PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari 2021 - De Ceo heeft bijna de cijfers gereed

2.676 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
jaapaap
2
quote:

prinszicht schreef op 26 februari 2021 09:18:

[...]

Dividend van 30 cent is 150 miljoen keer de uitkeringsfactor van 0,75. Dus 200 miljoen als basis. Nu zie je dat 2020 en 2021 een ebit geeft van de 200 miljoen. Deze cijfers zijn niet schoon. Omdat er van alles is gekocht, verkocht en afgeschreven. Maar het is maar 200 miljoen inclusief Sandd en COVID. Ook dit jaar.

Sandd is een blunder. Financieel. Postvolume gaat nog harder dalen. COVID gaat afzwakken. Concurrentie neemt toe. Druk op marge Parcels. Dan heb ik het over structureel dividend. En HV heeft echt de allerslechtste reputatie. Outlook. Nooit gehaald. Dividend progressief en geschrapt. Mislukte investeringen. Claims niet indienen. Groen kost poen. De bonden en aan de halsband in Den Haag.
Prinszicht, kan je mij dan vertellen dat een aantal aex fondsen, graag Herna in haar RvC wilde hebben.

Toch niet alleen ................... Zitten bij deze RvC leden dan allemaal koekenbakkers??

Groen kost poen. Ja een aantal clubs en ook regeringspartijen willen dat PostNL oa verduurzaamt, dit doe je door zonnepanelen op je depots te plaatsen en te investeren in nw eltrische of biogas auto,s.

Mogelijke prijsdruk op parcels, lees mijn postings omtrent buitenlandse gesubsidieerde postbedrijven

claims niet indienen. De VEB verdomt dit gewoon. PostNL kan dan hierin meegaan onder VEB vlag. Vaak genoeg aangegeven door mij

Inesteringen in buitenland. De postmarkten in Europa zouden geliberaliseerd worden en opengesteld worden voor buitenlandse postbedrijven
alleen nederland heeft dit gedaan. Het is zeer jammer dat dit per saldo geld heeft gekost, maar met dank aan Frankrijk en Europa, niet aan PostNL
Immers had het wel opengesteld gaan worden had men verder uit kunnen bouwen. Dit is een geval van van achtteren is het makkelijk een koe in zn reet te kijken.

Prinszicht had je voor 10 of 15 jaar terug bitcoins gekocht voor een paar centen dan had jij nu PostNL kunnen overnemen en Herna tot je secr. kunnen benoemen.

Hou toch eens op met dat negatieve gedram
jaapaap
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 25 februari 2021 20:43:

[...]

Moet hem nog bekijken maar zie robotisering staan. Dat geeft me een beter gevoel. Zoals al eerder gezegd, daar zitten mijn inziens de euros. In de te dure operatie vanwege de te kleinschalige depots.

Dpd draait een international depot in Brabant met 400 man en 1 mln pakketten per dag.

Die van postnl ook 400 man maar slechts 40000 tot 50000 pakketten.
DPD hoe komt u erbij, heeft u brongegevens??

Allereerst DPD is een met overheidsgeld (la Poste Frankrijk) gesubsidieerd bedrijf met een slecht trackrecord dit tot betrekking klachtenonderzoek ACM.
Bron DFT van gisteren.

jaapaap
0
quote:

Cedar schreef op 25 februari 2021 22:15:

Beste Prinszicht,
Ik lees graag je berichten en in veel gevallen zitten er zeker goede punten in,
Maar de laatste tijd ben je wel erg negatief (jij zult zeggen realistisch), de kans dat het Postnl aandeel de komende week onder de 3 euro daalt zoals jij nu een paar keer hebt gemeld is zeker niet ondenkbaar, het kan ook naar 2,50 of naar 2,00. De kans echter dat dit gebeurt is een stuk kleiner dan dat het aandeel van 3,50 naar 4,00 zal gaan -
Ik zeg niet dat het rozengeur en maneschijn is maar de markt zit mee en de laatste cijfers en update zijn goed te noemen. Met een verwacht dividend van 8% op de huidige koers is het al relatief goedkoop geprijsd dus de door jou genoemde prijs van onder 3 lijkt ver weg,
Maar goed, alles kan. En indien je denkt dat de kans meer dan 50% is dat we inderdaad richting de 3euro gaan dan zou ik zeker ook jouw ijzeren voorraad eruit gooien en op jouw koersdoel wachten, de kans is immers kleiner dat we hoger gaan in jouw redenering.

Zoals eerder gemeld, velen zullen bibberen de komende 3 dagen maar uiteindelijk zal de greed de overhand hebben. Ik vermoed dat dit ook voor jou zal gelden.
geef elkaar duimpjes cedar aan Prinszicht en andersom

Cedar, lees de kritieken van andere forumleden gisteren
mr.Franz
0
quote:

jaapaap schreef op 26 februari 2021 12:54:

[...]

Groen kost poen. Ja een aantal clubs en ook regeringspartijen willen dat PostNL oa verduurzaamt, dit doe je door zonnepanelen op je depots te plaatsen en te investeren in nw eltrische of biogas auto,s.

Eens, ik kan je uit mijn eigen werkervaring vertellen dat bij aanbestedingen de factor ''groen'' steeds zwaarder meeweegt. Hierin vooruitstrevend zijn en je daarmee onderscheiden creëert alleen maar meerwaarde. Postnl is hierin goed bezig.
jaapaap
0
prinszicht prinszicht 26 februari 2021 08:54
1

quote:
Kompas schreef op 25 februari 2021 21:58:

@prinszicht

Met alle respect. Maar dat "ergens zal blijken dat het dividend niet houdbaar is" is natuurlijk een persoonlijke aanname uwerzijds en vooralsnog geen feit.

Mijn aanname is dat dit jaar de positieve ommekeer zal vormen voor PostNL gedreven door een structurele, onomkeerbare ofwel duurzame (gedrags)verandering in het online bestellen.

Met alle respect ook voor jou. Het forum zegt kopen, kopen en kopen. Ik zeg iets anders. Das het mooie aan een forum. En als pro shorter zit ik hier al een tijdje de boel op te stoken. Met een keurige strategie inclusief koersdoelen. Maar de wanhoop neemt bij een aantal toe. De onzekerheid over de eigen keuze. En dan wordt het ff persoonlijk. Elk kwartaal zelfde liedje.

iedere dag een nieuw Prinszicht journaal, het is net de fabeltjeskrant.

Prinszicht is een mooie benaming, maar u bent toch niet Harrie K. ???
[verwijderd]
0
www.tubantia.nl/enschede/enschedese-p...

Enschedese postbode bedenkt stemwijzer voor postbodes

ENSCHEDE - Op welke partij moet je stemmen als postbode? In de Stemwijzer vind je niks over post en in de verkiezingsprogramma’s ook al niet. Daarom ontwikkelt postbode Bert-Jan Bruggert uit Enschede zijn eigen stemwijzer voor collega’s.

Wat vindt Thierry Baudet eigenlijk van postzegels? Hoe denkt Mark Rutte over de tarieven? Denkt Wopke Hoekstra wel eens na over de bezorging van blauwe belastingbrieven? Bert-Jan Bruggert zou het graag weten. Want als postbode bij PostNL heeft hij wel ideeën over wat goed is voor zijn werkgever, en dus voor hemzelf. Maar welke partij daarbij past, is niet duidelijk, want in de verkiezingsprogramma’s zijn geen standpunten over de post te vinden.

Wat vindt u van de postzegelprijs?
En dus bedacht Bruggert zijn eigen ‘stemwijzer’. Deze week legde hij via Facebook alle partijen twee vragen voor. ‘Wat vindt uw partij van de postzegelprijs?’ en ‘Moet de staat weer (groot)aandeelhouder worden van PostNL?’ De antwoorden gaat hij delen met zijn collega’s, zodat die een beetje steun hebben als ze in het stemhokje staan.

Minder brieven
Bruggert, al meer dan 20 jaar postbode, maakt zich zorgen over de positie van PostNL. Dat draaide het afgelopen jaar weliswaar een riante winst op pakketbezorging dankzij corona, maar de ‘gewone’ post staat onder druk. Postzegels worden steeds duurder, dat leidt tot minder brieven en dus moet er weer gereorganiseerd worden. Bruggert: „Vroeger was de post een staatsbedrijf, tegenwoordig is het in handen van aandeelhouders. Maar feitelijk vallen we een beetje tussen wal en schip. Want de Nederlandse overheid heeft nog steeds grote invloed op de posttarieven en PostNL moet ook nog steeds rapporteren aan de overheid. Terwijl die aandeelhouders gewoon dividend willen. Dat is een lastige spagaat.”

Belastingdienst grootverbruiker
Bruggert gelooft niet dat terug naar een staatsbedrijf de oplossing is. „Maar het lijkt me wel een goed idee dat een aantal grootverbruikers van post, zoals de Belastingdienst, aandeelhouder worden via de Vereniging Grootverbruikers Post. Die kijken verder dan alleen het dividend want die hebben belang bij goede kwaliteit van postbezorging.”

Hij kreeg de eerste dag van zijn actie één reactie, van de ChristenUnie. „Die lieten weten dat ze mijn vragen hadden ontvangen. Verder heb ik nog van niemand iets gehoord. Maar ze hebben nog even de tijd.”

gpjf
0
quote:

Rick R schreef op 26 februari 2021 11:16:

Er is begin 2020 door het duo gezegd dat 2020 een overgangsjaar zou zijn. We weten allemaal wat er gebeurd is. Ik vermoed dat de organisatie nu dermate lean is, dat we een vette outlook verhoging gaan krijgen.
Zo is het precies alleen weet je niet wat ze nou weer op voert met dat DN. Ze heeft in het verleden daar niet altijd slimme acties in ondernomen., dus dat hangt een beetje boven de markt maar verder kan het toch alleen maar top zijn. De Outlook daar zouden ze ook met iets meer power uitspraken over kunnen doen maar vaak is dat ook lala. Ik heb al eerder vanmorgen mijn nek uitgestoken en een koers van 3,75 maandag als haalbaar gezegd. Zijn er anderen die er ook iets over durven zeggen of zijn ze bang als het anders uitvalt, aan de hoogste te worden opgehangen ?
mr.Franz
0
quote:

mr.Franz schreef op 26 februari 2021 13:00:

[...]

Eens, ik kan je uit mijn eigen werkervaring vertellen dat bij aanbestedingen de factor ''groen'' steeds zwaarder meeweegt. Hierin vooruitstrevend zijn en je daarmee onderscheiden creëert alleen maar meerwaarde. Postnl is hierin goed bezig.
In aanvulling hierop is zojuist nog een leuk afstudeeronderzoek op internet verschenen van een masterstudent aan de TU Delft.

repository.tudelft.nl/islandora/objec...

Waarin bijvoorbeeld ook een leuke aanbeveling staat,
Amazon
What does sustainability and nuisance
reduction mean to a big potential client
like Amazon. Could a streamlined LEVV
process be an interesting proposition for
Amazon and bind them as a client?
Hangklokje
0
Wat zal de eindstand zijn vandaag? Zelf denk ik dat er niemand zonder aandelen Postnl het weekend in wil gaan, dus aan het eind van de middag nog een flinke zwiep omhoog naar 3,55, gokje. En dan maandag door de 4 euro met een dividend van 0,28 is toch mooi 7%
Cerburus
0
Iemand hier wat meer informatie omtrent DigitalNext en dat men maandag vermoedelijk investeringen zal aankondigen hierin (zie ING vooruitzicht) PostNL investeert al jaren fors in IT en verbeteren informatievoorziening. Wat gaat men nu dan extra doen? AWS implementaties, Apps, etc etc ze doen het allemaal al. Of gaat dit over de strategie die nu je in elke reclame ziet dat ze weer zelf IT'ers aan het werven zijn? Ik neem aan dat dit op lange termijn toch ook tot kostenreductie leid (lees: minder externe inhuur). Kortom ik weet hier allemaal maar weinig van, maar ING neemt de moeite dit op te nemen, dus het zal een relevante investering zijn. Iemand wat meer info?

[verwijderd]
1
USA draait weer in het groen, dus met een uur vertraging zullen we hier wel richting 3.52 gaan...
Cerburus
0
eind stand vandaag; gokje : 3,48 of net daaronder en ik doe geen enkele uitspraak over maandag.. 3,6 - 3,2 alles kan haha.

Kompas
2
quote:

gpjf schreef op 26 februari 2021 13:19:

[...]

Zo is het precies alleen weet je niet wat ze nou weer op voert met dat DN. Ze heeft in het verleden daar niet altijd slimme acties in ondernomen., dus dat hangt een beetje boven de markt maar verder kan het toch alleen maar top zijn. De Outlook daar zouden ze ook met iets meer power uitspraken over kunnen doen maar vaak is dat ook lala. Ik heb al eerder vanmorgen mijn nek uitgestoken en een koers van 3,75 maandag als haalbaar gezegd. Zijn er anderen die er ook iets over durven zeggen of zijn ze bang als het anders uitvalt, aan de hoogste te worden opgehangen ?
Op basis van de verwachte dividenduitkering in de komende jaren zegt analist Nico Inberg de huidige waardering van het aandeel PostNL, in vergelijking met andere degelijke Europese postbedrijven als de Duitse en Oostenrijkse, waanzin te vinden ofwel extreem laag. Als aanstaande Maandag 1 Maart het dividend rondom 27 cent of hoger en de duurzaamheid ervan worden bevestigd hoort daar een koers van € 6,- bij gaf hij aan.

Nu is het natuurlijk onzinnig om te denken dat de koers daar Maandag rechtstreeks zal heengaan, maar bij een positieve bevestiging rondom de hoogte en toekomstige duurzaamheid van het dividend is minimaal de door jouw genoemde waarde toch al snel bereikt lijkt me.
[verwijderd]
1
quote:

Cerburus schreef op 26 februari 2021 13:41:

Iemand hier wat meer informatie omtrent DigitalNext dat men maandag vermoedelijk investeringen zal aankondigen hierin (zie ING vooruitzicht) PostNL investeert al jaren fors in IT en verbeteren informatievoorziening. Wat gaat men nu dan extra doen? AWS implementaties, Apps, etc etc ze doen het allemaal al. Of gaat dit over de strategie die nu je in elke reclame ziet dat ze weer zelf IT'ers aan het werven zijn? Ik neem aan dat dit op lange termijn toch ook tot kostenreductie leid (lees: minder externe inhuur). Kortom ik weet hier allemaal maar weinig van, maar ING neemt de moeite dit op te nemen, dus het zal een relevante investering zijn. Iemand wat meer info?

Op de vernieuwde website staan aardig wat filmpjes over de (digitale) strategie. Snijden mi veel hout en verhogen klanttevredenheid (door verhogen kans op afleveren) en binden de webshops doordat PostNL in de value chain kruipt. Zo wordt je moeilijker ingewisseld voor de concurrentie. Gewoon slim en kostenverlagend. Kijk maar eens www.postnl.nl/over-postnl/strategie/d...
Cerburus
0
ja dat snap ik Makita, bendsnkt voor de link. Maar wat ik probeer te zeggen, dit zijn allemaal zaken die gewoon 'on going' opgepakt zijn/worden. Maar welke forse investeringen komen dan daarnaast nog in 'digital next?' ING zegt het en die hebben een betrouwbare bron :P
[verwijderd]
0
quote:

Cerburus schreef op 26 februari 2021 13:48:

ja dat snap ik Makita, bendsnkt voor de link. Maar wat ik probeer te zeggen, dit zijn allemaal zaken die gewoon 'on going' opgepakt zijn/worden. Maar welke forse investeringen komen dan daarnaast nog in 'digital next?' ING zegt het en die hebben een betrouwbare bron :P
Dat weet ik niet. Ik weet wel dat er geen substantieel geld de deur uitgaat zonder goedkeuring voorzitter RvC Jan Nooitgedagt. Oftewel er moet een goede business case achter zitten en de executie moet voldoende zeker zijn. Daarom komt er ook een Bain consultant in de RvB nu. Dat lijkt mij erg verstandig.

Uit de filmpjes begrijp ik dat ze de voorkeur per huishouden willen vastleggen (o.a. Akkoord afgeven buren, bezorgen in achterklep auto, tijdstippen etc..). Maar dat hoeft geen klauwen met geld te kosten. Ook een samenwerking met een kluisjesverkoper lijkt mij prima. Ik zou wel zo’n kluis aan de muur overwegen (waar je alleen iets in kunt doen).

Ben benieuwd!
Kompas
1
quote:

Cerburus schreef op 26 februari 2021 13:48:

ja dat snap ik Makita, bendsnkt voor de link. Maar wat ik probeer te zeggen, dit zijn allemaal zaken die gewoon 'on going' opgepakt zijn/worden. Maar welke forse investeringen komen dan daarnaast nog in 'digital next?' ING zegt het en die hebben een betrouwbare bron :P
Als vanuit de toekomstige cashflow zowel het verwachte dividend betaalbaar kan worden gesteld als ook verdere digitalisering investeringen kunnen worden bekostigd welke ten goede komen van de concurrentiepositie van PostNL, wat ligt dan überhaupt de zorg?! Juist alleen maar positief lijkt me.
Ondernemer
5
Ik heb zojuist als zakelijke klant een e-mail ontvangen van PostNl die ik graag met jullie wil delen

Hoe de persconferenties en lockdowns online koopgedrag beïnvloeden
Persoonlijke verzorgingsproducten, huis- en tuinartikelen en voedingsmiddelen kregen grootste boost

Dat corona voor een enorme groei in de e-commerce zorgt, is bekend. Om precies te weten waar die groei plaatsvindt, hebben wij de data van duizenden Nederlandse webwinkels geanalyseerd. Wij zien grote verschillen tussen sectoren als het gaat om de stijging van het aantal verzonden pakketten. Vooral webwinkels in persoonlijke verzorgingsproducten, huis- en tuinartikelen en voedingsmiddelen profiteerden van de maatregelen. En blijven het heel goed doen.

Grootste piek na de eerste persconferenties
Mark Rutte gaf medio maart 2020 zijn vierde coronapersconferentie. Het was echter voor het eerst dat hij stengere maatregelen aankondigde, die nu nog de norm zijn. Mensen voelden die maatregelen (onder andere het sluiten van de horeca) aankomen. Wij zagen dan ook vanaf begin maart al een explosieve groei in het aantal verstuurde pakketten. Die groei stagneerde enigszins door de versoepelingen in mei en juni, maar de blijvende impact van corona op webwinkels was heel duidelijk zichtbaar.

Stabilisatie na versoepelingen
Begin juni 2020 ging de horeca weer open. De nieuwe vrijheid kalmeerde de markt en zorgde ervoor dat de groei rond 20 procent kwam te liggen. Tegenover ongeveer 40 procent in de periode daarvoor. Alleen de hoeveelheid bestellingen van persoonlijke verzorgingsproducten bleef boven andere branches uitstijgen. Eind september liep het aantal besmettingen zo op dat de consument, in afwachting van nieuwe maatregelen, weer méér online ging bestellen. Men stopte weliswaar met hamsteren, maar het gemak en de veiligheid van webwinkels bleken een blijvende drijfveer om online te winkelen.

Verwachtingen voor de verdere lockdown
In september volgende nieuwe maatregelen met het opnieuw sluiten van de horeca. Later volgde de lockdown, waar we ons nu nog steeds in bevinden. Cijfers uit het laatste kwartaal van 2020 laten duidelijk zien dat de groei in het aantal bestellingen weer groter is dan in de zomer. En de eerste resultaten van 2021 laten zien dat de ‘winnaars’ van 2020 voorlopig de grootste groeiers blijven.

Grootste groei voor drie sectoren
Ook in 2021 blijven mensen persoonlijke verzorgingsproducten massaal online kopen. De consument heeft het online bestellen van producten in de categorie ‘personal care’ voorgoed ontdekt: in het vierde kwartaal lag de groei van het aantal pakketten op 40 procent. Dit heeft ook te maken met het aanzienlijk toegenomen aanbod in deze categorie. Meer online aanbod, in combinatie met corona, zorgt voor meer online klanten.

Dit geldt ook voor de ‘food & beverage’-sector. Deze piekte logischerwijs rond de feestdagen, afgelopen december. Hoewel supermarkten open zijn, lijkt het online winkelen voor voedingsmiddelen een blijvende impuls te hebben gehad. De huis- en tuinbranche, tot slot, maakt zich op voor een seizoenspiek komend voorjaar. Dit zal, samen met mogelijke nieuwe of verlengde maatregelen die mensen aan huis binden, net als in de lente van 2020 voor een enorme toename in online bestellingen zorgen.
2.676 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 16:49
Koers 1,230
Verschil -0,011 (-0,89%)
Hoog 1,245
Laag 1,229
Volume 664.913
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 949.579

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront