Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

Kruger
1
quote:

luchtschip schreef op 11 februari 2021 20:41:

Ana Cabrera, @CNN Anchor and Correspondent,

CNN’s reporter Manu Raju popped into the chamber and in his time there he saw 15 empty GOP seats as impeachment trial continues.

twitter.com/TeaPainUSA/status/1359946...

Terwijl de aanklacht wordt voorgelezen en toegelicht zijn 15 van de 50 Republikeinse senatoren niet op hun plaats om dit aan te horen.
Zij zijn jury leden en horen de details aan te horen om zo een oordeel te kunnen vellen.
Een minachting van de rechtsgang.
Wel, om tot een veroordeling te komen is er een tweederde meerderheid nodig. Dus niet noodzakelijk de befaamde 67 stemmen.
Als je nu als jurylid ostentatief verzuimt om de debatten bij te wonen, verlies of verzaak je dan ook niet het recht en je stem om mee een finaal oordeel te vellen?
Ik bedoel 2/3*85=57
pietje-2005
0
quote:

Kruger schreef op 11 februari 2021 23:58:

[...]
Wel, om tot een veroordeling te komen is er een tweederde meerderheid nodig. Dus niet noodzakelijk de befaamde 67 stemmen.
Als je nu als jurylid ostentatief verzuimt om de debatten bij te wonen, verlies of verzaak je dan ook niet het recht en je stem om mee een finaal oordeel te vellen?
Ik bedoel 2/3*85=57
Weet niet waarom ze dit in het nieuws brengen, want neem aan dat iedereen wel weet dat ze dat toch wel zullen volgen, op een tabletje of zoiets.
Alleen maar stemmingmakerij, waar politieke spelletjes goed in zijn, natuurlijk.
De tijd dat mensen echt persoonlijk aanwezig moeten zijn, was toch ook bij de laatste presidentsverkiezingen ook niet nodig en dat werd juist geroemd, toch ? ;-)
gnocchi.
1
Wat is de echte reden waarom 15 GOP-senatoren weigerden te komen opdagen bij het impeachmentproces van Trump vandaag?
Bill Palmer | 4:55 pm EST 11 februari, 2021

Volgens Manu Raju van CNN hebben vijftien Republikeinse Senatoren geweigerd te komen opdagen bij de rechtszitting van vandaag over Trump's impeachment. Dit zet hen zeker niet in een goed daglicht. In feite, in de ogen van de gemiddelde niet-partijgebonden waarnemer, laat het hen eruit zien alsof ze niet geschikt zijn voor de baan. Maar wat zijn ze werkelijk van plan?

Er zijn slechts twee mogelijke scenario's die bij mij opkomen. Het eerste is dat deze vijftien Republikeinen echt zo toegewijd zijn om het spook van Trump te ondersteunen, in een misplaatste poging om Trump's achterban te helpen als het op hun eigen herverkiezing aankomt.

Het tweede scenario is dat deze vijftien senatoren, na de vernietigende presentatie van de aanklacht tegen Trump gisteren, misschien besloten hebben dat ze hun nek niet willen uitsteken door voor de vrijspraak van Trump te stemmen, en dat ze dus helemaal niet van plan zijn om op te dagen voor de stemming. Ze zouden dus proberen de basis hiervoor te leggen door het proces om te beginnen te boycotten.

Dus naar welk scenario kijken we nu? Dat is nog niet duidelijk. Een grote aanwijzing krijgen we morgen als we zien of diezelfde vijftien Republikeinse Senatoren besluiten op te komen dagen voor de verdediging van Trumps impeachment.

Voor alle duidelijkheid: als deze vijftien senatoren de stemming overslaan, is slechts tweederde van de overige 85 senatoren nodig om tot een veroordeling te komen, wat neerkomt op 57 stemmen. Het is vermeldenswaard dat 57 stemmen zouden bestaan uit 50 Democraten, plus de zes Republikeinen die zojuist hebben gestemd dat het proces grondwettelijk is, plus Mitch McConnell. We zullen zien.
gnocchi.
1
Link Engels.
hillreporter.com/breaking-president-b...

President Biden kondigt aan dat VS genoeg vaccins heeft voor alle Amerikanen
DOOR Tara Dublin 11 februari 2021

President Joe Biden kondigde donderdag aan dat de Verenigde Staten genoeg vaccins heeft aangeschaft voor alle Amerikanen, ten minste 300 miljoen doses. Tijdens een rondleiding door de National Institutes of Health zei president Biden dat de federale overheid nog eens 200 miljoen doses van het vaccin Moderna heeft aangeschaft.

De VS zijn nu op weg om genoeg voorraad van het vaccin te hebben om tegen eind juli 300 miljoen Amerikanen in te enten. Dat komt neer op ongeveer 600 miljoen doses, waardoor de "voorraad in de Verenigde Staten met 50 procent toeneemt", aldus de president.

Joe Biden laat Republikeinen covid pakket niet afketsen

"Zoals de president heeft opgedragen, breiden we onze voorraad COVID-vaccins uit om mensen zo snel mogelijk te beschermen", zei waarnemend minister Norris Cochran van Volksgezondheid en Human Services in een verklaring.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de extra aankoop het vaccin sneller dan oorspronkelijk gepland op grote schaal beschikbaar zal maken, kan het tekorten later dit jaar voorkomen. Meer dan 32 miljoen Amerikanen hebben ten minste één dosis van het vaccin gekregen, volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention. De regering-Biden had vorige week ook aangekondigd dat de eerste federale massavaccinatiesites later deze maand in Oakland en Los Angeles zullen worden geopend.

President Biden is al goed op weg om zijn doel van 100 miljoen vaccinaties in zijn eerste 100 dagen in functie te overtreffen. Volgens het Center for Disease Control zijn er in de eerste drie weken van Biden's ambtsperiode al minstens 26 miljoen doses toegediend.

Het team van de president heeft ook een grotere rol op zich genomen bij het bepalen waar elk flesje vaccin naartoe gaat, om ervoor te zorgen dat gemeenschappen met lagere inkomens, plattelandsgemeenschappen en minderheden worden gedekt, een impliciete kritiek op de manier waarop sommige staten met hun uitrol zijn omgegaan.
ff_relativeren
1
Een andere plausibele verklaring voor het niet aanwezig zijn van Senatoren tijdens (een deel van) het impeachment proces op donderdag, is de ontmoeting tussen President Joe Biden en een groep Senatoren om te onderhandelen over infrastructuur-plannen : edition.cnn.com/2021/02/11/politics/b... .

De bedoeling van de bijeenkomst was, om het overleg te houden voordat het impeachment proces op donderdag hervat werd. De ontmoeting met Joe Biden kan echter uitgelopen zijn ..
gnocchi.
1
Het is toch ook een flapdrol die Donald. Als president veilig achter zijn mobiel en iedereen scheldnamen geven en dreigementen uiten en ook uitvoeren. En nu als een laffe hond andere de hete kastanjes uit het vuur laten halen.

Link Engels.
hillreporter.com/breaking-president-b...

15 GOP lopen weg bij afzettingszaak
door Tara Dublin 11 februari, 2021

Impeachment Manager Ted Lieu was donderdagmiddag net begonnen met het beargumenteren van het gebrek aan berouw van Donald Trump voor zijn rol in de opstand van 6 januari in het Capitool, toen Republikeinse leden van de Senaatsjury de kamer begonnen uit te glippen. Hoewel ze als juryleden letterlijk op hun eigen plaats delict zaten, leken ze geen behoefte te hebben om het bewijs van die dag opnieuw te bekijken, vooral omdat het hen allemaal zou beschuldigen die Trump blijven steunen.

Toen de berichten over de uittocht op Twitter begonnen te komen, waren de gebruikers woedend over het gebrek aan respect voor het proces, evenals voor de doden. Het meeste vitriool was gericht op de primaire aanstichters uit de Senaat, Ted Cruz en Josh Hawley, die elk werden gesleept voor hun onvolwassen capriolen met betrekking tot het proces.
VERENIGDE STATEN - 10 DECEMBER: Sens. Ted Cruz, R-Texas, rechts, en Josh Hawley, R-Mo., wonen de Senate Judiciary Committee markup bij over gerechtelijke nominaties en de Online Content Policy Modernization Act, in Dirksen Building op donderdag, 10 december 2020. (Foto: Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Senatoren Lindsey Graham en Rand Paul waren beiden weg van hun bureau, terwijl senator Jim Risch in de kelder aan zijn telefoon zat, twitterde CNN's Manu Raju. Zelfs de advocaten van Trump, David Schoen en Bruce Castor, maakten naar verluidt geen aantekeningen, en Schoen verliet de zaal om verslaggevers te woord te staan en deel te nemen aan verschillende tv-nieuwsinterviews.

Velen in de kamer waren bezig met andere activiteiten: Senatoren Tom Cotton en Chuck Grassley waren papieren aan het lezen, terwijl senator Rick Scott een blanco kaart van Azië op zijn bureau had liggen en erop aan het schrijven was alsof hij de namen van de landen aan het invullen was.

Twitteraars waren woedend over het gebrek aan respect en begonnen in tweets te vragen om consequenties voor de 15 die de zaal verlieten en de rest die deed alsof ze liever ergens anders waren.

Het verdedigingsteam van Trump zal vrijdag hun argumenten presenteren zonder de aanwezigheid van hun cliënt.
pietje-2005
0
Dus dat twitteren van onzin mag nog steeds, zie ik ?
Die worden niet geweerd ? ;-)
Alles is een keuze, tenslotte.
gnocchi.
2
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-num...

De cijfers zeggen dat Donald Trump de Republikeinse Partij echt met zich meesleept
James Sullivan | 6:00 pm EST 11 februari, 2021

Bij het aan de kaak stellen van Marjorie Taylor Greene en haar giftige samenzweringstheorieën en tweets, gaf Rep. Liz Cheney een toespraak die werd toegejuicht door de sociale media - misschien meer dan het had moeten zijn. In haar toespraak tot het Congres, zei ze een litanie van dingen die niet waren wat Republikeinen waren - dat wil zeggen: geen doodsbedreigingen, geen samenzweringstheorieën, geen geloofwaardigheid aan de haatgroep die QAnon is. Ze herhaalde dat de GOP de partij van Lincoln en Ronald Reagan was en waardeerde ideeën, maar wat opmerkelijk is, is dat ze nooit zei dat de GOP niet de partij van Donald Trump is - de man die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de partij haar meest flagrante verliezen in meer dan een eeuw.

Cheney had daar natuurlijk een goede reden voor - om de mensen in haar partij die nog steeds trouw zijn aan Trump niet voor het hoofd te stoten; 60% van de partij steunt hem nog steeds en hoopt dat hij zich weer verkiesbaar stelt. Het probleem is echter dat het aantal mensen dat een positief beeld heeft van de GOP snel slinkt - met slechts 37% van de Amerikanen die een gunstig beeld hebben.

Dat is een daling met 12 procentpunten sinds november, die waarschijnlijk te wijten is aan de opstand op het Capitool, aangezien tienduizenden kiezers hun registratie als Republikein in cruciale swing states hebben laten vallen. De Democratische Partij staat in dezelfde opiniepeiling bij de Amerikaanse kiezers daarentegen op 48%, met overweldigende steun voor het COVID-hulpplan van president Biden. Het is het zoveelste bewijs dat de GOP vastzit, ongeacht wat hun gevoelens zijn over Donald Trump - of ze zich nu tegen hem uitspreken of niet. Geen wonder dat ze zo wanhopig zijn om verder te gaan.
ff_relativeren
1
Op 6 januari was de vrees niet alleen voor wat Mike Pence zou kunnen overkomen als Vice President. Er was blijkbaar ook gerede vrees voor de veiligheid van de Nuclear Football van de Vice President. Bron : edition.cnn.com/2021/02/11/politics/m... .
ff_relativeren
1
Tijdens de impeachment trial behoren de Senatoren onpartijdige jury-leden te zijn. Dat betekent onder meer dat je niet tijdens het proces overleg hebt met de gedaagde of met zijn advocaten. Dat hele idee van onpartijdig jury-lid zijn, hebben sommige Republikeinse Senatoren niet helemaal begrepen.

Ted Cruz, Lindsey Graham, en Mike Lee gingen toch -afgezonderd in een kamer- in gesprek met de advocaten van Trump. Tja .. Bron : edition.cnn.com/2021/02/11/politics/g... .
Kruger
3
Ik heb deze of vorige week ergens het "argument" gelezen dat Trump op 6 januari de bedoeling had zijn aanhangers op te roepen om alleen maar "the security of the election process" in de toekomst te eisen.
Ik zie er naar uit hoe Castor en Schoen dat gaan aanpakken.
Door "Stop the steal", "Rigged election", "fight like hell" "it's going tot be wild" in een vacuüm buiten de realiteit te plaatsen en te zeggen dat de vraag voor een toekomstige herziening van het huidige verkiezingsproces, waar op zich niks mis mee is, absoluut ter plekke en op dat moment moest gebeuren tijdens de certificering van de electoral votes waar, nogmaals, op zich niks mis mee was. Echt waar!
En dat we ons al de rest maar hebben ingebeeld.

Ik wens Castor en Schoen veel geluk daarmee.
gnocchi.
1
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/bill-ba...

Het lijkt erop dat Bill Barr en Rudy Giuliani allebei ten onder kunnen gaan
Bill Palmer | 11:17 pm EST 11 februari, 2021

Toen procureur-generaal Bill Barr abrupt ontslag nam, slechts enkele weken voor het einde van de ambtstermijn van Donald Trump, leek Barr te proberen zich te distantiëren van Trump's misdaadgolf, misschien in de hoop zelf strafvervolging te ontlopen. Barr is sindsdien grotendeels vergeten, maar dat kan veranderen - en hij is misschien niet de enige die ten onder gaat.

Het is altijd een raadsel geweest waarom Rudy Giuliani - tegen wie in heel 2020 een serieus strafrechtelijk onderzoek zou lopen - nooit is gearresteerd. Nu krijgen we het antwoord. Volgens de New York Times wilden federale aanklagers van de SDNY in de zomer van 2020 een arrestatiebevel tegen Giuliani uitvoeren, maar de hoogste regionen van het ministerie van Justitie blokkeerden de stap. Als reden werd opgegeven dat het binnen 60 dagen na de verkiezingen was - maar dit komt helemaal niet overeen met de tijdlijn van de zomer van 2020, omdat de verkiezingen pas in november waren.

Met andere woorden, Bill Barr - die op dat moment het ministerie van Justitie leidde - blokkeerde het arrestatiebevel tegen Giuliani om Trump te helpen, en verzon een valse reden over het feit dat het te dicht bij de verkiezingen was. Dit is wat je noemt misdadige obstructie van gerechtigheid. Het is duidelijk dat Giuliani op een gegeven moment onderuit gaat. Nu zullen we zien of het pas bevrijde ministerie van Justitie ook een aanklacht wegens obstructie indient tegen Barr.
gnocchi.
0
Link Engels.
hillreporter.com/three-gop-senators-m...

Drie GOP-senatoren hebben Trump-team ontmoet nadat verdediging berust in impeachment-proces
door Tara Dublin 12 februari, 2021

Eerst liepen ze donderdag weg uit het Impeachment Trial toen Impeachment Manager Ted Lieu de zaak begon te maken dat Donald Trump geen berouw voelde voor zijn daden. Terwijl Lieu sprak over een tweet die Trump had verstuurd waarin hij "zijn mede-samenzweerders had getagd", begonnen in totaal vijftien GOP-senatoren de zaal te verlaten. Later, na de slotverklaring van hoofdmanager Jamie Raskin, werden drie van die senatoren gespot toen ze een kamer in het Amerikaanse Capitool binnengingen die de advocaten van Trump gebruikten om hun argumenten voor te bereiden.

Lindsey Graham uit South Carolina, Ted Cruz uit Texas en Mike Lee uit Utah hadden een ontmoeting met advocaat David Schoen van Trump, die zei dat de senatoren "zeer vriendelijke jongens" waren die er alleen maar voor wilden zorgen dat hij en zijn mederaadsman, Bruce Castor, "bekend waren met de procedure" aan de vooravond van hun verdediging tegen de presentatie van de House impeachment managers.

Op de vraag of het gepast is om senatoren te ontmoeten tijdens het proces, zei Schoen: "Oh ja, ik denk dat dat de praktijk is van impeachment."

Cruz zei dat de ontmoeting met het verdedigingsteam van Trump een gelegenheid was om "onze gedachten te delen" over hun juridische strategie. De Republikeinen in de Senaat hadden dinsdag, op de openingsdag van het proces, harde kritiek geuit op het verdedigingsteam, met als argument dat Castor een wijdlopig en ongefocust betoog had gehouden om aan te tonen dat de procedure ongrondwettelijk is.

Republikeinse senatoren hebben al laten weten dat zij de voormalige president zullen vrijspreken van de beschuldiging van "aanzetten tot oproer", waardoor een latere stemming over de politieke toekomst van Trump wordt voorkomen. In een 50-50 Senaat moeten de impeachment managers van het Huis - die allemaal Democraten zijn - 17 Republikeinse senatoren overtuigen zich aan te sluiten bij elk lid van hun partij om Trump te veroordelen.
gnocchi.
0
Link Engels.
www.rawstory.com/trump-impeachment-de...

Trump's advocaten zullen proberen hem weg te krijgen bij de 'Whataboutism Hall of Fame': CNN's Acosta
Matthew Chapman
11 februari 2021

Op CNN gaf correspondent Jim Acosta donderdag een voorproefje van de argumenten die de advocaten van voormalig president Donald Trump naar verwachting zullen aanvoeren tijdens hun verdediging van zijn rol bij de inval in het Capitool.
Verslag Advertentie

"Ik weet dat je wat berichtgeving hebt over wat de strategie van het juridische team van de voormalige president is," zei anchor Anderson Cooper. "Wat verwacht u?"

"Ik denk dat we morgen de Whataboutism Hall of Fame, Super Bowl, kunnen verwachten," zei Acosta. "Dit wordt een zaak waarin je het impeachment-team van de president naar binnen zult zien gaan en in wezen zult zeggen: weet je, je kunt hem niet verantwoordelijk houden voor het zeggen van dingen als 'vecht als de hel', zoals hij op 6 januari zei, omdat ze zullen wijzen op enkele van deze Democratische impeachment-managers van het Huis die in het verleden vergelijkbare bewoordingen hebben gebruikt. Natuurlijk is er geen gelijkwaardigheid. Die Democratische impeachment managers hebben, toen ze dat soort retoriek gebruikten, geen opstand ontketend zoals voormalig president Trump deed. Maar ze gaan proberen om dat argument te maken. "

"Daarnaast, Anderson ... gaan ze zeggen dat er geen verband is, geen direct verband tussen de woorden die de president gebruikte op 6 januari en de acties van de relschoppers op Capitol Hill," zei Acosta. "Natuurlijk lieten de impeachment managers van het Huis videoclip na videoclip zien van sommige van die relschoppers, sommige van die oproerkraaiers die zeiden, soms in hun eigen telefoons, dat ze het bieden van de voormalige president aan het doen waren.

"Eén ding zal ik je zeggen, Anderson, het lijkt er bijna op dat de advocaten van de president proberen punten te winnen met beknoptheid," voegde Acosta eraan toe. "Ze voorspellen dat dit morgen een korte presentatie zal zijn. Toen ik eerder vandaag sprak met Bruce Castor, een van de advocaten van de president, zei hij dat ze hun presentatie op dit moment aan het inkorten waren om het in te korten. Dus ik denk dat hun aanpak op dit moment is minder is meer. Ze proberen iedereen naar buiten te krijgen in de hoop op die manier stemmen te winnen."
gnocchi.
0
Ik denk zelf zoals Lindsey door het stof kruipt, dat het meer als dit of geld is. Hij vecht gewoon voor zijn leven. Wat het is??????

twitter.com/WarnockWarrior/status/136...

Mensen hebben gespeculeerd over wat kompromat Trump mogelijk heeft op Lindsey Graham - en ik denk dat ik het heb gevonden ;) Lady G.
luchtschip
0

Tijdens de bestorming van het Capitol, wanhopige oproepen van de Capitol Police Officers om versterking....

Desperate cries of officers went unanswered. Trump refused to act.

"Multiple injuries."

"We're taking projectiles, rocks and pieces of flags."

"The crowd is using munitions against us."

"We've lost the line."

Audio verslag van de Capitol Police Officers :

Audio video 1:42 minuut

twitter.com/DrDenaGrayson/status/1359...
luchtschip
0
quote:

ff_relativeren schreef op 11 februari 2021 22:17:

De advocaten die Trump verdedigen, gaan morgen vertellen dat er geen direkt bewijs is waarvoor Trump veroordeeld moet worden. Oke hij praat wat luid en een beetje recalcitrant, maar dat is te weinig om Trump ergens voor te veroordelen.

Die advocaten hebben een punt. Waarom kwamen de Democraten vandaag niet met het saboteren van de beveiliging van het Capitool ? Waarom wijzen ze niet naar het weigeren door Trump om de Nationale Garde in te zetten toen het fout ging ?

