Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

josti5
1
quote:

closer schreef op 15 februari 2021 12:49:

[...]
Dit is een gotspe. De enige reden waarom jij hier komt, is om ruzie te zoeken. Steeds opnieuw plaats je offtopic berichtern die niks te maken hebben met het onderwerp van dit topic: Donald J. Trump en zijn regeringsperiode.
Dan lees je slecht.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/trumps-lawsuits/

Trump's 'zenuwslopende' juridische problemen zijn nog maar het begin: GOP verkiezingsadvocaat
Brad Reed
15 februari 2021

Voormalig president Donald Trump mag dan in het weekend door de Republikeinen in de Senaat zijn vrijgelaten, maar dat betekent niet dat hij uit de juridische gevarenzone is.

Longtime Republikeinse verkiezingen advocaat Ben Ginsberg vertelde maandag aan CNN dat Trump voor een ontmoedigende lei van juridische uitdagingen staat in zowel strafrechtelijke als civiele zaken die zijn post-presidentschap ellendig zullen maken om mee om te gaan.

Ginsberg zei in het bijzonder dat Trump bang moet zijn voor aanklagers die nu ruime bevoegdheden hebben om zijn financiën en zakelijke praktijken te onderzoeken nu hij weer een privé-burger is.

"Aanklagers kijken naar acties die plaatsvonden voordat hij president was en die ze tot op zekere hoogte in de ijskast hebben moeten zetten toen hij president was," zei Ginsberg. "Ze gaan diep in op zijn financiële wortels en stichtingen, ze zijn potentieel juridisch zeer gevaarlijk. Maar op een persoonlijk niveau worden de verdachten die met dat soort zaken te maken hebben echt heel angstig, en de getuigenissen en het onderzoek zijn behoorlijk zenuwslopend."

Ginsberg zei dat de president en zijn bondgenoten zich niet langer kunnen beroepen op executive privilege-argumenten, en gedwongen zullen worden mee te werken aan strafrechtelijke en civiele onderzoeken.

"Om te voorkomen dat ze moeten getuigen, zullen ze het vijfde amendement moeten inroepen", zei hij. "Donald Trump heeft gezegd dat alleen schuldige mensen het vijfde amendement nemen - dat is een slechte uitstraling voor iemand die een politieke comeback wil maken. Je combineert het allemaal... hij heeft een aantal reputatieproblemen die een politieke comeback of een vredig pensioen in de weg zullen staan."

Bekijk de video hieronder.
gnocchi.
1
Toch benauwend als je de geluidsband hoort.

Link Engels.
www.axios.com/jonathan-swan-podcast-t...

De laatste positie van Trump deel V: waar het eindigt
Axios
Axios

In deze aflevering van How It Happened: Trump's Last Stand, volgt nationaal politiek correspondent Jonathan Swan het verloop van de Capitoolopstand op 6 januari, en onthult wat er gebeurde in de Senaat en in het Witte Huis - en wat het betekent.

Swan neemt luisteraars mee naar de beveiligde kamer waar senatoren zich schuilhielden, opmerkingen hoorden van zowel president Trump als president-kandidaat Biden, en overlegden hoe het certificeringsproces van de stemming kon worden hervat.
Swan doet ook verslag van de reactie binnen de Trump-administratie, waar ambtenaren snel ontslag namen, en degenen die overbleven de president onder zware druk zetten om de menigte van zijn aanhangers te ontmoedigen en te verwerpen.

Opmerking: Deze aflevering bevat expliciet taalgebruik.

Credits: Deze show is geproduceerd door Amy Pedulla, Naomi Shavin en Alice Wilder. Dan Bobkoff is de uitvoerend producent. Aanvullende rapportage en fact checking door Zach Basu. Margaret Talev is hoofdredacteur politiek. Sara Kehaulani Goo is de hoofdredacteur van Axios. Geluidsontwerp door Alex Sugiura en themamuziek door Michael Hanf.

Over deze serie: De berichtgeving in deze serie is gebaseerd op meerdere interviews met huidige en voormalige functionarissen van het Witte Huis, de campagne, de regering en het congres, evenals directe ooggetuigen en mensen die dicht bij president Trump staan. Bronnen hebben anonimiteit gekregen om gevoelige observaties of details te delen waarvoor zij formeel niet bevoegd zouden zijn om deze openbaar te maken. President Trump en andere functionarissen aan wie citaten en acties door anderen zijn toegeschreven, zijn in de gelegenheid gesteld om voor publicatie de berichtgeving te bevestigen, te ontkennen of te reageren op onderdelen ervan.

Deze serie is gerapporteerd door Witte Huis-verslaggever Jonathan Swan, met schrijf-, rapportage- en onderzoeksassistentie van Zach Basu.
gnocchi.
0
Link Engels.
twitter.com/RawStory/status/136133105...

The Wall Street Journal snijdt Trump bij de knieën af en dringt er bij de GOP op aan hem te dumpen
Tom Boggioni
15 februari 2021

In een verrassend botte column van de redacteuren van de conservatieve Wall Street Journal, werd de Republikeinse Partij op de hoogte gebracht dat het zal worden veroordeeld tot irrelevantie als ze niet afscheid nemen van een beschadigde Donald Trump die hen naar beneden sleept.

Met de kop "Trump's Non-Vindication," beweerde de redactie dat de ex-president misschien niet is veroordeeld in zijn tweede impeachment proces vanwege Republikeinse loyaliteit aan hem, maar het is duidelijk voor iedereen die niet verblind is door partijdigheid dat hij schuldig is aan het aanzetten tot de 6 januari rellen bij het Capitool van de VS die resulteerden in doden en massale vernietiging.

Beginnend met "De Senaat is er zaterdag niet in geslaagd Donald Trump te veroordelen op het enkele House impeachment artikel van het aanzetten tot een oproer, maar de 57-43 stemming was geen rechtvaardiging. De verklaringen van de senatoren die voor vrijspraak stemden, maken duidelijk dat hij vooral - misschien alleen - aan een veroordeling is ontsnapt omdat hij geen president meer is", stemde de redactie in met de woorden van Senate Minority Leader Mitch McConnell (R-KY), die zaterdag zei: "De acties van voormalig president Trump die voorafgingen aan de rel waren een schandelijk, schandelijk plichtsverzuim. Er is geen twijfel mogelijk dat president Trump praktisch en moreel verantwoordelijk is voor het uitlokken van de gebeurtenissen van die dag."

In veel opzichten wordt de visie van de Journal weerspiegeld door MSNBC's Joe Scarborough en John Heilemann die beweren dat de Republikeinse Partij op het punt staat om uit elkaar te vallen.

Volgens de redactie is de weigering van Trump om hulp te sturen nadat Huis Minderheidsleider Kevin McCarthy (R-CA) hem had laten weten dat het Capitool werd aangevallen een vernietigende aanklacht tegen de ex-president die een strafrechtelijk onderzoek verdient. "Vrijspraak door de Senaat ontslaat de heer Trump niet van mogelijke strafrechtelijke of civielrechtelijke aansprakelijkheid voor daden die hij tijdens zijn ambt heeft verricht."

Belangrijker is dat de redacteuren van het conservatieve Journal zich zorgen maken over het uitstappen van de Republikeinse Partij uit de Trump-trein als het enige hoop heeft op wederopbouw en het terugwinnen van de controle over het Congres en het Witte Huis.

"Vier jaar lang bleef het gedrag van de heer Trump grotendeels binnen de grondwettelijke grenzen - ongeacht zijn retorische excessen en Democratische pogingen om hem uit zijn ambt te verdrijven door normen te schenden en samenzweringstheorieën te geselen. Maar de oneerlijke uitdaging van de heer Trump voor de verkiezingen van 2020, zelfs na meerdere nederlagen in de rechtbank, brak duidelijk die grenzen en culmineerde in de rellen van 6 januari," legt het redactioneel uit voordat het erop wijst dat Trump zich misschien opnieuw verkiesbaar stelt -- maar geen kans maakt om te winnen.

"Hij verloor herverkiezing voor de gebeurtenissen van 6 januari, en als president is zijn goedkeuring voor zijn baan nooit boven de 50% uitgekomen. Hij kan op een wraakcampagnetour gaan, of zich kandidaat stellen als derde partij, maar het enige wat hij zal bereiken is dat centrum-rechts verdeeld raakt en Democraten worden gekozen. De nederlagen van de GOP in de twee senaatswedstrijden van 5 januari in Georgia hebben dat bewezen," schreven ze voordat ze concludeerden: "Het land schuift voorbij het Trump-voorzitterschap en de GOP zal in de wildernis blijven totdat het ook gebeurt."
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/lin-wood-2650542044/

Sky Palma
15 februari 2021
QAnon-backing advocaat Lin Wood doxes Georgia ambtenaren als hij roept om hulp van zijn 'Leger van Patriotten'
(Screenshot via YouTube.com)

In reactie op Georgia-ambtenaren die beslissen of ze hem al dan niet royeren, heeft pro-Trump-advocaat en verspreider van verkiezingscomplottheorieën Lin Wood zijn volgers opgeroepen om vuil op te graven over de ambtenaren, meldt VICE.

Om de inspanning te helpen, publiceerde Wood de adressen van de ambtenaren op sociale media.

Wood, die een aanhang heeft onder QAnon-aanhangers, lanceerde de poging in reactie op een 1.600 pagina's tellend dossier van de Disciplinaire Raad van de State Bar van Georgia waarin staat dat het "informatie heeft ontvangen over de hierboven genoemde advocaat die suggereert dat deze advocaat een of meer van de Georgia Rules of Professional Conduct zou kunnen hebben geschonden," verwijzend naar de "frivole aanklachten in tal van rechtbanken" die Wood - samen met Sidney Powell en Rudy Giuliani, maakte na het verlies van Donald Trump aan Joe Biden in de verkiezingen van 2020.

Na het plaatsen van de klacht op sociale media, schreef Wood: "Ik kan de hulp van een Leger van Patriotten goed gebruiken."

"Als u over informatie beschikt die van invloed kan zijn op de 'competentie, kwalificaties of objectiviteit' van leden, wilt u mij die informatie dan mailen", vroeg Wood. "Hun social media posts, politieke affiliaties, representatieve klanten (bijvoorbeeld, wat als een of meer van hen Dominion vertegenwoordigen), rechtszaken die tegen hen zijn aangespannen, etc. zouden mij allemaal mogelijk relevante informatie verschaffen die de basis zou kunnen vormen voor een wraking."

Vervolgens plaatste hij een foto met de namen en adressen van de ambtenaren.
gnocchi.
1
Hemel Palma
15 februari 2021
De supermarktketen in Florida wordt geconfronteerd met een groeiende terugslag vanwege de banden met de pro-Trump Capitol-aanval

Link Engels.
www.rawstory.com/boycott-publix/
gnocchi.
1
Dan kan Merrick Garland, nu mooi uitzoeken wat de reden is van hondstrouw te zijn geworden van Graham na een potje golfen met Donald.

Link Engels.
www.palmerreport.com/community/what-i...

Waar is Lindsey Graham zo bang voor?
Tim Faulkner 15 februari 2021

Merrick Garland, de persoon die door president Barack Obama werd benoemd tot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, die door Mitch McConnell werd verhinderd om zelfs maar een hoorzitting te krijgen, wacht nog steeds op zijn hoorzitting in de Senaat voor zijn benoeming tot procureur-generaal. Garland werd een snelle bevestiging door de Senaat onthouden omdat Lindsey Graham weigerde onmiddellijk een hoorzitting in de Senaat te houden. Het is bijna alsof Graham er de voorkeur aan geeft de onmiddellijke problemen waarmee Amerika wordt geconfronteerd te negeren en meer belangstelling te tonen voor plaatsen zoals Rusland.

Terwijl Amerika de eerste jaren van zijn regering nieuwsgierig was naar het verband tussen Donald Trump en Rusland, negeerde Graham voortdurend elke vorm van verwijzing tussen de twee, ondanks het bewijs dat iets anders bewijst. Graham begon zijn carrière in het Congres met het uitschelden van president Clinton voor een consensuele seksuele situatie, waarbij hij stelde dat dat genoeg was om hem te impeachen toen hij in het Huis zat.

Jaren later, in de Senaat, beweerde Graham, om wat voor reden dan ook, dat zijn eerdere beweringen in het Huis niet langer relevant waren, maar dat er op de een of andere manier nieuwe regels golden. Het waren duidelijk niet de daden die er toe deden, volgens Graham, maar de persoon die eventuele misdaden pleegde. Door te stemmen voor de impeach van president Clinton, maar jaren later te weigeren Donald Trump te veroordelen, bewijst hij alleen maar dat hij niet alleen lak heeft aan zijn eed op de grondwet, maar ook aan zijn liefde voor Amerika.

Het is niet ongewoon voor individuen om van kant te veranderen zodra ze hebben beseft dat ze hebben verloren, maar het feit dat Graham zo'n nauwkeurige voorspelling had gedaan met het oog op de toekomst is nogal verbazingwekkend. Op 3 mei 2016 tweette Graham: "Als we Trump nomineren, zullen we vernietigd worden.......en we zullen het verdienen." De feiten blijven hetzelfde - Lindsey Graham heeft sindsdien nooit meer zo'n accurate uitspraak gedaan.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/i-would-be-very-worr...

Tom Boggioni
15 februari 2021
'Ik zou me grote zorgen maken als' ik Trump verdedigde in zijn belastingzaak in New York: NYU-hoogleraar rechten
Donald Trump (Shutterstock.com)

In gesprek met CNN-presentatrice Kate Bolduan zei een rechtenprofessor van de New York University die voorheen bij het ministerie van Defensie werkte, dat Donald Trump een groot juridisch probleem in New York aan het opbouwen is dat zo sterk lijkt te zijn dat de ex-president er verstandig aan zou doen zich daarop te richten.

Volgens Ryan Goodman zullen niet alle onderzoeken naar Trump uitmonden in een aanklacht, maar een paar zouden hem direct zorgen moeten baren.

"Ik denk dat de twee snelst bewegende treinen het kantoor van de officier van justitie in New York zijn, waar ze al geruime tijd bezig zijn met dit onderzoek naar de belastingen en verzekeringsverklaringen en dat soort dingen van president Trump," verklaarde Goodman voordat hij er voor de nadruk aan toevoegde, "en er is veel berichtgeving geweest dat het onderzoek aan het verhitten is."

"En dan in de tweede die zeker uit Fulton County in Georgia komt, waarin de officier van justitie expliciet is geweest dat ze mogelijke verkiezingsinmenging onderzoekt en dat het een hoge prioriteit heeft en door alle accounts kijkt ze direct naar president Trump," voegde hij eraan toe.

"Gewoon in het algemeen, als je kijkt naar wat [CNN's] Boris [Sanchez] uiteenzette, de onderzoeken die worden gefaseerd zijn degenen die worden versneld, hoe ernstig denk je dat de juridische aansprakelijkheid, het gevaar dat Donald Trump wordt geconfronteerd op dit moment," Bolduan geperst.

"Als ik hem of zijn advocaten was, zou ik me grote zorgen maken over de autoriteiten in New York en daarna in Georgia,' antwoordde hij. "Ik zou me misschien iets minder zorgen maken over de autoriteiten in D.C., maar toch is het een zorg en een punt van zorg. De autoriteiten in New York zullen hun zaak gemakkelijk kunnen bewijzen, al dan niet op basis van documenten. Dus in dat opzicht is het vrij eenvoudig. De zaak Georgia - de officier van justitie lijkt zeker volledig toegewijd aan dit - heeft 19 jaar ervaring als aanklager en ze heeft meerdere getuigen en potentieel heeft ze meerdere mensen die ze zou kunnen omdraaien omdat ze ook heeft aangegeven, er zijn berichten dat het wordt aangegeven, dat haar onderzoek anderen zoals Rudy Giuliani zou kunnen impliceren."

"Dus er zijn veel manieren waarop ze buitengewone macht heeft om daar iets te doen en het is een potentieel misdrijf onder de wet van Georgia dat niet onderhevig is aan enige vorm van federale gratie," voegde hij eraan toe.

Bekijk hieronder:
Plein777
4
Trump was erg, maar erger waren de mensen die Trump mogelijk maakten
=============================================================

uit de nrc

Verenigde Staten De Republikeinen verzaakten toen het erop aankwam. Het grondwetsartikel over impeachment kan nu net zo goed geschrapt worden, vindt Frans Verhagen.


‘Een beschaving wordt niet kapotgemaakt door verdorven mensen; het is niet noodzakelijk dat mensen verdorven zijn maar slechts dat ze geen ruggengraat hebben.”

James Baldwin is een van de meest verlichte schrijvers die Amerika ooit had. Hij had het over de racisten en hun gedogers in zijn tijd, de jaren vijftig en zestig.

Dit citaat uit The Fire Next Time is wel heel toepasselijk op wat we de afgelopen vier jaar hebben gezien, met de zelfdestructie van de Republikeinen de afgelopen week als apotheose.

Frans Verhagen is journalist en Amerikadeskundige.
Trump was erg, maar erger waren zijn slippendragers. Het zijn de mensen die Trump mogelijk maakten die de blaam verdienen, de senatoren die hem vrijuit lieten gaan.

De mensen die voor hem werkten tot ze ondervonden dat Trump alleen loyaal is aan zichzelf. De goedpraters. Maar bovenal is zijn partij medeplichtig. Dat maakte de stemming zaterdag duidelijk.

De Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell bevestigde zijn reputatie door Trump vrij te spreken en vervolgens in scherpe bewoordingen hem verantwoordelijk te stellen voor wat er was gebeurd.

Hij maakte zich er vanaf met procedurele argumenten. De man was geen president meer, zei McConnell, die in de week na de impeachmentprocedure in het Huis, toen Trump nog president was, geen haast had gehad met het proces.

McConnells nooduitgang werd door veel senatoren genomen. Of beter gezegd: zijn voorbeeld zette de toon. Als iemand hier een historische rol had kunnen spelen dan was het McConnell. Hij had zijn partij uit het moeras kunnen leiden. Maar McConnell had zijn ziel al een paar keer verkocht, een keertje meer maakte niet meer uit.

Nu zal de geschiedenis vastleggen dat toen het erop aankwam Republikeinen hun taak verzaakten. Ze controleerden niet de uitvoerende macht, maar gaven die de vrije hand.



Dubbele nederlaag voor politieke moraal
Laten we eerlijk zijn, niemand had gedacht dat de Republikeinen in de Senaat na vier jaar hielenlikken Trump nu zouden laten vallen.

Toch blijft het vreemd dat Republikeinen deze uitgelezen gelegenheid niet aangrepen om de afstand te nemen die de meesten van hen zouden wensen.

Een groter aantal dan de zeven zou hun partij wel uit Trumps greep willen halen. Ze durfden niet. Het is een keuze. Het betekent volledige overgave aan Trump en zijn onzalige familie.

Zoals een zoon tweette: 2-0. Inderdaad, een dubbele nederlaag voor politieke moraal. Erger nog, het betekent overgave aan de veelheid aan rechts-radicale gewelddadige groepen. Daar zijn we nog niet van af.

De conclusie moet zijn dat Amerika voorgoed is veranderd. Dat is een open deur.

Maar daarom is het niet minder waar. We weten nu dat een president ongestraft kan proberen de grondwettelijke procedure voor het tellen van de kiesmannen te verhinderen, met hulp van zijn aanhangers binnen en buiten het Congres.

En met geweld. Een president die verkiezingen verliest kan traineren, de wet schenden, tuig opjagen en ermee wegkomen. Een precedent is gezet.

We weten nu dat impeachment net zo goed geschrapt kan worden. Het is geen afschrikking meer voor een zittend president. De Republikeinen claimen de partij te zijn van ‘original intent’, zeggen dat ze kijken naar de Founding Fathers van Amerika om te zien wat de normen voor Amerika moeten zijn, wat de standaard is.

Een despoot als Trump was de ergste nachtmerrie voor James Madison; ‘The Federalist Papers’ laten er geen misverstand over bestaan wat de bedoeling was van impeachment. Streep erdoor.



Geen partij meer, maar een sekte
Ook definitief is nu dat Amerika nog maar één partij over heeft die serieus genomen kan worden. De Republikeinen, ooit de trotse partij van Lincoln, eindigen in innige omarming met de slechtste president ooit.

De Grand Old Party, zoals ze zichzelf liefkozend noemen, is geen partij maar een sekte, gerund door een maffiose golfer in Florida.

Zeker, de Republikeinen blijven de macht van obstructie behouden, maar ze ontberen enig moreel gezag. Ik zeg dat niet met blijdschap: Amerika heeft oppositie nodig die een idee heeft, die ergens heen wil, die ergens voor staat. Er moet wat te kiezen zijn.

Trump praatte over het opzetten van een derde partij. Dat hoeft niet. De ‘GOP’ is van hem. In deze vorm heeft de partij geen enkele kans om het presidentschap nog eens te veroveren.

Van de 74 miljoen kiezers die deze man nog eens vier jaar hadden gewild, is maar een beperkt deel nog steeds blij met de keuze die ze op 3 november maakten.

Ze gaan dat niet nog een keer doen. Vrijspraak of niet, Trump en zijn achterban hebben geen toekomst, maar de GOP miste de kans om zichzelf nieuwe dynamiek te geven, om zijn kiezerspotentieel uit te breiden.

Je had mogen hopen dat met de nederlaag van Trump in november op een democratische manier een einde gekomen zou zijn aan een donkere periode in de Amerikaanse geschiedenis.

De gebeurtenissen sinds 3 november lijken dat te logenstraffen. Joe Biden mag een verademing zijn, de rot in het bouwwerk van Amerika is te groot. Niet de vrijspraak van Trump, maar het optreden van Mitch McConnell en de zielloze meelopers die niet zelf kunnen beslissen, bevestigt dit.

Het is zoals James Baldwin schreef: een beschaving is niet bestand tegen gebrek aan ruggengraat.

Het werd zaterdag bewezen.
pietje-2005
1
Proberen we hier nu partij-politiek te verheffen tot een soort goddelijke roeping, of zoiets ?
De wet is de wet, en anders de wet veranderen.
In dat landje , zoals in vele landen, gebeurt dat om de vier jaar, zo gauw weer een andere partij aan de macht komt.
Niet kletsen over democratie, maar wetten wijzigen, schrappen of maken zoals het je uitkomt.
Niet loelen maar doen, dus.
Biden en zijn maten hebben nu zeker 4 jaar de tijd, weer.
josti5
2
quote:

pietje-2005 schreef op 16 februari 2021 08:04:

Proberen we hier nu partij-politiek te verheffen tot een soort goddelijke roeping, of zoiets ?
(...)
Het oude Vaticaan regeert hier weer.

Trump is de duivel, Biden is Jezus, en Harris is Maria.

Zo ongeveer proberen sommigen het hier voor te stellen.

Denk je er anders over, dan grijpen enkele zeer fanatieke priesters, Jezuïeten van de inquisitie, in.

Zij staan 24/7 paraat.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/mitch-m...

Mitch McConnell leek zojuist weg te geven dat hij vervroegd met pensioen gaat als hij de titel Majority Leader niet terugkrijgt
Bill Palmer | 11:00 pm EST 15 februari, 2021

Er zijn weinig machtelozere hoge posities in de regering dan Senaat Minderheidsleider. Je zou denken dat die titel enige macht en relevantie met zich meebrengt, maar het betekent eigenlijk alleen maar dat je de taak hebt om publiekelijk te zeuren over hoe de andere partij steeds haar zin krijgt. Het is de reden waarom zoveel mensen de afgelopen jaren ten onrechte dachten dat Chuck Schumer zwak was. En het is de reden waarom Mitch McConnell nu is gereduceerd tot niets meer dan een machteloze zeur.

We vroegen ons al af of Mitch wel zou blijven in zijn nieuwe zinloze rol als Senate Minority Leader. Nu lijkt het erop dat we ons antwoord krijgen. Zoals Newsweek meldde, heeft McConnell zojuist zijn steun gegeven aan wetgeving die de Democratische gouverneur van Kentucky zou dwingen een Republikeinse vervanger te kiezen als McConnell voortijdig uit de Senaat stapt. Daar is maar één reden voor: McConnell ziet serieus een scenario waarin hij voor het einde van zijn huidige termijn met pensioen zou kunnen gaan.

Mitch McConnell is net herkozen voor een Senaatstermijn van zes jaar, en nu steunt hij meteen wetgeving met betrekking tot zijn mogelijke pensionering. Dit heeft niet het gevoel van "Wel, misschien ga ik hypothetisch met pensioen na vier of vijf jaar van mijn termijn" of "Ik word ouder, dus misschien begeeft mijn gezondheid het op een gegeven moment."

In plaats daarvan voelt dit als McConnell die de basis legt om, als de Republikeinen de meerderheid in de Senaat in 2022 niet terugwinnen, en als hij zijn titel van Majority Leader niet terugkrijgt, hij na de midterms zal opstappen.Dit zou u nog meer motivatie moeten geven om hard te werken om de tussentijdse verkiezingen te winnen, aangezien het eind van McConnell in de politiek voor gaan zou betekenen
gnocchi.
1
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/even-tr...

Zelfs Trump's meest loyale lakeien geven toe dat het voorbij is voor hem
Bill Palmer | 10:00 pm EST 15 februari, 2021

Donald Trump verloor met zeven miljoen stemmen, zelfs nadat hij het postkantoor had gesaboteerd om te voorkomen dat meer mensen tegen hem zouden stemmen. Zijn toch al lage goedkeuringscijfer is sindsdien nog verder gedaald sinds hij tot een opstand aanzette en voor de tweede keer in staat van beschuldiging werd gesteld. Hij is uit het openbare leven verdwenen en verkeert in zo'n trieste toestand dat zijn begeleiders zich gedwongen voelden hem maandag langs een kleine menigte aanhangers te rijden om hem op te vrolijken. En Trump wordt geconfronteerd met strafzaken in drie rechtsgebieden waar we weet van hebben.

Ondanks al dit overweldigende bewijs dat Trump klaar is met de politiek en het openbare leven, zien we een hardnekkig verhaal dat Trump ons precies heeft waar hij ons hebben wil, en dat hij de de facto koploper is voor 2024. In werkelijkheid is dit echter niet minder waar. Zelfs Trump's meest loyale lakeien erkennen dit.

Trump lakei Matt Gaetz is nu zweven collega Trump lakei Ron DeSantis als een 2024 presidentskandidaat. Laten we duidelijk zijn. DeSantis is een lichtgewicht domkop die volledig tot over zijn oren in Florida zit, en nooit in de buurt kan komen om mee te doen in een nationale race. Hij zal geen factor zijn. Maar dat is niet het verhaal hier.

Het verhaal hier is dat zelfs de lakeien van Trump nu duidelijk maken dat ze weten dat Trump in 2024 geen factor meer zal zijn. Als ze dachten dat er ook maar een kans was dat Trump in 2024 een levensvatbare kandidaat zou zijn, zouden ze het idee om het tegen hem op te nemen niet durven opperen. Ze hebben net weggegeven dat "Trump 2024" niets meer is dan een door rating gedreven mediaverhaal dat erop gericht is degenen die Trump verachten, ten onrechte bang te maken en degenen die Trump leuk vinden, ten onrechte op te winden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
gnocchi.
3
Link Engels
www.palmerreport.com/analysis/this-is...

Dit is gewoon triest, zelfs voor Donald Trump.
Bill Palmer | 6:07 pm EST 15 februari, 2021

Vandaag was er een pro-Trump bijeenkomst in de buurt van Donald Trump's huis in West Palm Beach, Florida. Naar verluidt, kwamen er maar ongeveer 600 mensen opdagen. Trump's babysitters probeerden hem op te vrolijken door hem langs de menigte te rijden.

Dat betekent dat Trump zo kwetsbaar is, dat zijn oppassers dachten dat zelfs een kleine menigte hem zou kunnen opvrolijken. Het kan niet duidelijker zijn dat Trump gebroken, neerslachtig en verslagen is.

Dit biedt een belangrijke context, in een tijd waarin grote delen van de media proberen Trump af te schilderen als magisch op de rand van een soort van grote comeback en in een uitstekende positie voor 2024. De media proberen de geest van Trump op te blazen omdat dat goed is voor de kijkcijfers. Maar zelfs Trump lijkt te begrijpen dat hij klaar is - en dat heeft hem gebroken.

Trump begrijpt dat de rest van zijn leven in het teken zal staan van de strafvervolgingen tegen hem in drie rechtsgebieden (en nog meer). Dat is de reden waarom hij bang was om te getuigen tijdens zijn impeachment proces. Het is de reden waarom hij zijn advocaten toestond een strafzaak te beginnen, ook al haatte hij die. Zijn leven draait nu om aanklachten en gevangenisstraf. Hij is klaar met het openbare en politieke leven, en zelfs hij weet dat.
gnocchi.
1
Link Engels.
hillreporter.com/commentary-amy-kreme...

[COMMENTAAR] Amy Kremer tweets dat President's Day Crowd bewijst dat Trump gewonnen is
DOOR Tara Dublin 16 februari 2021

Amy Kremer, die de Save America-bijeenkomst organiseerde die voorafging aan de gewelddadige en dodelijke opstand op het Capitool op 6 januari, leeft in een waanwereld waar Donald Trump van haar houdt en zal haar komen helpen haar strijd met de FBI en de FEC te voeren. Beide agentschappen onderzoeken haar, evenals haar dochter, Kylie Jane Kremer, vanwege hun rol in die evenementen en hun rechtse organisatie, Women for America First. Kremer verkreeg niet alleen de vergunning voor de bijeenkomst waar de voormalige Trump de menigte vertelde om naar het Capitool te marcheren, maar bracht ook de weken ervoor door tijdens een bustour van 20 steden, waarbij opruiende propaganda, leugens en haat in het hele land werden verspreid.

Kremer twittert over Trump zoals een K-Pop stan tweets over BTS. Kremer kruipt tot een misselijkmakende graad over hem heen en ontkent nog steeds dat hij de verkiezingen van 2020 heeft verloren, ongeacht wie haar de feiten over wiskunde tweette en hoe Joe Biden meer stemmen kreeg dan haar geliefde Dear Leader, maar ze zal er niets van horen. En een menigte op Presidents Day in West Palm Beach, Florida, was genoeg om deze trieste zak, hopeloos toegewijd aan Donald, een geval van de Big Hopes te geven.

Trump kwam maandag eindelijk uit zijn trieste schuilplaats in het moeras en reed door een menigte nog steeds trouwe MAGA-supporters, waardoor Kremer tot de conclusie kwam dat hij de verkiezingen moet hebben gewonnen omdat er geen mensenmassa opdook voor Joe Biden, en ook omdat ze een waanvoorstelling heeft. Kremer publiceerde een reeks tweets over de verkiezingen, waarvan er één door Twitter werd geslagen met een disclaimer nadat gebruikers dit hadden gemeld vanwege valse beweringen over de verkiezingen.

Kremer lijkt opzettelijk mensen uit te nodigen om haar aan te geven, zodat ze kan klagen dat ze "geannuleerd" is, een nieuwe zeur die het recht heeft om te paren met hun favoriete kazen.

Iedereen die leugens tweets over de verkiezing krijgt er problemen mee, maar de energie van het martelaarssyndroom is sterk bij Kremer. Natuurlijk liet ze voor het gemak het kleine detail weg dat het niet een spontane bijeenkomst op straat was, maar een gepland evenement dat werd gesponsord door een rechtse groep die niet zo heel anders was dan de hare.

Het is alleen de vraag wat er als eerste zal gebeuren: Kremer wordt verbannen van Twitter of wordt gearresteerd voor haar financiële en federale misdaden.
gnocchi.
1
Link Engels.
www.rawstory.com/gop-donor/

Bob Brigham
15 februari 2021
Trump-aanhanger gaf $ 2,5 miljoen om kiezersfraude te onderzoeken - en wil zijn geld terug
Eshelman Ventures LLC.

Een conservatieve organisatie die de samenzweringstheorieën over kiezersfraude heeft gepusht, wordt geconfronteerd met een rechtszaak van een grote donor aan de groep.

"Net als veel Trump-aanhangers werd de conservatieve donateur Fred Eshelman de dag na de presidentsverkiezingen wakker met het vermoeden dat er iets niet klopte. De schijnbare voorsprong van zijn kandidaat in belangrijke slagveldstaten was 's nachts verdampt," meldde The Washington Post maandag. "De volgende dag reikten de financier uit North Carolina en zijn adviseurs de hand aan een kleine conservatieve non-profit groep in Texas die kiezersbedrog aan de kaak wilde stellen. Na een gesprek van 20 minuten met de voorzitter van de groep, hun eerste gesprek ooit, was Eshelman verkocht."

Eshelman doneerde $2 miljoen en zou later nog eens $500.000 doneren.

"In de daaropvolgende 12 dagen kreeg Eshelman spijt van zijn donatie en begon hij te twijfelen aan samenzweringstheorieën over ongebreideld illegaal stemmen, zo blijkt uit rechtbankverslagen en interviews. Nu wil hij zijn geld terug," meldde de krant. "Het verhaal achter de donatie van Eshelman - gedetailleerd in niet eerder gerapporteerde rechtbankarchieven en exclusieve interviews met betrokkenen - geeft nieuwe inzichten in de hectische dagen na de verkiezingen, toen ongegronde beweringen donoren ertoe brachten honderden miljoenen dollars te geven om de overwinning van president Biden ongedaan te maken."

"Documenten die zijn opgedoken in de rechtszaak van Eshelman, samen met interviews, laten zien hoe True the Vote's privé-zekerheden dat het op het punt stond om illegale verkiezingsplannen te onthullen, herhaaldelijk ophielden terwijl de focus van de groep verschoof van de ene bewering naar de volgende. De non-profitorganisatie probeerde haar inspanningen te coördineren met een coalitie van bondgenoten van Trump, waaronder advocaat Jay Sekulow van Trump en senator Lindsey O. Graham (R-S.C.)," zo blijkt uit de documenten," meldde de krant. "Eshelman heeft beweerd in twee rechtszaken - één in een federale rechtbank is ingetrokken en de andere loopt nog in een Texaanse staatsrechtbank - dat True the Vote zijn gift van $ 2 miljoen en een daaropvolgende donatie van $ 500.000 niet heeft besteed zoals het zei dat het zou doen. Eshelman beweert ook dat True the Vote veel van zijn geld heeft doorgesluisd naar mensen of bedrijven die verbonden zijn met de voorzitter van de groep, Catherine Engelbrecht.
Kruger
4
quote:

Plein777 schreef op 16 februari 2021 07:55:

Trump was erg, maar erger waren de mensen die Trump mogelijk maakten
=============================================================

uit de nrc

Verenigde Staten De Republikeinen verzaakten toen het erop aankwam. Het grondwetsartikel over impeachment kan nu net zo goed geschrapt worden, vindt Frans Verhagen.


‘Een beschaving wordt niet kapotgemaakt door verdorven mensen; het is niet noodzakelijk dat mensen verdorven zijn maar slechts dat ze geen ruggengraat hebben.”

James Baldwin is een van de meest verlichte schrijvers die Amerika ooit had. Hij had het over de racisten en hun gedogers in zijn tijd, de jaren vijftig en zestig.

Dit citaat uit The Fire Next Time is wel heel toepasselijk op wat we de afgelopen vier jaar hebben gezien, met de zelfdestructie van de Republikeinen de afgelopen week als apotheose.

Frans Verhagen is journalist en Amerikadeskundige.
Trump was erg, maar erger waren zijn slippendragers. Het zijn de mensen die Trump mogelijk maakten die de blaam verdienen, de senatoren die hem vrijuit lieten gaan.

De mensen die voor hem werkten tot ze ondervonden dat Trump alleen loyaal is aan zichzelf. De goedpraters. Maar bovenal is zijn partij medeplichtig. Dat maakte de stemming zaterdag duidelijk.

De Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell bevestigde zijn reputatie door Trump vrij te spreken en vervolgens in scherpe bewoordingen hem verantwoordelijk te stellen voor wat er was gebeurd.

Hij maakte zich er vanaf met procedurele argumenten. De man was geen president meer, zei McConnell, die in de week na de impeachmentprocedure in het Huis, toen Trump nog president was, geen haast had gehad met het proces.

McConnells nooduitgang werd door veel senatoren genomen. Of beter gezegd: zijn voorbeeld zette de toon. Als iemand hier een historische rol had kunnen spelen dan was het McConnell. Hij had zijn partij uit het moeras kunnen leiden. Maar McConnell had zijn ziel al een paar keer verkocht, een keertje meer maakte niet meer uit.

Nu zal de geschiedenis vastleggen dat toen het erop aankwam Republikeinen hun taak verzaakten. Ze controleerden niet de uitvoerende macht, maar gaven die de vrije hand.



Dubbele nederlaag voor politieke moraal
Laten we eerlijk zijn, niemand had gedacht dat de Republikeinen in de Senaat na vier jaar hielenlikken Trump nu zouden laten vallen.

Toch blijft het vreemd dat Republikeinen deze uitgelezen gelegenheid niet aangrepen om de afstand te nemen die de meesten van hen zouden wensen.

Een groter aantal dan de zeven zou hun partij wel uit Trumps greep willen halen. Ze durfden niet. Het is een keuze. Het betekent volledige overgave aan Trump en zijn onzalige familie.

Zoals een zoon tweette: 2-0. Inderdaad, een dubbele nederlaag voor politieke moraal. Erger nog, het betekent overgave aan de veelheid aan rechts-radicale gewelddadige groepen. Daar zijn we nog niet van af.

De conclusie moet zijn dat Amerika voorgoed is veranderd. Dat is een open deur.

Maar daarom is het niet minder waar. We weten nu dat een president ongestraft kan proberen de grondwettelijke procedure voor het tellen van de kiesmannen te verhinderen, met hulp van zijn aanhangers binnen en buiten het Congres.

En met geweld. Een president die verkiezingen verliest kan traineren, de wet schenden, tuig opjagen en ermee wegkomen. Een precedent is gezet.

We weten nu dat impeachment net zo goed geschrapt kan worden. Het is geen afschrikking meer voor een zittend president. De Republikeinen claimen de partij te zijn van ‘original intent’, zeggen dat ze kijken naar de Founding Fathers van Amerika om te zien wat de normen voor Amerika moeten zijn, wat de standaard is.

Een despoot als Trump was de ergste nachtmerrie voor James Madison; ‘The Federalist Papers’ laten er geen misverstand over bestaan wat de bedoeling was van impeachment. Streep erdoor.



Geen partij meer, maar een sekte
Ook definitief is nu dat Amerika nog maar één partij over heeft die serieus genomen kan worden. De Republikeinen, ooit de trotse partij van Lincoln, eindigen in innige omarming met de slechtste president ooit.

De Grand Old Party, zoals ze zichzelf liefkozend noemen, is geen partij maar een sekte, gerund door een maffiose golfer in Florida.

Zeker, de Republikeinen blijven de macht van obstructie behouden, maar ze ontberen enig moreel gezag. Ik zeg dat niet met blijdschap: Amerika heeft oppositie nodig die een idee heeft, die ergens heen wil, die ergens voor staat. Er moet wat te kiezen zijn.

Trump praatte over het opzetten van een derde partij. Dat hoeft niet. De ‘GOP’ is van hem. In deze vorm heeft de partij geen enkele kans om het presidentschap nog eens te veroveren.

Van de 74 miljoen kiezers die deze man nog eens vier jaar hadden gewild, is maar een beperkt deel nog steeds blij met de keuze die ze op 3 november maakten.

Ze gaan dat niet nog een keer doen. Vrijspraak of niet, Trump en zijn achterban hebben geen toekomst, maar de GOP miste de kans om zichzelf nieuwe dynamiek te geven, om zijn kiezerspotentieel uit te breiden.

Je had mogen hopen dat met de nederlaag van Trump in november op een democratische manier een einde gekomen zou zijn aan een donkere periode in de Amerikaanse geschiedenis.

De gebeurtenissen sinds 3 november lijken dat te logenstraffen. Joe Biden mag een verademing zijn, de rot in het bouwwerk van Amerika is te groot. Niet de vrijspraak van Trump, maar het optreden van Mitch McConnell en de zielloze meelopers die niet zelf kunnen beslissen, bevestigt dit.

Het is zoals James Baldwin schreef: een beschaving is niet bestand tegen gebrek aan ruggengraat.

Het werd zaterdag bewezen.
Eén van de betere, zoniet het beste artikel geschreven over het geval Trump. Trump is slechts bijkomstig. Het gaat om politieke balans in de VS.
En hoe de GOP heeft gekozen om een zak stront in huis te halen die 4 jaar lang in een hoek van de kamer zal liggen stinken. Smijt dat maar in de balans.
gnocchi.
2
quote:

Kruger schreef op 16 februari 2021 11:18:

[...]

Eén van de betere, zoniet het beste artikel geschreven over het geval Trump. Trump is slechts bijkomstig. Het gaat om politieke balans in de VS.
En hoe de GOP heeft gekozen om een zak stront in huis te halen die 4 jaar lang in een hoek van de kamer zal liggen stinken. Smijt dat maar in de balans.
Hier een zelfde soort waar Amerika in terecht is gekomen.

Link Engels.
www.palmerreport.com/community/what-t...

Wat de Republikeinen nu echt proberen te doen
David Deutsch | 10:30 pm EST 15 februari, 2021

Na vier jaar van knieval en zichzelf te schande maken door excuses te maken voor een gestoorde in ongenade gevallen ex-president, staat de GOP voor een nieuwe uitdaging: een competente Democratische regering. Hoe zullen ze omgaan met president Biden? Met grote ideeën over het verslaan van een pandemie, de wederopbouw van onze economie, het aanpakken van de klimaatverandering, het oplossen van de immigratieproblematiek en eindelijk burgerrecht voor miljoenen Amerikanen is de uitdaging ontmoedigend. Maar de GOP weet precies wat ze moet doen. Obstructie bij elke gelegenheid.

Na de belofte dat we allemaal moe zouden worden van het winnen, waren de laatste vier jaar niets anders dan verliezen. We verloren onze status in de wereld, we verloren respect, we verloren onze economie en wat nog belangrijker is, we verloren onze gezondheid, veiligheid en welzijn. Door hun falen verloor de GOP de Senaat en het presidentschap.

De Democraten controleren nu het Witte Huis, het Huis en de Senaat. En de mogelijkheid om ingrijpende veranderingen door te voeren om het leven van ons allemaal te verbeteren. Het laatste wat de GOP wil doen is toegeven dat ze gefaald hebben en vervolgens helpen bij het succes van een nieuwe Democratische regering.

Dus zullen ze dwarsliggen. Democraten in onderhandelingen lokken die nergens toe zullen leiden in een poging om voorgestelde wetgeving te saboteren en te vertragen. Hun doel is om de klok af te wachten. Hopen dat Biden niets bereikt en dan een of beide huizen van het Congres terugneemt. Zal het lukken? Dat is aan Biden en de Democraten.
luchtschip
6
quote:

josti5 schreef op 16 februari 2021 08:37:

[...]

Het oude Vaticaan regeert hier weer.

Trump is de duivel, Biden is Jezus, en Harris is Maria.

Zo ongeveer proberen sommigen het hier voor te stellen.

Denk je er anders over, dan grijpen enkele zeer fanatieke priesters, Jezuïeten van de inquisitie, in.

Zij staan 24/7 paraat.

De inquisitie bij de Republikeinen slaat hard en meedogenloos toe.

1
Kyle Griffin, Senior Producer. MSNBC's @TheLastWord :

The North Carolina Republican Party has just censured Sen. Richard Burr for voting to convict Trump.

twitter.com/kylegriffin1/status/13614...

2
Pennsylvania's GOP official legt uit waarom Senator Toomey gecensureerd zou moeten worden

Actual quote from a Pennsylvania GOP official, explaining why Sen. Toomey should be censured: “We did not send him there to vote his conscience. We did not send him there to ‘do the right thing’ or whatever”

video 0:12 minuut

twitter.com/JanNWolfe/status/13615108...

Zo werkt dat schijnbaar bij de Republikeinen.
Het volk kiest een Republikeinse Senator om hen te vertegenwoordigen in de Senaat.
Wanneer deze Senator, naar eer en geweten Trump veroordeelt in de Impeachment Trial, dan komt de GOP Partij top van de betreffende Staat met een straf maat van censuur, omdat men niet de Cult leider Donald Trump steunde.

En nu ga jij er voor waarschuwen dat de Democraten inquisitie praktijken gaan uitvoeren ?
Standaard modus operandi uit de jaren '30. Beschuldig je tegenstander van het wangedrag dat je zelf open en bloot doet.

De Republikeinen zijn bezig 2 senatoren binnen hun partij te censureren en dus moet de propaganda machine op gang komen dat de Democraten , in de toekomst, inquisitie maatregelen, als censurering, zullen gaan uitvoeren.

Je hebt de signalen van de propaganda machine goed begrepen, Josti 5, het werkte in de jaren '30.

Leg je er maar bij neer, die tijden zijn voorbij, en er zijn veel waakzame mensen om te voorkomen dat deze tijden herleven.
gnocchi.
3
Ach Luchtschip, besteed toch geen aandacht aan die jongen. Van de andere kant is het wel verhelderend deze uitleg voor mensen die hier niet van op de hoogte zijn.
70.579 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2681 2682 2683 2684 2685 2686 2687 2688 2689 2690 2691 ... 3525 3526 3527 3528 3529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,72 +0,39%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront