Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gas terug voor AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 17 februari 2021 08:23
    Ik zeg oeh! (Oeh!)
    Ik zeg ah! (Ah!)
    Ik zeg oeh! (Oeh!)
    Oeh! (Oeh!)

    Maar wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard
    Maar wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard
    En wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard
    En wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard
    En wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard
    En wij gaan oe, oehoe oehoe
    Oehoe oehoe oehoerend hard

    the only way is Up
  2. createmonnie 17 februari 2021 08:37
    De moneyflow indicator, mooi instrument is het ook. Verklaard waarom wij al maanden stijgen. Er komt nieuw en oud spaargeld naar de beurs. Echter kijk ook naar de realiteit en niet blind staren naar de beurshosanna. De realiteit is barslecht en de overheid houdt alles in leven.

    De scheuren beginnen zichtbaar te worden in de economie. Groepen mensen in Nederland kunnen hun lasten niet meer dragen. Men moet bezuinigen, terwijl andere groepen in de maatschappij gratis geld krijgen dankzij de beurs, crypto of overheid (uitkering). Niemand maakt zich zorgen om de toekomst, we zeggen het wel, maar we maken ons niet druk om de toekomst. Het printen van de Centrale bank heeft decennialang ons geholpen om te overleven, maar nu zal het dan echt voorbij zijn. Deze zelfgemaakte crisis gaan we met geweld en ruzie oplossen.

    Ik heb mijn bankopties verkocht, nog 30% over tot juni 2021. Daarna in bearstand voor de komende 3 jaar. De beurs mag van mij nog stijgen zo lang die wilt, maar realiteit vertelt dat bomen niet oneindig doorgroeien. Zodra deze te lang zijn, valt het om.
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 17 februari 2021 09:10
    quote:

    Tipje van sluier schreef op 17 februari 2021 09:05:

    Volgens mij geeft die Dunken van rtlz ook hints met de index wat die gaat doen. Hij knippert met wenkbrauw en oog beetje , linkse richting up gisteren avond.
    Dat was meer een Tipje zonder sluier Mallerd..;))
  4. Diminhu 17 februari 2021 09:26
    US en Dax indices doen sinds staan as we speak rood sinds slot donderdag. Aex weigert te zakken, dax gisteren rood en nu - 0,60 maar aex houdt zich alweer ijzersterk. Dax - 0,40% sinds donderdag. Aex doet + 3,20%.....Dus de eurforie is niet breed, maar vooral hier op het AEX'je. Als er een klapje komt denk ik wel dat de aex dan harder gaat klappen, beetje nasdaqgewijs, die stijgt ook altijd hardst, maar als er klap komt gaat het hard.
  5. forum rang 6 ttroo 17 februari 2021 10:09
    ECBO kwam wat later met Extra Free Credits over de brug. Meteen een dip in de futures. Maar na ontvangst Extra Free Credits zijn de aandelen koop programma's weer gevoed en gaan ze door met kopen. Tesla ging overnacht nog verder omlaag. Het gaat daar niet goed. Apple begint het steeds lastiger te krijgen met de koers. Ook steeds meer bedrijven klagen over Apple. Het is natuurlijk geen ideaal nieuws. En Apple ratio's verslechteren met de dag en het inkopen van eigen aandelen met de huidige beurskoers zet ook maar marginaal aandeelhouderswaarde op. Kortom Apple en Tesla hebben het gewoon moeilijk in Nasdakkie.

    Ik heb het maar zelf gedaan. Gala opgeplakt voor Pagos. Dat bekt wat lekkerder en verkoopt ook lekkerder. Resulaat vandaag +2.5%. Keurig hoor. Maar er zit daar nog meer in het vat.
    Het vat is ook aardig leeggedrained bij onze Lieve en Moooie Galapagos. Niettemin niet te enthousiast worden het is en blijft voorlopig het vat weer vullen.

    ASML had het lastig. Maar ze zijn weer boven de 500 uitgekomen. Hun eigen aandelen inkoop programma heeft nog een lange loop tijd, maar ook voor ASML geldt dat het maar weinig impact heeft, behalve dan dat hun waarde duidelijk meer flink toeneemt dan de daadwerkelijke inkoop programma. Oftewel als dat programma behoorlijk is uitgeput, dan kunnen ze en zijn ze voer voor de shorters.

    ING heeft de negen als weerstand gezien. Hoofd gestoten. Ze zijn hard gestegen. Gaan ze nog een keer een hoofd stoten op de negen of gaan ze lagere koersen al laten zien. Het is afwachten daar. Een lage 8 behoort zeker tot de mogelijkheden.

    Akzo gaat ook 1 miljard euro eigen aandelen inkopen. Voor aandeelhouders is beter een koper dan een verkoper, maar wow 1 miljard euro. Het is echt een AEX fonds bedrag.

    Let op de Itialiaanse en Spaanse indices. Want die hebben banken. En als de Europese en Amerikaanse banken gaan corrigeren dan heeft dat meteen impact op hun indices.

    Stieren lijken adem te kort te hebben. Dat is geen goed niews.

  6. forum rang 6 ttroo 17 februari 2021 10:18
    Wow. Die DAX ziet het echt niet zitten vandaag. Met welke been zijn die vandaag uit bed gestapt? Met verkeerde been? Of uit verkeerde bed? Ze rammen zich zelf omlaag. De Duitse Motor van Europa is gestopt en staat met pech op de weg. Ze moeten of pillen of een stijgings vaccin krijgen. Want dit gaat niet goed.
146 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links