Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reddit-beleggers drijven zilverprijs flink op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Knarf 1 februari 2021 20:23
    quote:

    geobeo schreef op 1 februari 2021 10:55:

    Voor de mensen die te veel roddelbladen/IEX lezen: de reddit groep achter GameStop heeft expliciet duidelijk gemaakt dat ze helemaal niets met de silver squeeze te maken hebben en dat het waarschijnlijk bots zijn die aan het spammen zijn om mensen af te leiden van GME.

    Voor niet techneuten: bots zijn computers met (Reddit) accounts die niet van echt te onderscheiden zijn. Je kunt die vol automatisch en massaal tegelijk berichten laten schrijven op websites als Reddit om de publieke opinie te beïnvloeden. Hier zitten vrijwel zeker belanghebbenden achter die flink long zilver zitten. Zoals "toevallig" Citadel (die een short positie GME heeft via Melvin capital).

    "Botnets" zijn praktijken die ook door politici in landen als Colombia en Mexico ingezet worden op Twitter, maar ook door onze eigen politici ten tijde van het Ukraine referendum. Toen was er de "stem ja" campagne die op Twitter die dagen het populairst was. Dat was dus het werk van een botnet.
    Kijk, eindelijk iemand die ook even op Reddit is gaan kijken of het verhaal klopt. Inderdaad wordt op Reddit aangegeven dat ze niks met de silver squeeze te maken willen hebben.
  2. sunyata 1 februari 2021 22:05
    Op Twitter dachten de mensen van #silversqueeze lang dat WallStreetBets hen steunde, tot ze daar even gingen checken. Slechts 3% van de posts had SLV erin en meestal was het omhet idee van silversqueeze af te kraken... Het is de mintwit-community die dit lanceerde. Er zijn een hoop mensen bij die al jaren (sinds de vorige piek van 2011) in zilver zitten te wachten tot die manipulatie eens begint te mislukken en zilver terug wat hoger gewaardeerd zou worden..

    PS/
    India deed afgelopen dagen twee opvallende zaken: Ze verboden Bitcoin (=competitie voor goud/zilver) én ze verlaagden de taksen op goud/zilver van 12.5 naar 7.5%.
    1.4miljard extra potentiële silversqueezers erbij. Die lijken me belangrijker dan WSB, maar worden in de meeste artikels genegeerd...

    Ook in landen met een snel ontwaardende munt zoals Turkije, heeft men uiteraard interesse in edelmetaal.

    Dat 20-25% van alle bestaande dollars in de afgelopen 12 maanden werd 'bijgeprint', spreekt ook in het voordeel van de silversqueezers.
110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links