Het figuurlijke hoofd op het hakblok leggen. Effectief en smeuig.
citaat

Waarom kwamen de Democraten vandaag niet met het saboteren van de beveiliging van het Capitool ? Waarom wijzen ze niet naar het weigeren door Trump om de Nationale Garde in te zetten toen het fout ging ?
einde citaat

Dit is ook impliciet gemeld door een impeachment manager, die erop wees dat Trump geen National Guard wilde sturen, toen het fout ging.

Here’s the claim from Meadows (White House Chief of Staff) tonight that Trump didn’t delay at all with the National Guard Vs. multiple reports presented during the impeachment trial that contradict his claim

video 1:34 minuut

twitter.com/johncusack/status/1360104...
luchtschip
0
quote:

ff_relativeren schreef op 12 februari 2021 02:22:

Tijdens de impeachment trial behoren de Senatoren onpartijdige jury-leden te zijn. Dat betekent onder meer dat je niet tijdens het proces overleg hebt met de gedaagde of met zijn advocaten. Dat hele idee van onpartijdig jury-lid zijn, hebben sommige Republikeinse Senatoren niet helemaal begrepen.

Ted Cruz, Lindsey Graham, en Mike Lee gingen toch -afgezonderd in een kamer- in gesprek met de advocaten van Trump. Tja .. Bron : edition.cnn.com/2021/02/11/politics/g... .
Cruz, Graham en Lee : Horen Zien en Zwijgen :

pbs.twimg.com/media/Et_9_dKVcAE3QiP?f...

pbs.twimg.com/media/Et-3TimVcAYTZ9b?f...

Opentop
0
2 zaken die ik raar vind.
1) Fox is toch bekend van veel lawaai, overdreven reportages. Toen de BLM demonstreerden, zag je de hele tijd een brand op de achtergrond alsof heel de USA afbrandde. Nu met de verklaringen in de senaat zendt de zender niet de beelden van de bestorming uit. Dat is toch raar ? Zeker als je meent dat Trump er niets mee te maken heeft.

2) Bij het gebouw van de republikeinen werden pijpbommen gevonden. Men heeft de dader(s) opgespoord, dacht ik. Zoals wel vaker is dan de vraag, deed je dat op eigen initiatief of kreeg je opdracht ? zo ja van wie ?
Ik vraag me af of de Rep Partij ook een claim heeft neergelegd. Er is nu weliswaar geen schade maar de intentie was om het partijbureau op te blazen.
Zelfs als Trump erachter zou zitten als opdrachtgever, dan is die niet aansprakelijk. Hij immers geen president meer natuurlijk.
closer
0
Republicans employ new ‘extremely aggressive’ tactics to ban abortion

Bills that ban abortion and punish women and doctors under murder statutes have shown up in state legislatures recently

Jessica Glenza @JessicaGlenza
Fri 12 Feb 2021 10.00 GMT

At a church-style rally in Arizona, the state Republican lawmaker Walter Blackman described his “perfect” legislative proposal: to prosecute women who have abortions for homicide alongside the doctors who provide them.

Such a bill would be patently unconstitutional in the US – but for anti-abortion rights activists like Blackman that’s the point.

“We are not going to amend this bill,” Blackman said in January. “This is a perfect bill. I just want to tell you that now.” Nine of Blackman’s colleagues signed on to the bill.

The bill was just one of nine more Arizona bills designed to ban, restrict or undermine abortion rights – ranging from funding religious crisis pregnancy clinics which oppose abortion to banning abortion at six weeks, before most women know they are pregnant.

“It’s nothing less than appalling,” said Dr Julia Kwatra, an obstetrician and gynecologist who has practiced in Scottsdale for 20 years. “This is just representing a full frontal assault on women’s healthcare in Arizona this legislative session.”

But this slew of legislation is just one state’s effort to redefine reproductive rights in a year of Republican party schism. In other states across the US – from Florida to North Dakota – legislation from Republican lawmakers seeking to undermine abortion rights is on the move. For anti-abortion activists, the goal has long been to challenge the supreme court decision that gave pregnant people the right to abortion 48 years ago: the landmark Roe versus Wade.

Verder lezen: www.theguardian.com/world/2021/feb/12...
70.747 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2673 2674 2675 2676 2677 2678 2679 2680 2681 2682 2683 ... 3534 3535 3536 3537 3538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.314,43 -0,07%
 EUR/USD 1,0705 +0,07%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront