Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin en Binance

Bitcoin en Binance

Wat hard stijgt, kan ook hard corrigeren. In de afgelopen jaren hebben we al kunnen zien dat bitcoin na iedere forse stijging ook flink wat terrein kan prijsgeven en ook de afgelopen dagen staat de munt weer onder druk. De schade lijkt vooralsnog beperkt, maar het risico op een grotere daling blijft zeker aanwezig.

Bitcoin wist vorige week nog opwaarts uit een consolidatiefase te breken en daarmee ruimschoots het koersdoel van $50.000 voorbij te lopen. De afgelopen dagen is er echter wat angst in de markt geslopen dat grote investeerders een deel van hun posities zouden gaan verkopen. Dat heeft ervoor gezorgd dat veel speculanten wat risico van tafel hebben gehaald.

Correctie binnen stijgende trend

De huidige correctie vindt, zoals op de bovenstaande grafiek is te zien, plaats binnen de stijgende trend van de afgelopen maanden. De koers kan de komende periode nog wat verder corrigeren naar de onderkant van de stijgende trend die momenteel rond de $40.000 ligt.

Rond dit niveau komt de koers ook de eerste horizontale steun tegen, die wordt gevormd door de koerstop van begin dit jaar. Pas wanneer de koers onder dit niveau zakt, moeten we rekening houden met een langere periode van verkoopdruk.

Oppassen

Zoals ik vorige week al aangaf, zie ik op de lange-termijngrafiek wel een aantal puntjes van zorg. De laatste hogere top van de koers is gevormd met divergentie bij zowel het volumeverloop als de RSI-indicator, die de kracht van de trend aangeeft.

Dit hoeft op zich geen reden voor paniek te zien. In een sterk stijgende trend wordt divergentie vaak genegeerd, maar wanneer de steun rond $40.000 wordt gebroken, wordt de divergentie bevestigd en kan dit extra verkoopdruk uitlokken.

De oude top uit eind 2017 zal dan rond $20.000 het richtpunt zijn van deze grotere correctie.

Binance

De handel in crypto's loopt via een exchange. Wereldwijd zijn er meerdere grote crypto exchanges, waarvan Binance er een is. Door de sterke toestroom van cryptohandelaren is deze beurs de afgelopen jaren fors gegroeid.

Binance heeft ook een eigen cryptomunt, de Binance coin (BNB). Deze munt kan door klanten van het platform worden gebruikt om transacties te doen en kosten te betalen.

De Binance-munt geeft het verloop weer van de waarde van de exchange en de waardering van beleggers over het toekomstperspectief van het bedrijf.

Zowel de grote instroom van nieuwe cryptobeleggers als de oplopende koers van de munt signaleren een mooi vooruitzicht voor Binance. De munt staat inmiddels in de top 5 van grootste cryptocurrencies.

De Binance-coin is recent overtuigend uit het zwak stijgende trendkanaal van de afgelopen jaren gebroken en heeft hiermee een opwaartse versnelling ingezet. Op korte termijn is de opmars even tot stilstand gekomen, wat het begin van een correctie kan inluiden.

Wanneer de koers zou terugvallen richting de bovenkant van het oude trendkanaal en daar een hogere koersbodem weet te vormen, zal het technisch plaatje verder aan kracht winnen.

Koersdoel

Speculanten wachten dus even met instappen op een correctie richting ongeveer $100. Als de koers daar steun weet te vinden, kan een nieuwe stijgingsfase worden ingezet richting fors hogere koersniveaus. Op basis van de recente stijging, sluit ik een koers van rond de $500 vooralsnog niet uit.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2021 23:43
    In het grotere geheel der dingen is DLT (Distributed Ledger Technology) één van de nieuwe technologiën die deel gaan uitmaken van de 4e Industriële Revolutie, samen met 3D printen, nanotechnologie, kunstmatige intelligentie en Robotica, bio- en gentechnologie. De eerstkomende 30 jaar gaat dat naar verwachting allemaal uitstekende resultaten boeken. Net als vroegtijdig investeren in IT het goed had gedaan tijdens de 3e Industriële Revolutie en investeringen in bv Ford het goed gedaan had tijdens de 2e Industriële Revolutie. Had je maar een duizendje gestopt in Microsoft, Apple, Amazon en al die anderen ergens in de jaren 90. Op eenzelfde manier zien sector ETF's voor de genoemde 4e IR technologie er buitengewoon interessant uit. Ik verwacht wel dat we eerst nog een megalomane crash krijgen te verwerken omdat we al sinds 2008 in een haast rechte lijn omhoog schieten, maar dan wordt het tijd om daar wat van aan te schaffen. Bitcoin is momenteel met afstand de grootste en de bekendste van de DLT tokens, maar daar gaat het niet bij blijven. Je positie via DCA ophogen in een crypto index lijkt heel verstandig te zijn.
  2. Skwlkr 24 februari 2021 10:37
    quote:

    MWSACC schreef op 24 februari 2021 10:15:

    Alsjeblieft zeg, praat liever over zaken waar je wel verstand van hebt. Geef eens de reden van de enorme stijging van BNB afgelopen tijd?
    Dat is niet de groei in userbase o.i.d.
    De gasprices van ethereum hebben de Binance coin en de bijbehorende Binance chain positief in de kaart gespeeld.
  3. MVTKO 24 februari 2021 12:57
    Hee, waar zijn de reacties in de trant van: Tulpenmanie! Zie je wel, de bubbel is gebarsten!
    Wordt het IEX-publiek wat verstandiger?

    Ik vind het wel opmerkelijk dat je bij de koers van BTC erg behoudend bent - terwijl de koers net flink is gecorrigeerd - en een terugval helemaal naar 20k niet uitsluit (en geen koersdoel aan de bovenkant neerzet), terwijl je bij BNB een doel van $500 noemt, zeer gedurfd voor een munt die net een parabolische stijging achter rug heeft (en eigenlijk nog niet echt gecorrigeerd is). Overigens zie ik de toekomst voor BNB wel rooskleurig in.
  4. [verwijderd] 25 februari 2021 09:56
    quote:

    deflationist schreef op 25 februari 2021 02:33:

    Een 95% crash is ook mogelijk.
    Nee, dat is alleen mogelijk als iedereen alles tegelijk wil verkopen. Er is zoveel koopdruk en niet alleen bij bitcoin dat dit onmogelijk is. Ook aandelen die te hoog gewaardeerd staan kunnen flink zakken, maar geen 95%.
  5. [verwijderd] 25 februari 2021 14:00
    Hieronder een compilatie van Raoul Pal uitspraken over ethereum. Ethereum blijkt bitcoin te volgen in de zin dat het nu in dezelfde cyclus zit als bitcoin in 2017. Qua prijs, qua gebruikers, qua hashrate. Kortom, we zien het netwerkeffect zoals gemeten via de Wet van Metcalfe en ook daarnaats ook Lindy's effect. Koersdoel wordt dan gelijk aan bitcoin's top in de vorige cyclus = $20.000,-

    Lijkt mij veel. Maar het is wel Raoul Pal. Disclaimer: ik zit al een tijdje long ethereum.

    www.youtube.com/watch?v=grx0tBdhM54
  6. [verwijderd] 25 februari 2021 16:00
    quote:

    MVTKO schreef op 24 februari 2021 12:57:

    Overigens zie ik de toekomst voor BNB wel rooskleurig in.
    Heb hier mijn twijfels over. Op dit moment speelt Binance handig in op de hoge transactiekosten van Ethereum. Maar het blijft een gecentraliseerde oplossing, zeg maar

    In maart 2021 komen een aantal oplossingen beschikbaar als L2 oplossing, met als belangrijkste kenmerk een minimale Tx-fee. Een aantal DeFi projecten zullen dan gelijk hier hun DEX op beschikbaar hebben. Dan moet ik nog maar zien of de huidige waardering van BNB op zijn plaats is.
  7. forum rang 4 Guus_Geluk 25 februari 2021 19:26
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 25 februari 2021 14:00:

    Hieronder een compilatie van Raoul Pal uitspraken over ethereum. Ethereum blijkt bitcoin te volgen in de zin dat het nu in dezelfde cyclus zit als bitcoin in 2017. Qua prijs, qua gebruikers, qua hashrate. Kortom, we zien het netwerkeffect zoals gemeten via de Wet van Metcalfe en ook daarnaats ook Lindy's effect. Koersdoel wordt dan gelijk aan bitcoin's top in de vorige cyclus = $20.000,-

    Lijkt mij veel. Maar het is wel Raoul Pal. Disclaimer: ik zit al een tijdje long ethereum.

    www.youtube.com/watch?v=grx0tBdhM54
    Ik zit ook met een flinke positie long in ETH. Ondertussen staking aan en nu wachten op de 20K.
    Mocht de koers voor ETH dit jaar nog de 20K$ raken, nodig ik iedereen van dit forum uit voor een lekkere ETH BBQ. ;-)
  8. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 26 februari 2021 13:06
    De tulpen rally is geen Bitcoin, maar het monetaire systeem van de overheden en centrale banken bijna wel nu. Tot ze straks zelf ineens met crypto's komen met blockchain erachter. Wordt wakker de Big/Great reset zit er echt aan te komen en dat gaat niet meer duren tot 1-1-2030 maar komt veel eerder. We worden wereldwijd al jaren en jaren voor de gek gehouden. Gemanipuleerd is een beter woord. Sinds de US$ de goudstandaard los liet omdat er gewoon te weinig goud was voor die dekking, zijn ze creatief gaan boekhouden. Ik noem het bijna maffia. Banken alles speelt dat spel mee. Er staat bv. al jaren en jaren meer goud uit op digitale rekeningen (je denkt gedekt) pfff nou, dat is het niet. Er staat een veelvoud op goudrekeningen uit, dan dat er goud op aarde is. Kortom als er iets een complottheorie is momenteel is het wel HET MONETAIRE SYSTEEM. Geldgroei cijfers, inflatie berekeningen pfff ze willen iets wat krom is recht praten. Ik houd het maar netjes.

    Nee beurzen en BTC, grondstoffen alles gaat straks nog veel verder omhoog. Waarom? er worden steeds meer mensen wakker dat ze voor de gek gehouden worden ;-) Bedrijven kunnen niet zoveel aandelen bijdrukken als de centrale banken geld bij drukken. BTC Idem (max 21 mio) En men blijft het na al die jaren maar een tulpenrally noemen pfff

    Het ongedekte en te veel geprinte geld is puur vertrouwen in overheden/centrale banken en jaja politici. Rarara als dat vertrouwen minder wordt? Gaat de goud hoax dan omhoog? Gaat de koopkracht van het geld dan omhoog? Of kost een gemiddelde woning straks een half miljoen euro? En gaat bv. de BTC naar 100.000 $ ? Zeg het maar, ieder z'n gedachten. ;-)

    www.bestebank.org/digitale-euro-nadelen/
  9. [verwijderd] 26 februari 2021 14:03
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 26 februari 2021 13:06:

    Wordt wakker de Big/Great reset zit er echt aan te komen en dat gaat niet meer duren tot 1-1-2030 maar komt veel eerder. We worden wereldwijd al jaren en jaren voor de gek gehouden. Gemanipuleerd is een beter woord.
    Ik vind ook vrij duidelijk wat er gebeurt. Uiteindelijk draait het om populatiecontrole en daarmee grondstoffenbeheersing. Wanneer je miljardair bent en je nergens zorgen over hoeft te maken, kun je je druk maken over dergelijke, tot op heden niet bestaande, problemen die mogelijk op enig moment wel aandacht behoeven en daar krankzinnige radicale oplossingen voor verzinnen.

    Het vervangen van het huidige financiele systeem wordt met een beweging meegenomen tijdens 'The Great Reset'. Overigens moet dit financiele systeem ook vervangen worden. Er klopt niet zo veel meer van. Zo vindt 75% to 80% van alle internationale handel plaats in de USD terwijl de economie van de VS 25% van de wereldeconomie bedraagt wat een vrijwel permanente vraag naar USD schept waardoor ze deze nagenoeg ongestraft kunnen bijdrukken. Dit in tegenstelling tot andere landen. In de tussentijd lopen de schulden wel de spuigaten uit en daar is eigenlijk geen bevredigende oplossing voor. Een reset dan maar. Allemaal aan de CBDC; mogelijk in combinatie met digitale SDR. What could possibly go wrong?
  10. [verwijderd] 1 maart 2021 16:31
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 25 februari 2021 09:56:

    [...]

    Nee, dat is alleen mogelijk als iedereen alles tegelijk wil verkopen. Er is zoveel koopdruk en niet alleen bij bitcoin dat dit onmogelijk is. Ook aandelen die te hoog gewaardeerd staan kunnen flink zakken, maar geen 95%.
    Jawel. Amazon van $106 eind 1999 naar minder dan $6 eind september 2001, bijvoorbeeld. Toen bijkopen was wel weer verstandig geweest. Sindsdien weer ruim 515X(!) over de kop gegaan.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links