Apple « Terug naar discussie overzicht

Apple forum geopend

305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
voda
0
'Apple wil in 2024 elektrische auto gaan bouwen'

Gepubliceerd op 21 december 2020 22:49 | Views: 1.644

Apple 21 dec
128,23 +1,58 (+1,24%)

CUPERTINO (AFN) - Technologiegigant Apple is van plan om in 2024 te beginnen met de bouw van een elektrische auto, met gebruik van eigen batterijtechnologie. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Het project van Apple voor elektrische auto's heeft de naam 'Titan' en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt. Het project wordt geleid door Doug Field, een veteraan van Apple die ook bij Tesla heeft gewerkt. Apple denkt nu dat voldoende vooruitgang is geboekt om elektrische auto's voor het grote publiek te gaan bouwen, aldus de ingewijden.

De Amerikaanse iPhonemaker wil gebruik gaan maken van een nieuw soort batterijen, met onder meer een langer bereik. Apple kan mogelijk wel de productie in handen laten van een autofabrikant en het is ook onduidelijk of er een Apple-automerk komt. Vanwege de coronacrisis kunnen de plannen vertraging gaan oplopen.

Het voertuig van Apple zou ook zelfstandig moeten kunnen rijden. Ook rivalen als Google-moederconcern Alphabet werken aan auto's die autonoom kunnen rijden. Kenners wijzen erop dat er veel voor nodig is om elektrische auto's winstgevend te kunnen gaan bouwen. Zo duurde het zeventien jaar voor Elon Musk om Tesla winstgevend te krijgen. Apple wilde geen commentaar geven tegen Reuters.
voda
0
Hyundai in gesprek met Apple over elektrische auto

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 130,86 4,26 3,36 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Het Zuid-Koreaanse Hyundai is in gesprek met Apple over de bouw van een elektrische auto. Dit bevestigde Hyundai vrijdag.

De gesprekken zouden zich nog in een vroege fase bevinden.

"We begrijpen dat Apple in gesprek is met verschillende mondiale autofabrikanten, inclusief Hyundai", zei een woordvoerder van Hyundai aan CNBC. De woordvoerder benadrukte dat er nog geen beslissingen zijn genomen.

De woordvoerder zei dit nadat de Korea Economic Daily schreef dat Apple een samenwerking met Hyundai besprak.

Later kwam Hyundai met een aangepaste verklaring waarin het de naam van Apple achterwege liet. Apple eist doorgaans absolute geheimhouding van zijn partners.

Al jaren speculeren beleggers over de betrokkenheid van Apple bij de ontwikkeling van een elektrische auto, maar concreet werd 's werelds grootste bedrijf, naar beurswaarde gemeten, nooit.

Het aandeel Hyundai steeg vrijdag meer dan 20 procent na het nieuws. De KOSPI index in Seoel klom meer dan 4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Apple werkt aan opvouwbare iPhone'

Gepubliceerd op 16 januari 2021 07:24 | Views: 720

Apple 15 jan
127,14 -1,77 (-1,37%)

APPLE INC. 15 jan
106,64 +0,12 (+0,11%)

CUPERTINO (ANP) - Apple is bezig met de ontwikkeling van een opvouwbare iPhone, al zijn er nog geen concrete plannen om die daadwerkelijk op de markt te gaan brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Rivalen zoals het Zuid-Koreaanse Samsung en het Chinese Huawei verkopen al opklapbare smartphones.

De ontwikkeling is nog in een vroege fase, want Apple heeft tot dusver enkel opklapbare schermen ontworpen, zegt de bron. Er zijn nog geen volledige prototypes in de onderzoeksfaciliteiten van het bedrijf. Intern zou bij het Amerikaanse technologieconcern worden gepraat over verschillende formaten voor die schermen. Kenners denken dat het nog wel jaren kan gaan duren voordat Apple met een opvouwbare iPhone kan komen.

Apple zou nu vooral bezig zijn met de nieuwste generaties van zijn iPhone en iPad die later dit jaar worden gepresenteerd. Naar verluidt is het bedrijf niet van plan grote veranderingen aan te brengen in de apparaten, na de opwaarderingen en verbeteringen van vorig jaar.
DonJos
0
Hoe zien jullie Apple op lange termijn? Heb vooral geïnvesteerd in etfs tot nu toe om het risico zo laag mogelijk te houden op lange termijn. En ik denk dat wat aandelen van Apple een mooi duwtje in de rug kunnen zijn. Maar vind het moeilijk in te schatten wat ze gaan doen in de toekomst, want zo'n groei zoals de voorbije 10 jaar is wel straf en misschien niet realistisch voor de komende 10-15 jaar? Iemand meningen, artikels, ...? Thanks.
[verwijderd]
0
quote:

DonJos schreef op 17 januari 2021 12:10:

Hoe zien jullie Apple op lange termijn? Heb vooral geïnvesteerd in etfs tot nu toe om het risico zo laag mogelijk te houden op lange termijn. En ik denk dat wat aandelen van Apple een mooi duwtje in de rug kunnen zijn. Maar vind het moeilijk in te schatten wat ze gaan doen in de toekomst, want zo'n groei zoals de voorbije 10 jaar is wel straf en misschien niet realistisch voor de komende 10-15 jaar? Iemand meningen, artikels, ...? Thanks.
Ik ben begin dit jaar begonnen met beleggen en sinds vorige week staat Apple op mijn pipeline. Alleen zit ik te wachten op kleine daling om te kopen.

Toekomst gericht gaat Apple alleen maar meer en meer verdienen. Eigen chips, modems, ze zouden bezig zijn met een eigen auto, steeds meer inkomsten App Store & Music gedeelte, ...

Als je de vorige pagina's eens doorneemt zie je meteen een pak info die hier gepost is geweest
voda
0
'Apple komt met dunnere en lichtere MacBook'

Gepubliceerd op 22 januari 2021 13:35 | Views: 459

Apple 21 jan
136,87 +4,84 (+3,67%)

APPLE INC. 21 jan
112,06 +3,06 (+2,81%)

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Apple komt naar verluidt met een dunnere en lichtere versie van de MacBook Air, een laptop die Apple maakt voor de grote massa. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De nieuwe computer komt op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar op de markt en anders in de loop van 2022.

Door de randen rond het scherm te verkleinen lukt het Apple om de laptop kleiner te maken. Het scherm blijft daarbij wel 13 inch (33 centimeter). Het huidige model weegt zo'n 1,3 kilo en is op het dikste punt bijna 1,3 centimeter dik. Apple heeft overwogen om een MacBook met een scherm van 15 inch te maken. Maar dat plan wordt niet doorgezet bij de nieuwste generatie MacBooks, aldus de bronnen.

De nieuwste laptop wordt verder uitgerust met de magnetische MagSafe oplaadtechnologie, waarmee de kans op schade kleiner is. Als er per ongeluk aan de stroomkabel wordt getrokken, wordt deze gewoon van de laptop losgekoppeld in plaats van dat de hele computer naar beneden wordt getrokken. Het nieuwe model zal verder een paar USB 4-poorten hebben voor het aansluiten van externe apparaten. Daarnaast zal de MacBook draaien op de eigen Mac-processoren van het bedrijf.

Duurdere versie

De nieuwe laptop is bedoeld als een duurdere versie van de huidige MacBook Air, die naar verwachting in het assortiment van Apple blijft als instapmodel. Apple heeft het product in november voor het laatst geüpdatet met zijn eigen M1 Mac-chip, ter vervanging van een processor van Intel.

De Mac is de oudste productlijn van Apple met een trouwe schare gebruikers. Een paar jaar geleden kreeg het bedrijf de kritiek dat de computers niet genoeg updates kregen. Ook zou er te weinig aandacht zijn gegeven aan de wensen van de klant.

Update

Naast de nieuwe MacBook Air zou Apple ook werken aan de grootste update voor de MacBook Pro sinds 2016. Daarbij lijkt de SD-kaartsleuf weer terug te keren, zodat gebruikers geheugenkaarten van digitale camera's kunnen plaatsen. Die functie werd in 2016 verwijderd, tot ontsteltenis van professionele fotografen en videomakers.

De zwaar bekritiseerde Touch Bar, een speciale Oled-strip boven het toetsenbord op de plek waar voorheen de F-toetsen zaten, keert naar verluidt niet meer terug. Dit kleine touchscreen reageert op aanrakingen, bijvoorbeeld om te vergroten.
voda
0
Kwartaalomzet Apple stijgt naar 111 miljard

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 142,53 -0,63 -0,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een 29 procent hogere winst van 29 miljard dollar geboekt op een recordomzet van 111,4 miljard dollar. Dat maakte de fabrikant van iPhones en iPads woensdag nabeurs bekend.

De winst per aandeel kwam uit op 1,68 dollar. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,42 dollar winst per aandeel op een omzet van 103,3 miljard dollar. Daar ging het bedrijf dus met 8 miljard dollar overheen.

"We zouden niet optimistischer kunnen zijn", stelde CEO Tim Cook over de productenportefeuille van zijn bedrijf.

Het feestdagenseizoen is belangrijk voor Apple en het kwartaal is doorgaans goed voor 30 procent van de jaaromzet. De komst van de nieuwe iPhone 12 maakte het afgelopen kwartaal nog sterker.

Beleggers waren niet erg onder de indruk. In de handel nabeurs koerste het aandeel 1,3 procent lager na publicatie van de cijfers.

De omzet uit de verkoop van iPhones was 65,6 miljard dollar. Aan iPads werd voor 8,4 miljard dollar verkocht. De afdeling diensten was goed voor een omzet van 15,8 miljard dollar.

Verdeeld over werelddelen kwam 46,3 miljard dollar omzet uit Amerika, 27,3 miljard dollar uit Europa en 21,3 miljard dollar uit China en omstreken. Japan was goed voor 8,3 miljard dollar omzet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Bakkiekoffie
0
Fantastische cijfers, boven de verwachtingen en de koers.......bijna 3% naar beneden. Hoe kan dat?
Bizar
StiMO
0
Wetende dat in 1ste helft van dit jaar normaal nog de nieuwe iMAC 24 inch uitkomt. Dit met de Apple m1/m2 chip.
Aankoopprijs iMAC zal iets lager liggen maar winst hoger ! Ook zijn de prestaties fantastisch van de apple chips.
Mede door zijn prijs verwacht ik dat deze nieuwe iMac een enorm succes zal zijn.
Velen wachten nu af om een nieuw look iMac aan te schaffen.
Interessant om volgen dit aandeel.
BL93
0
Wat is jullie verwachting dit jaar m.b.t. de koers?

3 jan 2020 +/- 75€, 31-12-2020 +/- € 133 (uitgaande koersen na split)

Is de verwachting dit jaar weer een stijging van +/- 80% of zal dit niet te halen zijn? (stijging 2019 ruim 80%)
voda
0
Apple wil miljarden investeren in Kia - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 134,98 0,84 0,63 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om 4 biljoen Koreaanse won, omgerekend circa 3 miljard euro, te investeren in Kia Motors als onderdeel van een samenwerking van de twee bedrijven. Dit schreef de Koreaanse krant The Dong-a Ilbo.

Apple zou een productiefaciliteit met Kia willen opzetten in de Amerikaanse staat Georgia voor de ontwikkeling van een Apple-auto.

Volgens de krant sluiten de twee bedrijven mogelijk op 17 februari officieel een deal, waarna de eerste auto's van Apple in 2024 van de bank zouden moeten rollen. Apple zou mogelijk 100.000 auto's per jaar willen produceren en dit uiteindelijk willen opvoeren naar 400.000.

Als gevolg van de berichtgeving koerste het aandeel Kia maar liefst 15 procent in Azië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Apple nadert akkoord met Hyundai-Kia over productie Apple Car'

Gepubliceerd op 4 februari 2021 08:02 | Views: 234

Apple 03 feb
133,94 -1,05 (-0,78%)

APPLE INC. 03 feb
112,08 -0,30 (-0,27%)

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse techonderneming Apple is dicht bij een deal met de Koreaanse automaker Hyundai-Kia over de productie van een autonoom elektrisch voertuig van het Apple-merk. De auto moet worden gemaakt in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Er wordt al jaren gespeculeerd dat Apple zich op de autobusiness zal storten. De Apple Car zou in 2024 in productie moeten gaan, maar volgens bronnen rondom de gesprekken tussen Apple en Hyundai-Kia kan de auto ook langer op zich laten wachten. Het is ook niet zeker dat het komt tot een samenwerking met de Koreanen. Ook is niet duidelijk of Apple alleen met Hyundai-Kia spreekt of ook deals met andere automakers nastreeft.

Apple staat bekend om geheimzinnigheid over nieuwe producten en samenwerkingen. Eerder kwam Hyundai-Kia al met een bericht dat het gesprekken voerde met de techreus. Die verklaring werd daarop deels ingetrokken. Mogelijk dat de Koreanen een tik op de vingers kregen van Apple.

Apple heeft zijn personeel en leveranciers in 2018 nog eens goed duidelijk gemaakt dat het juridische stappen zet bij het lekken van informatie over toekomstige plannen. Afgelopen jaar zou het bedrijf bijna dertig 'lekkers' hebben gepakt.
ketchup
0
Apple heeft de zwaarste weging in mijn beleggings porto van totaal 16 aandelen
top bedrijf, beste cash machine op de globe en bezit werelds beste think-tank voor breinen hoe het bedrijf verder te diversificeren en hoe het bedrijf zich in de volgende jaren moet positioneren waar het reeds dominant is in die sectoren waar Apple reeds operationeel is, en dat combineren met hun intrede in nieuwe ventures waar Apple zich in wil begeven, heb er vertrouwen in dat Apple dat goed weet in te schatten

qua aandeelhouderswaarde creatie en gelden retourneren naar de aandeelhouders is Apple zeer genereus, zou zelf echter wel prefereren mocht Apple in de toekomst, nu het toch wel een vol gewaardeerd bedrijf is aan een multiple van 37 x de winst, opteren om meer dividend uit te keren en minder eigen aandelen inkopen
voda
0
Nissan niet in gesprek met Apple - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 135,41 0,28 0,21 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Nissan is niet in gesprek met Apple om een zelfrijdende elektrische auto te ontwikkelen. Dit zei een woordvoerder van Nissan zondag tegen persbureau Reuters na speculatie over een mogelijke samenwerking.

Het aandeel Nissan daalde maandag op de Japanse beurs met 3 procent.

Vorige week lieten Hyundai en Kia Motors nog weten geen gesprekken met te voeren met Apple over een zelfrijdende auto, waarna de aandelen van deze twee Aziatische fabrikanten ook stevig onder druk kwamen te staan.

Al jaren speculeren beleggers over de betrokkenheid van Apple bij de ontwikkeling van een elektrische auto, maar concreet werd dit nooit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Matsversch
0
quote:

SVD ! schreef op 19 februari 2021 23:09:

apple kopen of verkopen?
Denk dat er wel neerwaarts potentieel mogelijk is momenteel.
Of je winsten neemt of lang wilt vasthouden moet je uiteraard zelf beslissen.
Ik hou cash opzij voor wat appeltjes
StiMO
0
quote:

ketchup schreef op 7 februari 2021 08:23:

Apple heeft de zwaarste weging in mijn beleggings porto van totaal 16 aandelen
top bedrijf, beste cash machine op de globe en bezit werelds beste think-tank voor breinen hoe het bedrijf verder te diversificeren en hoe het bedrijf zich in de volgende jaren moet positioneren waar het reeds dominant is in die sectoren waar Apple reeds operationeel is, en dat combineren met hun intrede in nieuwe ventures waar Apple zich in wil begeven, heb er vertrouwen in dat Apple dat goed weet in te schatten

qua aandeelhouderswaarde creatie en gelden retourneren naar de aandeelhouders is Apple zeer genereus, zou zelf echter wel prefereren mocht Apple in de toekomst, nu het toch wel een vol gewaardeerd bedrijf is aan een multiple van 37 x de winst, opteren om meer dividend uit te keren en minder eigen aandelen inkopen
Nog altijd dezelfde mening?

Ik heb vandaag nog wat bijgekocht. Ben ik te haastig?
voda
0
'BMW ideale partner voor Apple bij productie auto'

Gepubliceerd op 24 februari 2021 14:30 | Views: 180

Apple 23 feb
125,86 -0,14 (-0,11%)

APPLE INC. 23 feb
102,36 -2,52 (-2,40%)

BAY.MOTOREN WERKE AG ST 23 feb
69,07 -1,83 (-2,58%)

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse BMW zou een ideale partner zijn voor Apple bij de bouw van een elektrische auto voor het Amerikaanse technologieconcern. Dat zeggen kenners van zakenbank Sanford C. Bernstein. Zij wijzen daarbij op de sterke innovatiekracht, grote merkbekendheid, hoge kwaliteit en technische expertise van beide ondernemingen, die daardoor goed bij elkaar zouden passen.

De laatste tijd is er veel te doen over een elektrische en zelfrijdende Apple Car. Naar verluidt wil het bedrijf die op z'n vroegst in 2024 op de markt brengen. Apple zou praten met verschillende autoproducenten om de auto op hun platforms te laten bouwen, waarbij dan eigen batterijtechnologie wordt ingebracht. Het Zuid-Koreaanse Hyundai voerde hierover onderhandelingen met Apple, maar die zijn inmiddels afgebroken.

Er wordt al wel langer gespeculeerd dat Apple in zee zou kunnen gaan met BMW. Apple-topman Tim Cook zou in 2014 op bezoek zijn geweest bij het hoofdkantoor van BMW in München om meer te leren over hoe auto's gebouwd worden. Ook hebben hoge bestuurders van Apple een fabriek van het automerk in Leipzig bezocht om naar de productie van de elektrische BMW i3 te kijken.

Het is overigens maar de vraag of BMW een samenwerking met Apple wel ziet zitten, zeggen de analisten. Een Apple Car kan namelijk klanten van BMW weglokken. "Traditionele autobouwers zullen erg voorzichtig zijn als het gaat om een productiesamenwerking met Apple. Zij willen namelijk niet slechts een 'uitvoerder' worden voor een van de grootste en rijkste techbedrijven ter wereld", schrijven de kenners van Bernstein.

Het project van Apple voor elektrische auto's heeft de naam 'Titan' en loopt al sinds 2014 toen een eerste ontwerp werd gemaakt. Het project wordt geleid door Doug Field, een veteraan van Apple die ook bij Tesla heeft gewerkt.
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 22:00
Koers 164,930
Verschil -2,110 (-1,26%)
Hoog 166,400
Laag 164,075
Volume 68.149.377
Volume gemiddeld 61.472.928
Volume gisteren 101.670.886

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront