Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gezondheidszorg overeind houden en vaccineren uitweg pandemie'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2021 07:19
    Ic-artsen pleiten voor minder strenge coronamaatregelen

    31-1-2021
    De coronamaatregelen eisen een te grote tol en wegen niet op tegen de gezondheidswinst die ziekenhuizen boeken. Dat schrijven vier intensivecare-artsen, onder meer van het Radboudumc, in NRC. Ze pleiten voor versoepeling van de maatregelen en "daarbij te accepteren dat er als gevolg van corona meer mensen zullen overlijden".

    De artsen, die dagelijks met coronapatiënten werken, vinden dat de lockdownmaatregelen een "te grote tol eisen". Ze stellen dat "niet-urgente reguliere zorg wordt uitgesteld waardoor kanker-, transplantatie en andere patiënten soms vroegtijdig sterven". Volgens hen lopen veel leerlingen in het basis- en middelbare onderwijs een serieuze leerachterstand op. En ze wijzen erop dat winkels, cafés, restaurants en kapsalons erg lang gesloten zijn en dat veel ondernemers deze crisis niet zullen "overleven". De artsen vrezen bovendien dat het aantal mensen dat in armoede leeft toeneemt en de kloof tussen arm en rijk groeit.

    Ook schrijven de artsen dat ernstig zieke coronapatiënten zelden volledig herstellen doordat ze "ernstige comorbiditeit hebben zoals overgewicht, hoge bloeddruk en/of suikerziekte, allemaal risicofactoren voor een ernstig verlopende COVID-19-infectie". Bovendien heeft de helft van de voormalige ic-patiënten belangrijke "rest-klachten". Allemaal redenen voor de artsen om te pleiten voor minder strenge maatregelen.

    Bron: www.nu.nl/coronavirus/6036016/ic-arts...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links