Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL: ook extra vergoeding voor uitzendkrachten

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 5
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 januari 2021 09:29
    quote:

    wins schreef op 23 januari 2021 09:15:

    Moet dat niet gelden voor alle bedrijven waarom alleen bij PostNL?
    Klopt.

    Partijen als de ACM en FNV worstelen met hun eigen bestaansrecht (FNV is al bijna failliet door hoge kosten en steeds minder leden). ACM heeft dat probleem niet/minder.

    Dus voor hun eigen bestwil en ook voor die van de NL maatschappij zouden deze partijen zich moeten richten op het creëren van een gelijk speelveld met big tech voor de Aholds en PostNls van de wereld.

    ACM/politiek heeft deze stap al gemaakt voor PostNL (briefbezorging wordt nu gezien als een voorziening voor NL burger). FNV blijft tot nu toe contraproductief bezig door hun grootste inkomstenbron proberen dwars te blijven zitten. Over DHL of Amazon hoor je ze nooit. Gewoon niet slim. Andere bonden (CNV en BVPB) zijn constructiever en maken nu al vaak de afspraken met PostNL zodat FNV buiten spel staat.

    FNV een levende dode.
  2. Shlomo 23 januari 2021 10:47
    FNV zou dit spreekwoord in acht moeten nemen ""Je bijt niet in de hand die je voedt."" Door elke keer maar een te mekkeren over meer loon en pensioen etc schieten ze in hun eigen voet. Wees blij FNV dat er grote werkgevers zijn waar het op dit moment goed mee gaat. En dan ook nog elke keer commentaar op aandeelhouders. Ze vergeten wel dat aandeelhouders hun financien in de waagschaal zetten en als een bedrijf slecht presteert of een nagenoeg failliet bedrijf overnemen bereid moeten zijn om af te zien van het dividend en een lagere koers( het mes snijd dan aan 2 kanten voor de aandeelhouder). Het personeel moet blij zijn met de trouwe aandeelhouders en andersom zijn aandeelhouders blij met loyale werknemers want de goal is winst maken en investeren in een goede toekomst voor volgende generaties.
  3. IkWilVanIEXAf 23 januari 2021 10:56
    De salaris en arbeidsvoorwaardenrace naar de bodem gaat nog steeds door waarbij de randjes opgezocht worden. Een door de overheid gewenste situatie want deze faciliteert het. Alleen red je het als werknemer niet dus, ook al gaat de vakbondsretoriek soms te ver, ik vind wel dat je je als werknemer zijnde wel moet laten vertegenwoordigen.

    Ik noem twee uitersten die als eerste in mij op komen. Maar dit speelt natuurlijk bij elk bedrijf. TATA steel heeft een sterke vakbondsaanhang in tegenstelling tot PostNL. Dat zie je terug in de cao onderhandelingen.
  4. IkWilVanIEXAf 23 januari 2021 11:29
    Eueu wins, bij de bedrijven die ik aanhaalde gaat het bij PostNl goed en bij TATA slecht. Dus jouw opmerking "zodra er een bedrijf goed draait beginnen ze te roeptoeteren" deel ik niet. De invloed van een vakbond is meer afhankelijk van de organisatiegraad van de leden dan van de winstgevendheid van een bedrijf.
  5. Hardloper 23 januari 2021 12:48
    De 250 euro bonus is voor het harde werken in de afgelopen maanden toen het heel druk was. Hoezo zouden de uitzendkrachten dit niet mogen? Voordat men gaat zeiken op het personeel en de FNV raad ik aan om eens de arbeidsvoorwaarden te bekijken dat het personeel heeft. Dan zie je dat PostNL ongeveer de meest waardeloze werkgever van Nederland is.
  6. IkWilVanIEXAf 23 januari 2021 15:14
    PostNl heeft grofweg 40.000 medewerkers en 3 verschillende cao's. Dus de 18000 medewerkers van PostNl, 300 zaterdag postbestellers en de 22000 postbezorgers hebben aparte CAO's. De maximale coronabonus van EUR 250 bij een volledige werkweek en 1 jaar in dienst geld ALLEEN voor de 18.000 medewerkers van PostNl. Een aanzienlijk deel hiervan is kantoorpersoneel die nog nooit iets aan een voordeur heeft bezorgt.

    De zaterdagbestellers en postbezorgers krijgen sinds enkele jaren eind januari een eenmalige uitkering van rond de EUR 75,00 als ze een volledig jaar in dienst zijn geweest. Dat is geen bonus in het kader van de coronadrukte want zonder corona hadden ze dit ook "gekregen". Opvallend is dat juist de groep die het meeste extra werk verzet geen extraatje hoeft te verwachten.
  7. [verwijderd] 24 januari 2021 01:16
    En DHL, dpd, gls etc etc???

    Te weinig FNV slaven om daar heisa te gaan maken?

    Of te moeilijk, aangezien Herna toch bij elke kans moeder theresa gaat uithangen, behalve voor de aandeelhouders dan die zonder Corona gewoon verder geslacht waren.

    En als het weer minder zou gaan, kunnen de lonen dan ook omlaag?

    Niet gek met zulke partijen en de overheid en onderdelen daarvan met de idioten van de acm voorop natuurlijk constant in de nek van PostNL die het extreem moeilijk hebben met het dalende postvolume en de bezorg plicht terwijl concurrenten en aanstormende big tech alles maar mogen.

    ACM.... email niet meetellen als concurrent van post...

    Zet ACM maar op de wand van een grot waar het thuis hoort.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,318 17 apr
+0,087 +7,07%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links