Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Omzet Sanofi onder druk door wisselkoersen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sanofi
78,83 0,00 0,00 % Euronext Paris
Sanofi
78,56 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Sanofi nominatif adm
78,83 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN) Sanofi heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet wat onder druk zien staan, als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Dit maakte de Franse farmaceut vrijdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet 9,4 miljard euro tegen 9,6 miljard euro een jaar eerder. De omzet bij Speciality Care schoot wel 18,3 procent omhoog naar 2,8 miljard euro, dankzij sterke prestaties van Dupixent. Ook zag Sanofi een recordvraag naar griepvaccins, waardoor de omzet uit vaccins met 14,6 procent steeg naar 2,1 miljard euro. De omzet uit reguliere medicijnen daalde dan weer met 7,5 procent, vanwege de impact van de coronacrisis, het stroomlijnen van de portefeuille en teruglopende verkopen van diabetesmedicijnen.

Sanofi boekte wel een operationele winst van 1,5 miljard euro, waar een jaar eerder nog een verlies was van 119 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 1,1 miljard euro tegen een miniem verlies een jaar eerder. De zogenoemde business winst per aandeel bleef onveranderd op 1,22 euro.

In heel 2020 daalde de omzet met 0,2 procent tot 36,0 miljard euro, maar tegen constante wisselkoerseffecten steeg de omzet met 3,3 procent. De business winst per aandeel steeg met 3,9 procent, of met 9,2 procent tegen constante wisselkoerseffecten.

De vrije kasstroom steeg over het hele jaar met 16,1 procent tot krap 7 miljard euro, ondanks een forse daling van 27,5 procent in het vierde kwartaal.

Sanofi wil een dividend voorstellen van 3,20 euro per aandeel.

Outlook

Voor 2021 verwacht Sanofi een hoge enkelcijferige groei van de business winst per aandeel tegen constante wisselkoerseffecten. Op basis van de wisselkoersen in januari 2021 mikt Sanofi op een negatieve impact uit valuta van 4,5 tot 5,5 procent op deze winst per aandeel.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Regeneron boekt meer winst dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Regeneron Pharmaceuticals Inc
$ 498,11 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Regeneron Pharmaceuticals heeft in het vierde kwartaal meer winst dan verwacht geboekt, terwijl de omzet in lijn met de verwachtingen lag. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De nettowinst steeg van 792,0 naar 1,15 miljard dollar afgelopen kwartaal. Per aandeel komt dit neer op een winst van 10,24 dollar.

Op aangepaste basis steeg de winst van 7,50 naar 9,53 dollar per aandeel. Dit is fors beter dan verwacht. De consensus samengesteld door FactSet rekende op een winst van 8,38 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 30 procent tot 2,4 miljard dollar. Dit is in lijn met de consensus.

Over heel 2020 steeg de omzet ook met 30 procent naar 8,5 miljard dollar. De nettowinst steeg met 66 procent tot 3,5 miljard dollar. Op aangepaste basis steeg de winst met 30 procent naar 3,7 miljard dollar.

Het aandeel steeg in voorbeurshandel met 3,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
ZIEKENHUIS TEL AVIV BEGROET 'EEN ENORME DOORBRAAK'
Nieuwe Israëlische drug genas 29 van de 30 matige / ernstige COVID-gevallen in dagen - ziekenhuis
Geneeskunde ontwikkeld in Ichilov matigt de immuunrespons, helpt dodelijke cytokinestorm te voorkomen, zeggen onderzoekers; 29 van de 30 fase 1-proefpatiënten verlieten het ziekenhuis binnen 3-5 dagen

5 februari 2021, 15:29 uu
Een nieuwe coronavirusbehandeling die wordt ontwikkeld in het Ichilov Medical Center in Tel Aviv, heeft fase 1-onderzoeken met succes afgerond en lijkt te hebben geholpen bij het snel herstellen van talloze matige tot ernstige gevallen van COVID-19 van de ziekte, zei het ziekenhuis vrijdag.

Het ziekenhuis begroette een "enorme doorbraak" en zei dat de EXO-CD24-stof van prof. Nadir Arber was toegediend aan 30 patiënten van wie de toestand matig of slechter was, en alle 30 herstelden - 29 van hen binnen drie tot vijf dagen.

Het medicijn bestrijdt de cytokinestorm - een mogelijk dodelijke overreactie van het immuunsysteem op de coronavirus-infectie waarvan wordt aangenomen dat deze verantwoordelijk is voor een groot deel van de sterfgevallen die verband houden met de ziekte.

Het gebruikt exosomen - kleine dragerzakjes die materialen tussen cellen verplaatsen - om een ??eiwit genaamd CD24 naar de longen te brengen, waar Arber tientallen jaren onderzoek naar heeft gedaan.

"Dit eiwit bevindt zich op het oppervlak van cellen en speelt een bekende en belangrijke rol bij het reguleren van het immuunsysteem", zegt onderzoeker Shiran Shapira van het laboratorium van Arber.
Het eiwit helpt het immuunsysteem te kalmeren en de storm te beteugelen.
"Het preparaat wordt één keer per dag gedurende een paar minuten, gedurende vijf dagen, ingeademd", zei Arber. “Het preparaat wordt rechtstreeks naar het hart van de storm geleid - de longen - dus in tegenstelling tot andere formules ... die selectief een bepaalde cytokine in bedwang houden, of op grote schaal werken maar veel ernstige bijwerkingen veroorzaken, wordt EXO-CD24 lokaal toegediend, werkt het breed en zonder bijwerkingen. Effecten."

Het medicijn zal nu doorgaan naar verdere testfasen, maar ziekenhuisfunctionarissen noemden het al een mogelijke game-changer in de strijd tegen de ernstige COVID-19-ziekte.

Ichilov-directeur Roni Gamzu, de voormalige coronavirus-tsaar, zei dat het onderzoek “geavanceerd en geavanceerd is en mogelijk coronaviruspatiënten kan redden. De resultaten van de fase 1-studie zijn uitstekend en geven ons alle vertrouwen in de methode die [Arber] al jaren in zijn laboratorium onderzoekt. "

Hij voegde eraan toe: "Ik ben er trots op dat we bij Ichilov ... mogelijk een blauw-wit remedie brengen voor een vreselijke wereldwijde pandemie."

www.timesofisrael.com/new-israeli-dru...

voda
0
Sterk beursdebuut Pharvaris aan Nasdaq

(ABM FN-Dow Jones) Biotechbedrijf Pharvaris uit Leiden beleefde vrijdag een sterk beursdebuut aan de Nasdaq.

Op een slot van 29,00 dollar steeg het aandeel op zijn eerste handelsdag 45 procent.

De IPO-prijs lag op 20,00 dollar. Pharvaris verkocht 8,27 miljoen aandelen.

Eerder mikte het Leidse biotechbedrijf nog op een uitgifteprijs van 17 tot 19 dollar per aandeel bij een uitgifte van 6,95 miljoen stuks.

Pharvaris werkt aan een nieuw medicijn tegen de zeldzame ziekte angio-oedeem, waarvoor het eveneens Leidse Pharming reeds een goedgekeurd medicijn heeft met Ruconest.

Angio-oedeem is een erfelijke aandoening waarbij weefsel plotseling kan gaan opzwellen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse Quidel mogelijk in zee met Qiagen - media

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse diagnostiekbedrijf Quidel overweegt biotechbedrijf Qiagen uit Venlo in te lijven. Dit schreef persbureau Bloomberg maandagavond op basis van bronnen.

Quidel zou Qiagen, een leverancier van monster- en assaytechnologieën voor moleculaire diagnostiek, benaderd hebben om te kijken of er interesse is in een samengaan, aldus de bronnen. Het bedrijf uit Venlo wordt gewaardeerd op ruim 10 miljard euro.

De gesprekken bevinden zich in een vroege fase en er is volgens de bronnen geen zekerheid dat het daadwerkelijk tot een deal gaat komen. Een woordvoerder van Qiagen wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten.

De geruchten volgen op het afketsen van een deal met Thermo Fisher Scientific eind vorig jaar. Thermo zag in augustus 2020 af van een overname van Qiagen omdat er te weinig aandelen onder het bod waren aangemeld. Thermo bood 43,00 euro per aandeel.

Het aandeel Qiagen steeg maandagavond in New York met 3,7 procent tot 56,08 dollar. Eerder op de dag werd de handel in het aandeel stilgelegd, vanwege de hoge volatiliteit. In Frankfurt sloot het aandeel op 44,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Financieel topman farmaceut Eli Lilly weg om 'ongepaste' relatie

Gepubliceerd op 9 februari 2021 15:22 | Views: 1.209

INDIANAPOLIS (ANP) - Financieel directeur Josh Smiley van farmaceut Eli Lilly moet opstappen nadat een relatie op de werkvloer aan het licht is gekomen. Het Amerikaanse concern heeft hem uit zijn functie gezet na een extern onderzoek naar Smileys omgang met ondergeschikten.

De topbestuurder onderhield persoonlijke contacten met werknemers die weliswaar met goedkeuring van beide kanten gebeurden, maar volgens Eli Lilly toch "ongepast" waren. De precieze reden dat het gedrag van Smiley ongepast was, maakte het bedrijf niet bekend. Hij wordt opgevolgd door Anat Ashkenazi, die eerder de leiding had over de financiën van de divisie voor laboratoriumonderzoek.

Eli Lilly staat volop in de aandacht door de coronapandemie. Het bedrijf ontwikkelde een therapie op basis van antilichamen voor de behandeling van Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. De Amerikaanse toezichthouder voor geneesmiddelen keurde het middel in november via een noodprocedure goed.

Smiley is niet het eerste kopstuk van een groot Amerikaans bedrijf dat moet aftreden wegens een relatie met een medewerker. McDonald's ontsloeg topman Steve Easterbrook in 2019 omdat hij een relatie had met een medewerker, wat tegen het beleid van de fastfoodgigant indruist. Een jaar eerder trad Brian Krzanich, de toenmalige hoogste baas van chipmaker Intel af, wegens een verhouding op de werkvloer.
voda
0
Concurrent van Pharming maakt opmerkelijk beursdebuut
16:46

Nederland is een nieuw beursgenoteerd biotechbedrijf rijker: Pharvaris. De onderneming uit Leiden maakte deze maand een bliksemstart op de Amerikaanse Nasdaq, met een koerswinst van 45% op de eerste dag van notering. De aandeelhouders van het eerste uur — onder wie de Amsterdamse investeringsmaatschappij Life Sciences Partners (LSP) — hebben zicht op een geweldige klapper.

Een beetje opmerkelijk is het sterke debuut van Pharvaris wel. Want de experimentele medicijnen van Pharvaris zijn nog ver verwijderd van goedkeuring. Bovendien betreedt Pharvaris een terrein waar de concurrentie hevig is, namelijk geneesmiddelen tegen angio-oedeem. Tegen deze zeldzame aandoening zijn al meerdere medicijnen op de markt, onder meer van Pharming, een van de bekendste Nederlandse biotechbedrijven.

Pharvaris zal nog jaren moeten wachten op zijn eerste omzet. Terwijl Pharming in de eerste negen maanden van vorig jaar een nettowinst van €25,6 mln boekte en een omzet van €134,7 mln. En toch is de nieuwkomer vrijwel evenveel waard ($857 mln) als Pharming. Hoe kan dat?

De hoge waardering is ingegeven door beleggers die hopen dat Pharvaris een groot deel van de lucratieve markt kan gaan pakken. En wel door een pilletje tegen angio-oedeem te introduceren. Dat biedt een groot voordeel ten opzichte van de bestaande middelen die allemaal moeten worden geïnjecteerd, soms veelvuldig.

Een tweede element is dat het bestuur van Pharvaris bestaat uit ervaren mensen die met een eigen biotechbedrijf eerder al een geneesmiddel tegen angio-oedeem ontwikkelden. En die hun bedrijf — Jerini geheten — in 2008 wisten te verkopen voor ruim €445 mln. Beleggers hopen dat het Pharvaris-bestuur dit kunstje kan herhalen.

Voor LSP gloort nu al een geweldig rendement. De Amsterdamse investeringsmaatschappij speelde een hoofdrol bij de oprichting van Pharvaris en tekende voor een belangrijk deel van de €140 mln die Pharvaris al voor de beursgang ophaalde, verspreid over drie financieringsrondes.

De aandelenprijzen in de eerste drie financieringsrondes lagen stukken lager dan bij de beursgang het geval was. In de beginjaren tussen 2015 en 2018 betaalden de investeerders €2,84 per aandeel. In 2019 en begin vorig jaar was dat €7,20. Drie maanden geleden moesten investeerders €11,79 betalen.

En vorige week is de emissiekoers van nieuwe aandelen vastgesteld op $20, omgerekend €17,20. Vervolgens vloog de beurskoers van Pharvaris verder omhoog tot het equivalent van €23,90. Tel uit je winst. De oudste aandelen zijn inmiddels ruim acht keer zoveel waard geworden.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1373164/concurrent-van-ph...
voda
0
The Capital Group voor ruim 10 procent in Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
90,28 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) The Capital Group heeft een belang van 10,03 procent in Galapagos. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdagavond bekend.

Galapagos ontving de kennisgeving op 5 februari van The Capital Group. Op 22 januari ging de aandeelhouder al over de kennisgevingsdrempel van 10 procent heen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Galapagos en Gilead zetten studie naar longfibrose stop

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
77,18 -13,10 -14,51 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Galapagos en Gilead Sciences hebben de ISABELLA fase 3 studies met het middel ziritaxestat tegen longfibrose stopgezet. Dit maakten de twee partners woensdagmiddag bekend.

Het Independent Monitoring Committee beval de stopzetting aan vanwege een ongunstige balans tussen werkzaamheid en het veiligheidsrisico. De studies naar het middel zaten reeds in klinische fase 3-testen.

Volgens CEO Onno Van de Stolpe van Galapagos gaat het over een enorme teleurstelling. "Een ziekte waarbij een enorme behoefte aan een goede behandeling", stelde hij.

Ook alle andere klinische studies met ziritaxestat, inclusief de nog lopende vervolgfase van de Fase 2a NOVESA studie in scleroderma, worden stopgezet.

Ziritaxestat is een kandidaat medicijn dat is ontdekt door Galapagos, een remmer van autotaxine. Gilead heeft de niet-Europese rechten voor ziritaxestat in juli 2019 gelicenseerd, en heeft sindsdien de ontwikkelingskosten van de Fase 3 studies gedeeld.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aspen verlaagt prijzen medicijnen met 73% na Europese druk
Van onze redacteur 14:32

De Europese Commissie heeft het aanbod van het Zuid-Afrikaanse farmabedrijf Aspen om de prijzen van zes kankermedicijnen met gemiddeld 73% te verlagen geaccepteerd. Daarnaast blijven de prijzen de komende tien jaar op hetzelfde niveau en garandeert Aspen dat de medicijnen tenminste de komende vijf jaar beschikbaar blijven.

Dat maakte mededingingscommissaris Margrethe Vestager woensdag bekend. Met de juridisch bindende overeenkomst komt een einde aan een jarenlang lopend antitrustonderzoek naar de prijzen van het bedrijf.

'De toezeggingen van Aspen zullen de Europese gezondheidsstelsels vele tientallen miljoenen euro's besparen en ervoor zorgen dat deze cruciale medicijnen beschikbaar blijven', aldus Vestager. 'De beslissing van vandaag geeft een sterk signaal aan andere dominante farmaceutische bedrijven om geen misbruik te maken van prijsbeleid om onze gezondheidssystemen te exploiteren.'

Prijsverhogingen
De Commissie kondigde in mei 2017 een onderzoek aan naar de prijzen van de zes medicijnen. Aspen nam de productie van de medicijnen in 2012 over van een ander bedrijf en verhoogde toen geleidelijk de prijzen in alle Europese landen, vaak met honderden procenten. Dat kon het bedrijf volgens de Commissie doen doordat patiënten en artsen vaak geen alternatief hadden.

Toen nationale autoriteiten bezwaar maakten tegen de prijsverhogingen, dreigde Aspen zijn medicijnen van de nationale lijst van voor vergoeding in aanmerking komende geneesmiddelen te schrappen. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf was in sommige gevallen zelfs bereid zich terug te trekken uit de markt.

Patenten verlopen
Volgens Vestager is er geen legitieme reden voor de hoge winsten die Aspen maakt op de medicijnen, vooral omdat de patenten erop al vijftig jaar verlopen zijn en er dus geen ontwikkelingskosten hoeven worden terugverdiend. Het gedrag van Aspen zou volgens de Commissie dan ook mogelijk in strijd zijn met de EU-concurrentieregels die, onder bepaalde voorwaarden, het opleggen van buitensporige prijzen aan klanten verbieden.

Om de zorgen van de Commissie weg te nemen, kwam Aspen in juni 2020 met de voorstellen die nu zijn aangenomen. Daaronder de prijsverlaging, die met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2019 ingaat, en de garantie dat de medicijnen tenminste nog vijf jaar beschikbaar zullen zijn.

In de vijf jaar daarna zal Aspen de medicijnen blijven leveren of zijn handelsvergunning beschikbaar stellen aan andere leveranciers. Als de farmaceut zich niet aan de voorwaarden houdt, kan de Commissie een boete uitschrijven die kan oplopen tot 10% van de totale jaaromzet. In het geval van Aspen komt dat neer op een maximumboete van bijna €2,2 mrd.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1373590/aspen...
voda
0
AstraZeneca tekent pact met IDT Biologika voor vaccinproductie

Gepubliceerd op 10 februari 2021 16:12 | Views: 338

LONDEN (ANP) - Farmaceut AstraZeneca wil de productie van coronavaccins in Europa versnellen en uitbreiden. Daarvoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met sectorgenoot IDT Biologika uit Duitsland. De samenwerking moet al in het tweede kwartaal van dit jaar tot successen gaan leiden.

Sinds de goedkeuring van het coronavaccin van AstraZeneca door de Europese medicijnautoriteit EMA begin februari, zijn volgens het bedrijf al 5 miljoen vaccins verscheept als onderdeel van de eerste tranche van 17 miljoen vaccins. In maart staat de levering van meer doses op de rol.

De farmabedrijven moeten de details van de samenwerking nog uitwerken. Maar vast staat dat beide willen investeren in de uitbreiding van capaciteit. Dat moet onder andere gebeuren in de Duitse Biologika-locatie in Dessau. Daar moeten op termijn tientallen miljoenen doses per maand worden gemaakt. Eind 2022 moet deze uitbreiding zijn voltooid.

De productielocatie wordt ook voor andere vaccins geschikt gemaakt, waarmee een strategische leveringslocatie wordt gecreëerd. Financiële details over de deal zijn niet gemeld. In Nederland wordt het medicijn van AstraZeneca niet aan 65-plussers gegeven omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Dan is het niet zeker of het vaccin wel genoeg aanslaat.
voda
0
Beursblik: nieuwe opdoffer voor Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
74,16 -16,12 -17,86 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Het stopzetten van een studie naar een behandeling van longfibrose is slecht nieuws voor Galapagos. Dit concludeerde analist Peter Welford van Jefferies woensdagmiddag.

Welford noemt de vroegtijdige stopzetting van de studie, voor de geplande tussentijdse analyse die tegen het midden van dit jaar werd verwacht, een significante klap voor het biotechbedrijf.

De analist vond de ISABELLA fase 3 studie met ziritaxestat al een hoog risico.

Volgens Jefferies houdt ook de onzekerheid rond filgotinib aan en de andere studies zitten nog maar in fase 1 of 2. Al met al geen reden om heel optimistisch te zijn over de gang van zaken bij Galapagos, aldus Welford.

Ziritaxestat was in de waardering van Galapagos goed voor 14,50 euro per aandeel.

Jefferies heeft een koersdoel van 86,00 euro op Galapagos met een Houden advies.

Het aandeel Galapagos daalde woensdag 17,0 procent na het nieuws.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Galapagos zet longfibrose-studie stop, aandeel hard onderuit

Gepubliceerd op 10 februari 2021 17:02 | Views: 2.067

Galapagos 17:05
74,04 -16,24 (-17,99%)

MECHELEN (ANP) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft samen met partner Gilead Sciences een studie naar een middel tegen longfibrose (IPF) stopgezet. Dit doet het bedrijf op advies van een onafhankelijk comité. Volgens het IDMC is er sprake van een "ongunstige balans" tussen werkzaamheid en veiligheid. Na het nieuws kelderde het aandeel van AEX-fonds Galapagos met 18 procent op het Damrak.

Het ISABELA Fase 3-programma bestaat uit twee klinische studies waar gezamenlijk 1500 IPF-patiënten aan zouden gaan deelnemen. Galapagos zegt in een reactie enorm teleurgesteld te zijn dat het bedrijf geen nieuw medicijn heeft kunnen ontwikkelen voor de patiënten met deze ziekte. De stopzetting geldt voor alle studies met de experimentele autotaxine-remmer ziritaxestat.

Longfibrose is een zeldzame, chronische ziekte van de longen. Bij longfibrose kunnen de longen niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. Het tekort aan zuurstof en de kleinere longinhoud hebben benauwdheid en kortademigheid tot gevolg. Er zijn in Nederland zo’n 3200 mensen met de diagnose longfibrose.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Galapagos

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
67,44 -5,94 -8,09 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 89,00 naar 79,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De stopzetting van de studies met het middel zirotaxestat zorgt voor opnieuw extra onzekerheid over de pijplijn van Galapagos, stelden de analisten.

De nieuwe teleurstelling rond het middel voor onder meer longfibrose zorgt ervoor dat de waarde van deze studies uit de modellen van Kepler wordt gehaald.

De exacte reden voor de stopzetting werd door Galapagos niet gegeven, maar volgens Kepler zullen dit vooral veiligheidsissues zijn geweest.

Het aandeel Galapagos kreeg woensdag reeds een forse klap te verwerken en daalde donderdag nog eens 4,7 procent naar 69,96 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook zonder coronavaccin zet winstgroei AstraZeneca door

Gepubliceerd op 11 februari 2021 10:23 | Views: 271

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Farmaceut AstraZeneca, de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege zijn coronavaccin, verwacht dit jaar 18 tot 24 procent meer winst te zullen maken. Het Brits-Zweedse bedrijf houdt in de nieuwe prognose de impact van de coronavaccinverkopen ook buiten beschouwing. Eerder beloofde AstraZeneca geen winst te zullen maken met het vaccin zolang de pandemie duurt.

De farmaceut verwacht dat de vraag naar medicijnen tegen kanker en andere therapieën zal aantrekken, nadat de reguliere zorg afgelopen jaar door de coronapandemie in veel landen werd afgeschaald. De omzetgroei zal daarbij net aan in de dubbele cijfers uitkomen. De ramingen voor dit jaar bleven wel iets achter bij de gemiddelde verwachtingen van kenners.

In de laatste maanden van 2020 trokken de verkopen van medicijnen aan. De verkoop van AstraZeneca's best verkopende geneesmiddel Tagrisso tegen kanker steeg in het slotkwartaal met 31 procent. Ook de afzet van geneesmiddelen voor diabetes, hart en nieren, en andere kankermedicijnen bleken veerkrachtig. De winstgroei vorig jaar was 15 procent.

De verkopen van het coronavaccin zal AstraZeneca vanaf het eerste kwartaal van dit jaar apart rapporteren. Het middel, dat iets minder effectief is dan dat van Moderna en Pfizer/BionNTech, is wel goedkoper en makkelijker te distribueren. Het vaccin van AstraZeneca is in inmiddels in meer dan vijftig landen goedgekeurd of aanbevolen.

AstraZeneca kende een bewogen jaar 2020. Naast de ontwikkeling van het coronavaccin, waarbij het optrok met de Universiteit van Oxford, nam het bedrijf ook de Amerikaanse farmaceut Alexion over. De deal met een waarde van 39 miljard dollar was de grootste voor AstraZeneva ooit. De overname moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond. In de ramingen voor dit jaar is deze overname nog niet meegenomen.
Chessplayer1992
1
quote:

Casis schreef op 11 februari 2021 12:12:

Was dit artikel al bekend, ik kan het niet terug vinden
www.bioworld.com/articles/503403-kalv...

www.bioworld.com/articles/503403-kalv...
Mooi artikel, maar yes: een forum-collega heeft eerder gepost (misschien op het andere draadje) dat Kalvista juist heel erg goede reclame voor Pharming geeft. En Pharming is niet minder ver met onderzoek. Positief voor Pharming is de duidelijke 'reclame' dat HAE medicijnen goed kunnen werken tegen COVID. Daarnaast heeft Pharming nog specifieke voordelen t.o.v. andere bekende medicijnen, waardoor het goed mogelijk is dat RUCONEST nog beter werkt dan andere medicijnen tot nog toe.

Helaas nog wachten op onderzoeksdata ... maar: als er reeds issues waren omtrent veiligheid, dan was de proef al lang gestopt (zie galapagos ...). Daarnaast: start van het onderzoek was augustus met de eerste patiënt en verwachte einddatum juni dit jaar (en juli publicatie) - maar door de uitbraken overal zijn er veel meer patiënten voorhanden dan vooraf was aangenomen. Het is dus redelijk om te verwachten dat ze eerder dan juni klaar zijn. Maar hoeveel eerder ... weten we niet.

Er zijn weinig onderzoeken echt verder dan Pharming op dit moment.
voda
0
Video: vroegtijdig stopzetten studie Galapagos flinke schok

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
71,78 -1,60 -2,18 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Dat Galapagos zijn Isabela Fase 3 studies voor een potentiële behandeling tegen longfibrose vroegtijdig stopzet, is een flink schok. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera tegen ABM Financial News.

Hij vermoedt dat de studie werd gestopt vanwege veiligheidsissues. Het middel was goed voor 10 tot 15 euro in de waardering van Galapagos, aldus Versteeg.

"Teleurstellingen horen erbij", vindt de analist bij beleggen in biotech.

Toch kwam het nieuws volgens Versteeg niet als een totale verrassing. "En de pijplijn met fibrose is nu niet helemaal weg", meent de analist. "Er liggen nog altijd kansen."

Maar ook het Toledo-platform acht Versteeg bijvoorbeeld kansrijk. En ook filgotinib moet niet helemaal worden afgeschreven, benadrukt Versteeg.

InsingerGilissen verlaagde het koersdoel voor Galapagos naar 95,00 euro. Het advies blijft Aanbevolen, "maar wel voor mensen die het hoge risico aankunnen."

www.youtube.com/watch?v=R25Xpm9jX1Y

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goedemorgen Kiadis-volgers,

Bijgaand het persbericht waarin Sanofi en Kiadis de lancering van het bod van Sanofi op Kiadis zonet bekend hebben gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Kiadis Investor Relations
-------------------------------------------
Sanofi brengt aanbevolen bod in contanten uit op alle aandelen Kiadis

Hoofdpunten van het Bod
Sanofi lanceert een aanbevolen bod in contanten
De aanmeldingstermijn loopt van 15 februari 2021 tot 12 april 2021
Biedprijs bedraagt EUR 5,45 in contanten (cum dividend) (de “Biedprijs”) voor elk geplaatst en uitstaand gewoon aandeel in het kapitaal van Kiadis (de “Aandelen”)
De Biedprijs vertegenwoordigt een aantrekkelijke premie van 272% ten opzichte van de slotkoers per Aandeel op 30 oktober 2020, de dag voorafgaand aan de aankondiging van het Bod
De infrastructuur en capaciteiten van Sanofi zullen worden aangewend om de ontwikkeling van de pijplijn van Kiadis ten voordele van patiënten te bevorderen
De Besturen van Kiadis ondersteunen het Bod en bevelen het unaniem aan. Zij zijn van mening dat de Transactie in het beste belang is van Kiadis, het bestendige succes van de onderneming en haar belanghebbenden, mede gezien de risico's en onzekerheden van de alternatieven die voor Kiadis beschikbaar zijn
In totaal is ongeveer 36,6% van de uitgegeven en uitstaande Aandelen, berekend op een volledig verwaterde basis (fully diluted), onherroepelijk toegezegd onder het Bod
Kiadis houdt een buitengewone aandeelhoudersvergadering (de "BAVA") op 30 maart 2021 om 10:00 uur CET
Het Bod is afhankelijk van het vervullen van de Biedingsvoorwaarden zoals uiteengezet in het Biedingsbericht, inclusief een minimumacceptatieniveau van 95% van de Aandelen, te verlagen tot 80% indien de Aandeelhouders op de BAVA de Herstructurering na de Aanbieding goedkeuren

www.iex.nl/Forum/Topic/1366641/Kiadis...
voda
0
Nu Pharming nog?

Sanofi brengt officieel bod op Kiadis Pharma uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
5,355 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Sanofi
77,81 0,00 0,00 % Euronext Paris
Sanofi
77,87 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Sanofi nominatif adm
77,81 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft vrijdag een officieel bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen Kiadis Pharma. dit meldden de Franse farmaceut en Kiadis vrijdag in een gezamenlijk persbericht.

Sanofi betaalt 308 miljoen dollar, of 5,45 euro per aandeel in contanten. Dit is een premie van 272 procent ten opzichte van de slotkoers op 30 oktober 2020, de dag voorafgaand aan de aankondiging van het bod.

De besturen van beide ondernemingen bevelen het bod unaniem aan.

Van het totaal uitstaande aandelen is 36,6 procent onherroepelijk toegezegd.

Aandeelhouders in Kiadis kunnen hun stukken vanaf 15 februari 09.00 tot en met 12 april 17.40 uur aanmelden.

Op 30 maart houdt Kiadis een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Het aandeel Kiadis sloot donderdag 0,2 procent hoger op 5,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 12:21
Koers 0,907
Verschil -0,001 (-0,11%)
Hoog 0,917
Laag 0,905
Volume 1.874.110
Volume gemiddeld 6.934.801
Volume gisteren 4.300.077

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront