Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Alfons A.
1
Telenet , concurrent van proximus, komt met gratis sportzender 'Play Sports Open'

De tijd België

08:24
Telenet komt met gratis sportzender

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...


voda
0
Meer vertrouwen bij Nederlandse producent

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse producenten is in januari boven het nulpunt gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van 0,4 negatief in december naar 0,6 positief in januari. Het is voor het eerst sinds maart 2020 dat de index weer plust.

Het oordeel van producenten over de orderportefeuille was voor de achtste maand op rij minder negatief. Ook oordeelden zij positiever over de verwachte bedrijvigheid. Hun oordeel over de voorraden gereed product veranderde niet.

In de elektrotechnische en machine-industrie en in de metaalindustrie nam het vertrouwen van de ondernemers toe, in de overige bedrijfsklassen nam het af. De ondernemers in de hout- en bouwmaterialenindustrie waren opnieuw het meest positief. De producenten in de voedingsmiddelenindustrie waren het meest negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ffff
0
Toch héél positief nieuws op de internationale stations.....:

Klaas past echt heel goed op ons..... We kunnen rustig een siesta doen.....

FRANKFURT (Dow Jones)--Die Europäische Zentralbank (EZB) beobachtet die Entwicklung des Euro-Wechselkurses nach Aussage von EZB-Ratsmitglied Klaas Knot sehr genau. "Der Euro hat über die letzten Wochen und Monate offenkundig aufgewertet, und das ist etwas, was wir natürlich sehr, sehr aufmerksam beobachten", sagte der Gouverneur der niederländischen Zentralbank zu Bloomberg TV.
cune
0
Klaas kan héélemaal niet meer goed op ons passen want Klaas is in maart 2009 begraven !
www.youtube.com/watch?v=ROsVG80pFWE
Klaas was voor vrijheid, zeker tegen lockdown , tegen onderdrukking en de tyrannie van de staat
www.youtube.com/watch?v=Zf_Obd7t0jY
www.youtube.com/watch?v=7K_1C2cWsBE
Uche, uche, uche even een goede sigaar opsteken.
voda
0
Winkelverkopen hard gestegen ondanks coronacrisis

Gepubliceerd op 29 januari 2021 06:47 | Views: 351

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse detailhandel heeft zijn verkopen vorig jaar het sterkst opgevoerd sinds 2001, ondanks de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd de omzet vooral gestuwd door een flinke plus bij de supermarkten. Daarnaast is er online veel meer verkocht.

Alles bij elkaar groeide de omzet in de detailhandel met 5,9 procent. Door de maatregelen tegen de verspreiding van corona waren de verschillen binnen de sector wel bijzonder groot. Onder meer kleding- en schoenenwinkels kenden juist een heel slecht jaar als gevolg van de winkelsluitingen in het voorjaar en december.

Supermarkten en andere verkopers van levensmiddelen profiteerden juist van de horecasluitingen en het feit dat veel mensen aan huis gekluisterd zaten. Daardoor werden er veel meer boodschappen ingeslagen. De foodsector als geheel behaalde met 6,9 procent de hoogste omzetgroei van deze eeuw, terwijl andere zogeheten non-foodwinkels over de gehele linie uitkwamen uit op een omzetkrimp van 0,1 procent.

Toch was ook in dat laatste segment sprake van grote contrasten. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, verkopers van consumentenelektronica en witgoed en meubelzaken hebben recordomzetten geboekt. Verder is er online 43,5 procent meer omgezet in 2020. Dat is de hoogste groei sinds het CBS in 2014 hierover gegevens begon te publiceren.

De cijfers waren waarschijnlijk nog hoger uitgevallen als de overheid in december niet opnieuw winkelsluitingen had doorgevoerd. Op 14 december kondigde het kabinet een strenge lockdown aan om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. Veel winkels moesten hun deuren sluiten. Hierdoor heeft de detailhandel in december 3,1 procent minder omgezet dan een jaar eerder.
haas
0
De kracht van MKB, niet te ondrschatten,ook wereldwijd, ...........
=====================================================
Draaien, frezen, boren, slijpen, lassen en honen. Dat zijn kortgezegd de expertises van familiebedrijf Drabo Hardenberg. Hun verspaningsproducten vormen cruciale onderdelen in wereldberoemde bouwsels en alledaagse producten. Bijvoorbeeld in het Londense reuzenrad Eye, maar ook in de auto-industrie en in olieplatforms zijn onderdelen van Drabo verwerkt. ‘Onze producten vind je op heel veel plaatsen, maar omdat het “slechts” onderdelen zijn, zijn ze vaak niet zichtbaar’, zegt de 46-jarige Meulenkamp-Back.

Originele link van het artikel: fd.nl/advertorial/centraalbeheerzakel...
voda
0
Video: AEX richting 725 punten

(ABM FN-Dow Jones) Wat de AEX betreft is nog steeds sprake van hogere bodems en toppen, waarbij geen sprake is van een verkoopsignaal en de stijgende trend intact is.

Een stijging richting de 725 punten kan volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets niet uitgesloten worden.

www.youtube.com/watch?v=s14uYUFKh8w

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Hebben jullie wel eens gekeken naar HyrdrogenPro (HYPRO-ME)?

Enorme potentie en mooie projecten in het vooruitzicht
ffff
0
nos.nl/artikel/2234267-klaas-knot-bli...

Cune,

Ik zie NU pas jouw reactie op 28 januari op het artikel dat ik uit een Duits financieel blad haalde......

Dat blad haalde dus Klaas Knot aan....

Jij reageert dat de man overleden is, maar ik denk dat je je vergist........

Peter

Strooimet maten,

Waar staat HyrdrogenPro genoteerd?
cune
0
Hoe monomaan kan men zijn ? Wanneer er één is die zich vergist dan bent u het. Er zijn vele Klazen zoals b.v. ook Klaas Vaak , het mannetje die op de maan woont.
Waar werd zwaar water gevonden ? Wel eens gehoord van operatie Gunnerside en dan heeft u ook nog Hydrogen Per, het verschil is slechts 1 klinker. Hydrogenpro AS ( symbool HYPRO ) ISIN NO0010892359 Zou maar oppassen want voor dat u het weet kunt u in deze onzekere tijden beticht worden van het in elkaar willen knutselen van een atoombommetje.
ffff
0
Cune,

Ben je niet helemaal goed snik.....? Wat een vreemde posting , alweer! Dat baart mij zorgen. Vergissen kunnen wij ons allemaal, maar in het artikel dat ik aanhaalde staat toch duidelijk:

KLAAS KNOT. Die KNOT staat er wel degelijk bij, cune en dus nou niet zwerig zwammen over: " Er bestaan méér Klazen"

-Die Europäische Zentralbank (EZB) beobachtet die Entwicklung des Euro-Wechselkurses nach Aussage von EZB-Ratsmitglied Klaas Knot sehr genau.

Het begrip " monomaan" is jou gelukkig bekend. Dat scheelt alvast iets: Ik denk , gezien je geplaatste postings in deze draad, dat monomaan veel eerder bij jou van toepassing is....

Benieuwd cune of er nog een verontschuldiging vanaf kan..... Heel benieuwd....! Zoiets valt bij mij onder " innerlijke beschaving" van een KK-bezoeker.

Stooimetmaten,

Bedankt.

Peter

cune
3
De begin regels van effe waren : "Toch héél positief nieuws op de internationale stations.....:
Klaas past echt heel goed op ons..... We kunnen rustig een siesta doen....."
Dan denk ik, ( een echte belegger die regelmatig effe's stukjes in de IEX ziet verschijnen ) : ' daar hebben we weer de hedonistische persoonlijkheid wiens lustbevrediging slechts bestaat in het anderen wijs proberen te maken ,dat deze arme drommel zeer vele duizenden €'s dagelijks in zijn zak weet te houden." dus deze stukjes kunnen we weer verder overslaan daarbij wetend dat deze figuur eens met een broodtrommeltje achter op de bagagedrager een naar college fietsende student was en nu beweert dat hij multi miljonair geworden is- De sprookjes van Petertje. Kinnesinne heb ik met u absoluut niet en u doet geen kwaad want het houdt u van de straat.
ffff
0
Cune,

Heel slechte verliezer! Voortaan wat aandachtiger postings lezen! Er stond toch duidelijk in mijn posting : Klaas KNOT. Maar ja, je hebt aandachtige lezers en je hebt ongelooflijk ziekelijke reacties op een forum als deze. Maar Cune, dat ben ik al méér dan.....21....jaar gewend hier, dus dat doet mij niets meer.

Peter
voda
0
Staat moet onteigende geldschieters SNS Reaal 805 miljoen euro betalen

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse overheid moet de geldschieters van SNS Reaal 805 miljoen euro schadevergoeding betalen, voor de onteigening van hun effecten bij de nationalisering van SNS Reaal en SNS Bank in 2013. Dat heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam donderdag bepaald.

In de jarenlang slepende claim had de minister van Financiën in eerste instantie geen enkele schadeloosstelling aangeboden. In een later stadium werd een bedrag van maximaal 300 miljoen euro genoemd.

Het bedrag van 804,8 miljoen euro wordt verhoogd met de wettelijke rente sinds 1 februari 2013.

De houders van achtergestelde obligaties ontvangen nu een groot deel van hun vorderingen. Ook diverse andere geldschieters krijgen geld terug.

De aandeelhouders krijgen geen vergoeding. "De aandelen SNS Reaal vertegenwoordigen geen waarde", aldus de Ondernemingskamer.

Na de onteigening, die een dreigend faillissement van de bank moest voorkomen, werden het vastgoedbedrijf SNS Property Finance verkocht, evenals de verzekeringstak, die werd omgedoopt tot Vivat en inmiddels is overgenomen door Athora. SNS Bank werd omgedoopt in de Volksbank en is nog steeds in staatshanden.

De Staat zal verder de kosten van de door de Ondernemingskamer ingeschakelde deskundigen van in totaal 3,6 miljoen euro moeten betalen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: AEX richting 700 punten

(ABM FN-Dow Jones) De AEX kan richting de 700 punten. Dit voorziet technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets.

Voor de korte termijn focust Van den Akker zich voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter op de 676 punten. Het belangrijkste koersgebied voor de AEX in de komende weken ligt echter rond de 690 - 700 punten, "waar mogelijk een top in aandelen kan ontstaan", zei Van den Akker voor de camera tegen ABM Financial News.

www.youtube.com/watch?v=KDvUd4Uojj8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Economie waarschijnlijk licht gegroeid in vierde kwartaal'

Gepubliceerd op 16 februari 2021 06:04 | Views: 104

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse economie is in het vierde kwartaal waarschijnlijk heel licht gegroeid ondanks de tweede coronalockdown. Maar dat neemt niet weg dat 2020 naar verwachting de geschiedenisboeken in gaat als jaar van economische krimp. Hoe de cijfers precies uitpakken, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdagochtend bekend.

In het derde kwartaal was nog sprake van 7,8 procent groei op kwartaalbasis. Daarmee veerde de economie flink op van de historische krimp met 8,5 procent in het tweede kwartaal, toen de economische bedrijvigheid hard werd geraakt door de eerste lockdown tegen het coronavirus. Economen rekenen voor het vierde kwartaal in doorsnee op een plusje van 0,2 procent.

Dat de stevige opleving van het derde kwartaal niet aanhield, komt onder meer door de in oktober afgekondigde horecasluiting. Later werden de coronamaatregelen nog strenger. Sinds half december zijn vrijwel alle Nederlandse winkels gesloten, uitgezonderd verkopers van essentiële producten als supermarkten.

Maar niet alle delen van de economie hebben even veel last van de lockdown, zo kwam onlangs naar voren uit diverse maandcijfers van het CBS. De productie herstelt bijvoorbeeld met horten en stoten, zo concludeerde het statistiekbureau al. Door de vele steunmaatregelen van de overheid blijft een massale faillissementengolf voorlopig uit en blijft de werkloosheid laag.
voda
0
CBS: energie begin dit jaar wat minder duur

Gepubliceerd op 19 februari 2021 06:21 | Views: 130

DEN HAAG (ANP) - Consumenten betaalden begin dit jaar wat minder voor hun energie dan vorig jaar. Gemiddeld was de prijs van energie in januari op jaarbasis bijna 4 procent lager. Dat komt door de lagere variabele leveringstarieven die de consument per kubieke meter gas of kilowattuur elektriciteit moet betalen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op jaarbasis scheelt dat 60 euro op een gemiddelde energierekening.

Voor gas daalde dit tarief in een jaar tijd met bijna 18 procent. Dat levert huishoudens op jaarbasis een gemiddelde besparing op van 68 euro. De prijs van elektriciteit daalde met ruim 9 procent en daarmee bespaart de consument op jaarbasis gemiddeld 18 euro. De vaste leveringskosten van energie zijn wel gestegen. Voor gas is een huishouden hiervoor gemiddeld 6 euro meer kwijt en voor elektriciteit 20 euro.

De belastingmaatregelen van 2021 hebben volgens het CBS vrijwel geen effect op de energierekening. De belasting op gas gaat omhoog, maar die op elektriciteit daalt.
voda
0
Duits ondernemersvertrouwen neemt toe

(ABM FN-Dow Jones) De Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland is in februari onverwacht gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van het onderzoeksinstituut Ifo.

De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg naar 92,4 in februari. Er was door economen vooraf gerekend op een stand van 90,1.

De deelindex voor de huidige situatie bedroeg 90,6 en voor de toekomstige ontwikkeling ging de deelindex naar 94,2.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Federal Reserve verwacht economische betere tijden in 2021

Gepubliceerd op 23 februari 2021 17:00 | Views: 897

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Reserve verwacht dat de economische toestand in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar verbetert. Desondanks is de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet hersteld van de neergang die de coronapandemie veroorzaakte, waarschuwde voorzitter Jerome Powell bij een tweedaagse hoorzitting voor het Congres over het beleid van de koepel van centrale banken.

"Hoewel we de huidige uitdagingen niet moeten onderschatten, wijzen ontwikkelingen op een beter vooruitzicht later dit jaar", zei Powell. "Met name de vooruitgang bij vaccinaties moet helpen om versneld terug te keren naar de normale gang van zaken."

De Federal Reserve pompt op dit moment via opkoopprogramma's maandelijks 120 miljard dollar in de Amerikaanse economie om het herstel van de coronacrisis op gang te houden. Powell herhaalde dat dit stimuleringsprogramma in de huidige omvang blijft totdat er substantiële stappen zijn gezet richting optimale werkgelegenheid en het inflatiedoel van 2 procent.

Over de manier waarop het ingezette herstel is verdeeld binnen de Amerikaanse maatschappij was Powell verder kritisch. "De hoge mate van werkloosheid is vooral ernstig onder de lage inkomens en voor Afro-Amerikanen, Latijns-Amerikanen en andere minderheden", zei hij. "De economische ontwrichting heeft veel levens op zijn kop gezet en grote onzekerheid over de toekomst veroorzaakt."
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.318,06 -0,17%
 EUR/USD 1,0708 +0,06%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront