Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming - Februari 2021

11.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
four70
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
[verwijderd]
0
quote:

Janssen&Janssen schreef op 26 februari 2021 20:55:

[...]
...
Hiermee bevestigd je direct dat jij op het andere medium bovenstaande naam gebruikt.
Terwijl je dat altijd ontkent hebt.
...
Ik quote even een klein stukje.

Je bent weer lekker aan het provoceren lees ik, dit geneuzel wordt nog toegestaan ook. Lappen tekst óver een poster en dan nog opgehaald van een ánder forum ook! Beetje kinderachtig.

Je bent daarnaast zaken aan het verdraaien! Ik heb gezegd dat ik op dit forum niet Trader_nl ben. Mijn alias, van dat andere forum, heeft iemand gekopieerd naar hier om zich dan hier voor te doen dat ik het zou zijn. Een treiteralias dus, dat zie je ook terug in de reacties van dat alias. Vreemd genoeg kwam direct na het opduiken van dit account LaReina op het andere forum met deze melding. Toeval?

Dit gaat indirect over dit forum. Voor de rest; graag beide fora van elkaar gescheiden laten Jansen. Het voegt niets toe dat jij gekibbel van het ándere forum naar hier haalt, het heeft zelfs niet eens wat met Pharming te maken, en is voor forumleden van hier niet te volgen.
[verwijderd]
2
quote:

Eric de Rus schreef op 26 februari 2021 20:45:

[...]

Jij kent de basis van shorten wel?

Dat blijkt anders niet uit je reactie.
Het zou fijn zijn als u het dan even uit zou willen leggen, ik (en ik vermoed wel meer lezers hier) snap het eerlijk gezegd ook niet meer.

Ik weet dat er verschil is tussen gedekt en ongedekt (is dat hetzelfde als naked?) short gaan.

In het eerste geval heb je de aandelen zelf en schrijf je bijvoorbeeld een calloptie, toch? Of je koopt een put. In beide gevallen gaat het erom je eigen aandelen te beschermen.

Maar wat als je een ongedekte call schrijft? Heeft dat invloed op het longpercentage?

En als je aandelen van anderen leent en verkoopt, hoe hoog worden dan de percentages long en short? Ik weet dat bij GameStop het shortpercentage meer dan 100 was. Kunnen aandelen dan meer dan 1 keer uitgeleend worden? En andersom? Als 6,3% short zit, hoe hoog is dan het percentage long? En gaat het bij die 6,3% altijd om verkochte aandelen van anderen?

Hoe meer ik erover nadenk, hoe minder ik het snap.. :-)

[verwijderd]
14
Pharming: Komt er een konijn uit de hoge hoed?

Koers loopt behoorlijk op voor de cijfers
De Groof Petercam start volgen Pharming met koersdoel €1,40
Nog steeds geen covid-nieuws
Volgende week donderdag komt Pharming met de jaarcijfers. Het afgelopen jaar was er één van wachten, wachten en nog eens wachten voor de aandeelhouders. Toen Pharming in augustus bekendmaakte vijf mensen genezen te hebben van corona met Ruconest, schoot de koers omhoog naar €1,50-1,60.

Sinds die tijd werd er echte niets noemenswaardigs meer vernomen over de coronatesten met Ruconest: afgezien van de start van de studie in Zwitserland en in de VS. Een opmerkelijke gang van zaken, zeker gezien de tijdsdruk die er door de overheden op dit soort onderzoeken wordt uitgeoefend.

Volgens een zegsman van Pharming is het echter niet zo eenvoudig om een breed onderzoek op te starten: er zijn veel minder zware patiënten dan in de beginfase van corona en er is veel concurrentie: veel pharma- en biotechbedrijven willen hun medicijnen loslaten op coronapatiënten.

Deze week sloeg echter de vlam in de pan bij Pharming door waarschijnlijk een combinatie van factoren. De belangrijkste reden was het koopadvies van een serieus analistenhuis: De Groof Petercam.

De analist van dienst schreef een uitvoerig rapport van 35 kantjes waarin de auteur tot de conclusie kwam dat Pharming leunt op twee pijlers: Ruconest en leniolisib. Daarnaast staat de ruime kaspositie en riante cashflow Pharming toe om kleine acquisities te plegen van kandidaat-medicijnen die bij de grotere jongens van de tafel vallen.

Vaak zie je ook in aanloop naar jaarcijfers dat er wat beweging in het aandeel komt. En niet onbelangrijk is dat shortende partijen juist weer wat positie gaan afbouwen om toch niet teveel verrast te worden bij jaarcijfers. Het is toch al niet het jaar van de shortende hedge funds en een nieuwe snee in de neus wordt graag voorkomen.

Petercam: markt heeft nog veel potentie

De Groof Petercam komt tot de conclusie dat de HAE-markt (Angio oedeem) nog veel potentie heeft. Het blijkt dat slechts 40% van de mensen die HAE-aanvallen krijgen daarvoor behandeld wordt.

Bovendien heeft Pharming met Ruconest haar eigen niche gevonden. Pharming heeft weliswaar de boot betreffende prophylaxe (preventief behandelen) gemist maar is daardoor wel uitgegroeid tot bijkans het enige middel dat gebruikt kan worden als er, ondanks het gebruik van een preventiemiddel, toch een doorbraak is.

Risico: nieuwe pil van Kalvista

Risico's zijn er uiteraard ook. De totale markt voor HAE-medicijnen ($2 miljard) valt ruwweg uiteen in twee delen: prophylaxe (preventief, als onderhoudsmedicijn) van $1,2 miljard, en on-demand (bij een acute aanval) van $0,8 miljard.

Pharming heeft van de acute markt ongeveer een kwart. Er komt echter een nieuwe speler bij, Kalvista, dat met een nieuwe pil, de KVD900, goede fase-2 resultaten heeft geboekt. De aandelenkoers van Kalvista nam een spurtje toen op 9 februari dat nieuws bekend werd. (zie grafiek hieronder).

Waarschijnlijk zal later dit jaar een fase 3 onderzoek worden opgestart waarna het, mits de resultaten goed zijn, rond 2023/24 op de markt kan komen. Dit hoeft niet per se ten koste te gaan van Ruconest: de markt als geheel blijft groeien omdat slechts 40% van de HAE-gevallen medicijnen gebruikt.

Donderdag cijfers

Het derde kwartaal was best in orde, zeker na het wat tegenvallende tweede kwartaal. Dat viel te vergoelijken door enige hamsteractiviteit in Q1. In het derde kwartaal haalde Pharming een omzet van €46 miljoen (in euro's dus) wat een mooie stap voorwaarts was vergeleken bij het tweede kwartaal.

De jaaromzet zal zo rond €180-190 miljoen gaan uitkomen en de schattingen van de winst per aandeel lopen uiteen van 5 tot 10 cent bij de verschillende analisten. Belangrijker is uiteraard de ontwikkeling: de groei in Ruconest, de hoge kaspositie en de voortgang bij leniolisib.

Verder ligt de rest van de pijplijn (de overige Ruconest onderzoeken) allemaal zo goed als stil door corona en wordt daar dus behoorlijke vertraging opgelopen. Het wachten is daarnaast op nieuws over de gratis calloptie die er op het aandeel Pharming zit: het corona-onderzoek.

De Nasdaq-notering is inmiddels een feit maar veel omzet genereert Pharming nog niet aan de techno-schermenbeurs. We moeten deze Nasdaq-notering echter vooral zien als een investering in de toekomst: zodra Pharming met serieus (covid) nieuws komt, is het voor Amerikaanse beleggers gemakkelijk om in te stappen.

Amerikanen houden niet van buitenlandse aandelen en kopen het liefst aandelen uit eigen land. Wij Nederlanders ook trouwens. En eerlijk is eerlijk, keus te over op Wall Street. Donderdag komt Pharming met de cijfers en weten we of Pharming eindelijk met een covid-konijn uit de hoge hoed komt.
[verwijderd]
0
@Rob bs, mooi verslag. Ten aanzien van de nichemarkt wil ik eraan toevoegen dat zij vorig jaar bij PM360 een prijs hebben gewonnen voor hun innovatieve HAE App.

Ps: dit staat ergens vermeldt op een van de draadjes van de afgelopen maanden.
[verwijderd]
0
quote:

Rob bs schreef op 27 februari 2021 07:58:

Pharming: Komt er een konijn uit de hoge hoed?

Koers loopt behoorlijk op voor de cijfers
De Groof Petercam start volgen Pharming met koersdoel €1,40
Nog steeds geen covid-nieuws

Koers loopt behoorlijk op voor de cijfers? Ik weet niet naar welke koers je kijkt, maar de koers daalt al weken.
Je schrijft verder dat je 180 tot 190 miljoen aan jaarwinst verwacht, al denk ik dat je met 'rond 180 miljoen' een stuk beter in de buurt komt.

Dan de marionetten van De Groof Petercam, zij hebben al een verleden met Pharming. Is het niet uiterst opmerkelijk dat ze nu opeens Pharming gaan volgen? En dan Leniolisib nog even extra sterk uitlichten, met een uit de lucht gegrepen omzetverwachting, terwijl 1) het medicijn nog goedkeuring nodig heeft, 2) de prijs nog niet eens bekend is en 3) de belangrijkste, artsen zelfs nog geïnformeerd moeten worden alvorens ze de diagnose voor deze ziekte kunnen stellen.

Ik denk dat Pharming met een lege pijp op komt draven donderdag en dat daardoor deze analist is 'ingehuurd' om de verwachtingen te verschuiven.
Als Pharming donderdag ook de focus op Leniolisib gaat leggen weet je al hoe laat het is en is er een bepaalde substantie aan de knikker.
[verwijderd]
0
Toen Pharming in augustus bekendmaakte vijf mensen genezen te hebben van corona met Ruconest, schoot de koers omhoog naar €1,50-1,60.

Bovenstaande geeft niet echt reden om dit serieus te nemen lijkt mij, nogal slordig.
[verwijderd]
0
quote:

Ab Nok schreef op 27 februari 2021 08:42:

Toen Pharming in augustus bekendmaakte vijf mensen genezen te hebben van corona met Ruconest, schoot de koers omhoog naar €1,50-1,60.

Bovenstaande geeft niet echt reden om dit serieus te nemen lijkt mij, nogal slordig.
Goed gevonden, ab!
[verwijderd]
1
zjeeraar
5
[verwijderd]
0
quote:

Rob bs schreef op 27 februari 2021 09:01:

Echt he, ik schut het net zo uit me mauw ;-)

Fijn weekend!
En daar staat u niet mee voor schud! Miouw!
[verwijderd]
9
quote:

De Monitor - De Pharming Expert schreef op 27 februari 2021 08:49:

Nu de maand februari geen beursdagen meer kent kunnen we verder op de maart draad!

Pharming Maart 2021
www.iex.nl/Forum/Topic/1380171/Pharmi...
Waarom eigenlijk iedere maand een nieuwe 'draad'? Doen ze bij Shell ook niet. Nu is er iedere keer gedoe over wie de nieuwe maand opent en wanneer we daar moeten gaan posten.

Ik wacht trouwens op de opening van Totzo. Die komt zondagavond om 22.00 uur.

[verwijderd]
2
quote:

Carolientje schreef op 27 februari 2021 09:18:

[...]j
Waarom eigenlijk iedere maand een nieuwe 'draad'? Doen ze bij Shell ook niet. Nu is er iedere keer gedoe over wie de nieuwe maand opent en wanneer we daar moeten gaan posten.

Ik wacht trouwens op de opening van Totzo. Die komt zondagavond om 22.00 uur.

Dat doen we allemaal neem ik aan.
[verwijderd]
1
quote:

Rob bs schreef op 27 februari 2021 09:33:

Mauwen ,-) ik kom uit Brabant kunde gij da zien? ;-)
Absoluut ;-)
Analyse
12
quote:

De Monitor - De Pharming Expert schreef op 27 februari 2021 07:16:

[...]

Ik quote even een klein stukje.

Je bent weer lekker aan het provoceren lees ik, dit geneuzel wordt nog toegestaan ook. Lappen tekst óver een poster en dan nog opgehaald van een ánder forum ook! Beetje kinderachtig.

Je bent daarnaast zaken aan het verdraaien! Ik heb gezegd dat ik op dit forum niet Trader_nl ben. Mijn alias, van dat andere forum, heeft iemand gekopieerd naar hier om zich dan hier voor te doen dat ik het zou zijn. Een treiteralias dus, dat zie je ook terug in de reacties van dat alias. Vreemd genoeg kwam direct na het opduiken van dit account LaReina op het andere forum met deze melding. Toeval?

Dit gaat indirect over dit forum. Voor de rest; graag beide fora van elkaar gescheiden laten Jansen. Het voegt niets toe dat jij gekibbel van het ándere forum naar hier haalt, het heeft zelfs niet eens wat met Pharming te maken, en is voor forumleden van hier niet te volgen.
Iedere keer als ik toch weer even snel het Pharming forum kom checken op nieuws voer jij weer de boventoon door op alles en iedereen op een hautaine en belerende wijze te reageren. Pathetic kan het niet anders verwoorden.
[verwijderd]
3
quote:

De Monitor - De Pharming Expert schreef op 27 februari 2021 08:32:

[...]

Koers loopt behoorlijk op voor de cijfers? Ik weet niet naar welke koers je kijkt, maar de koers daalt al weken.
Je schrijft verder dat je 180 tot 190 miljoen aan jaarwinst verwacht, al denk ik dat je met 'rond 180 miljoen' een stuk beter in de buurt komt.

Dan de marionetten van De Groof Petercam, zij hebben al een verleden met Pharming. Is het niet uiterst opmerkelijk dat ze nu opeens Pharming gaan volgen? En dan Leniolisib nog even extra sterk uitlichten, met een uit de lucht gegrepen omzetverwachting, terwijl 1) het medicijn nog goedkeuring nodig heeft, 2) de prijs nog niet eens bekend is en 3) de belangrijkste, artsen zelfs nog geïnformeerd moeten worden alvorens ze de diagnose voor deze ziekte kunnen stellen.

Ik denk dat Pharming met een lege pijp op komt draven donderdag en dat daardoor deze analist is 'ingehuurd' om de verwachtingen te verschuiven.
Als Pharming donderdag ook de focus op Leniolisib gaat leggen weet je al hoe laat het is en is er een bepaalde substantie aan de knikker.
ik snap niks meer van wat jij zegt.

180/190 miljoen winst? hoe kom je daar bij?

je hebt ook een dubbele standaard. je prees kempen aan voor hun verwachtingen (die ook compleet fout zaten)

de groof petercam brand je af, maar ze kunnen de 110 miljoen hebben gebaseerd op de prijs van ruconest of naar markten hebben gekeken van gelijke ziektes.

het laatste gedeelte zit me ook niet lekker. tuurlijk gaan ze over leniolisib praten. dat is hun 2de medicijn dat over 1 jaar op de markt word verwacht. Je verwacht dat ze het niet over hun pijplijn gaan hebben?
aextracker
2
quote:

De Monitor - De Pharming Expert schreef op 27 februari 2021 08:32:

[...]

Koers loopt behoorlijk op voor de cijfers? Ik weet niet naar welke koers je kijkt, maar de koers daalt al weken.
Je schrijft verder dat je 180 tot 190 miljoen aan jaarwinst verwacht, al denk ik dat je met 'rond 180 miljoen' een stuk beter in de buurt komt.

Dan de marionetten van De Groof Petercam, zij hebben al een verleden met Pharming. Is het niet uiterst opmerkelijk dat ze nu opeens Pharming gaan volgen? En dan Leniolisib nog even extra sterk uitlichten, met een uit de lucht gegrepen omzetverwachting, terwijl 1) het medicijn nog goedkeuring nodig heeft, 2) de prijs nog niet eens bekend is en 3) de belangrijkste, artsen zelfs nog geïnformeerd moeten worden alvorens ze de diagnose voor deze ziekte kunnen stellen.

Ik denk dat Pharming met een lege pijp op komt draven donderdag en dat daardoor deze analist is 'ingehuurd' om de verwachtingen te verschuiven.
Als Pharming donderdag ook de focus op Leniolisib gaat leggen weet je al hoe laat het is en is er een bepaalde substantie aan de knikker.
De schatting betrof in de forumpost een jaaromzet van 180 - 190 Mln en een jaarwinst per aandeel van 5 - 10ct .

Voorts denk ik dat het zinvoller is de jaarcijfers af te wachten i.p.v. een aantal suggestieve verdenkingen te spuien , van niveau .......wat .....als ......dan......
't lijkt anders nogal sterk dat je het aandeel Pharming graag omlaag ziet gaan.
Dat is vast niet wat je beoogd !?
11.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront