Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Rijkste man Frankrijk met investeringsfonds naar beurs Amsterdam

Gepubliceerd op 15 februari 2021 10:36 | Views: 533

AMSTERDAM (ANP) - Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk, wil een investeringsfonds naar de beurs in Amsterdam brengen. De beursgang van Pegasus Europe moet enkele honderden miljoenen euro's opbrengen. Die wil Arnault, de oprichter van luxegoederenconcern LVMH, investeren in Europese financiële bedrijven.

Behalve Arnault, die een geschat vermogen heeft van ruim 114 miljard dollar en daarmee na Elon Musk, Jeff Bezos en Bill Gates de rijkste persoon ter wereld is, is ook voormalig topman Jean-Pierre Mustier van de Italiaanse bank UniCredit betrokken bij Pegasus Europe.

Lege beursfondsen, zoals dat van Arnault, die bedoeld zijn om te investeren in bestaande bedrijven kwamen vorig jaar sterk opzetten. Toen ging er ruim 100 miljard dollar in om, vooral in de Verenigde Staten. De zogeheten special purpose acquisition company's of 'spac' zijn dit jaar ook aan een opmars in Europa bezig, waarbij Amsterdam bijzonder geliefd is. Vorige week ging investeringsvehikel ESG Core, dat zich richt op duurzame ondernemingen, al naar de beurs in Amsterdam. Naar verluidt zou de Britse techondernemer Michael Tobin ook een spac naar het Damrak willen brengen, gericht op tech.

Kritiek

Spacs kunnen ook op kritiek rekenen. Voor investeerders is het minder duidelijk waar ze hun geld in steken. Als een bedrijf op de reguliere wijze naar de beurs gaat wordt het in de prospectus, een boekwerk vol financiële gegevens dat het bedrijf aan potentiële investeerders verstrekt, doorgelicht en moet het zo openheid geven. Als een bedrijf via een overname door een spac naar de beurs gaat, moeten de aandeelhouders in het boekenonderzoek van dat investeringsvehikel vertrouwen. Dat levert mogelijk meer risico op voor beleggers.

Voor oprichters van de investeringsfondsen is de spac lucratief. De oprichters krijgen doorgaans 20 procent van de aandelen van het overgenomen bedrijf voor een lage prijs. Bij een succesvolle beursgang kunnen zij dus fors verdienen aan de spac.
voda
1
Michelin ziet resultaten stevig dalen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Michelin -B-
117,70 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft in 2020 de omzet en de resultaten zien afnemen met corona als belangrijkste oorzaak. Dit bleek maandagavond uit een kwartaalupdate van de Franse bandenfabrikant.

In 2020 behaalde Michelin een omzet van 20,5 miljard euro, een daling van 15 procent tegen constante wisselkoersen. Het operationeel resultaat halveerde bijna naar 1,4 miljard euro. Zelfs kijkt Michelin vooral naar de ontwikkeling van de winstgevendheid van het segment. Daar daalde het operationeel resultaat van 3,0 naar 1,9 miljard euro. De onderneming ging hiervoor uit van ruim 1,6 miljard euro.

Michelin haalde ook de prijsmix en investeringen als redenen voor deze afname aan, maar zag in de coronapandemie toch de voornaamste oorzaak.

De vrije kasstroom over 2020 beliep 2 miljard euro. Dat was ruim meer dan de 1,1 miljard euro in 2019.

Outlook

Michelin denkt dit jaar een operationele winst voor het segment te behalen van ruim 2,5 miljard euro tegen constante valuta.

Verder rekent de bandenfabrikant op een vrije kasstroom van circa 1 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
cune
0
Er wordt geen autoband van Michelin meer in Clermont-Ferrand gemaakt . Komt alles uit zuid Korea. Zelfs de Bibendum ! Een Bibendum wordt alleen in Clermont- Ferrand wanneer een schoolklas de fabriek bezoekt daar opgeblazen..
Heb 35 jaar geleden daar een Michelin fietsband proberen te kopen. Forget it . U kunt het vergelijken met het kopen van een gloeilamp in Eindhoven toen nog de helft der Eindhovenaars bij Philips werkten.
Ook het vorige knip en plakwerk van Voda is nonsens en zonde van uw tijd om daar maar een paar seconden aan te wijden. Je bezit meer dan 114 miljard en dan probeer je een louzie paar honderd €'s los te peuteren bij "beleggertjes" met dollar tekens in de ogen
www.liberation.fr/france/2020/08/11/s...
En natuurlijk staat er weer zoals gebruikelijk de naam niet vermeld wie het copyright beheert.
IEX het wordt tijd dat u een flinke boete krijgt omdat u dit jatwerk al jaren toestaat.
ffff
0
Cune,

Zit er een draadje los? Ik bedoel bij jou bovenkamers?

Je schrijft dat het knip - en palkwerk va Voda nonsens is....

Wat een domme , rare opmerking, want Voda haalt persberichten uit de fianciële wereld aan en leg nu eens uit:

Wat is er nonsens aan:

In 2020 behaalde Michelin een omzet van 20,5 miljard euro, een daling van 15 procent tegen constante wisselkoersen. Het operationeel resultaat halveerde bijna naar 1,4 miljard euro. Zelfs kijkt Michelin vooral naar de ontwikkeling van de winstgevendheid van het segment. Daar daalde het operationeel resultaat van 3,0 naar 1,9 miljard euro. De onderneming ging hiervoor uit van ruim 1,6 miljard euro.

Michelin haalde ook de prijsmix en investeringen als redenen voor deze afname aan, maar zag in de coronapandemie toch de voornaamste oorzaak.

De vrije kasstroom over 2020 beliep 2 miljard euro. Dat was ruim meer dan de 1,1 miljard euro in 2019.

Weet je, Cune, volgens mij zijn dit gewoon bedrijfsgegevens. Nils nonsens aan....

Ik vind jouw commentaar eerder grote nonsens en vandaar dat ik even reageer.....

Tenslotte , Cune, je bent een wat opgeschoten, baldadige, luidruchtige, nieuwkomer en druktemaker.

Het aspect van de copyright is de afgelopen jaren pakweg 5 keer uitgelegd. Nou gaan we dat voor zo'n schreeuwer niet meteen weer opnieuw uitleggen...

Als nieuwkomer pas je je een beetje aan en als die nieuwkomer dan ook nog maar een beetje gezond verstand heeft, dan had hij allang begrepen dat het met die copyright wel goed moet zitten.......

Peter
voda
1
Moederbedrijf Gucci ziet omzet weer dalen door corona

Gepubliceerd op 17 februari 2021 10:52 | Views: 91

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Luxeconcern Kering, eigenaar van modemerk Gucci, heeft in het afgelopen kwartaal weer een flinke terugslag gekregen door de coronacrisis. Vanwege nieuwe lockdownmaatregelen moesten veel winkels in Europa dicht en dat zorgde voor een stevige verkoopdip.

De opbrengsten van Kering zakten in het vierde kwartaal met 8 procent tot 3,9 miljard euro. Het was de vierde meetperiode op rij dat de omzet daalde. Omdat in veel landen nog steeds lockdownmaatregelen van kracht zijn, lijkt het waarschijnlijk dat die trend aan het begin van dit jaar doorzet. Het bedrijf kan de lagere verkoop niet voldoende compenseren met de gestegen afzet via internet.

Het aandeel Kering werd in reactie op de cijfers op de beurs ruim 7 procent lager gezet. De ongeveer 10 procent lagere kwartaalomzet van Gucci, verreweg het belangrijkste merk van de Franse multinational, wordt door kenners als opvallend gezien, omdat concurrent Louis Vuitton juist meer wist te verkopen in het laatste periode van 2020.

Uitbreiden

Waar veel winkelketens hebben besloten om filialen te sluiten lijkt Kering voor een andere strategie te kiezen. Het bedrijf verwacht dat de markt voor luxeproducten weer flink zal groeien als het coronavirus onder controle is gebracht en wil daarom "het winkelnetwerk selectief uitbreiden".

Bottega Veneta, een relatief kleiner merk van Kering, deed in het coronajaar wel goede zaken. De omzet van dat modehuis groeide in 2020 met bijna 4 procent dankzij succesvolle collecties en een sterke verkoop in met name Azië.

Over het hele jaar daalde de verkoop van Kering met ruim 17 procent naar 13,1 miljard euro. De winst zakte met 39 procent naar bijna 2 miljard euro. Van Gucci liep de omzet vorig jaar met bijna 23 procent terug.
voda
0
Bouygues stelt nieuwe CEO aan

(ABM FN) Bouygues heeft per direct Olivier Roussat aangesteld als CEO als vervanger van Martin Bouygues. Dit maakte het Franse telecombedrijf donderdag bekend met de publicatie van de jaarcijfers.

Bouygues wil de rol van voorzitter en CEO voortaan scheiden. Als gevolg wordt Olivier Roussat de CEO en zal Martin Bouygues als voorzitter aanblijven.

Het telecombedrijf kwam donderdag ook met cijfers. In het afgelopen jaar boekte Bouygues een nettowinst van 696 miljoen euro, tegen 1,18 miljard euro in 2019. De omzet daalde van 37,9 miljard naar 34,7 miljard euro.

Analisten mikten op een nettowinst van 607 miljoen euro en een omzet van 34,4 miljard euro.

De nettoschuld liep terug van 2,2 miljard eind 2019 tot 2 miljard euro eind 2020.

Het telecombedrijf zag een scherp herstel in de tweede helft van 2020 nadat Bouygues in de eerste jaarhelft nog flink te kampen had met de impact van de coronacrisis.

Voor 2021 mikt Bouygues op een aantrekkende omzet en winst ten opzichte van 2020. Desondanks verwacht het telecombedrijf niet dat de resultaten uit 2019 overtroffen zullen worden. Bovendien houdt de outlook geen rekening met een eventuele verdere verslechtering van de situatie rondom de coronacrisis.

Bouygues stelt over 2020 een dividend voor van 1,70 euro per aandeel, net als een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Carrefour ziet winst stijgen in coronajaar

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Carrefour
14,72 0,00 0,00 % Euronext Paris
Carrefour SA nominatif adm
14,72 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN) Carrefour heeft de winst in 2020 zien stijgen, al ging de omzet wel iets omlaag. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de Franse supermarktgroep.

De omzet van Carrefour daalde van 80,7 naar 78,6 miljard euro, maar op vergelijkbare basis steeg de omzet wel 7,8 procent. Vooral in Brazilië kende Carrefour een stevige groei van 18,2 procent.

Carrefour wist de operationele marge te vergroten en de operationele winst steeg met 57,4 procent tot 1,69 miljard euro. De aangepaste nettowinst steeg met 17,9 procent tot 1,01 miljard.

De vrije kasstroom ging zelfs van 324 miljoen naar 1,06 miljard euro, al zaten daar wel enkele eenmalige posten in.

De groep wees er tevens op dat de klantentevredenheid verder is gestegen en dat het marktaandeel in Frankrijk met 0,1 procent steeg in het vierde kwartaal.

Carrefour kondigt een nieuwe doelstelling van extra kostenbesparingen van 2,4 miljard euro per jaar tegen 2023. Dit komt bovenop de 3 miljard euro die al bereikt werd.

Daarnaast wil de supermarktketen elk jaar meer dan een miljard euro aan netto vrije kasstroom genereren. Afgezien van de doelstelling inzake vrije kasstroom werd er geen concrete outlook afgegeven voor 2021.

De retailgroep wil 0,48 euro per aandeel uitkeren als dividend en de bedoeling is om dat dividend in de toekomst gestaag te laten groeien.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Danone presteert in lijn met eigen verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft in 2020 in lijn met de aangepaste verwachtingen gepresteerd. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Franse voedingsmiddelenconcern.

Het Franse voedingsbedrijf streefde naar een terugkerende operationele marge van 14 procent en een vrije kasstroom van 1,8 miljard euro.

De terugkerende operationele marge kwam inderdaad uit op 14 procent, terwijl de vrije kasstroom op 2,1 miljard euro uitkwam. In 2019 was dit respectievelijke 15,2 procent en 2,5 miljard euro.

De schuldratio bleef stabiel op 2,8, aldus Danone.

De omzet daalde met 1,5 procent op vergelijkbare basis tot 23,6 miljard euro. Gerapporteerd lagen de verkopen zelfs 6,6 procent lager dan de 25,3 miljard euro omzet in 2019.

De winst per aandeel ging met 1,2 procent omhoog naar 2,99 euro, terwijl de aangepaste winst per aandeel met ruim 13 procent daalde tot 3,34 euro.

De vrije kasstroom van Danone nam met meer dan 18 procent af.

Outlook

Voor 2021 verwacht Danone een moeilijk eerste kwartaal, terwijl de groei in het tweede kwartaal zou moeten terugkeren. In het tweede jaarhelft zal Danone naar verwachting weer winstgevende groei boeken.

De terugkerende operationele marge zal volgens Danone in 2021 in lijn zijn met die in 2020.

"2021 wordt een jaar van herstel", benadrukte CEO Emmanuel Faber van Danone in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Renault schrapt dividend na jaarverlies

(ABM FN-Dow Jones) Renault is niet van plan een dividend uit te keren over 2020 nadat het afgelopen jaar een flink verlies in de boeken zette. Dit bleek vrijdagochtend uit cijfers van de Franse autobouwer.

In het afgelopen jaar boekte Renault een nettoverlies van 8,0 miljard euro tegen een kleiner verlies van 141 miljoen euro in 2019. Dit viel onder meer toe te schrijven aan een negatieve bijdrage van bijna 5 miljard euro door partner Nissan Motor.

De omzet daalde op jaarbasis van 55,5 naar 43,5 miljard euro.

Bij de komende jaarvergadering is Renault dan ook niet van plan om een dividendvoorstel te doen over 2020.

Renault verwacht dat de tekorten in de halfgeleiderindustrie tot een piek zullen komen in het tweede kwartaal en bevestigde de doelstellingen voor de komende jaren als onderdeel van het recent aangekondigde strategische plan. De autobouwer wil daarin onder meer een operationele marge realiseren van 3 procent in 2023.

"2021 zal een uitdagend jaar worden, gezien de onzekerheid gerelateerd aan de coronacrisis, maar ook aan de tekorten in de halfgeleiderindustrie", aldus CEO Luca de Meo vrijdag in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Rowi62
0
Ook Frankrijk heeft een herstel nl nodig!

Het land gaat kapot zo. Nog meer dan hier !

Beleid moet anders. IC kwetsbareb (BMI etc) helpen zodat de rest de economie en hun leven kan redden.

herstel nl

Doneer nu!

voda
0
Frans luxebedrijf neemt belang in champagnemerk rapper Jay-Z

Gepubliceerd op 22 februari 2021 15:10 | Views: 39

NEW YORK (ANP) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) neemt een belang van 50 procent in het champagnemerk Armand de Brignac van de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z. Hoeveel geld de artiest daardoor opstrijkt, is niet naar buiten gebracht.

LVMH is eigenaar van luxemerken als Dior, Louis Vuitton en Sephora. Armand de Brignac bestaat sinds 2006 en wordt verkocht in Noord-Amerika, Azië en Europa. In 2019 werden meer dan een half miljoen flessen verkocht. Jay-Z, die in het echt Shawn Carter heet, zei trots te zijn dat LVMH, het bedrijf van de Franse miljardair Bernard Arnault, partner is geworden.
voda
0
Franse minister: meer thuiswerken tegen corona

Gepubliceerd op 23 februari 2021 09:36 | Views: 427

PARIJS (ANP/RTR) - Franse bedrijven moeten meer doen om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Volgens de Franse minister van Arbeid, Elisabeth Borne, is dat nodig om te voorkomen dat er een nieuwe lockdown komt tegen het coronavirus.

"De cijfers over corona van de afgelopen dagen zijn niet goed. We willen allemaal een nieuwe lockdown voorkomen en thuiswerken is een goede oplossing", zei Borne op de Franse radio. Ze gaat vrijdag met bijvoorbeeld de financiële sector praten over thuiswerk. Bij banken en verzekeraars in Frankrijk is thuiswerk de afgelopen maanden minder ingezet.
voda
0
Franse ondernemersvertrouwen zakt weg

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in februari iets weggezakt. Dit bleek woensdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat daalde van 91 in januari naar 90 in februari. In december stond de index ook op 91, maar in november was dit slechts 79.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
het zwaard
0
Gigantische stijging wereldschulden
Vooral Frankrijk, Spanje en Griekenland hebben de schulden vorig jaar enorm laten oplopen. Krijgt dat nog een staartje? De Nederlandse financiën zijn relatief goed op orde gebleven.

EN nu gaan er op dit forum weer sommigen denken dat Nederland voor de schulden van deze landen zal moeten opdraaien. Krijgt dit nog een staartje ?
voda
0
Franse consumentenprijzen dalen licht

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in februari op maandbasis licht gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen liepen afgelopen maand met 0,1 procent terug, na een stijging met 0,2 een maand eerder.

Op jaarbasis stegen de prijzen met 0,4 procent, na een plus van 0,6 procent in januari. In februari 2020 liepen de prijzen nog met 1,4 procent op jaarbasis op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Danone gaat belang in China Mengniu Dairy verkopen

(ABM FN-Dow Jones) Danone gaat zijn indirecte belang in het Chinese Mengniu Dairy converteren naar een directe deelneming, waarna de deur open staat om het belang te kunnen verkopen. Dit kondigde het Franse concern maandagochtend aan.

De marktkapitalisatie van China Mengniu Dairy bedraagt ongeveer 18 miljard euro. Het belang van Danone wordt gewaardeerd op circa 850 miljoen euro en droeg in 2019 circa 57 miljoen euro bij aan de terugkerende winst.

De desinvestering zal in 2021 plaats kunnen vinden via één of meerdere transacties, afhankelijk van de marktcondities, aldus Danone.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industrie groeit veel sneller

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in februari sterk versneld. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 51,6 in december naar 56,1 afgelopen maand. Dat is de sterkste verbetering in meer dan drie jaar tijd.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse dienstensector loopt meer vertraging op

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse dienstensector is in februari verder vertraagd, hoewel economen vooraf nog pessimistischer waren. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De index kwam in februari uit op 45,6 tegen 47,3 in januari. Er was echter een index van 43,6 verwacht.

De inkoopmanagersindex voor de industrie bleek maandag juist te zijn gestegen van 51,6 in januari naar 56,1 afgelopen maand. Dat is de sterkste verbetering in meer dan drie jaar tijd.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mogelijk weer nieuwe Franse aanklacht tegen Apple

Gepubliceerd op 9 maart 2021 11:42 | Views: 321

Apple 08 mrt
116,36 -5,06 (-4,17%)

APPLE INC. 08 mrt
98,70 -2,52 (-2,49%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Apple wordt in Frankrijk mogelijk opnieuw aangeklaagd. Deze keer gaat het om zijn reclametool die wordt gebruikt om geld te verdienen met een aantal van zijn apps. Apple zou namelijk geen toestemming vragen van gebruikers voor het ontvangen van gepersonaliseerde advertenties.

Een Franse lobbygroep die start-ups en durfkapitalisten vertegenwoordigt zou dinsdag een klacht hebben ingediend bij de Franse toezichthouder CNIL, meldt persbureau Bloomberg, dat de aanklacht heeft ingezien. Het bezwaar richt zich op de functie Personalized Advertising, die advertenties toont in de App Store, bij Apple News en de Stocks-app, gebaseerd op gebruikersgegevens.

De klacht tegen Apple komt op het moment dat het techbedrijf een software-update voor iPhones en iPads voorbereidt. Die update moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid verzamelde gegevens van advertentiesystemen van derden, zoals Facebook, worden gelimiteerd. In tegenstelling tot die functie, is Apple's gepersonaliseerde advertentiesysteem standaard ingeschakeld.

Te veel macht

Gebruikers zijn volgens de klagers, France Digitale, "onvoldoende geïnformeerd over het gebruik en de verwerking van hun persoonlijke gegevens". Volgens de lobbygroep heeft Apple te veel macht in handen omdat het kan bepalen wie een "partner" is en wie een "derde partij" en dat dit in de loop van de tijd kan wijzigen zonder dat Apple daarvoor de gebruiker inlicht. Volgens Apple zijn de aanklachten "duidelijk vals".

Eerder diende een groep Franse adverteerders al een klacht in bij de mededingingsautoriteit in Frankrijk. Zij willen voorkomen dat Apple wijzigingen doorvoert in de manier waarop het bedrijf gegevens van iPhone-gebruikers verzamelt. Daarbij zou Apple in strijd met Europese regels handelen.

Ook privacy-activist Max Schrems kwam eerder in geweer tegen Apple. Met zijn lobbygroep Noyb diende hij klachten bij de Duitse en de Spaanse privacywaakhonden in. Dit omdat Apple in zijn ogen onrechtmatig een dienst heeft geïnstalleerd op zijn apparaten en apps waarmee het techbedrijf het gedrag van gebruikers kan volgen.
voda
0
Meerdere restaurants verliezen 'halve Michelinster' wegens corona

Gepubliceerd op 9 maart 2021 14:57 | Views: 0

DEN HAAG (ANP) - Meerdere Nederlandse restaurants verliezen door de coronacrisis hun Bib Gourmand, ook wel bekend als halve Michelinster. Het gaat om een onderscheiding van restaurantbeoordelaar Michelin voor restaurants die wat betaalbaarder zijn voor het grote publiek. Volgens Michelin hebben meerdere van de eerder bekroonde restaurants vanwege de crisis hun prijzen verhoogd waardoor ze niet langer voldoen aan de criteria.

Ook zijn er door de lockdowns minder nieuwe restaurants bekroond met een Bib Gourmand dan normaal. Restaurants komen in aanmerking voor de onderscheiding als ze een driegangenkeuzemenu aanbieden voor maximaal 39 euro. Bij de bekendmaking van de nieuwe lijst met Bib Gourmands, eind deze maand, moeten meerdere restaurants de vermelding inleveren omdat de menuprijs de 39 euro heeft overschreden. Om hoeveel restaurants het precies gaat wil Michelin nog niet zeggen.

Er komen dertien nieuwe restaurants bij op de lijst, waardoor ons land momenteel 137 eetgelegenheden kent met een Bib Gourmand. Vergeleken met eerdere jaren gaat het om "relatief weinig" nieuwkomers, geeft selectiedirecteur Werner Loens van Michelin aan. Volgens hem speelt mee dat het vanwege de coronapandemie niet mogelijk was om alle kanshebbers te bezoeken. "Maar de restaurants die vanwege corona dit jaar buiten de boot vallen, komen voor volgend jaar zeker in aanmerking", benadrukt Loens.

Lockdowns

Michelin was al in november 2019 begonnen met testen, dus in de eerste maanden was er nog geen sprake van corona. Ook tussen de eerste en de tweede lockdown kon de restaurantbeoordelaar nog eetgelegenheden bezoeken.

Onder meer Gastrobar Ster in Rotterdam, Élevé in Leeuwarden en Alma Bodega in Oisterwijk vallen dit jaar in de prijzen bij de Bib Gourmand-uitreiking. Terry Priem van Gastrobar Ster laat weten "heel blij" te zijn met de onderscheiding. "We werken ondanks corona ontzettend hard om zichtbaar te blijven. Dit is een welkome bemoediging." Aan het einde van de maand maakt Michelin bekend welke Nederlandse restaurants 'echte' Michelinsterren ontvangen. Ook de voltallige lijst van Nederlandse Bib Gourmands wordt dan gepresenteerd.
2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,12 +0,81%
 EUR/USD 1,0643 -0,27%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront