Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
izdp
1
quote:

rationeel schreef op 20 januari 2021 13:33:

[...]

Van der Staaij en Baudet:) hebben blijkbaar een persoonlijke klik.

Als je de videootjes bekijkt.

Ik zie niet overeenkomst van bepaalde standpunten.
Uiteraard, beiden willen het Nl van 1880 terug.
Twee malloten bij elkaar.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 20 januari 2021 14:46:

[...]

Hoe kom je daar nu bij?
Slecht geheugen of niet opgelet?

Wat is je kritiek op hem?
izdp
1
Jij ook niet opgelet of slecht geheugen?
Toch kwalijk als je zoals jij zoveel praatjes verkoopt over de politiek en de mensen die het bedrijven.
Google is je vriend en zeg mij dan maar of het een goed vriendje is voor je goeroe.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 20 januari 2021 19:26:

Jij ook niet opgelet of slecht geheugen?
Toch kwalijk als je zoals jij zoveel praatjes verkoopt over de politiek en de mensen die het bedrijven.
Google is je vriend en zeg mij dan maar of het een goed vriendje is voor je goeroe.

Jij zou beter eens met iets anders kunnen komen dan met praatjes:

ARGUMENTEN:)
izdp
1
Lees net dat de burgermeester van Veenendaal uit de SGP stapt om ons lokale politieke sufferdje.
Had die eerder moeten doen om het walgelijke van zijn voorman.
Zelfs mijn overburen, echt van de hele zwarte kousen, spraken er schande van.
izdp
2
quote:

rationeel schreef op 20 januari 2021 19:30:

[...]

Jij zou beter eens met iets anders kunnen komen dan met praatjes:

ARGUMENTEN:)
Ja kom op zeg. Je beweert van alles, je roeptoetert maar wat overduidelijk en dan mag ik het gaan uitleggen waarom je maar wat beweert of roeptoetert?
Leer maar eens eerst wat feiten na te lopen.

Ik ben gekke Henkie niet., want je leest niet, luistert niet en je blijft toch doof.

rationeel
0
Ruud de Wild gaat voor zijn nieuwe KRO-NCRV-programma Ingelijst lijsttrekkers ondervragen en portretteren. De radio-dj ontvangt onder anderen Thierry Baudet (FVD), Sigrid Kaag (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) in zijn atelier.

Muziek moet het verbindende onderwerp van de gesprekken gaan vormen. "Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt", aldus De Wild.

"In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven. Zoals ik altijd werk. Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon."

Ook Lilian Marijnissen (SP), Esther Ouwehand (PvdD) en Gert-Jan Segers (CU) zullen het gesprek met De Wild aangaan.

Ingelijst is vanaf maandag 22 februari tot en met 5 maart iedere werkdag na het late NOS Journaal op NPO1 te zien.
het zwaard
1
Gaat het hier op het forum nu eindelijk wat rustiger worden, nu de" woordvoerder "van het FVD het forum verlaten heeft?
het zwaard
3
Sinds 09:43 nog geen enkele reactie meer op dit forum. Blijkbaar heeft niet alleen de woordvoerder maar ook al zijn vrienden van het FVD dit forum verlaten. Wat een rust!
Plein777
0
quote:

het zwaard schreef op 22 januari 2021 17:36:

Sinds 09:43 nog geen enkele reactie meer op dit forum. Blijkbaar heeft niet alleen de woordvoerder maar ook al zijn vrienden van het FVD dit forum verlaten. Wat een rust!
In de USA hebben ze een prachtige afscheidsvideo gemaakt voor de vriend van Baudet :

www.youtube.com/watch?v=DZqu8ojifhU&a...

www.youtube.com/watch?v=cQ9__8UJSc4

youtu.be/i05gKtHWjGY
Huppeldepepup
2
FvD is best een flinke partij in Urk. Zegt dat nou wat over de FvD, of over Urk? Stelletje heikneuters daar. Kunnen zich misschien aansluiten bij Engeland om daar te kunnen blijven vissen. Kopen we een stukje van de muur van Trump en zetten we eromheen.
DeZwarteRidder
0
quote:

asti schreef op 22 januari 2021 19:50:

Baudet is bij het TV-programma 'First Dates' geweest.

youtu.be/1tmdfMJrwxk
Erg grappig....!!

Bodet heeft duidelijk vreemde ideeën over seks en vrouwen.

Wanneer was deze uitzending ....??
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 januari 2021 18:59:

[...]

Erg grappig....!!

Bodet heeft duidelijk vreemde ideeën over seks en vrouwen.

Wanneer was deze uitzending ....??
staat er toch: Aug 28, 2019

Ik heb me ook zeer geamuseerd. Het maakt duidelijk waarom de partij hulp zoekt bij een dating-coach.
asti
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 januari 2021 18:59:

[...]

Erg grappig....!!

Bodet heeft duidelijk vreemde ideeën over seks en vrouwen.

Wanneer was deze uitzending ....??
Het is denk ik een wat oudere aflevering, die later op YouTube is geplaatst, omdat het zo bizar was.
izdp
1
Plein777
0
PVV en FVD hitsen relschoppers op
=============================

Uit de NRC

Coronarellen Net als Trump in de VS voeden Wilders en Baudet hier de agressie en het geweld op straat, schrijft Leo Lucassen. Met hun retoriek ondermijnen zij het democratische stelsel.


‘Indien er morgen een avondklok […] afgekondigd wordt zullen wij als PVV er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze op Urk niet gehandhaafd wordt.”

Met die bewoordingen riep Hendrik Wakker, fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid op Urk, op 19 januari inwoners van die gemeente op om zich te verzetten tegen de door de regering afgekondigde avondklok.

Leo Lucassen is directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en hoogleraar te Leiden.
Zijn belangrijkste argument was dat een door de PVV in de Tweede Kamer ingediende motie, waarin wordt betoogd dat een dergelijke maatregel indruist tegen de vrijheid door het kabinet, is „genegeerd”.

De radicaal-rechtse collega’s van Forum voor Democratie lieten zich ook niet onbetuigd en lieten zaterdag via hun Twitter-account weten dat de partij zich tegen deze „absurde vrijheidsbeperkende maatregel” zal blijven verzetten.

Het resultaat is inmiddels bekend. Hoewel Thierry Baudet alsmede de afdeling Urk van de PVV laten weten de vernielingen en plunderingen verschrikkelijk te vinden, komen hun krokodillentranen niet erg geloofwaardig over.

Sterker nog, de oproepen passen in een patroon van ondermijning van de democratische spelregels, het wettelijk gezag en persvrijheid, dat zich de afgelopen jaren wereldwijd heeft afgetekend.

Het recept van deze populistische mix is inmiddels genoegzaam bekend: 1. de politiek afschilderen als elitair en losgezongen van ‘het volk’; 2. maatregelen zoals mondkapjes en avondklokken in gezwollen taal afschilderen als beknotting van ‘de vrijheid’ en het optreden tegen demonstranten interpreteren als ‘dictatuur’; 3. twijfel zaaien over de ernst van de pandemie of ronduit ontkennen dat er een dodelijk virus rondwaart; 4. de vrije pers beschuldigen van het bewust in stand houden van deze leugens. En dit allemaal verpakt in de meest absurde samenzweringstheorieën die de elite als grote boosdoener aanwijst.


Lees ook: Relschoppers op sociale media: ‘Deel dit massaal. We kunnen onze broeders niet alleen laten’

Van het Capitool tot het Plein
Het zijn deze elementen die, in meerdere of mindere mate, ook bij de Nederlandse fans en ijverige leerlingen van de vorige Amerikaanse president terug te vinden zijn. Want ook zij pompen met graagte allerlei complotideeën over het coronavirus rond, laten geen kans voorbijgaan de media in een kwaad daglicht te stellen (de NOS als ‘staatspropaganda’) en ondergraven systematisch de grondbeginselen van het democratische systeem.

Want de motie van de PVV tegen de avondklok, die slechts 34 stemmen kreeg (naast de PVV die van FVD, Partij voor de Dieren, Denk, SGP en Lijst Henk Krol), wordt niet ‘genegeerd’, maar is gewoon afgewezen. Dat kun je jammer vinden, maar zo zijn de spelregels.

Rechts-populistische partijen leggen zich daar echter niet bij neer en schermen graag met de ‘wil van het volk’, die zij uiteraard het best kennen. En omdat de elite die wil niet honoreert, moeten we niet vreemd opkijken als mensen zich openlijk gaan verzetten tegen beleid dat daar haaks op staat. Deze redenering treffen we bij Trump – en andere autoritaire leiders – in nog veel radicalere vorm aan. Het verdacht maken van de verkiezingsuitkomst leidde in de VS tot een ongekende mate van polarisatie.

De groep geharde tegenstanders van coronamaatregelen in Nederland is nog tamelijk klein, maar het vijand-denken, de waandenkbeelden en betrokkenheid van extreem-rechtse groeperingen is hier inmiddels net zo diepgeworteld als bij de meute die op 6 januari het Amerikaanse Capitool binnendrong. De demonstraties op het Plein in Den Haag en het lastigvallen van politici mogen in schril contrast staan met wat er in Washington gebeurde, de sentimenten en overtuigingen vertonen treffende overeenkomsten.


Lees ook het interview met Hubert Bruls: Extra agenten en noodbevelen in voorbereiding
Ondermijnen van democratie
En dat geldt ook voor de manipulatieve wijze waarop politici van FVD en PVV met deze protesten omgaan. Variërend van ophitsende berichten, nepnieuws en desinformatie op sociale media tot het met een megafoon toespreken en aanmoedigen van coronaontkenners door Baudet op 7 oktober vorig jaar.

Dat het overgrote deel van de bevolking de maatregelen steunt en zelfs voor aanscherping is, deert de populisten niet. Als volkskenners bij uitstek weten zij wel beter. En zo voeden en legitimeren zij het geweld dat we de afgelopen dagen hebben gezien.

Kortom, de manier waarop radicaal-rechtse politici de coronacrisis misbruiken om hun politieke boodschap uit te venten, laat opnieuw zien hoe problematisch hun gedachtegoed is voor een goed functionerende democratie. Want het gaat allang niet meer alleen om het opkomen voor gemarginaliseerde kiezers, maar vooral om het in diskrediet brengen van het hele democratische stelsel.

Met als bij-effect dat de politie, als vermeende handlanger van de elite, steeds meer een legitiem doelwit wordt voor grof geweld. En waar die populistische politiek toe kan leiden, zien we in de VS, waar een belangrijk deel van de bevolking de overduidelijke winnaar Biden niet als president erkent.
izdp
1
Goed verhaal en komt vrijwel volledig overeen met de jaren 30 in Duitsland.
Niet via de stembus, niet via het parlement, maar via geweld op straat aan te moedigen en te faciliteren de macht verwerven.
Uiteraard met krokodillentranen in de ogen.
Wel het volk waar zij zich op beroepen kots ze uit.
[verwijderd]
1
quote:

izdp schreef op 25 januari 2021 23:26:

Goed verhaal en komt vrijwel volledig overeen met de jaren 30 in Duitsland.
Niet via de stembus, niet via het parlement, maar via geweld op straat aan te moedigen en te faciliteren de macht verwerven.
Uiteraard met krokodillentranen in de ogen.
Wel het volk waar zij zich op beroepen kots ze uit.
Ben er niet van overtuigd dat deze rellen Iets met politiek te maken hebben. Zou me nog interesseren wat de leeftijdsverdeling van de gewelddadigen is. Ik tip op bijna 50% onder de 20. Meelopers.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,68  -3,68  -0,43%  14:27
 Germany40^ 17.741,90 -0,54%
 BEL 20 3.819,22 -0,19%
 Europe50^ 4.922,58 -0,28%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.380,84 +0,06%
 EUR/USD 1,0659 +0,14%
 WTI 81,44 -0,78%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +4,09%
WDP +3,44%
Heineken +1,91%
Vopak +1,47%
Pharming +1,38%

Dalers

AMG Critical ... -2,94%
ADYEN NV -2,79%
VIVORYON THER... -2,66%
Fugro -2,32%
FASTNED -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront