Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 337 338 339 340 341 » | Laatste
Doorpakken
1
Waarom zou een dividend van ca. 10 euro per aandeel niet mogelijk zijn over 2-3 jaar? URW heeft nog een behoorlijk aantal centra in ontwikkeling/opent op de korte termijn(Leidschendam bijvoorbeeld). www.urw.com/en/portfolio/standing-ass... -> hier tel ik al meer dan 10 projecten in ontwikkeling(een aantal zijn ook op de lange baan geschoven zoals Milano meen ik me te herinneren. Dus meer huur te innen. Daarnaast zal de inflatie ervoor zorgen dat de huren omhoog gaan, dus een hoger dividend.
mercurius-adept
0
quote:

QueSera schreef op 17 februari 2021 15:44:

seekingalpha.com/article/4406581-dont...

Niet erg positief over Unibail op Seeking Alpha
op zich geen slecht artikel, qua perspectief
(wel jammer van die conclusie)
ING Fan
0
Zeker geen slecht artikel, het geeft aan dat alle ellende al in de koers zit ingeprijsd. Er hoeft dus maar 1 lichtpuntje te zijn en de koers schiet omhoog.
tradersonly
2
En dat gaat snel genoeg gebeuren is mijn verwachting. In Israel belanden mensen nagenoeg niet meer in het ziekenhuis na vaccinatie. Inmiddels worden er weer proeven gedaan met meerdere honderden mensen. Ja in de lente gaat er op zekers weer veel open.
Safe bet.
Wat ik mis in het verhaal is dat er nauwelijks aandacht is voor de rol van Xavier Niel. Behoorlijke gamechanger dunkt mij, met bakken kapitaal achter de hand.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
1
Op zich geeft het artikel een mooie samenvatting van wat er allemaal is gebeurd. Wat me wel opvalt is dat de schrijver Bjorn Zonneveld (hallo Bjorn, zit je ook op dit forum? ;-)), in de disclosure zegt:
" I/we have no positions in any stocks mentioned, and no plans to initiate any positions within the next 72 hours."

Ik heb geen redenen om daar aan te twijfelen, dus het zal ongetwijfeld correct zijn, maar in het licht van wat ik in het commentaar lees, misschien ook wel onvolledig:
"Author's reply:
@div4dutch I did the same. After having to deal with all of this in the past year, I decided that I could invest in better companies."

M.a.w.: als antwoord op iemand die stelt de aandelen te hebben verkocht, vertelt Bjorn, dat hij dat ook heeft gedaan. Dat stelt het "stay away" advies natuurlijk in een ander daglicht. Op de analyse an sich is niet veel aan te merken, maar de conclusie die hij trekt is niet helemaal onbevangen opgeschreven, omdat Bjorn zojuist de stukken van de hand heeft gedaan en er niet op zit te wachten dat de koers nu als een raket gaat stijgen. Dat heb ik ook: als ik stukken net heb verkocht, wil ik mezelf ook graag wijsmaken dat dat een goede beslissing is, om welke reden dan ook en zit ik niet te wachten op argumenten waarom ik zojuist een blunder van jewelste heb begaan.

Nu zeg ik niet dat de schrijver een verkeerde beslissing heeft genomen, al hoop ik dat als bezitter van URW aandelen natuurlijk wel (we zullen wel zien wat er gaat gebeuren), maar die disclaimer aan het einde van zo'n artikel staat er niet voor iets. Het is bedoeld om de lezer enige duiding te geven over hoe de schrijver erin staat en welke belangen er eventueel spelen. In dit geval is het niet incorrect wat er staat, maar is er ook iets achterwege gelaten wat pas in het commentaar zichtbaar wordt (en niet iedereen leest dat commentaar)... Dat stukje informatie geeft mij wel iets meer duiding over de manier waarop de schrijver tot zijn conclusie is gekomen.

De mensen die dit aandeel nog in hun portefeuille hebben, zullen geloven dat het aandeel nu zwaar is ondergewaardeerd en op een soort bodem ligt van waaruit het kan opkrabbelen in een wereld na de crisis. Degenen die het aandeel vaarwel hebben gezegd, zullen hopen dat hun beslissing de juiste was en niet zal leiden tot spijt achteraf. Sterker nog: het zou goed uitkomen als het aandeel nog wat meer wegzakt, zodat je tegen jezelf kan verkopen dat je op het juiste moment hebt verkocht, en eventueel bij spijt het tegen een lagere prijs kan terugkopen. Het zou nogal vervelend zijn als het aandeel juist gaat stijgen op het moment dat je het net hebt verkocht... iets waar ik vaak talent voor heb ;-)

common sense
1
Hoewel sommigen het een goed stuk vinden, vind ik het niet altijd even doorwrocht. Deze zin begrijp ik bijvoorbeeld niet:

However, given that the total net rental income decreased by 30% and the fact that URW's liquidity position was very decent, there was no need to issue new shares and it would have been a very prudent move.

Als de liquiditeit voldoende was/is lijkt me een emissie juist geen 'prudent move'.

En:

In my opinion it would have been a better idea to take a loss on the regional malls in the USA, properties they shouldn't have bought in the first place.

Dit is een beetje kort door de bocht. Alle tegenstemmers zijn het er over eens dat je iets met de US malls moet doen. Ze zijn het er doorgaans ook over eens dat je dat goed moet timen. Deze conclusie is een beetje te simpel.

Dit is ook een interessante:

However, the future of URW is still not bright as the pandemic might force many tenants to go bankrupt. In addition to this, the dividend has been scrapped until 2022. Therefore, I would recommend investors to stay away from the company as there is too much risk.

Dat risico zit 'm er dus in dat winkeliers failliet gaan en hun huur niet kunnen betalen. Dat brengt de liquiditeit van URW in gevaar en dat begrijp ik. Wat ik niet begrijp is waarom het dan zo goed is dat de aandeelhouders het plan van Cuvillier hebben weggestemd. Als je tot deze conclusie komt zou je de emissie als een gemiste kans moeten zien.

Ik ben long URW en ik zou graag zien dat het aandeel stijgt. Dat neemt niet weg dat ik me niet afsluit voor andere invalshoeken. Helaas kan ik met deze niet zo veel. Mijn voorkeur gaat toch uit naar met cijfers onderbouwde analyses.
[verwijderd]
1
Mr. Niel gaat weer los....net na de cijfers, 11 feb koopt hij voor 82.057.388,57€ aandelen.
Levering van 1 430 628 aandelen , uitvoering van een CDI

Ga nog eens tellen, maar zo uit het geheugen... nog eentje van die soort en hij zit aan 10%....
Bijlage:
[verwijderd]
1
en ter persoonlijke titel, (NJJ MARKET SAS) 11 feb
koopt hij een 40.000 (aandelen) dus 400 Calls JUN 56, betaalde iets meer dan 8€,
dus volgens hem gaan we straks vlotjes boven de 65€
Bijlage:
common sense
0
quote:

PhilipBe schreef op 17 februari 2021 19:21:

Mr. Niel gaat weer los....net na de cijfers, 11 feb koopt hij voor 82.057.388,57€ aandelen.
Levering van 1 430 628 aandelen , uitvoering van een CDI

Ga nog eens tellen, maar zo uit het geheugen... nog eentje van die soort en hij zit aan 10%....
Zou hij vermoed hebben dat de presentatie van de cijfers en de plannen tot een lagere aandelenkoers zou leiden...;-)
tradersonly
1
Niel heeft zeker zijn vakantiegeld al binnenn :)

@t common sense:
Er zullen zeker huurders zijn die de stekker eruit moeten trekken, maar veelal zijn dit bedrijven die al langere tijd niet lekker liepen.
Grote/sterke merken zullen op A locaties gewoon zichtbaar willen zijn. Het shoppen an sich is daarbij niet eens het belangrijkste. Ik kom regelmatig in Lille, en Euralille welk nu gesloten is, heeft een immense doorloop van publiek. Alleen al een eenvoudige winkel geeft je daar enorme bekendheid. Sowieso staan massa's mensen te popelen om hun opgepotte centjes te gaan uitgeven. En ja ook online, maar zeker ook binnen de sociale settings, daar smachten mensen nu immers naar.
ING Fan
0
Volstrekt mee eens. Eergisteren nog een verre neef van mij gesproken. Werkt in een Seiko winkel in een grote stad.
Verkoopt slechts gemiddeld 3 horloges per dag. Huur is ca 10k per maand en 6 man personeel. Winkel draait verlies. Echter Seiko eist een winkel in de grote stad in het straatbeeld. Verkoop gaat online, maar fysieke zichtbaarheid is een must. Zo zijn der nog tig voorbeelden.
Hansjepansjekevertje
0
Volgens mij is Unibail in de problemen gekomen met hun LTV mede door toe doen van de shorters
!@#$!@!
0
quote:

Hansjepansjekevertje schreef op 17 februari 2021 21:44:

Volgens mij is Unibail in de problemen gekomen met hun LTV mede door toe doen van de shorters
En hoe hebben die shorters precies voor die hoge LTV gezorgd ?
QueSera
0
quote:

mercurius-adept schreef op 17 februari 2021 17:57:

[...]

op zich geen slecht artikel, qua perspectief
(wel jammer van die conclusie)
Hoi iedereen,

Ik heb het artikel gedeeld omdat het op SA staat en daarom relevant kan zijn omdat het wellicht andere beleggers beïnvloed en niet zo zeer omdat ik het nu per se zo een goed artikel vind.
Zoals AVM al opmerkte is het geschreven door een NLder, het viel mij ook op dat hij erg weinig volgers had, misschien iemand die pas net begint. Dat zou ook stroken met de opmerking tussen haakjes ergens in de tekst dat zijn werkgever in zowat elke URW mall van NL een winkel heeft.

Ik vond het artikel een nette samenvatting van wat er is gebeurd met URW in het verleden. Maar ook niet meer. Er zat geen enkele analyse onder en het forward looking gehalte was gelijk 0. De conclusie is enkel gebaseerd op de vaststelling: het was daar een rotzooitje, inderdaad (zoals AVM ook heeft gezien) de schrijver heeft ze moeten verkopen, dus begin er niet aan! Analysetechnisch dus te mager.

En de ongerijmdheden in de tekst die al door common sense zijn opgemerkt zijn volgens mij een gevolg van het beetje stroeve school Engels.
LTOke
0
Koers Klepierre vandaag ongeschonden gebleven na de presentatie van de cijfers, ondanks lager verwachte opbrengst in 2021.

For 2021, the group expects net current cash flow per share of 1.90 euros, below the 2.05 euros it posted for 2020, provided current lockdown measures are not extended past March.

En als ik het goed lees, hebben ze nog geen standpunt ingenomen over het dividend:

Klépierre’s financial position is solid. The historical tight management of its balance sheet and its
development pipeline particularly during this difficult time has always provided the company with the flexibility to declare a dividend. Following the recommendation by the Executive Board, the Supervisory Board has
decided to call the Annual General Meeting on June 17, 2021 and therefore reserve its final stance on a
distribution proposal for early May with higher visibility on the resumption of operations.

Maakt dit Klepierre op korte termijn een betere keuze dan URW?
Hansjepansjekevertje
0
quote:

!@#$!@! schreef op 17 februari 2021 22:04:

[...]

En hoe hebben die shorters precies voor die hoge LTV gezorgd ?
Door het dumpen van aandelen Unibail,
waardoor de koers drastisch ging zakken.
ff_relativeren
1
@ Hansjepansjekevertje, de shorters kunnen naar mijn onbescheiden mening wel de aandeelkoers beinvloeden, maar niet de bedrijfsvoering.
QueSera
0
quote:

LTOke schreef op 17 februari 2021 22:34:

Koers Klepierre vandaag ongeschonden gebleven na de presentatie van de cijfers, ondanks lager verwachte opbrengst in 2021.

For 2021, the group expects net current cash flow per share of 1.90 euros, below the 2.05 euros it posted for 2020, provided current lockdown measures are not extended past March.

En als ik het goed lees, hebben ze nog geen standpunt ingenomen over het dividend:

Klépierre’s financial position is solid. The historical tight management of its balance sheet and its
development pipeline particularly during this difficult time has always provided the company with the flexibility to declare a dividend. Following the recommendation by the Executive Board, the Supervisory Board has
decided to call the Annual General Meeting on June 17, 2021 and therefore reserve its final stance on a
distribution proposal for early May with higher visibility on the resumption of operations.

Maakt dit Klepierre op korte termijn een betere keuze dan URW?
Dat zou kunnen. Ik zal er eens serieus naar kijken. Even snel op een bierviltje, maar bij de huidige koers praat je dan al gauw over een dividendrendement van 10%. Vraag is of ze inderdaad gaan uitkeren met die strenge lockdowns in Frankrijk. Ik heb ook geen idee hoe hoog de leverage is van Klep ivt URW.
Mr.J.bonds
1
quote:

common sense schreef op 17 februari 2021 19:18:

Hoewel sommigen het een goed stuk vinden, vind ik het niet altijd even doorwrocht. Deze zin begrijp ik bijvoorbeeld niet:

However, given that the total net rental income decreased by 30% and the fact that URW's liquidity position was very decent, there was no need to issue new shares and it would have been a very prudent move.

Als de liquiditeit voldoende was/is lijkt me een emissie juist geen 'prudent move'.

En:

In my opinion it would have been a better idea to take a loss on the regional malls in the USA, properties they shouldn't have bought in the first place.

Dit is een beetje kort door de bocht. Alle tegenstemmers zijn het er over eens dat je iets met de US malls moet doen. Ze zijn het er doorgaans ook over eens dat je dat goed moet timen. Deze conclusie is een beetje te simpel.

Dit is ook een interessante:

However, the future of URW is still not bright as the pandemic might force many tenants to go bankrupt. In addition to this, the dividend has been scrapped until 2022. Therefore, I would recommend investors to stay away from the company as there is too much risk.

Dat risico zit 'm er dus in dat winkeliers failliet gaan en hun huur niet kunnen betalen. Dat brengt de liquiditeit van URW in gevaar en dat begrijp ik. Wat ik niet begrijp is waarom het dan zo goed is dat de aandeelhouders het plan van Cuvillier hebben weggestemd. Als je tot deze conclusie komt zou je de emissie als een gemiste kans moeten zien.

Ik ben long URW en ik zou graag zien dat het aandeel stijgt. Dat neemt niet weg dat ik me niet afsluit voor andere invalshoeken. Helaas kan ik met deze niet zo veel. Mijn voorkeur gaat toch uit naar met cijfers onderbouwde analyses.

Ik ben ook nog blijven zitten met een bepaald gedeelte van mijn porto URW.
Ik ben bullisch over URW, ik denk dat die faillissement soep niet zo heet gegeten gaat worden vanwege de staatssteun in respectievelijk Nederland en Frankrijk.
Ook denk ik dat er een inhaalslag gaat plaatsvinden als de retail winkels weer vol open gaan.
Iedereen en met name de dames hebben lang binnen gezeten en de garderobe is weer hoognodig aan een opfrisbeurtje toe.. Ergo: Shop till you Drop! zal het credo zijn in 2021..
Retail winkeliers weten dit en ze snappen dat z nog maar enkele maanden hoeven door te bijten om de oude glorie weer te kunnen hervatten en om weer verder te kunnen draaien..
Wie wil er nu stranden in het zicht van de haven..? Niet veel denk ik. De kosten van een faillissement voor een gezond, levensvatbaar bedrijf, overstijgen vele malen die van het bedrijf met staatssteun, en huurverlagingen/uitstel in de lucht houden nog enkele maanden.. Weten de verhuurders en de retailers en de Overheden..

Maar wat ik nog steeds maar niet kan begrijpen is dat het dividend zolang geschrapt blijft..
"..dividend scraped untill 2022." Moet je dat dan trouwens lezen dat ze 1 jan 2022 weer beginnen met het dividend?
En ik vind dat het nieuwe Bestuur, de RvB dan te lang vooruit wil kijken.. Waarom de beleggers in URW nu al dit pijnlijke idee in het vooruitzicht stellen.. Ik vind dat met recht een enorme naaistreek! moet je zien wat een koersval dit opleverde.. van €71.5 naar € 54 in 1 á 2 dagen.. En bedankt he! Consortium.

Trouwens: Wereldhave keert ook 0.50 aan dividenden uit.
Waarom URW dan niet? De enige reden die ik kan bedenken is dat de grootbanken pissig zijn omdat het consortium ze een mooie begeleiding van een aandelenemissie door de neus heeft geboord en dat de banken hebben bedreigd de convenanten open te breken als URW toch dividend zou uitkeren.. Zou toch jammer zijn als de huidige RvB zich zo onder druk zou moeten laten zetten door de banken..

Of er speelt zich een meer sinister plan af achter de schermen.. En dat is dat Léon Bressler en Xavier Niel nu proberen om op een zo laag mogelijke prijs zoveel mogelijk stukken te bemachtigen..
Hoe door er zo veel mogelijk de kleine aandeelhouders uit te jagen door het dividend te verkloten..
Tenslotte ziten ze er al fors in met hun beleg. Hun vehikel Aermont Capital, heeft de meeste stukken de € 100 stukken gekocht.. Nu even zo hun GAK verlagen.. Ik zeg niet dat dit werkelijk zo is en ik denk ook dat dit scenario wel onwaarschijnlijk is. Maar nogmaals. Ik snap de dividend move gewoon niet..

..Léon Bressler en Xavier Niel zijn echt niet een soort Robin Hood en Kleine Jan zijn. Hun vehikel Aermont Capital kocht het grootste deel van zijn aandelen eind 2019 tegen een koers van gemiddeld rond de honderd euro. Ze waren niet ingestapt als ze toen ook al hadden gedacht dat Westfield een miskoop was. Het management van URW heeft met zoveel woorden aangegeven dat het Westfield met de kennis van nu niet zou hebben gekocht. Het lijkt me reëel om te zeggen dat ook Bressler en Niel evengoed een inschattingsfout hebben gemaakt. Die schade door de fout proberen ze nu te beperken. Hoeveel korting zou URW moeten geven op de boekwaarde van Westfield om het te verkopen? Bressler en Niel hebben de verwachting uitgesproken dat ze Westfield alleen zwaar onder de boekwaarde kunnen verkopen.

Dat lijkt me een reële inschatting. De Britse belegger Land Securities schreef alleen al in het tweede en derde kwartaal 20 procent af op zijn Engelse winkelcentra van redelijke kwaliteit. Dat is hoe het ervoor staat in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten is het beeld niet anders. Wanneer is de pijn van de afwaarderingen voor URW geleden. Nog lang niet. Dit jaar verwacht ik nog 2 procent bovenop de 8 procent aan afwaarderingen in de eerste drie kwartalen. In de hele retailvastgoedsector (dus aandelen gevolgd door Kempen) verwacht ik totale afwaarderingen van 25 tot 35 procent in drie jaar gezien vanaf eind 2019. Hoeveel risico loopt URW nu de emissie is geblokkeerd? URW krijgt een hoger risicoprofiel. Dat is een bewuste keuze van de activisten. Garanties dat de omstandigheden voor de verkoop van Westfield gunstiger worden, zijn er niet. Bressler en Niel houden het erop dat de Amerikaanse economie als weinig andere in staat is tot een snel herstel..

6.809 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 337 338 339 340 341 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:28
Koers 75,160
Verschil +0,280 (+0,37%)
Hoog 75,440
Laag 73,980
Volume 162.222
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront