Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Zakenbank de weg kwijt?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 9 februari 2021 18:01
    In verband met het beslist goed gefundeerde advies van die analist bij Kepler, na stevig documentatie-werk, rest de vraag van 1 miljoen, die op ieders lippen ligt : Kennen ze bij die zakenbank AMG ( ook genoteerd hier, in de ASCX index) ? Vergeleken met Fastned moet dit laatst aangehaalde bedrijf dan toch ook op zijn minst 250 euro waard zijn.
    Lijkt me duidelijk.
    LR
  2. Belegger Sven 9 februari 2021 19:38
    Tja Fastned, ik zie het echt niet... Zelfs met de grootst mogelijke fantasie zie ik niet hoe ik de huidige (en laat staan die bij het koersdoel van Kepler) waardering fundamenteel zou moeten onderbouwen.

    Ja, ik zie ook wel dat de laadpalen business een groeimarkt is maar waarom zou Fastned die gaan veroveren? (of überhaupt een rol van betekenis gaan spelen) Wat hebben zij dat de rest niet heeft? Kapitaal? zeker niet. Unieke techniek? lijkt me ook niet. Een onoverbrugbare voorsprong? Wel een voorsprong maar zeker geen onoverbrugbare.

    Uiteindelijk worden dit soort partijen toch gewoon weggeblazen door de olie majors? De Shells, Totals en BPs van deze wereld bouwen pomp 9 en 10 om naar een laadpaal en daar zit je dan met je Fastned laadstation. Moeiteloos vanuit de enorme kasstromen te realiseren op het moment dat de vraag voldoende groot is. En dan lees ik dat een van deze partijen Fastned over zou moeten nemen, waarvoor? Dit is toch relatief moeiteloos weg te concurreren?

    Voor mij de ideale short kandidaat (ware het dat er geen producten op te krijgen zijn..) want dit moet toch een keer fout gaan. Of zie ik iets gigantisch over het hoofd?
  3. Mrx77 9 februari 2021 20:47
    Ik denk dat defensieve beleggers unilever die miljarden winst maakt inmiddels al 10 procent lagere koers hebben gezet hun stukken nu inruilen voor fastned die zwaarverliesgevend is en een omzet van 16 milj.is een lachertje zelfs in groeimarkt....een vriens van mij heeft een toko met bijna 16 miljoen omzet en die is geen 2 miljard waard en ook mijn vriend zit in groeimarkt...en maakt paar miljoen winst in tegenstelling tot fastned...misschien moet hij ook naar Kepler want die kennen hem met natte vingerwerk 10 miljard waarde....kepler zet denk ik hun naam ter schande door dit soort geblunder....ze denken misschien als tesla het kan met een luchtbel waarom fastned niet...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links