Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
lanciared
1
quote:

Huppelkatje schreef op 12 februari 2021 10:23:

[quote alias=GoodLuck John id=13187012 date=202102111758]
Shell heeft vandaag in de strategy update gezegd dat ze in 2025 meer dan 500,000 EV charge points zullen hebben.....

Slecht nieuws voor Fastned, goed nieuws voor Alfen ;-)
Dan wordt hier ook voorbijgegaan aan Heijmans.

Deze morgen met gewoon heel goed jaarcijfers 2020.
Omzet + 9 % , onderliggende EBIDTA eveneens +9 % .
Nettowinst steeg van 30 naar 40 miljoen euro, met een dividend erbij van 0,73 euro per aandeeL

Heijmans verdient nu reeds meer aan het plaatsen van een laadpaal dan Alfen overhoudt bij de productie van hetzelfde laadstation.

Met de verwachte aankomende vraag, die eraan zit te komen doet dit alleen maar verder stijgen, omdat projecten in deze branche enkel nog worden aangenomen tegen hogere marges voor de installatiebedrijven.

Samengevat : Goed nieuws voor Alfen - mogelijk, maar beslist ook goed nieuws voor Heijmans, en dit wordt al te vaak vergeten.
Huidige koers is een koopje. Nu nog.

Nieuwe beleggers, en ken er ook en heel deel in mijn omgeving beleggen liever in iets dat geen waarde heeft (daar zijn ze echt weg van ) - in allerhande varianten van Bitcoin, (en zo zijn er voor het moment alleen al een 400/500 tal , ja de gulden is er ook bij, ook een orchidee is er bij)

Of beleggen liever ook in hippe Tech bedrijven, gelijk ...., en met koers winstverhoudingen ver boven de 300. ( en zonder ze ook maar iets van dividend uit betalen)

Een bouwbedrijf dat de grondwerkzaamheden uitvoert, en effectief de laadpalen plaatst, en hun bedrijfsonderdeel Electrische Installatie Technieken flink verder laat groeien wordt over het hoofd gezien.
Mij lijkt het nochthans dat hier meer winst inzit, voor het plaatsen dan dat Fastned eraan kan verdienen.

LR

lanciared
0
@ Ennu, Ik zou je aanraden geen aandelen Fastned te kopen.
Ik weet je niet hoever je kennis rijkt, maar in gans Europa, en kijk ook eens naar Amerika, maar vb. ook hier in Amsterdam zijn er echt wel betere koop-kandidaten.
LR
windmolen1
2
Nou moet ik zeggen dat bij ons in de buurt bij de Fastnedstekkers bij het Gelredome in Arnhem nu af en toe wel een paar auto's staan wanneer ik er langs rijd. Het afgelopen jaar zag je er nooit iemand.
Ik ga er nog steeds van uit dat we hier te maken hebben met een qua beurswaarde reus op lemen voeten. Koers veel en veel te hoog.
Nog weer meer overtuigd geraakt na de investorsday van Shell met de door enkele al genoemde 500.000 aansluitingen in 2025.
Maar in het verleden daar ook al op gewezen: Het bedrijfsmodel is zeer zwak en ze worden ondanks de groei in deze markt vermorzeld tussen de grote jongens, die goedkoper en efficienter kunnen werken. Ja zo gaat dat in deze kapitalistische wereld : het idee is goed, maar voor deze kleine speler is geen plaats. Ik blijf bang dat het voor velen droevig gaat aflopen.
windmolen1
1
Of misschien is er een petieterig klein kansje, een muizengaatje in de hoek van de kamer, dat een van de grote jongens met zijn hand over zijn hart strijkt en ze uitkoopt vanwege de naam.
Voorspelling een heel fraai bod van €10 wanneer ze in de toekomst op de beurs nog een marginaal bestaan lijden en op €5 zijn terechtgekomen richting de 0.
geldmaker
1
Beste Fastned aandeel houders mochten jullie de koers te hoog vinden , dan is er in deze hoek ook nog een alternatief.. AMG delft en verwerkt Lithium ( prijzen dit jaar vanaf 1.1.2021 met bijna 50 % gestegen), dit voor alle accufabrikanten.
Aandeel rond de 31 Euro.
Geen advies maar lees je eens in in dit nog vrijwel " onbekende" aandeel..
Riding the Tiger
0
Shit... QuantumScape is vertrokken, en ik heb ze nog niet gekocht...

Het gaat hard tegenwoordig. Je knippert met je ogen en de koersen dansen op en neer.

Rare tijden, maar wel een tijd van opportuniteiten.

Good Luck everyone en goed week-end,

the Tiger

twinkletown
0
Vanmiddag in de mail van "Beursgenoten":

De parels van Beursgenoten zijn vermaard. Hoe vaak heeft Beursgenoten wel niet de media gehaald dat aandelen fors stegen nadat onze leden ze net hadden gekocht. Daar doen wij het voor. Zien wat anderen niet zien, net wat eerder schakelen. Zo zien wij op dit moment een aandeel wat enorm stijgt en Beursgenoten heeft het flauwe vermoeden dat de hoge koers zal leiden tot een aandelenemissie. Vele varkentjes maken de spoeling dun en een koersdaling van 30% zien wij als een serieuze mogelijkheid. Dit zijn dingen die u als belegger wilt weten. U zal deze aandelen maar hebben.

Gokje; Ik vermoed dat hier FastNed wordt bedoeld.
Huppelkatje
0
Blanco rolling
0
quote:

geldmaker schreef op 12 februari 2021 15:43:

Beste Fastned aandeel houders mochten jullie de koers te hoog vinden , dan is er in deze hoek ook nog een alternatief.. AMG delft en verwerkt Lithium ( prijzen dit jaar vanaf 1.1.2021 met bijna 50 % gestegen), dit voor alle accufabrikanten.
Aandeel rond de 31 Euro.
Geen advies maar lees je eens in in dit nog vrijwel " onbekende" aandeel..
Onterecht wordt gesteld dat lithium een zeldzaam metaal is.
AMG delft Lithium in Brazilie tegen een lage kostprijs.
Het aandeel werd helemaal de hemel in geprezen en toed daalden de lithium prijzen.
Diesel.
0
quote:

Huppelkatje schreef op 13 februari 2021 12:07:

Gokje; Ik vermoed dat hier FastNed wordt bedoeld.

Dan is 30% nog heel optimistisch
Ik heb mijn winst gepakt, denk dat het nu weer een stuk lager gaat met Fastned.
[verwijderd]
0
Dat zou zeker kunnen. Begrijp uit betrouwbare bron dat er ook gesprekken zijn met Tesla om naast het in Oct geopende laadstation Kreuz Hilden nog verdere laadstations in Duitsland to openen. Sowieso al 19 additionele stations in de hard pipeline waarmee het totaal in deze belangrijke markt dan op 37 zou komen.
windmolen1
1
Gossy Possy 37 stations.
enel duizenden stations.
Shell tienduizenden stations.
Total duizenden stations.
What should I say more.
[verwijderd]
0
Weet iemand of het advies van Kepler ergens is te lezen? Als het nergens te lezen is kan iemand mij dan uitleggen waar deze idiote waardering vandaan komt....
[verwijderd]
0
Wordt vandaag weer een mooie run, in 20 min alweer 1/5 van de gem. dagomzet gehaald!
Riding the Tiger
1
@Bellerger BAC

Hieronder een stukje over koersdoel van Fastned aan 135 euro door Kepler ;

Slotcall: Zakenbank de weg kwijt?

Categorie: Beurs vandaag
Door Niels Koerts
op 9 februari 2021 17:40
Views: 12.284
Slotcall: Zakenbank de weg kwijt?

Op een rustige beursdag perst de AEX (+0,1%) er nog een kleine eindsprint uit. Het is zwaargewicht Prosus (+1,1%) die de hoofdindex omhoog stuwt.

Het spektakel speelt zich vandaag voornamelijk af op de lokale markt. Fastned (+17,7%) staat in vuur en vlam nadat Kepler Cheuvreux het aandeel op de kooplijst heeft gezet. De zakenbank hanteert een koersdoel van €135. €2 miljard maar liefst

Er staan momenteel 14,94 miljoen aandelen uit, waarmee Kepler de onderneming waardeert op €2 miljard. Dat is een market cap die past bij een groeibedrijf met minimaal €1 miljard aan omzet. Fastned is weliswaar een groeibedrijf, maar geen cashcow.

Kepler Cheuvreux rekent voor dit jaar slechts op een omzet van €16 miljoen. Tevens is de schuldgraad hoog en is Fastned zwaar verlieslatend. Wat bezielt een bankanalist, die normaal gesproken aardig kan rekenen, om een dergelijk hoge waardering aan het bedrijf te plakken?

De enige reden die ik kan verzinnen is dat Fastned op termijn een emissie gaat doen en dat Kepler deze wel heel graag wil begeleiden. Eerder gaf Berenberg ook al een koopadvies af. Ik snap er helemaal niets van, maar misschien zie ik iets over het hoofd.

[verwijderd]
0
@Riding the tiger, is dit de enige toelichting die er is? Moeten die analisten niet duidelijker beargumenteren waarom ze op dit koersdoel uitkomen en zoals gevraagd bij het advies van Berenberg, is dit het koersdoel voor nu of voor later?
Huppelkatje
0
Riding the Tiger
2
@Belegger_BAC

Analist zijn is een prachtig beroep. Je koopt een aandeel in de "groeisector', vandaag is dat bij uitstek iets wat naar groene economie ruikt. Vervolgens prijs je het de hemel in. Als de schaapjes gevolgd zijn, dan verkoop je met enorme winst, en klaar is Kees. Pump en Dump wordt dit in vaktermen genoemd.

Hoe mooi kan het zijn ? Je zit in een pluchen zetel en wordt steenrijk... Toch de natte droom van ons allemaal. De brave schaapjes worden wel geschoren, maar ze weten het nog niet. De scheerbeurt moet nog komen. Het zal wel wat fris zijn om in deze koude wintertemperaturen naakt rond te lopen.

Fastned moet nog wel even de 135 euro aanraken, want die van Kepler hebben het gezegd, heb ik van horen zeggen. En als de analist het gezegd heeft, is het waar, meneer...

Same as it ever was... Ooit hebben vele zelfstandigen rond Ieper L&H gekocht, want die spraaktechnologie ging de wereld veranderen ; de analisten zeiden in koor dat de sky de limit was. De realiteit is helaas voor die hardwerkende mensen anders verlopen. De geschiedenis herhaalt zich...keer op keer.
2.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 24,200
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 24,500
Laag 23,800
Volume 11.890
Volume gemiddeld 16.375
Volume gisteren 11.890

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront