Nyxoah « Terug naar discussie overzicht

Forum Nyxoah geopend

129 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
Euronext:

Nyxoah SA is a Belgium health-technology company focused on the development and commercialization of solutions and services to treat sleep disordered breathing conditions.
Nyxoah SA's innovative solution platform is based on the Genio® system, a CE-Mark validated, user-centered neurostimulation therapy for obstructive sleep apnea, the world's most common sleep disordered breathing condition.

Groet Henk
[verwijderd]
1
Dag beursduivels!

Net zoals andere geïnteresseerden ben ik benieuwd naar de toekomst van dit bedrijf. De uitstekende start van hun carriere op de beurs heeft mijn aandacht alvast getrokken. De informatie die momenteel beschikbaar is, is jammer genoeg nog vrij schaars. Toch zijn er al een aantal interessante dingen te vinden. Neem zeker de tijd om onderstaande linken eens door te nemen.

kanaalz.knack.be/nieuws/extra-geld-vo...

www.vfb.be/artikel/2020-07-interview-...

Als je Taeleman zo hoort spreken, lijkt er wel een mooie toekomst klaar te liggen voor Nyxoah. De vergelijking met Argen-X opent mooie perspectieven (natuurlijk eerst zien en dan geloven). Is dit een correct mikpunt volgens jullie? Ik teken anders meteen voor een gelijkaardige waarde op de beurs binnen een aantal jaren. (Als je hun curve van een aantal jaar geleden bekijkt, schommelen ze nu ook op hetzelfde niveau als het beginniveau van Argen-X).

Hun toekomstvisie zit alvast goed. Aantreden op de Amerikaanse beurs binnen een paar jaar, in Europa marktleider worden én de concurrentie aangaan met Inspire.

Naar mijn mening wordt geduld een sleutelwoord voor dit bedrijf. Hopelijk snel meer informatie over de toekomstige plannen en een eventuele update over de stand van zaken in het onderzoek. Graag overleg ik met mede-geinteresseerden over de toekomst van dit bedrijf dus extra informatie is altijd welkom!

Groetjes,
't Ratje
StockPaardje
1
"Medtech kan je niet vergelijken met biotech.
Bij ons heb je een veel lager risico,
omdat je een product hebt dat veilig is en
waarvan bewezen is dat het efficiënt is. De
omvang van onze markt is ook aanzienlijk
en we hebben al terugbetaling verkregen in
Duitsland. Voorts heeft de wettenschappelijke
gemeenschap ons idee omhelst en is
het nut bewezen.”


Lijkt me erg interessant, daar het de volatiliteit van het aandeel (hopelijk) wat zal drukken, vergeleken met de biotech.

Over de cijfers spreek ik me nog niet uit, daar er bijzonder weinig over terug te vinden is en we nog erg (te?) vroeg zijn hiervoor. Ook uiteraard opletten: het blijft de CEO hier aan het woord, wat aanleiding kan geven tot een verkoopspraatje of een iets rooskleuriger verhaal. Ik neig me positief op te stellen, maar het lijkt me toch echt een aandeel voor de LT: "Het zal
nog een lange weg zijn voor we break-even zullen draaien".

Als je ziet dat Inspire met een meer risicovolle technologie en een omzet van 'amper' 100M een beurswaarde van 3 Miljard krijgt toegewezen, ben ik erg benieuwd naar de toekomst van dit jonge bedrijf.

Voor nu lijken de eerste doelen (en valkuilen) me:
- Goedkeuringen terugbetaling België, NL, Spanje,...
- Investeerders blijven vinden (beursgang erg positief in dit verhaal).
- Genoeg personeel aanwerven (49 FTE's vandaag, hopen op 80 einde jaar).

[verwijderd]
1
Nyxoah schat dat er jaarlijks 1,1 miljoen nieuwe patiënten in aanmerking komen voor de behandeling. Dit zou een potentiële markt van 20 miljard USD (!) per jaar betekenen. Klinkt interessant, maar moet gerelativeerd worden aangezien Inspire vorig jaar een omzet van MAAR 82 miljoen USD had.

Dit komt door 2 factoren:
1. obstructief slaapapneu is nog steeds ondergediagnosticeerd (in 2010 maar 15-20%)
2. De behandeling die Nyxoah (en concurrenten) aanbiedt, is pas in de tweede lijn. Dit wil zeggen dat er altijd eerst een basisbehandeling (het slaapmasker) gegeven wordt en als deze onvoldoende resultaat oplevert, komt deze behandeling in aanmerking.

Om op puntje 2 verder in te gaan: de basisbehandeling wordt vaak als storend en zeer ongemakkelijk ervaren waardoor een groot deel de therapie te vroeg stopzet. De apparatuur van Nyxoah zou de hypoglossale zenuw stimuleren. Dit is de zenuw die de spier van de tong en de luchtwegen aanstuurt. In vergelijking met andere concurrerende oplossingen zijn er dus een aantal pluspunten en verbeteringen!
- implanteerbaar: het bestaat uit een implanteerbare stimulator, een activeringschip en een oplader.
- minimaal invasief: aangezien er geen batterij vervangen hoeft te worden dus slechts enkel een operatie bij het plaatsen van de stimulator
- loodvrij
- batterijloos! Het opladen gebeurd door het externe deel van de apparatuur waardoor zoals vermeld geen extra ingrepen nodig zijn in vergelijking met Inspire (na 11 jaar batterij vervangen) of ImThera (na 15 jaar vervangen)

Deze verschillen met de concurrentie lijken me zeer interessant en als alle onderzoeken goed gaan, zie ik zeker een mooie toekomst voor Nyxoah klaarliggen. Natuurlijk is het momenteel nog speculeren zolang er geen resultaten beschikbaar zijn.

Groetjes,
't Ratje

[verwijderd]
0
Wat staat ons nu te wachten?

Wel, in maart 2019 kreeg de technologie al een CE-markering in Europa. Dat betekent dat het al voldoet aan de Europese regelgeving. In 2024 zou dit hernieuwd moeten worden, maar ondertussen kan het bedrijf Genio er wel commersialiseren en dus eerste inkomsten genereren (wat in Duitsland al het geval is sinds juli). In Duitsland kreeg het ook al goedkeuring voor de terugbetaling van het apparaat waardoor de eerste, zeer beperkte inkomsten al ontvangen zijn.

Nyxoah bereidt zich nu ook voor om het apparaat in 8 andere Europese landen op de markt te brengen én het hoopt op goedkeuring voor de Europese markt in het vierde kwartaal van 2020.
Ze zouden in de eerste jaren met minstens 15 centra willen samenwerken waar de implantatie kan gebeuren aan een gemiddelde vraagprijs van 20.000 euro waarvan verwacht wordt dat deze in het begin een brutomarge van meer dan 80% zou opleveren, alvorens te stijgen naarmate de productievolumes toenemen.

Het enige 'probleem' momenteel is dat de CE-markering geen bewijs is van klinische werkzaamheid!
Daarom zijn er momenteel 3 verschillende studies aan de gang.

1. De studie van EliSA die gericht is op het verzamelen van klinische gegevens op de lange termijn --> eerste resultaten medio 2022.

2. De studie van BETTER SLEEP om klinisch bewijs van de behandeling te verkrijgen voor patiënten met complete geconcentreerde instorting (= 25% van de matige tot ernstige OSA patiënten). --> eerste resultaten begin 2021.

3. Dit is de meest interessante naar mijn mening. Ze kregen in juni 2020 de toestemming om hun klinische DREAM STUDY te starten in USA. Hiervoor is de recrutering van patiënten gestart. Ze hopen hiermee eind 2022 de goedkeuring van de FDA te krijgen zodat de commercialisatie in de eerste helft van 2023 zou kunnen starten.

Als, als, als, ...
Als alles correct verloopt, lijkt het me wel het gokje waard.

Graag hoor ik jullie meningen!

Groetjes,
't Ratje

Kojo
0
Dit is gokken. Alles staat of valt met de resultaten van de klinische studies. In ondergeschikte orde met de kostprijs van de implantaten. En als ik naar de kostprijs van de implantaten kijk, dan vormt die een rem op de omzet. Nu, het bedrijf heeft voldoende geld opgehaald om het een paar jaar uit te zingen. Vanuit dat oogpunt hoeft men niet meteen in paniek te slaan als de koers verder afglijdt.
MI-BeLux
0
Wat een trage voorruitgang, eigenlijk een (kl) aandeel, geen acties -of enige pro-actieve meldingen. Erg teleur gesteld in dit bedrijf !! Mogelijks iets van het zuiden..... wachten wel tot de rekening vol loopt..... Mvg MI
MI-BeLux
0
StockPaardje
0
quote:

MI-BeLux schreef op 13 november 2020 19:22:

Wat een trage voorruitgang, eigenlijk een (kl) aandeel, geen acties -of enige pro-actieve meldingen. Erg teleur gesteld in dit bedrijf !! Mogelijks iets van het zuiden..... wachten wel tot de rekening vol loopt..... Mvg MI
Wat verwachtte je dan misschien? Ten gepaste tijde zullen er wel updates volgen. Als je nu reeds teleurgesteld bent in Nyxoah, denk ik dat je voor je eigen gemoedsrust best een ander aandeel (non-biotech) zoekt.
Weetwel
0
"Nyxoah en Vanderbilt University slaan handen ineen

(ABM FN) Nyxoah en het Amerikaanse Vanderbilt University slaan de handen ineen om technologieën te ontwikkelen gericht op neurostimulatie voor de behandeling van obstructief slaapapneusyndroom. Dit maakte de slaapapneu-specialist met een notering in Brussel dinsdagochtend bekend.

Nyxoah betaalt Vanderbilt vooraf een vergoeding en zal ook betalingen doen op basis van behaalde mijlpalen. Daarnaast betaalt Nyxoah royalties bij toekomstige verkopen. In ruil hiervoor kan Nyxoah nieuwe technologieën ontwikkelen.

Om welke bedragen het gaat, meldde de slaapapneu-specialist niet.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon."

Voorzichtig ingestapt vandaag.
Stefzele1
0
...@Rhuno, altijd rustig blijven en van de daling gebruik maken om bij te kopen en nu al je winst verzilveren op de trading...
Stefzele1
0
@Rhuno, de koers is gestegen van €13,50 naar €24,79...rond de €20 is één beter instapmoment...
Weetwel
0
(ABM FN) Nyxoah heeft in 2020 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf omzet geboekt, terwijl het verlies onder de streep ook flink toenam. Dit maakte het bedrijf uit Mont-Saint-Guibert vrijdag bekend.

Nyxoah boekte een jaaromzet van 69.000 euro. Het operationeel verlies nam evenwel toe van 7,7 naar 11,2 miljoen euro, als gevolg van oplopende kosten.

Onder de streep restte een nettoverlies van 12,2 miljoen euro tegen 8,4 miljoen euro een jaar eerder.

Wel had Nyxoah eind december 2020 met 92,3 miljoen euro beduidend meer geld in kas dan aan het begin van het jaar, toen er nog 5,9 miljoen euro in kas zat. Het bedrijf haalde 85 miljoen euro op met een beursgang in Brussel en 25 miljoen euro in een investeringsronde, waarbij het bedrijf ResMed aantrok als nieuwe aandeelhouder.

Outlook

Nyxoah wil dit jaar de omzet in de Europese Unie verder laten groeien en daarvoor moet een verkoopteam worden opgezet in Duitsland. Ook wil het voortaan vergoed worden in Zwitserland door de verzekeraars.

Verder wil met bedrijf met testresultaten komen rond het Better Sleep-onderzoek en wil het patiënten werven voor de Dream-studie.

Ook moet er een tweede productiefaciliteit worden opgezet in België, naast een bestaande faciliteit in Israël.
ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
Fender
0
Nyxoah kiest voor notering op Nasdaq
(ABM FN) Nyxoah heeft documenten ingediend voor een beursnotering bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Dit maakte het biotechbedrijf uit Mont-Saint-Guibert maandag voorbeurs bekend.

Afhankelijk van het beoordelingsproces van de SEC en onder meer marktomstandigheden, zal Nyxoah de volgende stap zetten naar een notering aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. Het biotechbedrijf bekijkt nog hoeveel aandelen het uit wil geven en tegen welke prijs, aldus het persbericht.

Nyxoah kreeg in september vorig jaar een notering aan de Brusselse beurs en beleggers hielden er toen al rekening mee dat een Amerikaanse notering in het verschiet zou liggen. Voorzitter en grootaandeelhouder Robert Taub was al eerder betrokken bij het naar Nasdaq brengen van bedrijven.

Vrijdag maakte het aandeel in Brussel nog een koerssprong van bijna 6 procent naar 19,68 euro.

129 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 9,000
Verschil +0,320 (+3,69%)
Hoog 9,020
Laag 8,500
Volume 26.738
Volume gemiddeld 70.790
Volume gisteren 45.850

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront