ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMi - jaardraadje 2021

4.693 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

meelezer111 schreef op 12 februari 2021 10:47:

ASMI gaat loodrecht omhoog bijna. Stijging gaat steeds harder. De melt-up fase. De correctie is niet 20 procent of zo, die zal echt veel dieper zijn, koersdoel onder de 100 euro.

A melt-up is a sustained and often unexpected improvement in the investment performance of an asset or asset class, driven partly by a stampede of investors who don't want to miss out on its rise, rather than by fundamental improvements in the economy.

Gains that a melt-up creates are considered to be unreliable indications of the direction the market is ultimately headed. Melt ups often precede meltdowns.
Echt serieus?
Durf jij mensen een advies te geven met een koersdoel van 100,-!?!?!?!

Maak even een printscreen van je short positie?
Put your money where your mouth is!
Of geef je alleen andere dit " slechte" advies en doe je zelf iets anders?
*voetnoot
2
quote:

TechFocused schreef op 12 februari 2021 10:59:

[...]

Ik bekijk het allemaal relatief.

Om aan te geven hoe goedkoop ASMI eigenlijk is een leuk voorbeeld:
Amerikaanse chipleveranciers NVIDIA, AMD & AVGO staan voor 10-30x sales genoteerd en deze bedrijven moeten echt hun best doen om 10% te groeien op jaarbasis. ASMI daarentegen groeit minimaal 10% per jaar en staat voor minder dan 10x sales genoteerd.

De Nasdaq en AEX zijn natuurlijk totaal verschillende beurzen met andere kapitaalstromen. Maar het geeft een mooi beeld over de relatieve waarde van aandelen.
Dank @TechFoccused
Voor uw relatieve kijk op deze met onderbouwing. Ik denk zelf ook dat ASMI in vergelijk met de leveranciers uit de VS niet overgewaardeerd is. Het is inderdaad hard gegaan de laatste tijd maar ik denk ook dat de waarde in eerste instantie iets ondergewaardeerd was en de in inhaalslag goed te onderbouwen is.

P.S. Niet voor niets dat 2 analisten er koersdoelen aan hangen van 250,- en 275,-.
Dan zit ook nog de steun van Biden in de VS eraan te komen die dit soort aandelen in de swing naar boven meeneemt.
Meelezer111
0
het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld is ongeveer 80
gaat zeker gebeuren, de kans is heel groot dat dit al in 2021 gebeurd
*voetnoot
1
quote:

meelezer111 schreef op 12 februari 2021 11:48:

het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld is ongeveer 80
gaat zeker gebeuren, de kans is heel groot dat dit al in 2021 gebeurd
Sorry, maar met uw 100 euro kan ik u niet meer serieus nemen.
[verwijderd]
2
quote:

meelezer111 schreef op 12 februari 2021 11:48:

het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld is ongeveer 80
gaat zeker gebeuren, de kans is heel groot dat dit al in 2021 gebeurd
Nogmaals, vertel ons even je positie.
Want lullen in de ruimte kan iedereen.
Maar handel je er zelf ook naar?

Want pas op, er zijn mensen die het forum serieus nemen en die door jouw geroeptoeter zomaar een verkeerde positie zouden kunnen innemen.
Dus laat ons eens zien hoe serieus je bent.
guusje
2
Meelezer111 leest alleen maar mee en is vreselijk jaloers dat hij de boot gemist heeft kan mij dat wel voorstellen met een koers die maar niet wil stoppen.
Skywatcher
1
Bijgekocht bij de lunchdip. Sterk fonds. Dank Techfocused. De onderbouwing gaf mij toch nog het zetje om er nog wat bij te sprokkelen. En Meelezer111, volgens mij doet u uwzelf de das om om uit het niets 100 euro te roepen. Nergens op gebaseerd en inderdaad niet serieus te nemen. ASMI ligt erg sterk en het verhaal op site Bloomberg bevestigd alleen dit alleen maar.
mathijsjelle
1
Mooie ontwikkelingen idd voor de koers van ASMI. Ik heb ook al een behoorlijk tijd een positie in dit mooie bedrijf en ik ben daar blij mee.
Weet iemand of er dividend uitgekeerd gaat worden? Of stel ik nu een wat dommige vraag?
guusje
2
quote:

mathijsjelle schreef op 12 februari 2021 15:31:

Mooie ontwikkelingen idd voor de koers van ASMI. Ik heb ook al een behoorlijk tijd een positie in dit mooie bedrijf en ik ben daar blij mee.
Weet iemand of er dividend uitgekeerd gaat worden? Of stel ik nu een wat dommige vraag?
Een bedrijf wat zoveel winst draait keert absoluut dividend uit, verwacht een hoog dividend.
Bakkiekoffie
0
Björn-92
2
quote:

meelezer111 schreef op 12 februari 2021 11:48:

het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld is ongeveer 80
gaat zeker gebeuren, de kans is heel groot dat dit al in 2021 gebeurd
Oké mooi. Goed onderbouwd ook en heldere analyse. Morgen verkoop ik direct mn aandelen.

Laat aub deze kolder achterwege beste meelezer111. Tenzij je een goede onderbouwing kunt neerzetten of open kaart durft te spelen.

@wizz: leuk om ook hier je voorbij te zien komen. Op Unilever forum zie ik je regelmatig en waardeer je berichten
A. Beets
1
Add Value: zie hun maandbericht (om maar wat echte inhoud achter te laten ipv domme praat:

addvaluefund.nl/nieuws/maandberichten

Halfgeleiderindustrie – ‘coronaproof business’ met hele goede vooruitzichten
Add Value Fund houdt al enkele jaren bewust een forse overweging aan voor bedrijven in de halfgeleiderindustrie. Deze sector bleek vorig jaar uitermate 'coronaproof' te zijn en heeft juist kunnen profiteren van de digitalisering van de samenleving. Op de beurs laat de sector al jaren een
indrukwekkend hoog rendement zien, zie de rendementsontwikkeling in bijgaande grafiek van de Amerikaanse SOX-index waarin de 30 grootste chipbedrijven in de halfgeleiderindustrie zijn opgenomen. Onze twee grootste participaties ASM International (sinds 2010 in portefeuille) en
BE Semiconductor Industries (sinds 2013 in portefeuille) laten, ondanks dat ze niet zijn opgenomen in deze toonaangevende index, een nog veel beter rendement zien. Op het eerste gezicht wekt dit misschien verbazing, maar bij nader inzien niet zonder reden. Nederland heeft namelijk een
unieke positie in de wereld van halfgeleiders. Chipmachinefabrikanten ASMI (front-end machines) en Besi (back-end machines) zijn beide wereldmarktleider in hun marktsegment en zijn net als het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland, ASML, een onmisbare schakel in de halfgeleiderindustrie. Zonder deze Nederlandse hightech bedrijven kunnen er simpelweg geen geavanceerde chips worden gemaakt.

Januari is altijd een belangrijke maand voor de chipmachinefabrikanten. De grootste chipproducenten (TSMC, Samsung en Intel) in de wereld geven dan namelijk hun outlook met daarin opgenomen een indicatie van de verwachte kapitaalinvesteringen. Deze kapitaalinvesteringen bestaan voor een
groot deel, naast grond, fabrieken en clean rooms, uit het aanschaffen van de meest geavanceerde chipmachines (waaronder dus chipmachines van ASML, ASMI en Besi).
De grootste foundry chipproducent ter wereld, TSMC uit Taiwan, maakte bekend dat het budget voor kapitaalinvesteringen dit jaar $ 25 tot 28 miljard zal bedragen, een nieuw record en een stijging van ruim 50% ten opzichte van vorig jaar. 80% van het budget zal gaan naar investeringen in de meest
geavanceerde chips, 7 nanometer en kleiner, waarvan ASMI een forse omzet- en winstimpuls zal krijgen, en 10% gaat naar advanced packaging, de sweet spot van Besi.
Van het Zuid-Koreaanse Samsung worden dit jaar kapitaalinvesteringen verwacht van $ 29 miljard. Hiervan zal $ 20 miljard bestemd zijn voor geheugenchips en $ 9 miljard voor logic/foundry (rekenchips). Dit is een stijging van circa 20% vergeleken met vorig jaar. Bij het Amerikaanse Intel is nog niet helemaal duidelijk hoe hoog het investeringsbudget dit jaar zal zijn (2020: $ 14,3 miljard). De nieuwe CEO, Pat Gelsinger, zal binnenkort een strategisch plan ontvouwen hoe de achterstand ten opzichte van TSMC en Samsung in te kunnen lopen. Dit zal betekenen dat Intel hetzij zelf fors meer gaat investeren, dan wel een outsourcing deal zal sluiten met TSMC of Samsung. Dit laatste zal weer leiden tot hogere investeringen bij TSMC of Samsung. Daarnaast hebben de geheugenchipproducenten Micron uit de VS en SK Hynix uit Zuid-Korea bekend gemaakt, net als Infineon en STMicroelectronics uit Europa, de kapitaalinvesteringen dit jaar te zullen verhogen. En tot slot is er SMIC, de grootste Chinese foundry chipproducent die achterloopt met technologische ontwikkelingen op de drie grotere
chipproducenten maar die wel van plan is om de komende jaren fors meer te gaan investeren om de technologische achterstand in te halen. Dit mede in het kader van het Chinese meerjarenplan van technologische onafhankelijkheid. De handelsoorlog met de VS speelt hierbij ook een belangrijke en
grote rol. De verwachting is dat SMIC relatief veel zal gaan investeren in de geavanceerde back-end technologie, het specialisme van Besi. SMIC heeft namelijk nog geen toestemming gekregen om de Extreme Ultraviolet (EUV) lithografiemachines (front-end technologie) van ASML te kopen.
Hierdoor zal SMIC gedwongen zijn om meer te investeren in slimme back-end productieprocessen voor advanced packaging van chips. De hogere kapitaalinvesteringen zijn het resultaat van een hogere verwachte groei van de verkoop van chips, waarbij de meest geavanceerde chips een nog hogere groei zullen laten zien. De lange termijn groeitrends en -drijvers die nu allemaal dit jaar samen lijken te komen zijn:
• 5G: naar verwachting zal dit jaar twee keer zo veel 5G smartphones verkocht gaan worden, 500 miljoen t.o.v. 250 miljoen in 2020. Smartphones
met 5G hebben meer chipcontent en hebben de meest geavanceerde chips nodig om goed te kunnen functioneren;
• Cloud en High Performance Computing: Gedreven door Artificial Intelligence (AI) en de digitalisering en automatisering van de thuiswerkeconomie;
• Internet of Things (IOT): de vraag naar slimme apparaten met chips die met het internet verbonden zijn neemt de komende jaren significant toe;
• Gaming industrie: de coronapandemie versnelt de vraag naar nieuwe gamecomputers zoals de Playstation 5 en Xbox en de vraag naar nieuwe
games;
• Autonoom en elektrisch rijden, ofwel ACES (Autonomous, Connected, Electrified and Shared mobility): Auto’s zijn tegenwoordig computers op wielen en krijgen steeds meer chips, sensoren en camera’s aan boord. Door de versnelde elektrificatie van auto’s en een sterke inhaalvraag snakt de automobielindustrie naar veel meer chips dan dat er nu kunnen worden geproduceerd.

Mede dankzij deze lange termijn groeitrends verwacht VLSI Research (een toonaangevend onderzoeksbureau gespecialiseerd in de halfgeleiderindustrie) dat de omzet van halfgeleiders van $ 420 miljard in 2020 zal groeien naar $ 1.000 miljard in 2030. Daarbij is de verwachting dat de markt voor chipmachines in dezelfde periode zal groeien van een verwachte $ 95 miljard naar $ 200 miljard. Dat is een jaarlijkse groei van meer dan 7,5% en fors hoger dan de groei van het BBP.
Een industrie die harder groeit dan het BBP, waarbinnen onze participaties marktaandeel kunnen winnen met hun leidende technologie en nichepositie en daarnaast hun marges kunnen verbeteren, leidt ertoe dat we een bovengemiddelde winstgroei verwachten voor deze twee unieke chipbedrijven. De huidige waardering van beide bedrijven lijkt optisch aan de hoge kant, maar afgezet tegen het enorme winst- en groeipotentieel de komende jaren is dit naar onze mening niet het geval. Voor beide bedrijven verwachten we dit jaar een record winst per aandeel.

Wij voorzien dan ook dat onze star performers van de afgelopen jaren ook in de toekomst zullen gaan floreren. Dat beide bedrijven eigen aandelen inkopen sterkt onze overtuiging des te meer.
A. Beets
2
En dan nog maar 1: (publicatie vandaag)

www.fool.com/investing/2021/02/14/3-u...

"ASM International NV (OTC:ASMI.Y) may not be on investors' radar, as it's a European stock. It's also not to be confused with lithography leader ASML Holdings. Instead, ASM International is a 53-year old semi equipment manufacturer that primarily makes deposition equipment, specifically atomic layer deposition of extremely thin materials. ASM also has a 25% stake in ASM Pacific Technology, which makes advanced assembly and back-end packaging equipment.

Both segments should perform well as long as chips are in a shortage. Meanwhile, ASM also has a healthy balance sheet of 430 million Euros and no debt. Last year, the company not only raised its dividend per share from 1 Euro to 1.50 Euros, but also paid an additional 1.50 Euro extraordinary dividend, tripling the dividend over 2018. ASM also announced a 100 million Euro share buyback program, which it didn't have in 2018 and it is currently running through now.

With increasing repurchases and dividends, a strong balance sheet, and a business mix poised to benefit from the increasing demand for chips, ASM should definitely be on your radar in the semiconductor equipment space. The company reports fourth-quarter earnings on Feb. 25."
*voetnoot
0
Beste @A. Beets

Dank voor de info. ASMI komt zeer sterk naar voren. Ook het zeer mooie dividend geeft mij vertrouwen dit aandeel in de portefeuille te houden. Dank!
Meelezer111
0
quote:

Björn-92 schreef op 14 februari 2021 14:43:

[...]

Oké mooi. Goed onderbouwd ook en heldere analyse. Morgen verkoop ik direct mn aandelen.

Laat aub deze kolder achterwege beste meelezer111. Tenzij je een goede onderbouwing kunt neerzetten of open kaart durft te spelen.

@wizz: leuk om ook hier je voorbij te zien komen. Op Unilever forum zie ik je regelmatig en waardeer je berichten
Het is technische analyse. Koersen keren terug naar hun 50 daags en 200 daags gemiddelde. En die gemiddeldes zijn juistr bij ASMI veel lager dan de huidige koers.

zie hier:
het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde ASMI is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld ASMI is ongeveer 80
Moneyball
0
quote:

meelezer111 schreef op 15 februari 2021 10:42:

[...]

Het is technische analyse. Koersen keren terug naar hun 50 daags en 200 daags gemiddelde. En die gemiddeldes zijn juistr bij ASMI veel lager dan de huidige koers.

zie hier:
het 50 daag svoortschrijdend gemiddelde ASMI is iets van 135
het 200 daags voortschrijdend gemiddeld ASMI is ongeveer 80
Fans zoals Wizz willen alleen de positieve kant lezen. De suggestie dat de koers ook omlaag kan wil men hier niet horen.

ASMi is zoals alle tech en chip industrie in het bijzonder super hot. Dat de koers van onder de 100 naar 250+ is gegaan weerspiegeld dat. Ik zie eveneens niet waarom een flinke daling niet zou kunnen, de verwachtingen worden steeds hoger.
Meelezer111
0
En even voor de goede orde. Het lyrische advies (31 januari 2021)van Credit Suisse van 250 euro koersdoel is al geweest, we zitten er al boven! In ongeveer 2 weken! van 211 naar 250.
Beleggers, let op u saeck. Bij een ommekeer stort juist ASMI (en ASML en besi) heel erg in
Meelezer111
0
En nog wat:
Koersdoelen Deutsche Bank , ING , Barclays, DEgroof Petercam, ODDO, Meryll Lynch, Morgan Stanley , BNP liggen allemaal al dik onder (!) de huidige koers.
4.693 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 603,200
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 611,000
Laag 585,400
Volume 158.969
Volume gemiddeld 134.581
Volume gisteren 158.969

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront