Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Commerzbank rekent op vertrek 15 procent klanten'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2021 17:16
    Er een beetje lucht uit laten lopen, zelfs op de thuismarkt gaan ze dus inkrimpen.
    Het is ECB beleid: terug naar de eigen thuismarkt, verre buitenlandse deelnemingen afbouwen of gewoon in 1x wegdoen aan lokale soortgenoot.

    DB en Commerzbank zijn bloedlinke banken, er gaan vreselijke verhalen over de Duitse "Zombies"

    Alleen bij Wirecard koste het al jaren van bloed, zweet en tranen om de boel te forceren, tot rechtzaken en chantage praktijken aan toe.

    Commerzbank, DB maar ook ING zijn enorm gestegen de laatste weken terwijl de economische verwachtingen verder bleven afzwakken.
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 februari 2021 20:41
    quote:

    drooglegging schreef op 21 februari 2021 17:16:

    Commerzbank, DB maar ook ING zijn enorm gestegen de laatste weken terwijl de economische verwachtingen verder bleven afzwakken.
    Inderdaad, CBK sloot vrijdag maar liefst 1% hoger dan ultimo 2020!

    Wel eens dat ze in diepe coma lijken te verkeren; als je bijvoorbeeld de baten deelt door het aantal medewerkers en dat vergelijkt met ING, krijg je de indruk dat ze daar alles nog met pen en papier doen. Daar kan dus zeer grondig worden gereorganiseerd, dat is long overdue.

    Als je dan ook nog eens leest dat de analiste die Wirecard volgde hen tot op het laatst te vuur en te zwaard verdedigde, begrijp je steeds beter waarom CBK ook wel Comedy Bank wordt genoemd.

    Toch denk ik dat er meer uit te persen valt dan die lullige 5 euro die er nu op het bord staat. Misschien moet ING nog eens een poging wagen.
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 februari 2021 20:52
    DB is volgens mij een heel ander verhaal, met die mysterieuze divisie Black Holes (Non Core), waar periodiek miljarden in verdwijnen.

    CBK lijkt me echter een interessante prooi in het onvermijdelijke consolidatiespel, het is alleen nog even de vraag wat het zal kosten om pakweg 60% van het personeel af te laten vloeien;)
  4. forum rang 4 Gaston Lagaffe 22 februari 2021 11:31
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 21 februari 2021 20:52:

    DB is volgens mij een heel ander verhaal, met die mysterieuze divisie Black Holes (Non Core), waar periodiek miljarden in verdwijnen.
    Ha MOEdig, zit al een tijdje naar DB te kijken (heb er langlopende calls op) Het lijkt er op dat ze met die "bad bank = CRU = Capital Release Unit" richting een oplossing schuiven. Kost dik geld maar de bedragen dalen. Het blijft een gigantisch gepuzzel als je naar de cijfers kijkt. Men schuift naar minder risico (al willen ze de investment bank behouden), minder personeel / bankkantoren (al ligt dit nog steeds redelijk hoog), minder markten (Polen is verkocht). Ik denk dat ze, op termijn, wat marktaandeel van CBK gaan winnen. Mochten ze de oorspronkelijke problemen deels oplossen dan is een koers van € 15,- niet onrealistisch. Na 6 jaar herstructureren werd het ook wel tijd. Ik zie hier wel enige potentie.
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 22 februari 2021 13:06
    @Gaston

    Ik vind zelf DB te "eng"; des meer er uit die CRU-unit loopt, hoe groter de ellende die er achter blijft (relatief gezien dan), volgens de laag-hangend-fruit methode.

    Pre-corona vond ik CBK wel een gokje waard, vanwege de lage NPL-ratio, de zeer lage P/B, de zichtbare ineffecientie (kostenratio) en de consolidatiegeruchten die rond zongen. Kennelijk werd er door de toezichthouder echter de voorkeur aangegeven CBK te gebruiken om de ellende bij DB te verdunnen, het efficient laten maken van CBK door een buitenlandse partij zou daarnaast natuurlijk ook nadelig ook pakken voor DB. Ik ben blij dat dat niet door is gegaan, hoewel DB het qua koers sindsdien een stuk beter heeft gedaan.

    Onder druk wordt alles vloeibaar, dus wellicht dat SocGen, Unicredit, BNP of ING het toch nog een keer mogen proberen. Verder lijkt het erop dat ze zelf ook door beginnen te krijgen dat de kosten wat te hoog liggen.

    PS

    Het is voor mij overigens een "legacy-positie", maar als ik echt niet meer zou zien zitten had ik ze al wel verkocht natuurlijk.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 13,375
    +0,07% +0,010
  2. ING Groep 19 apr
    15,230
    +0,41% +0,062

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links