmen met de deal. Het bedrijf achter de Londense beurs moest zijn Italiaanse activiteiten afstoten, om zo mededingingsbezwaren weg te nemen rond de eigen overname van financieel informatieleverancier Refinitiv.

Grootste beursuitbater

Door de overname van Borsa Italiana groeit Euronext uit tot de grootste beursuitbater van Europa. Naast de beurs in Amsterdam, exploiteert het bedrijf ook al de beurzen in onder andere Parijs, Brussel, Dublin en Lissabon. Het gecombineerde bedrijf is naar eigen zeggen goed voor beursnoteringen van meer dan 1800 bedrijven, met een totale marktkapitalisatie van 4,4 biljoen euro.

Euronext trekt bij de overname samen op met de Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Die organisatie investeert namens de Italiaanse staat in bedrijven die van nationaal belang zijn.
voda
0
PostNL verkoopt belang Nexive aan Poste Italiane

(ABM FN-Dow Jones) PostNL en Mutares verkopen Nexive aan Poste Italiane. Dit maakte PostNL maandag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven.

In juli dit jaar verkocht PostNL een belang van 80 procent van zijn Italiaanse activiteiten Nexive aan Mutares en hield een belang van 20 procent over. Deze activiteiten komen nu dus in handen van Poste Italiane.

De overeenkomst is nog onderhevig aan onder meer een boekenonderzoek. De transactie zal naar verwachting in januari volgend jaar afgerond zijn.

Nexive is de nummer 2 bezorger van post en pakketten in Italië, aldus PostNL.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nexi koopt concurrent Nets

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Nexi SpA
14,71 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse betaalspecialist Nexi koopt voor 7,8 miljard euro concurrent Nets. Dit maakte Nexi maandag bekend.

De deal wordt betaald in aandelen Nexi.

Na afronding van de verkoop hebben de aandeelhouders van het Deense Nets een belang van 39 procent in het fusiebedrijf.

Referentieaandeelhouders van beide bedrijven steunen de plannen.

Het fusiebedrijf zal in 2020 een omzet van 2,9 miljard euro maken en een EBITDA van ongeveer 1,5 miljard euro, inclusief synergievoordelen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse industrie groeit harder

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in december sterker toegenomen dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 51,5 in november naar 52,8 in december.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Krimp Italiaanse dienstensector neemt licht af

(ABM FN-Dow Jones) De krimp van de bedrijvigheid in de dienstensector in Italië is in december licht afgenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 39,4 in november naar 39,7 afgelopen maand.

Maandag bleek al dat de activiteit in de Italiaanse industrie in december harder groeide. Deze inkoopmanagers ging van 51,5 in november naar 52,8 in december.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italië overweegt belang in fusiebedrijf Fiat Chrysler en Peugeot

Gepubliceerd op 6 januari 2021 11:22 | Views: 494

MILAAN (ANP) - Italië sluit een staatsbelang in het fusiebedrijf van Fiat Chrysler (FCA) en Peugeot (PSA) niet uit. Dat verklaarde onderminister van Economische Zaken Antonio Misiani tegenover verschillende Italiaanse media. Hij maakte daarbij wel de kanttekening dat zo'n staatsbelang voorlopig niet aan de orde is.

"Onder bepaalde omstandigheden kan en mag een aandelenbelang van de Italiaanse staat in het nieuwe bedrijf geen taboe meer zijn", verklaarde de bewindspersoon in een interview met de krant la Repubblica. De voorwaarden voor die deelneming zijn echter "vandaag de dag nog niet aanwezig".

Misiani vindt de Italiaanse activiteiten van het fusiebedrijf, dat Stellantis is gedoopt, van groot belang voor de werkgelegenheid en industrie in het Zuid-Europese land. Vergelijkbaar met de Franse staatsdeelneming van ruim 12 procent in PSA, dat ook de merken Citroën en Opel bezit, zouden de Italianen met een investering in Stellantis de nationale belangen kunnen bewaken. "De Italiaanse overheid moet de aanwezigheid van Stellantis in Italië bewaken, verdedigen en op waarde schatten", zo lichtte hij toe tegenover nieuwszender Sky.

Om goede banden met het Stellantis-bestuur en de Fransen te onderhouden, is Italië volgens Misiani niet van plan heimelijk een belang in het autoconcern op te bouwen. "We denken zeker niet aan een vijandige operatie", aldus de onderminister. De Nederlandse overheid zette in 2019 nog kwaad bloed in Parijs door in alle stilte een belang op te bouwen in luchtvaartcombinatie Air France-KLM.
voda
0
'Italië wil veel slechte leningen overnemen van UniCredit'

Gepubliceerd op 6 januari 2021 19:06 | Views: 1.586

ROME (ANP) - De Italiaanse overheid is bezig met een plan om voor 14 miljard euro aan slechte leningen over te nemen van de grote bank UniCredit. Volgens bronnen tegen persbureau Reuters zou hierdoor een overname van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena door UniCredit makkelijker moeten worden.

Monte dei Paschi is grotendeels in handen van de overheid, nadat Rome de bank in 2017 met miljarden te hulp moest schieten om te voorkomen dat die zou omvallen. Nu zou Italië ongeveer 60 procent van de probleemleningen van UniCredit willen overnemen, net als ook sommige risicoleningen van Monte dei Paschi.

De ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd door de Europese Centrale Bank (ECB). De Italiaanse overheid zou graag willen dat er overnamedeal ligt voor goedkeuring op de jaarvergadering van UniCredit in april.
Barren Wuffet
0


Italy faces political crisis amid COVID-19 resurgence
Key Cabinet meeting on Italy’s economic recovery plan may spell end of premier Giuseppe Conte's government.
www.aa.com.tr/en/europe/italy-faces-p...

The EU is officially staying out of it, but with a watchful eye.
"Even before the Covid crisis, because of its debt problem, non-performing loans and its fragile politics, Italy was a country that was more closely watched than others,” an EU source told AFP.
www.euractiv.com/section/elections/ne...

voda
0
Italiaanse staatsschuld groeit meer dan eerder verwacht

Gepubliceerd op 16 januari 2021 14:56 | Views: 3.368

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering houdt rekening met een hogere staatsschuld dan waarmee eerder rekening werd gehouden. Het ministerie van Financiën verwacht ook een groter begrotingstekort dit jaar door extra coronasteun om de economie aan te zwengelen. Italië is zwaar getroffen door de coronacrisis.

Volgens nieuwe cijfers komt de staatsschuld dit jaar uit op 158,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) tegen 155,6 procent vorig jaar. Het begrotingstekort komt dit jaar uit op 8,8 procent van het bbp.

Italië heeft niet alleen last van een nieuwe uitbraak van het coronavirus, maar ook een politieke crisis. Die onzekerheid zorgt ervoor dat de rentes op Italiaanse staatsleningen weer oplopen.

De regering besloot deze week desondanks een verzoek te doen om de staatsschuld met nog eens 32 miljard euro te verhogen. Die verhoging is nog niet in de nu naar buiten gekomen cijfers opgenomen. Sinds de eerste lockdown in Italië vorig jaar maart is het al de vijfde keer dat de regering de staatsschuld wil verhogen.
voda
0
Italiaanse industrie groeit nog harder

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in januari beduidend sterker toegenomen dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 52,8 in december naar 55,1 in januari. Dat is de hoogste stand in 34 maanden.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse economie in coronajaar bijna 9 procent gekrompen

Gepubliceerd op 2 februari 2021 10:51 | Views: 247

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse economie is in het coronajaar 2020 met 8,9 procent gekrompen. Dat maakte het Italiaanse statistiekbureau Istat bekend in een voorlopige raming. Als gevolg van de lockdowns werd bijvoorbeeld de belangrijke toeristische sector van Italië hard geraakt. Het noorden van het land was een van de eerste plekken in Europa waar het virus om zich heen greep.

In het laatste kwartaal van vorig jaar kromp de economie met 2 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dat werd in alle belangrijke sectoren gevoeld, zoals in de landbouw, industrie en in de dienstensector. Het was een nieuwe tegenvaller voor het land, dat relatief zwaar getroffen is door de coronapandemie. Italië telt meer dan 2,5 miljoen besmettingen en ongeveer 85.000 overlijdens. Zondag kwamen er 11.252 besmettingen en 237 sterfgevallen bij.

Sinds maandag mogen inwoners in een groot deel van Italië weer naar andere regio's met een relatief lage infectiegraad reizen. Daar mogen restaurants en cafés overdag ook weer klanten bedienen.

Het land heeft ook nog te kampen met een politieke crisis. Er wordt gezocht naar steun voor een nieuwe regering omdat premier Conte vorige week zijn ontslag heeft aangeboden. De partijloze jurist raakte de absolute meerderheid in de Italiaanse Eerste Kamer kwijt na het vertrek van de kleine partij Italia Viva uit de coalitie. Er is een kleine kans dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
voda
0
Minder krimp voor Italiaanse dienstensector

(ABM FN-Dow Jones) De krimp in de Italiaanse dienstensector is in januari afgenomen. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 39,7 in december naar 44,7 in januari.

Maandag bleek al dat de inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 52,8 in december naar 55,1 in januari, de hoogste stand in 34 maanden.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
top-Democratie:)

Dragi is premier geworden zonder verkiezingen
Zijn voorganger,Conte, werd ook premier zonder verkiezingen

PS: prettige dag verder
voda
0
Italiaanse industrie groeit nog harder

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in februari nog sterker gegroeid dan een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 55,1 in januari naar 56,9 in februari. Dat is de hoogste stand in 37 maanden.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse dienstensector kent minder vertraging

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Italiaanse dienstensector was in februari minder vertraagd dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De index kwam in februari uit op 48,8 tegen 44,7 in januari.

Maandag werd bekend dat de inkoopmanagersindex voor industrie steeg van 55,1 in januari naar 56,9 in februari, de hoogste stand in 37 maanden.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse Birra Moretti ook in Nederlandse supermarkten te koop

Gepubliceerd op 9 maart 2021 07:00 | Views: 1.248

LEIDEN (ANP) - Birra Moretti is nu ook in de Nederlandse supermarkten te koop. Zodra de horeca weer open mag is het Italiaanse bier ook daar ook breed beschikbaar, laat moederbedrijf Heineken weten. Birra Moretti is naast Peroni een bekend en groot biermerk in Italië.

Peroni, een zustermerk van Grolsch, is al langer in Nederland te krijgen.

Volgens Heineken hebben consumenten thuis meer behoefte aan variëteit en kwaliteitsproducten sinds de coronacrisis en de sluiting van de horeca. Heineken wil Birra Moretti in de supermarkt veelal presenteren met Italiaanse gerechten, geeft marketingmanager Yvonne de Liefde aan.

Birra Moretti is sinds 1996 onderdeel van Heineken. Het bier was al verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Birra Moretti is in 1859 opgericht in de stad Udine, in het noorden van Italië.
voda
0
Groei Italiaanse industrie versnelt

(ABM FN-Dow Jones) De industriële activiteit in Italië is in maart harder gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie steeg van 56,9 naar 59,8 in maart.

De verwachting vooraf lag op 59,7.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Italiaanse regering stelt voorwaarden bij overname Borsa Italiana - media

(ABM FN-Dow Jones) Italië wil bij de overname van Borsa Italiana door Euronext meer zekerheden veilig stellen. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Italiaanse politici willen dat de Milanese beurs in de nieuwe combinatie meer onafhankelijkheid en beslissingsbevoegdheden krijgt en dringen er volgens Bloomberg bij Rome op aan om de overname te vertragen totdat deze concessies binnen zijn.

London Stock Exchange Group kwam in oktober vorig jaar met Euronext de verkoop van onder meer Borsa Italiana overeen voor meer dan 4,3 miljard euro. De Italiaanse beursorganisatie maakt zich sindsdien zorgen over de machtsverschuiving naar Parijs.

De Europese Commissie heeft de transactie wel al goedgekeurd, terwijl Euronext verwacht dat de deal in de eerste helft van het jaar wordt afgerond. De transactie ligt nog ter beoordeling bij de mededingingsautoriteiten en de Italiaanse toezichthouder op de beurs Consob.

Mocht de overname van de grond komen, dan ontstaat de grootste beursorganisatie van Europa.

Geen van de betrokken partijen wilde Bloomberg van commentaar voorzien over de kwestie.

London Stock Exchange besloot de Italiaanse beurs te verkopen om zo goedkeuring te krijgen van de toezichthouder voor de acquisitie van Refinitiv.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,78  +0,43  +0,05%  09:57
 Germany40^ 17.807,50 +0,21%
 BEL 20 3.810,89 +0,43%
 Europe50^ 4.934,30 +0,41%
 US30^ 37.817,57 +0,24%
 Nasd100^ 17.587,40 +0,47%
 US500^ 5.039,25 +0,39%
 Japan225^ 38.189,21 +1,18%
 Gold spot 2.378,02 +0,72%
 EUR/USD 1,0681 +0,09%
 WTI 81,69 -0,63%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +2,02%
VIVORYON THER... +1,54%
Alfen N.V. +1,21%
EXOR NV +1,19%
NN Group +1,18%

Dalers

Pharming -7,60%
PostNL -4,55%
ASMI -4,41%
BESI -2,60%
Avantium -1,94%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront