Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos februari 2021

3.083 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 151 152 153 154 155 » | Laatste
Föhn2
1
quote:

Endless schreef op 18 februari 2021 11:30:

[...]
Filgotinib is een goed werkzaam medicijn. In de UK wordt er zelfs preferentie aan gegeven. Dat de FDA een CRL heeft gegeven is niet logisch, Abvie of anderszins. Ze hebben om aanvulling gevraagd dat Gilead deze aanvullende onderzoeken niet wil doen want patent is maar zoveel jaren een verdien model . Toledo was hij al jaren nog enthousiaster over ook Piet toch wel voor mij de meest deskundige bij Galapagos gelooft erin.
Gilead geen domme jongens investeren 5000 miljoen hierin. Dus ja ik geloof hierin. Ook filgotinib zat in fase 2 toen ik instapte met veel minder indicaties als we nu hebben, de koers stond begin 2017 op 63 zonder deze vooruitzichten We kregen toen behoorlijke emissies te verwerken nu zijn die niet nodig. Het was toen ook bekend dat Galapagos filgotinib nooit zelfstandig op de usa markt kon brengen er altijd partner nodig had.
Onno heeft een goede deal gemaakt 50% in fase 3 als Gilead een opt neemt en Gilead die vermarkt in de gebieden waar Galapagos nooit zelfstandig de verkoop te hand kunnen nemen plus 25% van de brutowinst gaat dan naar Galapagos. Je kunt veel zeggen maar dat heeft hij wel bewerkstelligt.
Toledo zit door dat geld niet alleen in een versneld traject maar ook met velen indicaties en nee ik verwacht niet dat al deze de markt halen zeker bij de sclerose en IPF en artrose hou ik rekening met teleurstellingen maar goed je weet nooit , je zit ook en Galapagos omdat ze dat durven om die uitdaging aan te gaan . De grote farmaceut blijft in vertrouwde omgeving maar bedrijven zoals Galapagos vernieuwen en bij ontdekking groot profijt voor patiënten,Galapagos en ook aandeelhouders.
Maar goed is mijn mening no guts no glory.
Allemaal waar. Maar uiteindelijk zitten we hier wel voor de pecuna's Endless. En we kunnen niet ontkennen dat het erg teleurstellend is wat er afgelopen jaar naar buiten is gebracht.

Trek eens een jaar of 5 cashburn van de koers af en wellicht een beetje fantasie aangaande Toledo over een jaar of wat dan zie ik een koersdoel van +/- 50 Euro in het huidige beursklimaat. Maar er kan veel gebeuren in 5 jaar tijd.
Tuut
2
had dit nog niet hier voorbij zien komen dit artikel volgensmij
Lees dit artikel uit NRC.next 'We waren misschien naïef optimistisch'
________________________________________
'We waren misschien naïef optimistisch'
Galapagos-topman
Biotechbedrijf Galapagos krijgt zware klappen. ‘Nog een grote mislukking kan het einde zijn’, stelt topman Onno van de Stolpe.
Door onze redacteur Joris Kooiman
Op de Loosdrechtse plassen schaatste donderdagochtend een man die zijn bedrijf de afgelopen twaalf maanden bijna 12 miljard euro aan beurswaarde zag verliezen. Onno van de Stolpe, ceo van het Nederlands-Vlaamse biotechnologiebedrijf Galapagos, heeft een rampjaar achter de rug.
Hij ging het ijs op om „weer positief naar de wereld te kijken”, na het dramatische bericht van een dag eerder. Een kandidaat-geneesmiddel van Galapagos tegen de chronische ziekte longfibrose bleek in de laatste grote studie op mensen een onverwacht effect te hebben: patiënten die het middel kregen, stierven váker dan deelnemers in de controlegroep. „Dan is het per direct einde oefening”, zegt Van de Stolpe.
In oktober faalde al een kandidaat-geneesmiddel van Galapagos tegen artrose. Twee maanden daarvoor bleek de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit (FDA) zodanig kritisch over het verst gevorderde en belangrijkste medicijn in de pijplijn van Galapagos, een middel tegen reuma, dat het bedrijf en partner Gilead er geen toekomst voor zien op de Amerikaanse markt. Nu heeft Galapagos zijn hoop gevestigd op onderzoeksprogramma ‘Toledo’, een nieuwe klasse van medicijnen tegen ontstekingsziekten zoals reuma.
U verwachtte veel van het middel tegen longfibrose. Hoe kunnen de resultaten zó tegenvallen?
„Dit was de eerste langdurige en grote studie op mensen. Uit dierproeven en kleine tests op mensen kwamen geen signalen van ernstige bijwerkingen. Dit had niemand verwacht. Het DSMB (het onafhankelijke comité dat de studie volgde, red.) heeft ons 4.000 pagina’s informatie gestuurd, dus het is nog te vroeg om conclusies te trekken.”
Het is al de derde tegenvaller. Wat zegt dat over de technologie van Galapagos?
„Die vraag krijgen we van investeerders ook. Maar filgotinib (de reumabehandeling, red.) is goedgekeurd in Europa en Japan. We hebben een veilig en effectief geneesmiddel afgeleverd. Met de twee middelen die daarna kwamen, is het wel misgegaan. We moeten ons daarom afvragen: zijn we kritisch genoeg in de eerste onderzoeksfases, voordat we dure vervolgstudies beginnen die hoge verwachtingen wekken? Misschien zijn we te optimistisch en naïef geweest en moeten we langere studies doen met meer patiënten voordat we naar de laatste onderzoeksfase gaan. Dan lopen we minder risico dat de effectiviteit tegenvalt en we signalen van bijwerkingen laat oppikken.”
Gelooft u zelf nog in de technologie van Galapagos?
„Zeker. Heilig zal ik niet meer zeggen. Maar de resultaten van ‘Toledo’ in dierproeven en eerste klinische studies laten zien dat we een werkingsmechanisme hebben gevonden dat de behandeling van ontstekingsziekten volledig kan veranderen. Feit blijft dat slechts 1 op de 12 geneesmiddelen targets de laatste onderzoeksfase haalt. Maar het is bij ons niet slechter dan bij andere farmabedrijven. Alleen liggen wij onder een vergrootglas, ook omdat we door investeerders op een voetstuk zijn gezet.”
Heeft u daar zelf niet aan bijgedragen?
„Ik ben natuurlijk een enthousiaste topman. Een beroemde uitspraak van mij is dat we groter worden dan Philips. Maar ik heb altijd gezegd: áls de eerste drie medicijnen succesvol op de markt komen. Die nuance valt soms weg. Misschien hadden we explicieter moeten zijn.”
Hoe reageren jullie investeerders op deze klap?
„Beleggers die gespecialiseerd zijn in biotechnologie spreken vooral troostende woorden. Zij weten dat dit erbij hoort en zitten erin voor de lange termijn. Meer generalistische investeerders zijn vaker ontgoocheld.”
Hoe voorkomt u dat uw belangrijkste wetenschappers nu weggaan?
„Dat is een zorg. Onze mensen zijn heel gemotiveerd om medicijnen te ontwikkelen. Maar sommige medewerkers zijn gekomen voor het laatste stuk, om geneesmiddelen naar de markt te brengen. Dat duurt nu minstens nog een jaar of vijf. Dat is ook een probleem voor de commerciële afdeling die we hebben opgetuigd om filgotinib te vermarkten. Die wil je gebruiken voor meer dan één medicijn.”
Afschalen dus?
„Een andere optie is dat we de rechten kopen op een kandidaat-geneesmiddel dat al ver in ontwikkeling is, zodat we het gat kunnen overbruggen. Maar we kunnen ook proberen de commerciële afdeling elders onder te brengen.”
U was van plan al eerder afscheid te nemen. Op verzoek van Gilead bent u langer gebleven. Groeit nu de druk om alsnog te vertrekken?
„Ik heb geen signalen gekregen vanuit Gilead of onze commissarissen dat ze me willen vervangen. Ik vind het ook geen goed moment om op te stappen. Ik wil dat het eerst beter gaat met Galapagos.”
Gilead heeft jullie in 2019 5,5 miljard euro betaald voor een partnerschap. Hoelang kunnen jullie daarmee toe?
„We kunnen financieel nog tien jaar door, zelfs als de volgende programma’s mislukken. De vraag is meer: hoeveel mislukkingen kun je accepteren voordat aandeelhouders zeggen: wat doen jullie met de cash op de balans? Als ‘Toledo’ faalt, dan twijfel ik of Galapagos nog bestaansrecht heeft als zelfstandig bedrijf. Dan is het in ieder geval niet meer aan mij om te bedenken hoe het verder moet.”
Galapagos is minder waard dan het geld dat het bedrijf in kas heeft. Dat maakt jullie een overnameprooi.
„De langjarige deal met Gilead beschermt ons. Zij hebben 28 procent van de aandelen en kunnen naar maximaal 29,9 procent. Dat is contractueel vastgelegd”
Goed onderhandeld, achteraf gezien.
„Daar ben ik ook goed in, beter dan in medicijnen ontwikkelen misschien, haha.”
Straightouttabetuwe
0
andrejes
0
Toch 2 eur hoger dan DL, na 22:00 uur weten we het , maar cijfers blijven ondergeschikt.
MaGu
0
quote:

Eagle1959 schreef op 18 februari 2021 11:11:

[...]
Heb 200 stukjes Celyad aangekocht om me er in te verdiepen. Zij ontzettend gedaald de laatste jaren dus wie weet.
Kan wel eens redelijke potentie hebben nu het zo extreem laag staat. Celyad hoeft de aankomende 2 jaren ook geen cash op te halen, market cap van 95 mio en rond de 11 mio vrij verhandelbare aandelen. Kom maar door met positieve onderzoeksdata zou ik zeggen!
andrejes
0
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

BLOO7 schreef op 18 februari 2021 17:26:

Wie verwacht goeie resultaten bij Galapagos?
Niemand, neem ik tenminste aan.

Dit is de "bingo-lijst" die ik gisteren postte, antwoorden op die vragen boeien me wel.
----
Ik ben zeer benieuwd naar de koersreactie naar aanleiding van het jaarbericht. De cijfers zelf zullen waarschijnlijk geen verrassingen bevatten (stevige cashburn), maar andere aspecten kunnen wel interessant zijn:

- Hoeveel bedraagt de geprognosticeerde cashburn na het wegvallen van IPF (vorige prognose was €680 mln)

- Weet OvS de markten nog een keer in vervoering te brengen door schitterende vergezichten te schetsen? Lijkt me overigens zeer onwaarschijnlijk dat iemand daar nog waarde aan zal hechten.

- Wat gaat er gezegd worden over de vlucht naar voren, het (voor teveel geld) overnemen van andermans onderzoeksprojecten en hoeveel middelen zijn daar eigenlijk voor beschikbaar?

- Wordt er uit wanhoop overnamefantasie gecreerd? Gezien de blokkerende positie van Gilead vrij onwaarschijnlijk, maar je weet het niet...

- Blijft OvS uberhaupt aan cq. wordt het niet eens dat hij door de RvC wordt weggestuurd?

Ketelbinkie02
0
quote:

BLOO7 schreef op 18 februari 2021 17:26:

Wie verwacht goeie resultaten bij Galapagos?
Normaliter niemand, behalve goklustigen, daarbij kan ik niet begrijpen dat iemand dit aandeel nog zou willen hebben, UCB in België genoteerd is velen malen een beter investering waar GLPS niet eens in de schaduw kan staan, maar men blijft maar lege hulzen en aandelen op hoop kopen en dan ook nog eens met extreem forse risico's op korte termijn, begrijp inmiddels dat 75 % en meer op dit forum voornamelijk gokkers zijn, maar het is nou eenmaal zo de meesten gokken op een snel oplopende koers of dalende koers, degene noem ik inmiddels de turbogokkers en ze begrijpen niet dat dergelijke producten op de markt zijn gebracht om flink aan te verdienen, want uiteindelijk zijn degene die dergelijke producten hanteren, degene die altijd inleveren aan de vermogenden.
Urbi et Orbi
0
het zal in dit geval niet om de resultaten gaan maar een sprankje hoop op een outlook/pijpleidng
Jelle Trader
1
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 18 februari 2021 17:38:

[...]

Normaliter niemand, behalve goklustigen, daarbij kan ik niet begrijpen dat iemand dit aandeel nog zou willen hebben, UCB in België genoteerd is velen malen een beter investering waar GLPS niet eens in de schaduw kan staan, maar men blijft maar lege hulzen en aandelen op hoop kopen en dan ook nog eens met extreem forse risico's op korte termijn, begrijp inmiddels dat 75 % en meer op dit forum voornamelijk gokkers zijn, maar het is nou eenmaal zo de meesten gokken op een snel oplopende koers of dalende koers, degene noem ik inmiddels de turbogokkers en ze begrijpen niet dat dergelijke producten op de markt zijn gebracht om flink aan te verdienen, want uiteindelijk zijn degene die dergelijke producten hanteren, degene die altijd inleveren aan de vermogenden.
Wie de schoen past,....
BLOO7
0
quote:

andrejes schreef op 18 februari 2021 17:31:

Gaat niet om de cijfers die zijn 500milj cash burn maar om de outlook
De outlook die kennen we. Think Big.
Waarom eigenlijk?
Waarom ‘moeten/moesten’ wij Big denken,
terwijl de CMO er zelf niet in gelooft/geloofde?
egeltjemetstekel
0
quote:

MaGu schreef op 18 februari 2021 17:31:

[...]

Kan wel eens redelijke potentie hebben nu het zo extreem laag staat. Celyad hoeft de aankomende 2 jaren ook geen cash op te halen, market cap van 95 mio en rond de 11 mio vrij verhandelbare aandelen. Kom maar door met positieve onderzoeksdata zou ik zeggen!
Dat is dus ook mijn idee.
Ik heb ze dus ook.
Golapagos
0
Pharming zit in een heel ander medisch gebied dan Galapagos. Zou totaal niet logisch zijn.

Iemand een voorspelling voor de omzet van Filgo voor dadelijk?
Sentiment
0
quote:

Bijlegger schreef op 18 februari 2021 21:13:

Galapagos zou pharming over kunnen nemen, worden velen blij van
ja, voor wie graag van z'n Pharming aandelen wil.....
3.083 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 151 152 153 154 155 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:34
Koers 27,040
Verschil -0,340 (-1,24%)
Hoog 27,280
Laag 26,940
Volume 51.212
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront